nieznanym :) Jeżynowe Tramisu… lekkie, delikatnie słodkie i mocno alkoholowe... rozpływa się w ustach... Polecam bo nie jest trudne a warto zaskoczyć Gości :) Składniki temperatura pokojowa: - 500ml serka mascarpone - 500ml śmietanki 30% - 5 żółtek - 5 dużych łyżek cukru pudru - 300ml soku z jeżyn - 50ml wódki - 400 g biszkoptów - 400 g jeżyn Sposób wykonania: Serek wyjmujemy wcześniej
Wypieki Renenutą marakui oraz galaretka - wszystko to świetnie ze sobą współgra tworząc połączenie, któremu trudno się oprzeć. Cóż więcej mam dodać...? Polecam! (Tortownica o średnicy 22 cm) Masa: 250 serka mascarpone 400g śmietany 30% 1/2 szklanki pulpy z marakui (1 szklanka = 250 ml) 1/3 szklanki cukru 4 jajka 1 budyń waniliowy/śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) Spód: 250g kruchych ciastek
Di gotujekawki. Łatwy i tani a smakiem zaskoczy nawet najbardziej wybrednych gości. Polecam :) Składniki na blaszkę 24cm: spód: - 210g ciastek owsianych - 30g roztopionego masła masa serowa: - 500g serka mascarpone - 100ml śmietanki 30% - 1 jajka - 1 budyń waniliowy - 80g cukru pudru - 5 mandarynek - 1 brzoskwinia do ozdoby: - 1 galaretka mandarynkowa - 1 mandarynka - 2 figi Sposób wykonania: ciastka rozdrabniamy
Wypieki RenePrzepis na faszerowane pieczarki znalazłam w starym zeszycie z różnymi przepisami. Grzyby tak przygotowane są doskonałą przekąska na domową imprezę. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieprzez 15 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika, zdjąć folię aluminiową razem z fasolką. Przygotowanie nadzienia – w tym czasie jak piecze się spód ciasta przygotować nadzienie. Serek mascarpone, serek waniliowy, żółtka, potartą czekoladę, rozgniecione migdały, cukier puder. Za pomocą robota kuchennego wszystko dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać białka do masy serowej i delikatnie wymieszać. Na podpieczone ciasto
Kuchnia Pokoleńziemniaczanej 30 g kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Jadalny mech: 100 g upieczonego ciasta szpinakowego Krem śmietankowy z porzeczkami: 200 ml śmietany kremówki 36% 100 g sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru pudru z wanilią 150 g czerwonych porzeczek Ganache czekoladowy: 100 ml śmietany kremówki 36% 200 g gorzkiej czekolady * PRZYGOTOWANIE Rolada biszkoptowa Białka oddziel
Food SquareOstatnio przestałam eksperymentować z sernikami 😉 Mam swój ulubiony przepis na bazę sernikową z dodatkiem mascarpone i białej czekolady i zmieniam tylko spody i polewy. Jeśli jeszcze nie próbowaliście sernika
Bullioumieszczamy w foremce, na które wykładamy równomiernie tężejącą galaretę z wiśniami. Całość wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia. składniki na krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone ziarenka z 1/2 laski wanilii 4 – 5 łyżek cukru pudru (więcej lub mniej, wg własnego smaku) wykonanie: Śmietankę ubijamy na prawie sztywno, dodajemy serek oraz cukier do smaku
Domowy Smak Jedzeniaprzygotowaną ściereczkę bawełnianą, którą można wysypać mąką kokosową. Zwijamy ciasto w rulon. Pozostawiamy tak zawinięte ciasto na około godzinę. W międzyczasie robimy krem owocowy. 250g serka mascarpone, szklankę malin, cukier do smaku lub miód. Miksujemy składniki. Minęła powiedzmy godzina. Jeśli ciasto jest jeszcze ciepłe, dajemy mu chwilę, aby jeszcze przestygło w pozycji zwiniętej. Delikatnie odwijamy ciasto, zdejmując
Leśny Zakątektruskawek. 2. Dodatkowo: · 200g śmietanki 30%, · 250g serka mascarpone, · 10 łyżeczek z lekką górką żelatyny, · 2 łyżki cukru do każdego koloru, lub w/g uznania, można również posłodzić
Leśny Zakątektruskawkową: 500g truskawek 500g jogurtu greckiego 7 łyżek cukru pudru (lub więcej) 200ml śmietany kremówki 30% 30g żelatyny pół szklanki gorącej wody Składniki na warstwę serową: 250g serka mascarpone 250g jogurtu greckiego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody *** Sucharki miksujemy w robocie na „bułkę tartą” *** *** Do zmielonych sucharków dodajemy krem
Blog z ApetytemWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 300 g makaronu, opakowanie mrożonego szpinaku w liściach, opakowanie serka mascarpone - 250 g, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz chili cayenne lub świeżo mielony czarny pieprz, łyżka oleju z dodatkiem czosnku, łyżka masła. Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie. Na rozgrzanym oleju z masłem
JejKuchniaPodobnego kremu użyłam w też tych ciasteczkach z ciasta francuskiego i w tym deserze z rabarbarem. składniki - 2 - 3 porcje 250 g serka mascarpone 200 g zimnej śmietanki 30% 2 łyżki ksylitolu 250 g truskawek przygotowanie Truskawki umyć, odciąć szypułki, odłożyć kilka do przełożenia i przybrania deseru, resztę zmiksować. Śmietanę ubić, pod koniec
Stare GaryNie znam osoby, która nie kochałaby sernika, mokrego z kakaowym spodem przyozdobionym borówkami amerykańskimi. To ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem gdzie babcia robiła chyba najlepszy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru 200 g masła 2 żółtka 3 łyżki wody Masa śmietanowa: 300 ml śmietany kremówki 30 % – 36 % 250 g serka mascarpone 1 usztywniacz do śmietany 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 240 g konfitury (z owoców leśnych lub inna) 3 kostki czekolady (mleczka, gorzka, deserowa) Przygotowanie: Ciasto
KuchniaWeDwoje.pl