masa do tortu - 6951 przepisów (strona:311/464)

Wegańska semi surowa szarlotka ze śliwkową czekoladą 199

Mojprzepisna.pl Szarlotka, jaką zrobiłam na kolanie ;) bardzo szybko przed wyjściem do pracy. Smakowała wyśmienicie, słodycz orzechowo-daktylowego spodu przełamana kwaśną warstwą duszonych jabłek z orzechami, oraz

moj przepis na
Proste ciasto murzynek z gruszkami 237

zagotować. Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego ostudzenia. 2. Następnie do kakaowej masy dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników, patrz FILM . 3. Do mąki dodać proszek do pieczenia, sodę i krótko wymieszać łyżką. Tak przygotowaną mąkę przesiać na kakaową masę i wymieszać mikserem do połączenia składników. 4. Gotowe ciasto przełożyć do blaszki(...)koniec ciasto posypałam wiórkami kokosowymi. 8. Ciasto odstawić jeszcze na około 60 minut, aby polewa trochę stężała. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne ciacha, bardzo polecam! Link do sklepu: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook . Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Wilgotna babka serowa – jedyna w swoim rodzaju 338

Babka z tego przepisu jest bardzo wilgotna, idealna dla osób które nie przepadają za babkami w stylu piaskowych czy marmurkowych. Przepis skomponowałam właśnie w poszukiwaniu trochę

Słodki Blog
Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  213

mojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za

moj przepis na
Fit batoniki śniadaniowe z rodzynkami i kokosem 187

mojprzepisna.pl | Fit batoniki śniadaniowe z rodzynkami i kokosem Dziś zapraszam na szybkie batoniki, które powstały z resztek ze śniadania, tj. owsianki. Batoniki robi się w jednej

moj przepis na
TORT RED VELVET 233

setki bombonierek - z tym kojarzą mi się obchody podobnych okazji. Ale przecież można inaczej! Każdy z nas jest wyjątkowy, podarujmy więc sobie wzajemnie odrobinę luksusu i wyjątkowości. Upieczmy sobie tort! Ale to nie byle jaki, bo red velvet cake. Wspaniały, wilgotny i ciężki biszkopt w kolorze bordowym, a do tego kontrastujący biały krem (trochę patriotycznie) o delikatnym smaku. Genialne(...)pudru Dodatkowo bezy do dekoracji ( z tego przepisu ) Jak przyrządzić? Rozgrzewam piekarnik do temperatury 190 stopni Celsjusza. Miękkie masło ucieram z cukrem i ekstraktu waniliowego do uzyskania puszystej, białej masy. Następnie wbijam po jednym jajku, za każdym razem dokładnie miksując.  Mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną przesiewam do miski i mieszam ze szczyptą soli. Dodaję

W kuchni Karmel-itki
UCIERANE Z MORELAMI 228

To chyba najlepszy przepis na ciasto ucierane, jaki miałam okazję wypróbować ( KLIK, KLIK ). Wypiek jest miękki, puszysty, a zarazem bardzo wilgotny, co do tej pory rzadko

W kuchni Karmel-itki
Fit batoniki śniadaniowe z rodzynkami i kokosem 269

mojprzepisna.pl | Fit batoniki śniadaniowe z rodzynkami i kokosem Dziś zapraszam na szybkie batoniki, które powstały z resztek ze śniadania, tj. owsianki. Batoniki robi się w jednej

moj przepis na
Torcik mocno czekoladowy 200

Czy jest tutaj ktoś kto nie lubi czekolady? Myślę, że nie ;) Bardzo prosty w wykonaniu, a jednocześnie niesamowicie efektowny i pyszny torcik na każdą okazję. 

