brązowy kolor i cukier się zmieni w karmel. Odcedzamy gruszki (soku nie potrzebujemy można go wypić). Kroimy gruszki na małe kawałki i układamy na dnie słoiczka. Następnie nakładamy masę serowo-śmietanową, oraz wiśnie razem z sokiem. Na górę układamy uprażone migdały. Należy pamiętać, żeby wszystko było wystudzone, w przeciwnym wypadku śmietana może zrobić się rzadka. Gotowe desery wkładamy na około
KasiaiKrzysiu.plczekolada się rozpuści i połączy ze śmietaną, zdejmujemy z kuchenki i przykrywamy folią. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo-śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu… i gotowe ! PRZEKŁADANIE: Ciasto przekrajamy na dwa równe blaty. Pierwszy blat układamy na paterze i nakładamy na niego
Domowe Tortydołożyć śmietanę, czosnek granulowany, sól cebulową i inne przyprawy do smaku. Na podpieczony spód wyłożyć podgotowaną fasolkę z groszkiem. Na to wrzucić zblanszowany szpinak z czosnkiem. Całość zalać masą białkowo-śmietanową. Na wierzch rozrzucić starta mozzarellę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec około 20-25 minut do zarumienienia się sera z wierzchu. W oczekiwaniu na upieczenie się tarty
Grunt to przepis!płomień do minimum i dodajemy pokrojone na mniejsze części topione serki. Mieszamy dość często, póki serki się nie roztopią i nie powstanie płynna, gęsta masa. Do szpinaku dodajemy masę serowo-śmietanową, dorzucamy starty parmezan i dokładnie ze sobą mieszamy. Podgrzewamy całość na małym ogniu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy sos nakładamy na porcje makaronu i podajemy :) Smacznego
MyCookBook.plśmietana , solimy, pieprzymy, dodajemy tymianek i wylewamy na tartę, Wierzch przykrywamy pokrojonym w plasterki serem camembert. Zapiekamy w 170C przez ok. 25 minut – do zarumienienia i zapieczenia masy serowo-śmietanowej. Zajadamy gorące! Smacznego
Ostra na Słodkomasy wsypujemy dużą garść malin, delikatnie mieszamy i wylewamy całość na spód. Odstawiamy do lodówki na około pół godziny. Kiedy masa z malinami stężeje wylewamy na nią ostrożnie masę jagodowo-śmietanową.Odstawiamy do lodówki na kolejne pół godziny. Na wierzchu układamy warstwę malin, którą zalewamy rozpuszczoną i ostudzoną galaretką ametystową. Całość najlepiej zostawiać na noc w lodówce
Bon appetit mon amiedokładnie wymieszać łyżką. 3. Do kokilek włożyć szparagi oraz pomidory 4. Delikatnie zalać warzywa masą Piec: 25-40 minut w temperaturze 180 stopni do momentu zezłocenia się masy jajeczno-śmietanowej. Podawać na ciepło, bądź schłodzoną. Dekorować świeżym rozmarynem Smacznego :) Zobacz także: Kosteczka pomidorowa alla babeczki
KreatywnePinykładzie się gotowane w mundurkach ziemniaki w cienkich plastrach, na to cebulę, ser, następnie szpinak i brokuły, ponownie ser i nieco świeżych pomidorów na wierzch. Zalewa się masą jajeczno-śmietanową i piecze. Proste, szybkie i w ciągu godziny sprzedane co do kawałeczka! Klienci po prostu to uwielbiają. Zrobiłam bardzo podobnie, jak w pracy - zmieniłam tylko nadzienie i zamiast w jednej
Kuchnia PrezydentowejChrupiące musli, waniliowa masa serowo-śmietanowa i słodko-kwaśny sos wiśniowy stworzyły razem doskonałe połączenie. Aż się sama zdziwiłam, bo wymyśliłam ten deser naprędce z tego co akurat znalazłam w dość opustoszałej lodówce. Wyszło przy tym nawet zdrowo, bo i musli z pełnego ziarna i suszone owoce i wiśnie prawie jak świeże. Zachęcam więc wszystkich do przygotowania tego prostego deseru
Wiem co jemtrzeba korzystać ile się da nie zważając na koszty. Na początek proponuję z tych pysznych owoców deser z nutą alkoholu. Dodałam go trochę zarówno do galaretki jak i masy serowo-śmietanowej. W pierwszym przypadku jest to półwytrawne różowe wino, które świetnie się komponuje z owocową galaretką, w drugim zaś ajerkoniak, który bardziej pasuje do sera i śmietany. Zamiast różowego wina
Wiem co jemrazu było odkrawane od pestki, nakrawane w kosteczkę i zjadane na żywca. Bardzo lubię jego lekko pieprzny smak, a w tym torciku doskonale się on skomponował z waniliową masą serowo-śmietanową :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytytarce o dużych oczkach boczek pokroić na cienkie paski. Jajka ubić na puszystą pianę zmiksować ze śmietaną. Na podpieczonym spodzie rozłożyć cebulę posypać wiórkami sera, zalać masą jajeczno-śmietanową ułożyć plasterki boczku. Wsadzić do nagrzanego piekarnika do 190*c i piec 10 minut po czym temp zmniejszyć do 180*c i piec około 20 minut. Podawać pokrojoną
