masa serowa - 1000 przepisów (strona:51/67)

Ciasto z kruszonką z Ziemi Kłodzkiej - śliwkowe 185

ciasto z kruszonką ma wygląd, kształt, rozmiar, barwę, konsystencję i smak. Ujmując wszystko w skrócie jest to ciasto drożdżowe z kruchą posypką i nadzieniem z owoców sezonowych lub masy makowej lub serowej. Jest obłędne w smaku, więc koniecznie trzeba spróbować. Przepis: SKŁADNIKI 500 g mąki pszennej typ 500 260 ml mleka 30 g świeżych drożdży 120 g cukru szczypta soli

Passions hobbies life
Kasza od Łukasza, Charlie i Fabryka Czekolady 200

posmarowania formy Ugotuj kaszę na mleku. Dodaj do niej pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 180°C. Posmaruj olejem foremki na muffinki. Przełóż do nich masę jaglano-serową. Piecz deser przez ok. 20-25 minut. Przed podaniem odwróć deser do góry nogami. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Przepis bierze udział w akcji: W  Charlim i Fabryce Czekolady

Qlinarnie i Qlinarnie
Muszle szpinakowe 148

przygotowana masa nie potrzebuje już wielu dodatków. Jeżeli chcecie przygotować obiad, który nie tylko będzie smaczny i zdrowy ale również będzie cieszył oko przygotujcie makaron muszle nadziewany pyszną masą szpinakowo-serową z dodatkiem pomidorowego sosu. Dodatkowym atutem tego dania jest możliwość przygotowania do wcześniej - przed podaniem wystarczy włożyć do piekarnika i chwilę zapiekać

Milion Smaków
Sernikowa owsianka! 150

miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę. Dodajemy płatki owsiane i jogurt naturalny. Delikatnie mieszamy łyżką! Otrzymaną masę wylewamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch układamy owoce, które lekko wbijamy w masę owsiano-serową. Dla zdrowotności można górę posypać uprażonym słonecznikiem. Wstawiamy do piekarnika na około 40min. Smakuje idealnie na ciepło i zimno

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Torcik na zimno z brzoskwiniami 198

mamy ochoty nawet patrzeć na jedzenie, dlatego wybrałam dla Was lekki, kolorowy torcik na zimno , ucieszy oko i podniebienie, jest przepyszny i mega łatwy w wykonaniu:)  Serowa i śmietanowa masa, połączona z galaretkami, tworzy idealną całość, polecam , nie pożałujcie;) Zapraszam też do poczytania "Dekalogu zdrowego żywienia" i prostych przepisów na zdrowe posiłki KLIK biszkopty okrągłe galaretki rubinowa

Takie tam pichcenie
Conchiglioni rigati z wołowiną i serem 194

mięso. Ugotuj conchiglioni rigati al dente w osolonej wodzie. Ale nie do zupełnej miękkości. Odcedz i przelej zimną wodą. Rozłóż każdą muszlę na ściereczkę do oschnięcia. Nakąłdaj masę mięsno-serową do każdej muszli. Brytfannę i naczynie do zapiekania  wysmarowałam dokładnie masłem. Poukładałam ciasno muszle na dnie. Posypałam natką pietruszki i ..odłożyłam w chłodne miejsce ,bo muszle były mi potrzebne

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik na zimno z truskawkami 148

użyłam  płaskiej miski, ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką ( odłożyć 1/2 szklanki do dekoracji ) i odstawić na 3 minuty do lodówki. Wyjąć i  na galaretkę wyłożyć masę śmietanowo-serową. Pozostawić w lodówce przez minimum 2 godziny.Wyjąć z naczynia, ustawiając miskę z deserem na talerzu, dnem do góry i przykrywając ją gorącą ściereczką...deser sam się wysunie z naczynia

Gosia gotuje
Ciasto Makowo-Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową 644

łyżek cukru150 g miękkiego masłaPolewa Czekoladowa:50 g czekolady gorzkiej50 g czekolady mlecznejok. 50 g masła Ciasto Makowo Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową - Sposób przygotowania:Warstwa Serowa:Warstwę sernikową warto przygotować dzień wcześniej, ponieważ musi być ona całkowicie wystudzona zanim zaczniemy składać ciasto.Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Zmielony twaróg miksujemy razem z cukrem i śmietanką. Następnie(...)bardzo delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia składników.Ciasto przelewamy do formy wyłożonej pergaminem (tej samej w której piekliśmy warstwę serową) i pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 175 stopni do tzw. "suchego patyczka". Ostudzone ciasto przekrawamy na dwie części.Masa Budyniowa:W ok. szklance mleka rozprowadzamy proszek budyniowy razem z mąką oraz cukrem. Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy rozrobiony budyń

