Faworki z mascarpone są mega pyszne i kruche, nawet smaczniejsze na drugi i kolejne dni. Polecam przepis. Czytaj więcej
Ana Mari's worldminut wcześniej i pozostawić w temperaturze pokojowej. Będzie nam lepiej je nakładać i lekko rozmrożone lepiej smakują. Składniki 1 sztuka dojrzałego mango 2 sztuki marakui 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 1 łyżka miodu rzepakowego sok z 1/2 limony Wykonanie Mango obieramy, usuwamy pestkę, miąższ przekładamy do blendera. Dodajemy pozostałe składniki pomijając marakuję, miksujemy do uzyskania kremowej, aksamitnej
Tajemnice Smakuidealnie uzupełniły dekorację sernika. Czy można je jeść? Tego nie wiem, więc nie próbujcie… Składniki SPÓD 300 g kruchych ciastek korzennych 50 g masła MASA SEROWA 500 g mascarpone 700 g twarogu półtłustego zmielonego minimum dwukrotnie 350 g purée z dyni* 100 g cukru sok i otarta skórka z 1 pomarańczy sok z 1 cytryny 3 jaja 1 budyń
Tajemnice Smakustopionego masła 20 g cukru pudru mielony cynamon truskawki lub inne owoce, tyle ile lubimy i ile zmieści się w koszyczkach KREM 300 g ricotta 300 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru + 1 łyżka do obsypania 2 łyżki soku z limonki lub cytryny, lub włoskiego likieru Limoncello Wykonanie KREM W dużej misce mieszamy wszystkie składniki i ubijamy na krem
Tajemnice Smakuzmieści się w koszyczkach SYROP Z BORÓWEK 100 g borówek 1 łyżka cukru 1 łyżka wody 1 łyżka soku z cytryny KREM 300 g ricotta 300 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 -3 łyżki syropu z borówek Wykonanie SYROP z BORÓWEK Do małego rondelka przekładamy wszystkie składniki na syrop. Podgrzewamy na wolnym ogniu około
Tajemnice SmakuBeza pavlova może mieć różne wersje i kształty. Ja tym razem zamiast tradycyjnego kopca zrobiłam wieniec, okrąg wyciskany za pomocą szprycy. Wierzch to krem z mascarpone z piernikami i korzennymi przyprawami. Całości dopełniają świeże owoce. Pyszne, eleganckie ciasto nie tylko na święta ale i karnawał. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikUwielbiam pralinki Ferrero Rocher, dlatego musiałam wypróbować też to ciasto 🙂 W skład wchodzą herbatniki czekoladowe, mascarpone z bitą śmietaną, orzechy i czekoladowa masa kajmakowa, co sprawia, że ciasto jest
Bulliociast przekroiłam na 2 części i przełożyłam kremem. Mój krem Ten właśnie proponuję. Samo ciasto jest dość słodkie, więc cukru dodałam niewiele. • 300ml gęstej śmietany kremówki, • 250g serka mascarpone, • 50g cukru, • 150g zmiksowanych orzechów włoskich. Krem w/g autorki przepisu Tego kremu będzie za mało do tego tortu chyba, że ciasto upieczemy z połowy składników a cukru użyjemy tylko do smaku
Leśny Zakątekwymaga piekarnika . Składniki na spód: ½ (100g) masła 100 g biszkoptów 1 łyżka cukru (jeśli biszkopty są niesłodzone) Składniki na sernik: 3 garście drobno pokrojonego rabarbaru ½ szklanki wody 500 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 garście prażonych płatków migdałów Dodatkowo: 20 małych biszkoptów 100 g czekolady 100 g śmietanki 30% 1 łyżka miodu Masło z cukrem rozpuszczam w garnuszku. Kruszę
Słodki sentymentascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 250 dag sera mascarpone 250 dag twarożku sernikowego 2/3 szklanki cukru 5 jajek Paczka herbatników owsianych ok. 200 g Duża łyżka masła Skórka z cytryny + łyżka soku Dowolne letnie owoce (truskawki, poziomki, borówki, brzoskwinie
Gotujemy i jemyMakaron w kremowym sosie – szybki i prosty, idealnie nadający się jako baza do dań lub jako dodatek do mięs. Składniki Makaron użyłam makaronu penne, ok 250-300g Mascarpone 250g Bulion mięsny przecedzony, ok. 300-400ml Sól do s The post Kremowy makaron. Makaron w kremowym sosie. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePulpeciki w sosie pomidorowym to szybki i prosty obiad. Dzięki dodaniu serka mascarpone do sosu, zyska on lepszy, kremowy smak. Z podanych poniżej składników wychodzi ok. 14 pulpecików. Pulpeciki w sosie pomidorowym – Składniki: The post Pulpeciki w sosie pomidorowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeTort Malinowa Rozkosz – to tort wzorowany na moim pomyśle na ciasto na herbatnikach, na które przepis znajdziecie tutaj: Malinowa rozkosz – ciasto bez pieczenia. Pewnie
Kulinarne Przebojeciastka jest nim zachwycony. Warstwa jasna jest bardzo lekka i ma lekko słodki smak, natomiast warstwa czekoladowa jest mega czekoladowa. Polecam! ;) Składniki: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 150 g czekolady gorzkiej 65 g cukru pudru 3 łyżki mleka
Gotuj z Agnesświeżych drożdży 1 szklanka mleka (250ml) 2 jajka + 1 (do posmarowania bułeczek przed pieczeniem+ 1 łyżka mleka) [dałam 1 jajko i bułek niczym nie smarowałam ] 2 łyżki serka mascarpone lub ukwaszonej, gęstej śmietany 70 g masła 60 g cukru + 2 łyżeczki cukru waniliowego spora szczypta soli Dodatkowo: 2 szkl.pokrojonych drobno truskawek 2 łyżki cukru + łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka soku
Moje domowe kucharzenie