Wanilia i Kardamonpodpieczony spód nałożyć szparagi i pomidory. 4, Delikatnie nalewać w wolne miejsca masę Piec: 25-40 minut w temperaturze 180 stopni do momentu zezłocenia się masy jajeczno-śmietanowej i zarumienienia się ciasta Podawać na ciepło, bądź schłodzoną. Smacznego :) Zobacz także: Klasyczna Lasagne Bolognese
KreatywnePinylekko ciepła. Kremówkę ubić, dodając pod koniec cukier puder. Twaróg zmiksować na małych obrotach z ubitą śmietaną i dalej miksować, dodając powoli żelatynę z czekoladą. Dobrze połączyć z masą twarogowo-śmietanową. Przelać na ciasteczkowy spód, a kiedy zacznie tężeć, można na wierzchu wykonać ozdobne rowki (szpatułką lub widelcem). Włożyć do lodówki do stężenia, na całą noc. Przed podaniem udekorować truskawkami
Czerwień i błękitDusić jeszcze kilka minut aż płyn nieco odparuje. Jajka roztrzepać z odrobiną soli, gałki i pieprzem. Dodać posiekaną natkę i śmietanę, wymieszać. Grzyby przełożyć na podpieczone ciasto, zalać masą jajeczno-śmietanową. Piec 30 minut w 200°C (termoobieg 180°C Smacznego
Pełny talerzmasło). Następnie dodajemy jogurt i delikatnie mieszamy do połączenia składników.Mango obieramy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy blenderem na gładki mus.Do pucharków nakładamy na zmianę: masę jogurtowo-śmietanową, mus z mango. Całość możemy dodatkowo udekorować bitą śmietaną.Moje posty
Słodka Stronaćwiartki. W miseczce roztrzepać jajka, dodać śmietanę, posiekany koperek, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.Na podpieczony spód wyłożyć miąższ z bakłażana, pokrojoną paprykę i cebulę. Całość zalać masą jajeczno-śmietanową.Tak przygotowaną tartę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez 35-40 minut.Tartę można spożywać na ciepło lub na zimno.SMACZNEGO!Uwagi
Gospodyni Miejskaok.15 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z piekarnika i na podpieczony spód wykładamy podsmażoną cebulę z boczkiem, odlewając wytopiony tłuszcz. (Można przecedzić przez sitko). Całość zalewamy masą jajeczno-śmietanową, a wierzch posypujemy startym serem. Wstawiamy ponownie do piekarnika nagrzanego do 200st i pieczemy ok. 25 minut aż wierzch się zetnie i lekko zrumieni
Walijskie Pichceniemożemy cieszyć się tymi owocami aż do późnej jesieni! Ja najczęściej wykorzystuję je do ciast i deserów. Tak też było i tym razem. Kruche ciasto, maliny w galaretce, puszysty śmietanowy krem i słodka, chrupiąca beza. Chłopcy stwierdzili, że to jedno z lepszych ciast jakie zrobiłam:) Mi też baaardzo smakował. Ostrzegam: ciasto wciąga i uzależnia!! :) Spód: 3 żółtka(...)galaretki o smaku malinowym, 3 szklanki wrzątku. Galaretki rozpuścić we wrzątku i przestudzić. Dodać maliny. Tężejącą masę wylać na przestudzone ciasto. Wstawić do lodówki, by masa całkiem zastygła. Krem śmietanowy: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, laska wanilii, 3 łyżki cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, pod koniec ubijania dodając
Z miłości do słodkościBISZKOPT WANILIOWY: 6 jajek szklanka mąki pszennej budyń waniliowy (proszek) szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia zapach waniliowy SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: niecała puszka masy krówkowej 2 op. kuleczek maltesers DO NASĄCZANIA: słaba, lekko posłodzona herbata, lub ( jeżeli wolicie wersję dla dorosłych ) woda z alkoholem np. rumem Nasączony
Domowe Tortykawą .Pierwszy kęs i już wiadomo kawa tak kawa proszę Państwa.Smakosze kawy to dla was ten smakołyk robiłam ale nie tylko wam zasmakuje. Składniki na masę śmietankową; 2 budynie śmietanowe mleko 3 szklanki ksylitol 3 łyżki masło 200 g Pianka kawowa: rozpuszczalna kawa ( granulowana) 1 łyżka żelatyna 2 łyżki śmietana 30% 600 ml śnieżka 1 woda(...)misy i miksujemy dodając po łyżce budyniu. Krok 2 Blaszkę wykładamy folią aluminiową i kładziemy krakersy ,skrapiamy je naszą rozpuszczoną kawą z ksylitolem i kładziemy połowę masy śmietankowej. Następna warstwa krakersów zamoczonych w kawie i druga warstwa masy śmietankowej zakrywamy ostatnią warstwą krakersów zamoczonych w kawie.Wkładamy do lodówki na godzinkę. Krok 3 Kawę wsypujemy do szklanki
Różowa kuchnia