mascarpone - 11293 przepisów (strona:519/753)

Sernik z rabarbarem 157

cooking '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 180 g ciasteczek maślanych 30 g masła Składniki na masę serową: 450 g sera z wiaderka w temperaturze pokojowej 250 g serka mascarpone w temperaturze pokojowej 2 jajka w temperaturze pokojowej 2,5 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków curd rabarbarowy (opcjonalnie, przepis poniżej) Składniki na curd rabarbarowy

My Culinary Art
Ciasto MocnoMarchewkowe 167

kubka cukru 0,5 kubka cukru muscovado 4 jajka 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka tartych goździków 0,5 kubka oleju rzepakowego 4 średniej wielkości marchewki krem 1 op serka mascarpone sok z 1 cytryny skórka z 1 cytryny Polewa: 2 kubki soku marchewkowego 1 budyń śmietankowy 1 galaretka brzoskwiniowa lub cytrynowa Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dosypujemy proszek i cynamon Jajka ubijamy

Luźna Kuchnia
Sernik Babci Krysi 364

cukru pudru 250 g masła 10 jajek 1 op. cukru wanilinowego 50 g skórki pomarańczowej 100 g rodzynek garść posiekanych orzechów włoskich Składniki na polewę: 250 g serka mascarpone sok z 1/2 cytryny 3 łyżki cukru pudru (lub do smaku) Dodatkowo: masło do wysmarowania formy wiórki kokosowe do posypania formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI

My Culinary Art
Czekoladowe Mini Serniczki 164

więcej. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia w chłodne miejsce, najlepiej na kilka godzin. Krem śmietankowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Serek, śmietanę i cukier umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Rękaw cukierniczy zakończony tylką np. okrągłą napełniamy kremem

Made By Mom And Son
Tuńczyk z mascarpone na wielkanocnym stole 181

waflowe jajka". Od razu zaświtało kilka pomysłów lecz po powrocie do domu zauważyłem że na samym opakowaniu jest kilka pomysłów i oto jeden z nich. Składniki : 250 g serka mascarpone 185 g tuńczyka w oleju  1 cebula szalotka kilka oliwek czarnych i zielonych sól, pieprz opakowanie "Waflowych jajek" Przygotowanie : Cebulę kroję w drobną kosteczkę, kilka oliwek obu kolorów kroję

Mechanik w kuchni
Bananowy deserek à la tiramisu 365

Masa bananowa: 3-4 banany 500 g mascarpone ewentualnie 1 łyżka cukru pudru kilka kropel soku z cytryny Wszystkie składniki łączymy i miksujemy blenderem. Poza tym: 200 g kruchych ciasteczek maślanych – pokruszone, najlepiej w moździerzu kakao żurawina (gotowy dżem lub suszona) Układamy warstwy: pokruszone ciastka masa bananowa pokruszone ciastka odrobina kakao żurawina masa bananowa żurawina   Kategoria: Desery

kuchcikownia
Leśny mech - tureckie ciasto ze szpinakiem 160

przykrytej uprzednio papierem do pieczenia i piecz w 180 ºC przez 40 minut do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź. Śmietankowy krem: 300 ml kremówki 36% 150 g mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru Wszystkie składniki umieść w misie miksera i ubij na krem. Dodatkowo: ziarenka granatu do dekoracji Przygotowanie: Wierzch ciasta obciąć na 2/3 wysokości. Dół wyłożyć na paterę

Food Square
Tiramisu, czyli poderwij mnie... 171

Składniki:  4 jajka 0,5 szkl cukru szczypta soli 500 g serka mascarpone opakowanie podłużnych biszkoptów 3/4 kubka kawy 1/4 kubka dobrego białego wina odrobina gorzkiego kakao  łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie: oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy na puszystą masę z cukrem. Łączymy z serkiem. ubijamy białka, obie masy łączymy. świeżo zaparzoną kawę mieszamy z winem

Luźna Kuchnia
Tort bezowy kokosowo-kawowy 325

czekolady Kawę wsypać do miseczki i rozgnieść wszystkie granulki łyżką, aż powstanie gładki proszek.   Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder nie przestając ubijać. Stopniowo dodawać mascarpone. Wsypać kawę, zmiksować by powstał gładki krem. Schłodzić. Dekoracja :   Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej: czekoladę połamać na małe kawałki, wrzucić do metalowej miseczki. Miseczkę postawić nad rondlem z gotującą

maniapieczenia
Risotto pomidorowe z serkiem mascarpone 329

czynność powtarzaj. Gdy ryż już będzie prawie gotowy (zajmie to około 15-17 minut) dodaj sos pomidorowy, wymieszaj i gotuj jeszcze przez kilka minut. Tuż przed podaniem dodaj sery mascarpone i grana padano (można zastąpić cheddarem). SMACZNEGO

Kredowe Menu
Porzeczkowiec 218

ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo serek twarogowy i dokładnie mieszamy.  Masa śmietanowo- serowa: 500 ml śmietany kremówki 36 % 3.5 lyżki cukru pudru cały serek mascarpone 250 gram Wykonanie: Śmietanę wraz z cukrem i serkiem umieszczamy w misie miksera i miksujemy aż masa stanie się zwarta.  Do nasączenia:  3/4 szklanki likieru porzeczkowego bądź

Krakowskie smaki Ani
Tort koszula 206

suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt upuścić z wysokości około 60 cm, wystudzić, nie przekrawać.  Krem truskawkowy*: 700 gram truskawek świeżych bądź mrożonych  750 gram serka mascarpone  2/3 szklanki cukru  3 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 3-4 łyżkach letniej wody  Wykonanie: Truskawki umieścić w garnku (mrożonych nie rozmrażać) i zasypać je cukrem, podgrzewać na małym

Krakowskie smaki Ani
Tiramisuuuuuuuuuu 493

Śnieg za oknem i  brak słońca powoduje, że marze tylko o kawie i słodyczach. Stąd dzisiejsza propozycja - pyszne, kremowe tiramisu. 2 serki mascarpone 4 łyżki cukru pudru 400 ml 36 % śmietany 4 żółtka  opakowanie biszkoptów 2 łyżki kawy rozpuszczalnej gorzka czekolada Do serków dodać żółtka i cukier, zmiksować. Osobno ubić śmietanę i delikatnie połączyć z masą. Zrobić napar

Humanistka w kuchni
Mus kawowy 172

gorzkiej czekolady 125 g serka Mascarpone 2 łyżki cukru pudru 6 łyżek mocno zaparzonej kawy 150 ml śmietany 30%  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek ubijamy z cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy kawę i czekoladę. Na koniec dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy. Mus wkładamy do pucharków najlepiej na całą noc.  Zajadamy

Humanistka w kuchni
Sernik z polewą Crème brûlée 171

wilgotny, a przy tym kremowy. Sernik zwieńcza francuski krem zapieczony pod cienką warstwą chrupiącego karmelu. Pycha! Polecam gorąco! Składniki: Masa serowa: 750 g twarogu zmielonego dwukrotnie 250 g serka mascarpone 400 g słodzonego skondensowanego Mleka 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki cukru 4 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Creme brulee: 300 ml śmietany kremówki 36%, zagotowanej i lekko przestudzonej

Smakowity Blog Kulinarny