masa serowa - 1000 przepisów (strona:43/67)

Sernik z pomarańczową nutą 121

pomarańcza 1 łyżeczka miodu Sposób przygotowania: Ser, fruktozę, jajka, jogurt, skórkę pomarańczy miksujemy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wysypujemy crunchy, tak żeby pokrywało cały spód następnie wylewamy masę serową tortownicę owijamy z zewnątrz folią aluminiową, wkładamy do większego żaroodpornego naczynia do którego wlewamy wrzącą wodę do 1/3 wysokości tortownicy pieczemy przez około 10 minut w temp. 170 stopni

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Odchudzona chatka baby jagi ;) 214

części (pasy), ważne żeby środkowa część była o około 1 cm krótsza od dwóch bocznych (ma nam powstać trójkąt równoramienny:D) na tak skrojonym cieście rozsmarowujemy równomiernie masę serową, a następnie składamy wszystko przy pomocy foli w "domek" (może ten filmik wam pomoże) tak przygotowaną składankę wkładamy na kilka godzin do lodówki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ananasowy sernik na zimno 133

smaku tak przygotowaną masę przekładamy do miski i wstawiamy do lodówki, aż stężeje sok ananasowy podgrzewamy, a następnie dodajemy żelatynę, mieszamy, aż się rozpuści, następnie studzimy na wierzchu zastygniętej masy serowej wykładamy kawałki ananasa i zalewamy górę sokiem wstawiamy do lodówki, aż stężeje SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
tiramisu 211

przygotowanych pucharkach ułożyć pierwszą warstwę namoczonych w kawie biszkoptów. Na niej wyłożyć warstwę masy, którą należy dokładnie posypać kakao. Na niej ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów i kolejną warstwę masy serowej. Całość posypać kakao. Całość schłodzić w lodówce ok. 1h. Deser można przygotować w pucharkach, szklankach, szklanej misce… PORCJE: 4 (duże

zabawa smakiem
Placek serowy 248

pudrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku i po łyżce sera oraz cukier waniliowy, proszek do pieczenia i budyń śmietankowy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączy z masą serową. Sernik przelewamy do wysmarowanej blachy o wymiarach 25cm x 35 cm i pieczemy w 180 C przez 50 minut. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając na najniższych

Zainspirowana w kuchni
Tarty z ricottą i szparagami 157

musztardą, śmietaną i przyprawami, doprawić solą i pieprzem. Masę wylać na ciasto francuskie, wyłożyć warzywa i piec w piekarniku nagrzanym do 200 o C do zrumienienia ciasta i ścięcia masy serowej. Podawać gorące

Czerwień i błękit
Śmietanowiec z galaretkami 378

odstawić do stężenia.  Po tym czasie wylać na masę galaretkę wiśniową i drugą część masy smietanowej.  Każdą warstwę należy odstawić do lodówki do stężenia.  Galaretka cytrynowa, masa serowa i wierzch galaretka pomarańczowa.  Odstawiami na kilka godzin. do lodówki (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Sernik maślany z rodzynkami 304

antybiotykiem. Ciasto Składniki 2 całe jaja 0,5 kostki margaryny 0,5 szkl. cukru 3 czubate łyżki mąki wrocławskiej Sposób Wszystkie składniki dokładnie utrzeć, wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Masa serowa Składniki 1 kg sera białego tłustego 1 kostka masła  2 szklanki cukru pudru 8 żółtek (białka zostawić do ubicia na pianę) 2 łyżki mąki kartoflanki 1,5 opakowania

Kuchenne aromaty
Francuzy z serem i rabarbarem 170

łyżeczki cukru waniliowego 2 - 3 łyżki cukru pudru sól Sposób Biały ser zmiksować z olejem, cukrami oraz żółtkami. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z masą serową, dodać mąkę ziemniaczaną, całość delikatnie wymieszać. Ciasto francuskie rozłożyć, pokroić na kwadraty 5 na 5 cm. Na każdy kwadrat nałożyć łyżeczkę sera, na to kawałki rabarbaru, brzegi ciasta można złożyć

Kuchenne aromaty
Strucla z serem i żurawiną 169

cukru waniliowego Masło roztopić, dodać mleko i delikatnie podgrzać. Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać żółtka, cukry i letnie mleko. Całość dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Masa serowa: 350 g półtłustego twarogu w kostce 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1 żółtko Ser rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki i całość miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji

kulinarnyswiatdomi
Naleśniki twarogowo-bakaliowe 214

Upieczone naleśniki lekko studzimy. Twaróg, śmietanę, żółtka, cukier puder i cukier wanilinowy miksujemy na puszystą masę pod koniec ucierania dodajemy ubite na sztywno białka oraz bakalie. Naleśniki smarujemy wyrobioną masą serową zawijamy w rulon, układamy w naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego Zapiekamy w piekarniku 25 min w temperaturze 200 stopni C. Podajemy na gorąco posypując cukrem pudrem lub z konfiturą

kgwjanczewo
Drożdżówki ślimaczki z serem i rodzynkami 151

całość zagrzać aby było lekko ciepłe. Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać ręcznie do dokładnego połączenia. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Masa serowa: 350 g półtłustego twarogu w kostce 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1 żółtko Ser rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki i całość miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodatkowo

kulinarnyswiatdomi
Sernik z brzoskwiniami! 162

łyżki cukru Ucieramy mikserem na wysokich obrotach na sztywną pianę białka, następnie dodajemy cukier. Ubijamy na sztywno. Tortownicę wylep ciastem, zostaw 1/3 część na wierzch ciasta. Ułóż brzoskwinie. Zalej masą serową, wyłóż pianę z białek, posyp startym na tarce ciastem kakaowym! Jest pysznie! Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni! Buźka! Pięknego Dnia

SMYKWKUCHNI
Sernik w polewie czekoladowo-orzechowej 162

łyżce twarogu. Następnie ubite na sztywno białka. Na koniec dodajemy przekrojone w ćwiartki brzoskwinie. Formę lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki. Do formy przekładamy masę serową. Sernik pieczemy 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto studzimy w wyłączonym piekarniku.  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Do płynnej czekolady dodajemy rozpuszczone masło i dokładnie

W kuchennym oknie Ewy
Leniwe pierogi 101

zetrzeć. Masło utrzeć na pulchną masę, dodać kolejno żółtka, a następnie ser. Utrzeć na jednolitą masę. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Białka wyłożyć na masę serową, dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blat wysypany mąką. Formować wałek o średnicy około 3 cm. Lekko spłaszczyć i pokroić pod skosem na kluski szerokości około

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania