mascarpone - 11293 przepisów (strona:501/753)

Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 129

mniej lub więcej do smaku w zależności od tego czy truskawki są kwaśne czy słodkie) 120 ml wrzątku 4 łyżki żelatyny 750 gr jogurtu greckiego schłodzonego 250 gr serka mascarpone schłodzonego W garnuszku umieścić owoce, zasypać cukrem, doprowadzić do wrzenia i gotować aż puszczą dużo soku, na średnim ogniu. Objętość ma się zmniejszyć o połowę. Zblendować na gładką masę, która

moj przepis na
Truskawkowe Love 138

mogą być mrożone (wcześniej rozmrożone) lub z kompotu 1 galaretka truskawkowa 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1 szklance wrzątku

moj przepis na
Truskawkowy tort falbankowy 171

szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1 łyżce zimnej wody 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki wrzątku 500 gr serka mascarpone schłodzonego W garnuszku umieścić owoce, zasypać cukrem, doprowadzić do wrzenia i gotować aż puszczą dużo soku, na średnim ogniu. Objętość ma się zmniejszyć o połowę. Dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie

moj przepis na
Tort czekoladowo-kawowy 164

wysokości 50 cm. Pozostawić na kratce do całkowitego wystudzenia, nożykiem delikatnie oddzielić boki biszkoptu od formy. Biszkopt podzielić na 3 blaty. Krem kawowy: 400 ml śmietany 30% 500 gr mascarpone 1/4 szklanki kawy instant rozpuszczonej w 2 łyżeczkach wrzątku 1/4 – 1/2 szklanki cukru pudru We wrzątku rozpuścić kawę, ostudzić do temp. pokojowej, śmietanę zmiksować z serkiem na sztywno, dodać

moj przepis na
Torcik truskawkowo-limonkowy 131

całych truskawek, wymieszać, przelać do szczelnej tortownicy. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia 2-3 godziny. Warstwa limonkowa: 330 ml śmietany 30% koniecznie schłodzonej 250 gr serka mascarpone koniecznie schłodzony sok wyciśnięty z 1 limonki skórka otarta z 1 limonki 1/4 szklanki cukru pudru 1 – 2 świeże twarde kiwi (najlepiej lekko niedojrzałe) Limonkę wyszorować, osuszyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć

moj przepis na
Tort różowy 114

oddzielić boki biszkoptu od formy. Zdjąć obręcz, wyciąć blaty o średnicy 20 cm lub przekroić biszkopt na 2 części. Krem śmietankowy: 400 gr śmietany 30% schłodzonej 500 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Serek zmiksować, do momentu, aż stanie się miękki i troszkę napuszony. Dodać cukier puder, zmiksować. W drugiej misce zmiksować śmietanę na sztywno. Do ubitego serka, dodać

moj przepis na
Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie 136

serowej, wymieszać, dodać jeżyny wymieszać, delikatnie. Masę przelać na ciasteczkowy spód, wyrównać, wstawić do lodówki, na czas aż masa stężeje, u mnie 30 min. Masa jeżynowa: 250 g serka mascarpone 150 g jeżyn 1-2 łyżki cukru (opcjonalnie, zależy od słodkości jeżyn, ja nie dodawałam) 1 łyżka żelatyny namoczona w 2 łyżkach zimnej wody 100 g jeżyn do posypania

moj przepis na
Malinowa chmurka 127

ostudzony spód. Formę z ciastem i galaretką schłodzić w lodówce, na czas przygotowywania kremu. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany 36 % schłodzonej min 12 godzin w lodówce 250 g sera mascarpone schłodzonego min 12 godzin w lodówce 1-2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wszystkie składniki umieścić w misie miksera. Miksować, najpierw na wolnych obrotach, do momentu aż lekko

moj przepis na
Makaron z kurczakiem i pieczarkami 149

Danie obiadowe z kurczaka, mascarpone, pieczarek i makaronu. Całość posypuję tartym parmezanem. Pieczarki pokroić na dość cienkie plastry. Kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. W międzyczasie makaron ugotować w osolonej wodzie

Bullio
Kajmakowy zachwyt 115

pieczenia. Przygotowuje się je bardzo łatwo i nie zajmuje to wiele czasu. Ciasto jest słodkie nie przez masę a przez polewę. Masa dzięki temu, że jest w niej serek mascarpone i śmietanka nie jest bardzo słodka. Pamiętam jak zrobiłam to ciasto pierwszy raz. Moi goście jedli w milczeniu … Czytaj dalej Kajmakowy zachwyt Artykuł Kajmakowy zachwyt pochodzi z serwisu Pieprzyć

Pieprzyć z Fantazją
Faworki z mascarpone 183

Faworki z mascarpone są mega pyszne i kruche, nawet smaczniejsze na drugi i kolejne dni. Polecam przepis. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Faworki z mascarpone 183

Faworki z mascarpone są mega pyszne i kruche, nawet smaczniejsze na drugi i kolejne dni. Polecam przepis. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Domowe lody z mango i marakui 84

minut wcześniej i pozostawić w temperaturze pokojowej. Będzie nam lepiej je nakładać i lekko rozmrożone lepiej smakują. Składniki 1 sztuka dojrzałego mango 2 sztuki marakui 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 1 łyżka miodu rzepakowego sok z 1/2 limony Wykonanie Mango obieramy, usuwamy pestkę, miąższ przekładamy do blendera. Dodajemy pozostałe składniki pomijając marakuję, miksujemy do uzyskania kremowej, aksamitnej

Tajemnice Smaku