życiu i to przyznaję. Wielkie brawa dla jej twórcy, produkt jest wyborny, a smak ... Bajka. Niesamowicie "bogaty" produkt, szczery, cudowny - jak z domowej spiżarni. Bardzo polecam Wam Różaną Mgiełkę Ogródek Dziadunia . Gdy raz ją wypróbujecie, nie kupicie już żadnej innej. A łącząc ją ze składnikami z listy poniżej - nie zjecie już żadnego innego różanego mazurka. :) Składniki na spód
Garniec Magaliejesteśmy kolacją wigilijną, jednak na deser świąteczny musi znaleźć się miejsce. U mnie tradycyjnie jest to zawsze sernik, makowiec również ale sernik wiedzie prym. Ten dzisiejszy jest leciutki jak mgiełka i taki pyszny. Jak zostanie Wam dużo białek np. przy produkcji ciasta kruchego czy drożdżowego to koniecznie ukręćcie ten sernik. Miłego świętowania. Sernik z białek "Biały puch" ROZWIŃ
Moje Małe Czarowanieszklanki maki pszennej typ 500 drożdże instant 8 g 2 jaja śmietana 18% 200 g margaryna rozpuszczona letnia 200 g cukier 150 g Dodatkowo: Różana mgiełka- konfitura z płatków róż Ogródek Dziadunia Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę, drożdże instant, mieszamy. Wbijamy jaja, wsypujemy cukier,dodajemy śmietanę i rozpuszczoną letnią margarynę.Miksujemy składniki
Różowa kuchniawody (może też być woda gazowana) i dodać szczyptę soli. Można dodać do ciasta kostki lodu. Ciasto ma być lekko lejące się, nie gęste. Cudownie kruche i cieniutkie jak mgiełka. Rybę smażyłam w głębokim oleju, rozgrzanym do temperatury 160-180 stopni.Należy uważać aby kawałki nie stykały się ze sobą. Usmażone kawałki najlepiej układać na metalowej kratce, aby nadmiar oleju
potrawyregionalnetylko zobaczyłam zdjęcie tych różyczek to obiecałam sobie, że muszę je zrobić. A że mamy jesień, czas pysznych jabłek i do tego otrzymałam od Ogródek Dziadunia pyszną różaną mgiełkę - konfitura z płatków róż to już musiałam je zrobić. Konfitura smakuje, pachnie obłędnie i świetnie skomponowała się z jabłkiem i ciastem francuskim. Szkoda tylko, że kupiłam jedno ciasto, bo różyczek
Ala piecze i gotujegorący odcedzony makaron. Cały czas mieszamy, aż masa jajeczna się zetnie, zgęstnieje i oblepi makaron. Podgrzewamy razem, stale mieszając, na wolnym ogniu, do zgęstnienia. Podajemy posypane posiekaną na mgiełkę pietruszką i dużymi wiórkami startego parmezanu. Z kieliszkiem zimnego białego wina lub wytrawnym cydrem smakuje zawsze wyśmienicie. SKŁADNIKI 4 żółtka jajek M lub L 200ml śmietanki 30% (polecam Zott Natur
Karo in the Kitchengodzinę-półtorej, przykryte, w ciepłe miejsce. Ciasto przed dalszą obróbką powinno przynajmniej podwoić swoją objętość. Zioła dokładnie siekamy – jeśli macie gruby szczypior – razem z cebulką. Pietruszkę bardzo drobno, na mgiełkę. Super pasuje też świeża bazylia. Dwa lub trzy ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Mieszamy dokładnie czosnek i miękkie masło, aż utworzą gęstą pastę. Odrobinę solimy. Ser – jeśli używacie żółtego – trzemy
Karo in the Kitchenręczniku. Na dwa talerzyki rozlewamy po porcji przyprawionego masła, wykładamy po porcji jogurtu, na jogurt wykładamy ugotowane jajka, podlewamy je z wierzchu jeszcze odrobiną przyprawionego masła , posypujemy posiekaną na mgiełkę pietruszką i od razu podajemy z tostami. Jeśli Wasz jogurt jest za rzadki, zróbcie z niego labneh (przepis TUTAJ ). Po 2 dniach odciekania jogurt będzie miał idealną konsystencję do tego