Kolejny blog o gotowaniu
Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  281

mojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za

moj przepis na
Daktylowe ciasto z czerwonymi pomarańczami i malinami 193

Super słodkie wegańskie ciasto! Macie ochotę? Bez jajek, mąki, cukru, masła, glutenu za to diabelsko słodkie :) Przepis z bloga Facet i kuchnia —>KLIK. Zamiast

Mienta blog
VADEMECUM – Krem maślany do tortów i babeczek – buttercream frosting 357

ubite masło. W royal icing to ubite białko jaja kurzego, w lukrze plastycznym – mieszanka wody , glukozy i żelatyny. To bardzo, bardzo słodki krem. Nie używajcie go raczej do przekładania tortów, chyba że lubicie taką ogromną ilość cukru.   PODSTAWA – MASŁO Krem maślany zaczyna się od masła – wybieramy czyste, wysokotłuszczowe, niesolone masło o zawartości przynajmniej 82% tłuszczu. Do kremu nie nadadzą(...)wrabiamy do masła – dopiero po wrobieniu cukru, kiedy nie ma szans na to że zacznie pylić, zwiększamy obroty do wysokich i ubijamy razem przez 4-5 minut. Zeskrobujemy łopatką masę z boków i z dna miski, żeby mieć stuprocentową pewność że mieszadło dotarło wszędzie. Dodajemy resztę przesianego cukru, znowu wrabiamy go do masy na niskich obrotach, zwiększamy obroty do wysokich

Karo in the Kitchen
Biszkoptowa zebra 377

dodajemy po jednym żółtku i mieszamy mikserem na niższych obrotach. Do osobnej miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Olej oraz przesianą mąkę dodajemy po trochu, na zmianę, do masy jajecznej. Mieszamy mikserem na najniższych obrotach lub łyżką tylko do połączenia się składników, by nie zniszczyć piany z białek. Dzielimy ciasto na 2 części (nie potrzebujemy tu aptekarskiej precyzji(...)Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Po upływie tego czasu otwieramy piekarnik i sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest suche. Gotowe! Jak upiec idealny biszkopt do tortu lub ciasta? Sprawdźcie mój poprzedni przepis

Dieta bez mleka
Diabelsko czekoladowe ciasto 159

zwala całą winę na łakomego Mikołaja? Kto nie chce się przyznać do pustych opakowań po czekoladowych cukierkach? Nie ja! To Mąż Szanowny! Dlatego nie mogło być inaczej – zamiast tortu urodzinowego dostał czekoladowe ciasto, gdzie czekolada, czekoladę pogania. A od siebie, z głębi serca dodałam dwie szczypty chili i pozwoliłam wylizać miskę – tym razem nie dzieciom Składniki na ciasto(...)kwaśną śmietanę, cały czas mieszając. Pozostawić do ostygnięcia. Mąkę przesiać, wymieszać z kakao i sodą. Ubić białka na bardzo sztywną pianę. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą i kremową masę. Stopniowo dodawać resztę (200 g) cukru, cały czas ubijając. Potem dodawać po jednym żółtku. Zmniejszyć obroty miksera i po trochu dodawać mąkę na zmianę z wodą. Całość dokładnie połączyć

gutfut
Biszkopt z proszkiem (jasny) 236

taki bez proszku do pieczenia, ale ja gdy mam mało czasu to przygotowuję taki z proszkiem i octem. Cudownie wyrasta, jest delikatny i świetnie się nadaje do przygotowania tortu lub innego ciasta z kremem. Sekretem przy przygotowaniu biszkoptu jest staranne ubijanie białek na sztywną pianę. Przy oddzielaniu białek od żółtek pilnować by ani odrobina żółtka nie trafiła do białek(...)stopniowo w czasie ubijania dodawać po łyżce cukru. Piana ma być sztywna, bez wyczuwalnych ziarenek cukru. Do żółtek dodać proszek i ocet, szybko wymieszać do spienienia się i zbielenia masy. Do piany z białek dodać masę z żółtek, zmiksować (krótko, tak by masy się połączyły). Następnie dodać przesiane obie mąki i delikatnie wymieszać (łyżką, już nie miksować), ma być

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania