mascarpone - 11293 przepisów (strona:503/753)

Truskawkowe Love 81

mogą być mrożone (wcześniej rozmrożone) lub z kompotu 1 galaretka truskawkowa 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1 szklance wrzątku

moj przepis na
Tort czekoladowo-kawowy 76

wysokości 50 cm. Pozostawić na kratce do całkowitego wystudzenia, nożykiem delikatnie oddzielić boki biszkoptu od formy. Biszkopt podzielić na 3 blaty. Krem kawowy: 400 ml śmietany 30% 500 gr mascarpone 1/4 szklanki kawy instant rozpuszczonej w 2 łyżeczkach wrzątku 1/4 – 1/2 szklanki cukru pudru We wrzątku rozpuścić kawę, ostudzić do temp. pokojowej, śmietanę zmiksować z serkiem na sztywno, dodać

moj przepis na
Torcik truskawkowo-limonkowy 63

całych truskawek, wymieszać, przelać do szczelnej tortownicy. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia 2-3 godziny. Warstwa limonkowa: 330 ml śmietany 30% koniecznie schłodzonej 250 gr serka mascarpone koniecznie schłodzony sok wyciśnięty z 1 limonki skórka otarta z 1 limonki 1/4 szklanki cukru pudru 1 – 2 świeże twarde kiwi (najlepiej lekko niedojrzałe) Limonkę wyszorować, osuszyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć

moj przepis na
Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie 71

serowej, wymieszać, dodać jeżyny wymieszać, delikatnie. Masę przelać na ciasteczkowy spód, wyrównać, wstawić do lodówki, na czas aż masa stężeje, u mnie 30 min. Masa jeżynowa: 250 g serka mascarpone 150 g jeżyn 1-2 łyżki cukru (opcjonalnie, zależy od słodkości jeżyn, ja nie dodawałam) 1 łyżka żelatyny namoczona w 2 łyżkach zimnej wody 100 g jeżyn do posypania

moj przepis na
Gruszkowe Love 84

tyle że pieczone :) Składniki na dużą blachę 38 cm x 25 cm: 2,5 szklanki mąki krupczatki 250 gr zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 gr serka mascarpone tym razem dodałam jogurt grecki – lepsze z serkiem jest jednak :) 2 łyżki cukru pudru 1 jajko 2 kg gruszek – najlepsze będą te twarde – np. Konferencja u mnie

moj przepis na
Makaroniki pistacjowe 67

wydłużyć czas pieczenia. Upieczone wyjąć z piekarnika, pozostawić na macie lub papierze do pieczenia do całkowitego wystudzenia. Krem czekoladowy: 100 gr gorzkiej czekolady z kawałkami pomarańczy 250 gr serka mascarpone Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Serek zmiksować krótko, przez 2-3 min na średnich obrotach, do roztopionej czekolady wmieszać 2 łyżki serka, dodać czekoladę do serka, zmiksować. Krem przełożyć

moj przepis na
Truskawkowe Love 75

mogą być mrożone (wcześniej rozmrożone) lub z kompotu 1 galaretka truskawkowa 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1 szklance wrzątku

moj przepis na
Tort czekoladowo-kawowy 93

wysokości 50 cm. Pozostawić na kratce do całkowitego wystudzenia, nożykiem delikatnie oddzielić boki biszkoptu od formy. Biszkopt podzielić na 3 blaty. Krem kawowy: 400 ml śmietany 30% 500 gr mascarpone 1/4 szklanki kawy instant rozpuszczonej w 2 łyżeczkach wrzątku 1/4 – 1/2 szklanki cukru pudru We wrzątku rozpuścić kawę, ostudzić do temp. pokojowej, śmietanę zmiksować z serkiem na sztywno, dodać

moj przepis na
Torcik truskawkowo-limonkowy 61

całych truskawek, wymieszać, przelać do szczelnej tortownicy. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia 2-3 godziny. Warstwa limonkowa: 330 ml śmietany 30% koniecznie schłodzonej 250 gr serka mascarpone koniecznie schłodzony sok wyciśnięty z 1 limonki skórka otarta z 1 limonki 1/4 szklanki cukru pudru 1 – 2 świeże twarde kiwi (najlepiej lekko niedojrzałe) Limonkę wyszorować, osuszyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć

moj przepis na
Malinowa chmurka 70

ostudzony spód. Formę z ciastem i galaretką schłodzić w lodówce, na czas przygotowywania kremu. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany 36 % schłodzonej min 12 godzin w lodówce 250 g sera mascarpone schłodzonego min 12 godzin w lodówce 1-2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wszystkie składniki umieścić w misie miksera. Miksować, najpierw na wolnych obrotach, do momentu aż lekko

moj przepis na
Tarta z truskawkami z kremem mascarpone 45

Smaku. Muszę sama się pochwalić, bo ciasto tak się prezentuje, że szkoda mi jest go kroić:) W tym momencie chłodzi się ... Czytaj dalej Artykuł Tarta z truskawkami z kremem mascarpone pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Sernik cytrynowy 106

serka kremowego (np. serek Philadelphia, serek Ulubiony z Wielunia, Turek Świeży Naturalny, serek kremowy Piątnicy, serek kanapkowy z Biedronki, serek kanapkowy Pilos z Lidla…) 500 g serka mascarpone 5 jajek pół szklanki oleju /u mnie rzepakowy/ 300 ml śmietany kremówki 30-36% 300 g cukru 5 dużych cytryn 1 budyń waniliowy szczypta soli Cytryny – wyszorować, sparzyć- a następnie delikatnie

UgotujmyTo.pl
KREM Z PALONEJ BIAŁEJ CZEKOLADY 126

czekoladą! Obserwuj Słodki Pomysł również na INSTAGRAMIE. Składniki na 1 blat biszkoptu o śr 18 cm: 220 ml śmietanki kremówki 36% 120 g palonej białej czekolady 110 g serka mascarpone, schłodzonego Białą czekoladę kroimy na mniejsze, równej wielkości kawałki (na ostatnim zdjęciu i filmie pokazuję jak kroję czekoladę). Układamy pokrojoną czekoladę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiamy

Słodki Pomysł
Jabłecznik śmietankowy na herbatnikach 110

czasami na nieco odmienione wydanie ciasta z jabłkami. Zrobiłam tym razem ciasto „na bogato” tak określę. Jabłka z dodatkiem pysznej galaretki agrestowej i bitą śmietana z mascarpone a dodatkowo bez pieczenia! Rozpływa się w ustach to ciacho, więc zachęcam by takie [...] Artykuł Jabłecznik śmietankowy na herbatnikach pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Bezowy wieniec wigilijny (Bezowy wieniec świąteczny) 93

dodatkiem ciemnego, gorzkiego kakao, równoważącego słodycz bezy. Do tego wiśnie w żelu aromatyzowane świąteczną przyprawą do piernika, gotowane w soku pomarańczowym z dodatkiem likieru Cointreau oraz krem z mascarpone i bitej śmietany. Tort bezowy w kształcie wieńca oprószyłam płatkami migdałów, liofilizowanymi truskawkami (możecie pominąć jeśli chcecie), gorzką czekoladą i cynamonem. Deser wyszedł przepyszny! Przepięknie się prezentuje. Wszystkim smakuje. W szczególności

Moja Delicja