temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone mufinki studzimy na kratce. Ja swoje przełożyłam kremem i ozdobiłam owocami miechunki (physalis). Krem: 250 g mascarpone 165 g śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Podane powyżej składniki należy zmiksować. W zależności od upodobań do gęstości kremu możemy zwiększyć lub zmniejszyć ilość kremówki. Smacznego
Plate of Joynastępnie ściągamy obciążenie i dopiekamy jeszcze 10 minut. Podpieczone ciasto wyciągamy z piekarnika, odstawiamy na kratkę do przestudzenia. Składniki na tartę: 500 g miękkiej ricotty, 100 g mascarpone, 100 ml śmietanki kremówki 30%, 2 duże jajka, 100 g cukru pudru, ostarta skórka z 1 cytryny Wszystkie składniki tarty umieścić w misce i dokładnie zmiskować do uzyskania gładkiej masy
Plate of Joyjednego z nich zrobiłem sernik. Jeśli macie jeżyny w swojej spiżarni, musicie go spróbować, jeśli nie – dodajcie przepis do ulubionych i poczekajcie do lata. Składniki: 1 kg serka mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 200 ml jeżyn w syropie lub 2 szklanki świeżych 150 g herbatników pełnoziarnistych 2 łyżki masła Wykonanie: Ciastka kruszycie, wsypujecie
GRUBY WAŁEKcooking '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 180 g ciasteczek maślanych 30 g masła Składniki na masę serową: 450 g sera z wiaderka w temperaturze pokojowej 250 g serka mascarpone w temperaturze pokojowej 2 jajka w temperaturze pokojowej 2,5 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków curd rabarbarowy (opcjonalnie, przepis poniżej) Składniki na curd rabarbarowy
My Culinary Artkubka cukru 0,5 kubka cukru muscovado 4 jajka 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka tartych goździków 0,5 kubka oleju rzepakowego 4 średniej wielkości marchewki krem 1 op serka mascarpone sok z 1 cytryny skórka z 1 cytryny Polewa: 2 kubki soku marchewkowego 1 budyń śmietankowy 1 galaretka brzoskwiniowa lub cytrynowa Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dosypujemy proszek i cynamon Jajka ubijamy
Luźna Kuchniacukru pudru 250 g masła 10 jajek 1 op. cukru wanilinowego 50 g skórki pomarańczowej 100 g rodzynek garść posiekanych orzechów włoskich Składniki na polewę: 250 g serka mascarpone sok z 1/2 cytryny 3 łyżki cukru pudru (lub do smaku) Dodatkowo: masło do wysmarowania formy wiórki kokosowe do posypania formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI
My Culinary Artwięcej. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia w chłodne miejsce, najlepiej na kilka godzin. Krem śmietankowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Serek, śmietanę i cukier umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Rękaw cukierniczy zakończony tylką np. okrągłą napełniamy kremem
Made By Mom And Sonwaflowe jajka". Od razu zaświtało kilka pomysłów lecz po powrocie do domu zauważyłem że na samym opakowaniu jest kilka pomysłów i oto jeden z nich. Składniki : 250 g serka mascarpone 185 g tuńczyka w oleju 1 cebula szalotka kilka oliwek czarnych i zielonych sól, pieprz opakowanie "Waflowych jajek" Przygotowanie : Cebulę kroję w drobną kosteczkę, kilka oliwek obu kolorów kroję
Mechanik w kuchniMasa bananowa: 3-4 banany 500 g mascarpone ewentualnie 1 łyżka cukru pudru kilka kropel soku z cytryny Wszystkie składniki łączymy i miksujemy blenderem. Poza tym: 200 g kruchych ciasteczek maślanych – pokruszone, najlepiej w moździerzu kakao żurawina (gotowy dżem lub suszona) Układamy warstwy: pokruszone ciastka masa bananowa pokruszone ciastka odrobina kakao żurawina masa bananowa żurawina Kategoria: Desery
kuchcikowniaprzykrytej uprzednio papierem do pieczenia i piecz w 180 ºC przez 40 minut do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź. Śmietankowy krem: 300 ml kremówki 36% 150 g mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru Wszystkie składniki umieść w misie miksera i ubij na krem. Dodatkowo: ziarenka granatu do dekoracji Przygotowanie: Wierzch ciasta obciąć na 2/3 wysokości. Dół wyłożyć na paterę
Food SquareSkładniki: 4 jajka 0,5 szkl cukru szczypta soli 500 g serka mascarpone opakowanie podłużnych biszkoptów 3/4 kubka kawy 1/4 kubka dobrego białego wina odrobina gorzkiego kakao łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie: oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy na puszystą masę z cukrem. Łączymy z serkiem. ubijamy białka, obie masy łączymy. świeżo zaparzoną kawę mieszamy z winem
Luźna Kuchniaczekolady Kawę wsypać do miseczki i rozgnieść wszystkie granulki łyżką, aż powstanie gładki proszek. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder nie przestając ubijać. Stopniowo dodawać mascarpone. Wsypać kawę, zmiksować by powstał gładki krem. Schłodzić. Dekoracja : Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej: czekoladę połamać na małe kawałki, wrzucić do metalowej miseczki. Miseczkę postawić nad rondlem z gotującą
maniapieczeniaczynność powtarzaj. Gdy ryż już będzie prawie gotowy (zajmie to około 15-17 minut) dodaj sos pomidorowy, wymieszaj i gotuj jeszcze przez kilka minut. Tuż przed podaniem dodaj sery mascarpone i grana padano (można zastąpić cheddarem). SMACZNEGO
Kredowe Menuucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo serek twarogowy i dokładnie mieszamy. Masa śmietanowo- serowa: 500 ml śmietany kremówki 36 % 3.5 lyżki cukru pudru cały serek mascarpone 250 gram Wykonanie: Śmietanę wraz z cukrem i serkiem umieszczamy w misie miksera i miksujemy aż masa stanie się zwarta. Do nasączenia: 3/4 szklanki likieru porzeczkowego bądź
Krakowskie smaki Anisuchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt upuścić z wysokości około 60 cm, wystudzić, nie przekrawać. Krem truskawkowy*: 700 gram truskawek świeżych bądź mrożonych 750 gram serka mascarpone 2/3 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 3-4 łyżkach letniej wody Wykonanie: Truskawki umieścić w garnku (mrożonych nie rozmrażać) i zasypać je cukrem, podgrzewać na małym
Krakowskie smaki Ani