masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:39/237)

50 propozycji ciast na Święta 40860

Ciasto Kubanka 22. Ciasto Rafaello 2 23. Sernik składany  24. Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato 26. Ciasto z masą z serka mascarpone i michałkami  27. Ciasto a'la tiramisu 28. Ciasto bakaliowe, kolorowe 29. Ciasto na soku kubuś  30. Ciasto kakaowo - orzechowe z masą chałową  31. Oczy Carycy

kruche babeczki
Bezowe serduszko Pavlova z jagodami i grillowaną pomarańczą 104

czerwonego barwinka w żelu 2 duże garście jagód 2 plastry pomarańczy odrobina whisky 100 g serka mascarpone szczypta cukru pudru- opcjonalnie 100 g bitej śmietany 30% listki świeżej mięty Przygotowanie: Ubijać białka na sztywną pianę, dodawać cukier po łyżce powoli miksując, aż masa będzie perłowo błyszcząca i gładka na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Na końcu dodać barwnik(...)paterę do ciasta. Można zostawić bezę na całą noc by odczekała przed podaniem kilka godzin, Podawać na zimno!  Śmietanę ubić na sztywno. Wymieszać ją z mascarpone na gładką masę, opcjonalnie można dodać trochę cukru pudru. Grillujemy 2 plastry pomarańczą po czym kroimy je na małe trójkąty. Jagody podlewamy whisky i dusimy aż nabiorą czarnego szklistego odcienia ale nie rozdrabniamy

KreatywnePiny
Murzynek (brownie) z orzeszkami solonymi i karmelem 167

pół) 3 jajka 150 gram cukru Polewa karmelowa: 0,5 szklanki cukru brązowego 0,5 szklanki śmietanki 30% szczypta soli morskiej Masa karmelowa: połowa gotowej masy karmelowej plus 250 gram serka mascarpone 100 gram orzeszków ziemnych solonych zmielonych Wykonanie (ciasto): Obie czekolady i masło roztapiamy w rondelku. Jajka ubijamy z cukrem. Do jajek wlewamy lekko przestudzoną masę czekoladową ciągle mieszając(...)gotujemy do zgęstnienia. Dodajemy szczyptę soli. Tak przygotowaną polewę dzielimy na dwie części. Jedną wstawiamy do lodówki do zgęstnienia. Drugą wykorzystujemy do masy karmelowej. Wykonanie (masa karmelowa): Łączymy połowę przestudzonej polewy karmelowej z serkiem mascarpone i połową zmielonych orzeszków. Wstawiamy do lodówki.   Wykończenie: Upieczone ciasto przekrawamy na dwa blaty. Smarujemy 2/3 masy karmelowej na ciasto. Nakładamy drugi blat. Smarujemy

Pyza i Surówka
Ciasto brzoskwiniowe z kremem 348

szklanki oleju 4 duże jajka 1 szklanka cukru 16g cukru waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 5ml olejku cytrynowego 1 puszka brzoskwiń (480g owoców po odsączeniu) Masa kremowa: 250g serka mascarpone 4-5 łyżek cukru pudru 3 śmietan fixy 660ml śmietany kremówki 30% (lub 36%) Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń (480g owoców po odsączeniu) 2 galaretki brzoskwiniowe lub morelowe(...)dodać śmietan fixy i cukier puder (najlepiej przesiać je przez sitko, by nie powstały grudki), miksować jeszcze chwilę do połączenia składników. Następnie dodawać partiami mascarpone i mieszać łyżką (lub trzepaczką do jajek) do uzyskania jednolitej masy. Drugą puszkę brzoskwiń również pokroić w kostkę. Na upieczony i ostudzony biszkopt wyłożyć krem, wyrównać, poukładać pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretkę. Wstawić ciasto