Słodka Strona
"Wspaniały" - Ciasto Siostry Anastazji z Warstwą Serową, Makową i Orzechową (Seromak) 398

śmietanki kremówki 30% ok. 50 g orzechów włoskich (do posypania wierzchu)   "Wspaniały" - Ciasto Siostry Anastazji z Warstwą Serową, Makową i Orzechową - Sposób przygotowania: Warstwa Makowa: Mak sparzamy, a następnie mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy mak, mąkę oraz proszek do pieczenia i dalej ucieramy. Następnie dodajemy posiekane orzechy(...)miód oraz kilka kropel olejku migdałowego i mieszamy. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy do całości - delikatnie mieszamy do połączenia składników. Warstwa Serowa: Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy zmielony ser, mąkę oraz wcześniej roztopione i przestudzone masło i dalej ucieramy. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy do całości

Słodka Strona
Bananowy desernik na zimno 210

łyżeczka żelatynypolewa-4-5 cukierków z karmelem/krówek/toffi -odrobina mleka+płatki migdałowePrzygotowanie:Ciasteczkowy spód- ciasteczka drobno rozkruszyć w malakserze, połączyć z odrobiną mleka. Gotową masę wyłożyć na dnie pucharków. Warstwa serowa- serek wiejski dokładnie zmiksować z cukrem i rozpuszczoną żelatyną. Nałożyć na ciasteczkowy spód, włożyć do lodówki na czas stężenia.Warstwa bananowa- banana rozgnieść dokładnie widelcem

Kuchnia Ellie
SERNIK OREO 370

dokładnie mieszamy.Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia , a następnie pokrywamy masą ciasteczkową i ugniatamy.Wkładamy na ok. 5 minut do piekarnika nagrzanego na 180C.MASA SEROWA:Zmielony ( conajmniej 2-krotnie ) ser wkładamy do miski, dodajemy masę wyciągniętą z Oreo, cukier i olejek do ciast – miksujemy.Wsypujemy mąkę ziemniaczaną i jeszcze raz dokładnie mieszamy.Nie przerywając miksowania wbijamy jajka i mieszamy do połączenia

Ostra na Słodko
Piernik marchewkowy z polewą serową 172

starszy tym lepszy i tak samo jest z tą recepturą. Pachnie obłędnie, smakuje jeszcze lepiej. Piernik marchwiowy jest wilgotny i chrupie orzechami, a polewa serowa idealnie się wpasowuje w ten klimat. Można by rzec, że jest to ciasto owocowo-korzenne, bo marchewka wg przepisów Unii Europejskiej jest owocem. Dlaczego? Też się(...)temp. 180 st.C przez 50 minut. Polewa – Wymieszać serek mascarpone z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na gładką masę. – Wystudzone ciasto posmarować białą polewą serową

To co kocham
Przepisy na Świąteczne ciasteczka 439

Kruche ciasteczka z budyniem  13. Rogaliki z nutellą  14. Kruche ciasteczka z posypką orzechową  15. Budyniowe wersja II  16. Wafel z masą kajmakową i petitkami  17. Ciasteczka serowe z jabłkami

kruche babeczki
Drożdżówki z truskawkami 110

mąki pszennej szczypta soli 50 g drobnego cukru 1 jajko 50 g masła 12 truskawek Kruszonka: 4 łyżki mąki pszennej 20 g zimnego masła 1 łyżka cukru pudru Nadzienie serowe: 125 g ricotty lub twarogu sernikowego 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 małe jajko Lukier cytrynowy: 4 łyżeczki soku z cytryny 2/3 szklanki cukru pudru Zaczynamy(...)kilku cm odstępu) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (fot.3) . Odstawić w ciepłe miejsce, na ok. 25 minut do kolejnego wyrośnięcia. W międzyczasie przygotować nadzienie serowe: ricottę lub twaróg wymieszać rózgą na gładką masę z cukrem pudrem, mąką ziemniaczaną i jajkiem. Truskawki pociąć na plasterki w poprzek owocu  (fot.4) . W wyrośniętych placuszkach zrobić wgłębienie na nadzienie - wcisnąć w środek

Świat Ciasta
Suflet serowy 179

Suflet serowy robiłam po raz pierwszy. Okazało się, że pierwszy raz może być obarczony sukcesem. Suflet pięknie wyrósł i smakował wybornie - szczególnie w takim towarzystwie :-) 2 łyżki miękkiego masła do posmarowania foremek 4 łyżki bułki tartej 3-4 białka szczypta soli kilka kropel soku z cytryny Baza sosu: 3 żółtka 1 łyżka musztardy sarepskiej lub dijon 250 ml mleka(...)masłem, wysypać bułką, równo pokryć nią foremki.  Ubić białko z solą i kilkoma kroplami soku z cytryny na sztywną pianę. Rozmieszać z sosem serowym na gładko, dodać połowę białek i wymieszać delikatnie. Nałożyć masę, postukać o blat,  wyrównać wierzch sufletu. Przejechać palcem wokół brzegów tworząc w masie rowek.  Po wstawieniu do piekarnika zmniejszyć temperaturę do 180. Wierch

Humanistka w kuchni
13. Kotlety mielone z serkiem feta 111

masa będzie za luźna to dodać bułki tartej. Natkę pietruszki drobno posiekać i rozrobić z serkiem feta. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Z masy mięsnej uformować płaskie placki, na każdy włożyć serową kulkę, formować klopsiki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju

Jadło i czytadło
Zapiekanka bolońska (lasagne dla leniwych). 200

się ją kroi, wiec sprawdzi się na różnych imprezach rodzinnych. Do dzieła! :-) Składniki na zapiekankę wielkości 25 x 35 (duża blaszka, wystarczy spokojnie na 8 osób). Składniki na sos serowy: 3 szklanki mleka 2 łyżki z czubkiem mąki pszennej sól, pieprz gałka muszkatołowa, curry jako przyprawy 25 dag startego żółtego sera duży ząbek czosnku Składniki na sos boloński(...)makaron nie jest wyraźnie słony, to soli dodać ciut więcej). Całość postawić na małej mocy panika i co chwilę mieszając doprowadzić do zagotowania. Do masy dołożyć starty ser, połączyć by się rozpuścił.  Sos serowy połączyć z makaronem, przełożyć do naczynia w którym będziemy piec zapiekankę. Przygotować sos boloński.  Marchew, cebulę i paprykę umyć, oczyścić i pokroić w zgrabną

Poezja Smaków - blog kulinarny
Z dalekich wypraw #2 "Po prostu weź dużo dobrego sera i jakieś ciasto" 275

jajko szczypta soli Wszystkie składniki ciasta połączyłam ze sobą i odstawiłam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (ok. 1h). W międzyczasie przygotowałam serowe nadzienie: twaróg pokruszyłam do miski, dodałam jajko i nieco posoliłam. Wymieszałam na jednolitą masę. Odstawiłam na bok.Wyrośnięte ciasto wyrobiłam na omączonym blacie, podzieliłam na 2 części i każdy rozgniotłam na płaskie placki o grubości

bastalena
Naleśniki z nadzieniem serowo-czekoladowym podane z sosem jeżynowym 152

łyżki wody mineralnejolej do smażenia  Wykonanie:Zmiksować wszystkie składniki na jednolite ciasto. Jeśli wydaje się za rzadkie - dosypać mąki.Smażyć naleśniki.Nadzienie serowe:250 g twarogu4 łyżki cukruodrobina mlekaSkładniki zmiksować na jednolitą masę.Krem czekoladowy wg przepisu tutajUsmażone naleśniki smarować pół serem, pół kremem czekoladowym i zwijać w rulon.Naleśniki podsmażyć.Na patelnię wrzucić 2 łyżki masła, łyżkę

kolorowotorcikowo
Bezglutenowy makaron z wegańskim sosem serowym i brokułami 206

Ugotowane ziemniaki i marchewkę, razem z odcedzonymi orzechami nerkowca, cebulą i czosnkiem umieścić w dzbanku/kielichu blendera. Dodać płatki drożdżowe (nadadzą serowy posmak), sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Zalać pozostałą wodą po gotowaniu warzyw i zmiksować do uzyskania gładkiej masy. W razie, gdyby masa była za gęsta dolać przegotowanej wody. Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić

CookYourself