żółtego60 ml czerwonego wina3 łyżki oliwy z oliwekpół łyżeczki soli Cebulę pokroić w kostkę, posolić i podsmażyć w dużym rondlu na dwóch łyżkach oliwy. Gdy cebula zmięknie dodać mięso mielone i smażyć kilka minut do momentu aż straci różowy kolor. Wlać czerwone wino, passatę oraz wodę. Doprowadzić do wrzenia a następnie gotować przez 5 minut pod przykryciem. Jajka oraz
Złote przepisyWymieszać i doprawić do smaku. Mus przełożyć do foremek w kształcie serca ,nałożyć serduszka z marchwi ,przykryć i trzymać w cieple. Klopsiki. Składniki. 100g wołowiny mielonej 150g wieprzowiny mielonej 1 cebula przesmażona i przetarta 1 żółtko 0,5 łyżeczki kwaśnej śmietany 0,5 łyżeczki posiekanego imbiru 1 łyżka anyżówki gałka muszkatołowa Sól, pieprz 3 łyżki orzeszków ziemnych
Kulinarny karnet ChristopheraRolada z Papryką Skład : 500 g mięsa mielonego z szynki 200 g papryki konserwowej przyprawa knorr do mięs Przygotowanie : Mięso mielone formujemy w placek Mięso ugniatamy żeby mięso miało zwartą konsystencje na górę układamy pokrojoną paprykę konserwową smarujemy roladę niewielka ilością
Sylwetka Od Kuchnipiersi z kurczaka Opakowanie Fety Żółta Papryka Czerwona cebula Sałata Ogórki Konserwowe Sól, pieprz, mielona słodka papryka Oliwa Wykonanie: Piersi z kurczaka myję, posypuję solą, pieprzem i mieloną papryką, następnie gotuję na parze przez ok.25-30min na średnim ogniu. W tym czasie gotuję makaron według instrukcji na opakowaniu. Do miski wrzucam porwane kawałki liści sałaty, paprykę wraz
Chocolate Stop Temptinglubię podsmażone na patelni, ale o gustach się nie dyskutuje.Składniki; 1 duża główka kapusty 40 - 50 dag grubej kaszy, (pęczak lub jęczmienna ) 1 kg mięsa, najlepiej mielona łopatka lub szynka 2 duże cebule 3 łyżki smalcu sól pieprz zioła wg. upodobań: majeranek, tymianek, bazylia od www.Skworcu.com.pl Sos pomidorowy najsmaczniejszy z domowego przecieru pomidorowego, KLIKNIJ(...)które są przez środek. 2. Gotuje kasze w lekko osolonej wodzie, odcedzam. Na patelni rozgrzewam tłuszcz i blanszuje cebule. Następnie wszystko razem mieszam, cebule z tłuszczem, surowe mięso mielone i kaszę, można jeszcze przez kilka minut zapiekać wszystko razem dobrze przyprawiając do smaku solą, pieprzem i ziołami.3. Nadziewamy liście kapusty przygotowanym farszem, zwijamy i ciasno układamy
Apetyczna babeczkaszklanka groszku zielonego ( u mnie mrożony ) 1 marchew i mała pietruszka pół małego selera około 4 cm pora cebulka i ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek, łyżka suszonych warzyw mielona papryka czerwona słodka, pieprz 3-4 ziarnka 2 kostki mięsne 2-3 łyżki ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Do garnuszka z około(...)pietruszkę i po lekkim przesmażeniu przekładamy do zupy, solimy do smaku Ścieramy selera, kroimy w pół krążki pora i dokładamy do całości, gotujemy Ostatecznie doprawiamy zupę majerankiem, papryką, pieprzem mielonym, kostką mięsną i dokładamy ugotowaną kaszę jaglaną Całość gotujemy jeszcze do połączenia smaków, około 10 min. Zupa ma w składzie wiele warzyw przez to jest aromatyczna, a dzięki buraczkowi
Proste Potrawyjajka (25 g)20 g (2 łyżki) bułki tartej60 g (ok. 4 łyżki) kukurydzy z puszki (odsączonej)50 g papryki czerwonej (1/4 dużej papryki) przyprawy: sól, pieprz, kolendra mielona (pół łyżeczki), oregano (0,5 - 1 łyżeczki), chilli (pół łyżeczki maks) lub według uznania :)Przygotowanie:1. Paprykę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika (zimnego). Ustawiamy termoobieg(...)pieczemy 25 min.2. Gdy papryka się upiecze, ściągamy z niej skórkę i kroimy na cieniutkie, małe kawałki (jak na zdjęciu; klopsiki mają w przekroju ok 4 cm)3. Do mielonego mięsa z piersi indyka dodajemy połówkę jajka, bułkę tartą, kukurydzę, paprykę i przyprawy. Dokładnie mieszamy, żeby przyprawy były w całej masie i żeby reszta dodatków rozprowadziła się równomiernie
Malowane smakiemwzględu na delikatny, słodkawy sos. Jeśli wolicie bardziej wyraziste smaki można doprawić ostrą papryką i większą ilością pieprzu. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka 100g pędów bambusa 4 plastry ananasa z puszki + 4 łyżki soku z puszki 1 marchewka 1 cebula ½ czerwonej papryki 4 ząbki czosnku 3 łyżki octu z białego wina(...)oleju 2 łyżki mąki pszennej Kromka chleba Przyprawy: Sól, pieprz, ostra papryka *Makaron lub ryż jako dodatek do dania Przygotowanie potrawy rozpoczynamy od przygotowania pulpetów. W misce umieszczamy mięso mielone, doprawiamy je solą i pieprzem. Dodajemy namoczoną w wodzie kromkę chleba. Formujemy kulki. Jeśli nasze pulpety będą przygotowywane na parze to układamy w misce od parownika. Jeśli jednak będziemy
Kolizje Smakówprzygotowania: 20 minut Ilość porcji: 4 Składniki: Pęczek zielonych szparagów Pęczek natki pietruszki 2 piersi z kurczaka 330 ml śmietany 30% 300g makaronu o wybranym kształcie Świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, gałka muszkatołowa Olej oryginalnie Pascal dodawał jeszcze pomidorki koktajlowe, my ominęłyśmy ten składnik, ale jeśli ktoś ma ochotę to jak najbardziej można kilka sztuk dorzucić
Kolizje Smakówróżnice między przyprawą gotową a sporządzoną z przypraw, które najbardziej lubimy. 30 g kory cynamonu 10 g goździków 10 g kardamonu 15 g imbir mielony 5 g mielonego kardamonu 10 g gałki muszkatołowej 7 ziarenek pieprzu 7 ziarenek ziela angielskiego łyżeczka kakao Niektóre z wymienionych przypraw można nabyć już zmielone co znacznie ułatwia pracę w komponowaniu
RAROSSAtakże zmiksować dla uzyskania drobniejszej konsystencji). Pozostawiłam do zawiązania smaku. naleśniki 400g mięsa mielonego ser żółty kukurydza zioła (oregano, bazylia, czosnek) sos tysiąca wysp Usmażyłam naleśniki. Mięso mielone podsmażyłam z dodatkiem ziół. Pod koniec smażenia dorzuciłam kukurydzę. Każdy naleśnik faszerowała mięsem i posypałam sporą ilością startego sera. Zawinęłam i chwilę podsmażyłam na suchej patelni
bastalenaniż przylot Misia do Nas? Już chyba bardziej specjalnie się nie da. Zatem "zniewoliłam" mielone, bo takie same już mi się znudziły. No i oko jest czym nacieszyć ;) Mielone połączyłam ze śmietaną, musztardą, jajkiem, bułką tartą, podsmażoną cebulką, lekko popieprzyłam (proponuję doprawić wg własnego uznania, mój zmysł smaku jest obecnie nieco zachwiany). Wyrobiłam na gładką masę. Utoczyłam
bastalenapizzy czy zapiekanki. Doskonale pasuje do kanapek zarówno tych z serem jak i tych z mięsem. Świetnie nadaje się do faszerowania mięsa... Ja jednak postanowiłam dodać do mięsa mielonego(...)zrobić kotlety...i dobrze zrobiłam..kotlety wyszły pyszne..i nie tylko za sprawą dodatku pomidorów, ale także z powodu smażenia na oleju rzepakowym Rapso. 70 dkg mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 czerstwa bułka 1 szkl.bulionu 2 jaja sól, pieprz wegeta majeranek 1-2 łyżki pomidorów suszonych olej Rapso Bułkę
Moje domowe kucharzeniegorącej wody 30 ml likieru cointreau 15 g cukru 2 łyżeczki suszonej skórki pomarańczowej Gold Pak Na warstwę migdałową [orzechową]: 3 jajka 90 g mielonych migdałów [ orzechy laskowe tarte Back Mit] 50 g cukru Morele pokroić na mniejsze kawałki i zalać gorącą wodą. Dolać cointreau. Odstawić na 30 minut. Dodać cukier(...)ręcznie lub w malakserze).Rozbić jajka, oddzielając żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty kogel-mogel.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.Do kogla-mogla wmieszać mielone migdały [ orzechy]. Do powstałej masy delikatnie dodać pianę z białek.Piekarnik rozgrzać do temp. 180 st. C (grzanie góra-dół).Formę do pieczenia (prostokątną
Moje domowe kucharzenieporcje): 200 g makaronu typu spaghetti 5 dużych pieczarek cebula 6 liści jarmużu (bez stwardniałych łodyżek) ok. 70 g sera z niebieską pleśnią płaska łyżeczka mielonego kminku szczypta mielonej kolendry płaska łyżeczka ostrej papryki (wzięłam węgierską, która nie jest tak ostra jak cayenne) sól pieprz zioła prowansalskie 2 łyżki oleju do smażenia Pieczarki pokroić i wrzucić na patelnię
Weekendy w domu i ogrodzie