Aksamitny sernik z dodatkiem mascarpone. Na wierzchu orzeźwiający mus malinowy. Ciastka dokładnie pokruszyć w malakserze. Masło rozpuścić i wymieszać z pokruszonymi ciasteczkami. Dno i boki tortownicy o średnicy około
Bulliobyło najszybciej, ale można foremkę wykleić ciastem kruchym. Krem jest pyszny! Dodałam do niego tylko jedną łyżkę ksylitolu, jeżeli lubicie słodkości, można dodać więcej. Składniki (12 szt) 250 g mascarpone 200g śmietanki 36% łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub cukier waniliowy) - opcjonalnie 1 łyżka ksylitolu 1 banan 120 g borówek amerykańskich opakowanie ciasta francuskiego Przygotowanie Przygotować 'foremki' z francuskiego ciasta. Ciasto
Stare GaryKoniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica ok. 24 cm ): SPÓD: * herbatniki – ok. 200 g * masło min. 82% – 2-3 łyżki MASA SEROWA: * twaróg sernikowy 3xmielony – 750 g * mascarpone – 250 g * mleko zagęszczone słodzone ( np.w tubce ) – 150 g * cukier puder Diamant – ok. 4 łyżki * esencja waniliowa – 1 łyżeczka * jajko
Ostra na Słodkodomowego ekstraktu z wanilii Na frużelinę: 120g truskawek mrożonych 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka soku z cytryny ½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej Na krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu z wanilii Gorzką czekoladę umieszczam w miseczce i topimy w mikrofalówce albo w kąpieli wodnej, odstawiamy na bok. W misce miksera umieszczamy pozostałe
Kolizje Smakówbiszkoptów – 2 łyżki kakao do posypania PRZYGOTOWANIE: Do miski przełóż śmietanę oraz cukier puder. Za pomocą miksera ubij śmietanę aż będzie kremowa i sztywna. Do śmietany dodaj serek mascarpone i już na mniejszych obrotach zmiksuj aby uzyskać jednolity krem. Nie podwyższaj obrotów ani i wydłużaj miksowania, krem może się zważyć. Zaparz mocną kawę, nieco ją wystudź i dodaj alkohol
nietylkopasta.plpieczenia masa serowa 500 g kremowego serka, ja użyłam Wieluń z wiaderka 200 g miękkiego masła 5 łyżek cukru pudru masa śmietankowa 300 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone starta czekolada oraz 2 słoiczki konfitury porzeczkowej ( słoiki o pojemności ok 350-400 ml ) Biszkopt Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Do rondelka wlać wodę i olej. Dodać
Monia miesza i gotujeZapraszam na pyszny urodzinowy tort malinowo-czekoladowy z galaretką. Biszkopt, bita śmietana z mascarpone oraz maliny i Nutella to idealne połączenie na obchody 33 urodzin :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldowsianej 100 g miodu 1 pomarańcza (sok + skórka) 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 szczypty imbiru szczypta soli do dekoracji: 250 g mascarpone 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka ksylitolu sok z limonki wykonanie: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Miękkie masło wraz z żółtkami ubijamy
Przysmaki KarolkiSernik z dodatkiem mascarpone i białej czekolady stał się ostatnio moim ulubionym rodzajem sernika 🙂 Eksperymentuję więc ze spodami i polewami. Tym razem przedstawiam Wam ten sam sernik w wersji
Bulliohansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na spód ( tortownica 26-28cm): 500g truskawek 5 czubatych łyżeczek żelatyny 100ml wrzątku 500g serka mascarpone 250g jogurtu greckiego 8-10 łyżek cukru pudru Składniki na wierzch: 500g truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: do wrzątku dodajemy żelatynę i energicznie mieszamy ,aż się całkowicie rozpuści, odstawiamy
Słodkie zapomnienieśmietankowego bez cukru (40gx3szt) 2 łyżki cukru jeżeli sok jest bardzo słodki to można pominąć 250g masła w temperaturze pokojowej Masa śmietanowa ( wszystkie składniki powinny być schłodzone): 250g serka mascarpone 60ml śmietanki kremówki 30/36% 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki cukru pudru Do nasączenia: sok wyciśnięty z 1 cytryny Dodatkowo: 50g mlecznej czekolady startej na tarce o grubych oczkach
Słodkie zapomnienienapęczniała. Następnie zalać wrzątkiem i wymieszać. Wrzącej wody wlać tyle żeby tylko można było rozmieszać żelatynę. Ostudzić i poczekać aż zacznie tężeć. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę. Serek mascarpone z cukrem delikatnie ubić, tyle tylko żeby napowietrzyć. Dodać po łyżce ubitej śmietany i wymieszać. Na koniec dodać maliny i ponownie wymieszać. Dodać tężejącą żelatynę do kremu i dokładnie wymieszać
Kuchnia PokoleńProsty pomysł na makaron – z mascarpone, pieczarkami i parmezanem. Całość posypana świeżą rukolą. Makaron zagotować w osolonej wodzie. Pieczarki pokroić w cienkie plastry. Parmezan utrzeć na tarce o małych
Bulliopizzy (400 g), opakowanie mozzarelli, kilka plasterków salami, 15 pomidorków koktajlowych, 3-4 plastry sera żółtego, susz z natki pietruszki Cykoria. Składniki sosu: 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki mascarpone, zioła prowansalskie, szczypta pieprzu chili cayenne. Przygotowanie: Składniki sosu dokładnie mieszam. Ciasto rozkładam, większym kieliszkiem wycinam kółka, pozostałe wałkuję, ponownie wycinam kółka - i tak do wykorzystania całego. Salami, ser żółty
JejKuchniaPołączenie twarogu, mascarpone i białej czekolady to dla mnie idealna baza do serników. Ostatnio prezentowałam bardzo podobny sernik z polewą kajmakową (przepis tutaj). Dzisiaj ten sam sernik w wersji
Bullio