Kulinarne Przeboje
Mini serniczki cytrynowo czekoladowe 136

papilotek i delikatnie dociskając, wyrównujemy powierzchnię. Do pojemnika (dzbanka, plastikowej miarki) przekładamy serek mascarpone, śmietanę creme fraiche i wciskamy sok z cytryny  – miksujemy blenderem z końcówką „żyrafą”. Cały czas miksując dodajemy porcjami cukier, a potem budyń. Przy pomocy plastikowej łopatki oczyszczamy ścianki pojemnika, aby dokładnie wyrobić masę. Następnie wbijamy po 1 całym jajku, każdorazowo miksując po 30 sekund. Dodajemy esencję

mojewypiekiinietylko
MALINOWA CHMURKA 221

Lekki biszkopt, puszysta masa z kremówki i mascarpone i ...dużo malin! Nie może być inaczej- jest przepysznie. Składniki: 2 jajka 25 g cukru 25 g mąki tortowej Szymanowskiej 8 g cukru waniliowego 2 g proszku do pieczenia pół łyżeczki octu 1,5 łyżki oleju Olej polski nasączenie: sok z 1 cytryny 10 g cukru dodatkowo: 1 kg malin(...)piec ok 15 minut. Ostudzić.Nasączyć. *Na biszkopt wyłożyć połowę malin.  *kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Na koniec dawać po łyżce mascarpone, miksować. żelatynę namoczyć, podgrzać, ostudzić, zmiksować z masą śmietanowo serową. Wylać na ciasto. *Na wierzch wyłożyć maliny * Galaretki rozpuścić w 500 ml wody, przestudzić, wylać na ciasto

Z Majeczką w kuchni
Ciasto Lion - bez pieczenia 2455

Spód:   400g herbatników,  400g masy krówkowej.  Na dnie formy rozłożyć warstwę herbatników, posmarować lekko ciepłą masą krówkową i przykryć drugą warstwą ciastek. Odstawić. Masa serowa:    750g serka mascarpone,  150 ml śmietanki 30%,  4 łyżki cukru pudru,  3 duże batony "Lion". Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Następnie, stale miksując, powoli(...)dodawać do serka mascarpone ubitą śmietankę. Dodać posiekane batony, wymieszać szpatułką. Masę wylać do formy. Przykryć ostatnią warstwą herbatników. Schłodzić. Śmietanka:   500ml śmietanki 36%,  2 łyżki cukru pudru,  2 duże batony "Lion". Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Rozsmarować na wierzchu ciasta. Posypać posiekanymi batonami. Ciasto wstawić na całą noc do lodówki, by herbatniki nieco

Z miłości do słodkości
Jabłecznik bez pieczenia 3763

się zrealizować ten pomysł przy okazji przygotowywania przepisów do wielkanocnego ebooka, realizowanego przy współpracy z ZT Kruszwica. Oczywiście jabłka i karmel są parą idealną. Jeśli do tego dodamy masę z karmelu, mascarpone i śmietany posypaną zmielonymi orzechami, to naprawdę trudno się temu oprzeć :)!Jabłecznik bez pieczeniaSkładniki:2 kg jabłek3-4 łyżki masła1 łyżeczka cynamonuszczypta zmielonych goździków i gałki muszkatołowej2 galaretki

UgotujmyTo.pl
Truskawki w kremie jagodowym 212

cytryny umieścić w garnuszku. Podgrzewać na małym płomieniu. Kiedy jagody puszczą sporo soku wlać rozpuszczoną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną. Gotować do uzyskania bardzo gęstej masy. Odstawić do wystudzenia. Schłodzone mascarpone i śmietankę ubić na sztywno. Połączyć partiami z masą jagodową. Truskawki pokroić na mniejsze części i dodać do kremu. Delikatnie wymieszać i nałożyć do pucharków. Podawać schłodzone. Smacznego :) Kategoria

https:KKuchniaMniam
Tort śmietanowy z musem truskawkowym 146

500ml śmietanki 30%      2 śmietan fixy      1 tabliczka białej czekolady      250g mascarpone      1 łyżka cukru pudru (można mniej lub więcej)  masa truskawkowa:     około 400g truskawek     1 galaretka truskawkowa     1-2 łyżki cukru Przygotowanie:    biszkopt(...)dnia wyjąć dodać cukier puder i przez parę sekund miksować. Następnie dodać śmietan fixy i miksować do momentu aż śmietana będzie sztywna. Na końcu dodać mascarpone i na wolnych obrotach zmiksować.    masa truskawkowa: truskawki zmiksować i przetrzeć przez sitko (nie jest to konieczne, ale moje dzieci nie lubią pesteczek, które mają truskawki dlatego przecieram przez sitko), zagotować