Karo in the Kitchenkroimy paprykę, selera naciowego, szczypior. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórka obieramy, pozbawiamy go nasion i kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę bardzo drobno siekamy, na mgiełkę. Wszystko razem mieszamy. Orzechy kroimy drobniej i podprażamy je na suchej patelni. Sałatkę chłodzimy, przed podaniem posypujemy podprażonymi orzechami, ozdabiamy pietruszką lub kolendrą. SKŁADNIKI 1 mała marchewka 2 łodygi selera
Karo in the Kitchenpowinny się poddusić we własnym soku, pod przykryciem, około 10-12 minut. Mocno je solimy, pieprzymy (co jak co, ale grzyby lubią pieprzu naprawdę dużo), wrzucamy całą posiekaną na mgiełkę zieloną pietruszkę i zalewamy śmietaną. Całość mieszamy i gotujemy, już bez przykrycia, około 8-10 minut na małym ogniu. Śmietana powinna się w pierwszym momencie delikatnie rozrzedzić, a następnie zgęstnieje
Karo in the KitchenTruskawkowy sernik na zimno Sernik z rabarbarem na zimno Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z borówką amerykańską Truskawkowe serniczki na zimno Lekki jak mgiełka truskawkowy sernik na zimno Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Czas przygotowania: 6 godzin Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki Masa owocowa: 345 g jogurtu greckiego
Kulinarne przygody GatityDelikatne jak mgiełka ciasteczka kokosowe, mega kokosowe w smaku i szybkie do wykonania. Nie zawierają mąki pszennej, więc jeśli pominiemy proszek do pieczenia lub dodamy taki bez mąki to będą bezglutenowe. Polecam również tradycyjne kokosanki prezentowane wcześniej. Składniki: 1/2 szklanki mąki kokosowej 4 jajka 1/2 szklanki płynnego oleju kokosowego 1/2 puszki mleczka kokosowego 1 szklanka wiórków kokosowych 1 łyżeczka
Kuchcik gotujeZimny torcik brzoskwiniowy z owocami i galaretką. Leciutki jak mgiełka , piankowy i soczysty. Po prostu przepyszny! Taki deser jest świetnym pomysłem na upały, zamiast pieczonych ciast a jestem pewna, że będzie smakował każdemu. Użyłam brzoskwiń płaskoowocowych zwanych paraguayo bo takie akurat miałam. Mają ciekawy kształt - są spłaszczone, jakby przydeptane, a na środku mają wyraźne wgłębienie. Z powodu kształtu czasami nazywa
Smaczna Pyzaatrakcją, gdyż co pełną godzinę odbywa się prawdziwy wodny spektakl - strumienie fontanny "tańczą" w rytmach muzyki. Ponadto wieczorem (o czym wspomniał nasz towarzysz) mają miejsce tematyczne pokazy, gdzie na mgiełce powstającej z wytryskającej wody, wyświetlane są projekcje muzyczne. To także mamy w planach obejrzeć pod koniec sierpnia. Podczas upałów, ludzie ochładzają się przy fontannie, spędzając czas
W kuchni Karmel-itkiDziś zapraszam na delikatny jak mgiełka mus truskawkowy na biszkoptach. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, nie wymaga specjalnych kulinarnych zdolności, więc poproście do pomocy dzieci. U nas w domu nie przepadamy za zbyt słodki ciastami, więc mus, który przygotowałam jest mało słodki. Jeśli Wy natomiast lubicie słodkości pamiętajcie, aby dodać więcej cukru. Polecam też po przygotowaniu ciasta zostawić
Kulinarne przygody Gatity