Amatorka kuchenna
NALEŚNIKI Z MASĄ JEŻYNOWO-KREMOWĄ, BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI 131

PORCJI: 1-2 Składniki na naleśniki: oko ło 3/4 szklanki mąki, 250 ml mleka, 2 jajka, 2 łyżki cukru, szczypta soli, łyżka oleju. Składniki na masę jeżynową: 350 g jogurtu naturalnego, 250 g mascarpone, 125 g jeżyn, 2 łyżki cukru pudru. Dodatkowo: 200 g śmietany 30%, 2 łyżki(...)cukru pudru, 100 g borówek, kilka czereśni do dekoracji, płatki migdałów. Przygotowanie: Składniki ci asta łączę, smażę naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Studzę. Przygotowuję masę do naleśników: dokładnie miksuję jogurt, mascarpone, jeżyny i cukier. Następnie chłodzę w lodówce. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Naleśniki smaruję przygotowaną masą, zwijam w rulony, układam na talerzu. Wierzch smaruję ubitą

JejKuchnia
Tarta kakaowo chałwowa 134

gębie" się poczuje. Składniki na formę o średnicy 30 cm: ciasto:  200 g masła, 400 g mąki, 1 jajo, 3 płaskie łyżki kakao, 2 łyżki cukru, masa: 2 jajka 250 g mascarpone, 200 śmietanki 30 %, 200 g chałwy waniliowo kakaowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 opakowanie budyniu, 40 g 40 g kamyczków czekoladowych DECORADA Delekta. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie(...)wystarczy położyć na nią papier do pieczenia i wsypać równomiernie ok. 100 g ryżu, 5 min przed końcem pieczenia ściągamy papier z ryżem. Masa: Jajka miksujemy kilka minut na najwyższych obrotach, następnie dodajemy rozkruszoną chałwę, serek mascarpone i całość dokładnie miksujemy. Pod koniec dodajemy budyń z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Masę przelewamy na ciasto i posypujemy je kamyczkami czekoladowymi

Moniki Smakołyki
Setny wpis - sernikowe szaleństwo. 188

Składniki: SPÓD: 120g herbatników w czekoladzie (no dobra jednego zjadłam i zastąpiłam zwykłym herbatnikiem) 2,5 łyżki kakao 100g miękkiego masła MASA SEROWA: 800g twarogu zmielonego trzykrotnie 5 jajek 1/2 szklanki cukru pudru 200g mascarpone 1/2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżki budyniu waniliowego 250g nutelli ewentualnie łyżka kakao (ja nie użyłam) POLEWA: 100g nutelli 70 ml śmietanki 30% 1 łyżka(...)uzyskać jednolitą masę. Rozkładamy na spodzie blachy (okrągła 23cm) wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie bierzemy się za masę serową. Ucieramy jajka z cukrem. Dodajemy twaróg, mascarpone, budyń i ubijamy. Gdy uzyskaliśmy jednolitą masę - dzielimy na pół. Do jednej połowy dodajemy cukier waniliowy, do drugiej nutellę i opcjonalnie kakao. Mieszamy. I teraz zaczyna się zabawa. Zaczynając od środka blachy wykładamy

Brzuszki Łakomczuszki
Torcik z bananami 266

szklanki cukru 4 jajka 50g startej gorzkiej czekolady 2 łyżki wody 2 łyżki oleju 1 ½ łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa kawowa: 650 ml śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone 5 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki żelatyny 120 ml wrzątku Dodatkowo: 3 banany Poncz: 150 ml mocnej kawy Polewa: 100g gorzkiej czekolady(...)połączenia żelatyny wraz z kawą. Mieszankę zalewamy wrzątkiem i dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się. Odstawiamy do ostygnięcia. W misce ubijamy mikserem śmietanę kremówkę wraz z serkiem mascarpone, aż do utworzenia sztywnej masy. Dodajemy cukier oraz przestudzoną kawę. Miksujemy aż składniki połączą się. Wystudzony biszkopt przecinamy na dwie części. Pierwszy blat wkładamy do tortownicy i nasączamy mocną kawą, nakładamy połowę

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania