masa ananasowa - 197 przepisów (strona:7/14)

Ciasto biszkoptowe Eli na Tłusty Czwartek i Walentynki 259

żółtku, ubijać Teraz dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia Piec w temp. 180 *C , do momentu aż ciasto będzie odstawać od foremki ( sprawdzić ewentualnie patyczkiem) Składniki na krem ananasowy : puszka ananasów ( a jeszcze lepiej dwie) budyń waniliowy 3 łyżki cukru 5 żółtek kostka masła roślinnego Przygotowanie kremu : Jednej szklankę soku ( zostawić trochę do rozmieszania budyniu) zagotować, dodać 3 łyżki(...)soku budyń- zagotować, wystudzić i dodać żółtka, dokładnie je wmiksować Następnie dodać masło i dalej miksować Ananasy pokroić w drobną kostkę, wycisnąć z nich nadmiar soku, dodać je do masy  Składniki na placek z białek i wiórek kokosowych : 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 20 dag wiórek kokosowych Przygotowanie : Białka ubić na pianę , dodać 1 szklankę

Proste Potrawy
SERNIK NA ZIMNO II 211

również rzeczą ważna :)Składniki:1kg białego sera3 galaretki: ja miałam ametystową, ananasową i malinową900 ml wody 150 g masła 4,5 łyżki cukru1 żółtkorodzynki lub skórka pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowo:1 galaretka brzoskwiniowa lub pomarańczowa2 szklanki wodydowolne owoceWykonanie: Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem na puszystą masę. Dodawać stopniowo do masy zmielony ser i wszystko dokładnie ucierać

Walijskie Pichcenie
ŻELKO-PIANKI z ananasem (wegańskie, bezglutenowe) 195

orzechów nerkowca 500 ml soku dobrej jakości, u mnie ananasowy 4 łyżeczki agaru 1 łyżka erytolu lub innego słodzika 150 ananasa kandyzowanego Sposób przygotowania: Orzechy nerkowca zalej ciepłą wodą i odstaw na 20 minut. Po tym czasie odlej wodę i całość zmiel lub zblenduj na gładką masę. Sok podgrzej. Agar rozpuść w kilku łyżkach ciepłej wody. Gotową mieszankę dodaj

Via Gusto
Gołąbki z ananasami. 112

trochę zachodziły na siebie. Na liściach układać porcję masy mięsnej,ściśle zwijać,formując nie duże zgrabne gołąbki. Każdy spiąć wykałaczką. Ananasy osączyć,sok zebrać w miseczce. Połowę krążków pokroić na małe kawałeczki. Na patelni rozgrzać olej,podsmażyć na nim gołąbki. Dodać mrożony groszek,zalać bulionem warzywnym ,sokiem ananasowym i 4 łyżkami sosu sojowego. Przykryć ,gotować około 8 minut. Dodać krążki

Przepisy i porady kulinarne
Brak tytułu 149

jeśli tylko się chce !       LODY ANANASOWE   1/2 dojrzałego ananasa 1 szkl. mleka ryżowego Alpro 2 żółtka 1/2 szkl. cukru   Mleko zagotować. Żółtka lekko "podbić". Do żółtek wlewać gorące mleko, ciągle ubijając. Całość podgrzewać na wolnym ogniu, nie przerywając ucierania. Uważać, żeby mleko nie zawrzało. Gdy masa zgęstnieje - powinna być jak lekko ubita kremówka - odstawić, ostudzić

kolorowotorcikowo
Ananasowy sernik jogurtowy na zimno. Prawie bez tłuszczu i cukru, a na pewno bez jaj ;) Idealny na słodki Dzień Kobiet 143

pory przybyło mi kilka lat, jedno dziecko, parę kilogramów i własna kuchnia, żebym mogła dalej tyć ze smakiem ;) Oto kolejna wariacja na temat owego sernika przyrządzona by wykorzystać jogurt ananasowy, za którym Małżonek nie przepada. Tym razem bez jajek by i Synek mógł cieszyć się tą słodyczą ;) Składniki (na wcale niemały serniczek): 1 duży jogurt anansowy 1 mały lub średni(...)masłem i cukrem. Żelatynę rozrabiamy w gorącej, ale nie gotującej wodzie wraz z galaretką cytrynową. Kiedy ostygnie wlewamy do serka cały czas miksując. Wstawiamy na chwilę do lodówki by masa lekko stężała. Średnią tortownicę, miskę czy inne naczynie, w którym szykujemy sernik wykładamy biszkoptami. Wylewamy na nie gęstniejącą masę i wstawiamy do lodówki. W tym czasie wystudzamy galaretkę wiśniową przygotowaną

Kuchnia po mojemu
Odwracane ciasto ananasowe 162

akurat podane do cytrusowej, zimowej herbaty. Najbardziej smakuje mi w nim karmel wtopiony w ciasto. Osobom, które nie przepadają za smakiem ananasa polecam odwracane ciasto z bananami . Odwracane ciasto ananasowe: 1 puszka ananasów w plastrach 1 i 1/2 szklanki mąki (250 g) 3/4 szklanki oleju 5 ekologicznych jajek 1 szklanka cukru + 1/2 szklanki na karmel 2 czubate łyżki gęstej, kwaśnej(...)pieczenia. Masę wlewamy do tortownicy i wstawiamy do nagrzanego do 170°C piekarnika. Pieczemy przez ok. 45 minut (a najlepiej do suchego patyczka). Lekko studzimy i odwracamy ciasto (jeśli wyrósł „czubek” należy go odciąć), aby ananasy znalazły się na górze wypieku. Delikatnie zdejmujemy papier. Możemy podawać na ciepło lub na zimno. Post Odwracane ciasto ananasowe pochodzi z bloga

Poezja smaku
Batony owocowo-orzechowe i mixy bakalii - Bakal 136

żurawina suszona 23% (żurawina, syrop ananasowy, klarowany koncentrat soku ananasowego, olej słonecznikowy), orzechy ziemne prażone krojone 14%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Protein: daktyle suszone 33%, figi suszone 22% (figi, sól), orzechy ziemne prażone krojone 23%, rodzynki sułtańskie 14,5% (rodzynki, olej słonecznikowy), koncentrat białek serwatkowych w proszku (z mleka). Masa netto: 35g Wartości odżywcze: Energy: 35g/124  kcal, tłuszcz

Candy Pandas
Smoothie z siemiem lnianym i otrębami 118

humor. Na dobry początek dnia proponuję smoothie mango-ananasowe z sokiem z grejpfruta i dodatkiem siemienia lnianego oraz otrąb pszennych. SKŁADNIKI1 mango2 plastry świeżego ananasasok z 1 grejpfruta1 łyżka siemienia lnianego1 łyżka otrąb pszennych 1 szklanka zimnej wodyPRZYGOTOWANIEMango i ananasa kroję w kostkę i przekładam do blendera. Miksuje na gładką masę do której dodaję sok wyciśnięty z jednego grejpfruta

Magiczna kuchnia Darii
Torcik marchewkowy z kremem kokosowym 231

więc nie żałowałam:)). Przykryć drugim blatem. Nałożyć masę budyniową i udekorować. Wstawić na noc do lodówki. Przechowywać w lodówce. Notatki Torcik na trzeci dzień jest również świetny (i nawet bardziej wilgotny). :) Ciasto było dość wilgotne po upieczeniu, ale można je troszkę nasączyć (nie za dużo). Poncz można wykonać na bazie soku ananasowego, soku z cytryny i odrobiny wódki. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto kokosowo- ananasowe 165

długim czasie zdecydowałam się na ciasto kokosowo- ananasowe z kremem budyniowym i galaretką. Wyszło bardzo smaczne połączenie smaków 😊 W przepisie użyłam samych białek, więc żółtka możecie użyć na przykład do drożdżówek, pączków lub keksa. Składniki: ciasto kokosowe: białka 7 szt, wiórka kokosowe 200 g, cukier 150 g, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, masa budyniowa: budyń śmietankowy nie słodzony 1 opakowanie

kulinarne odsłony pati
Tort ananasowo- śmietanowy z galaretką 322

słoneczną niedzielę zapraszam na pyszny torcik ananasowy z galaretką. Już jeden kawałek zachwyci Wasze podniebienia. Torcik jest lekki, orzeźwiający i doskonale smakuje. Idealny na upalne dni.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 1 kopiasta szklanka mąki, 5 łyżek oleju, 1,5 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ananasowo-imbirowe lizaki lodowe z płatkami ryżowymi 122

zalewy ananasowej łyżeczka miodu 3-4 łyżki płatków ryżowych błyskawicznych  1 cm świeżego imbiru łyżka powideł śliwkowych kakao instant do posypania Przygotowanie: W rondelku rozpuszczamy miód z syropem/zalewą z ananasa. Redukujemy do  gęstego syropu i dodajemy płatki ryżowe. Plastry ananasa kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy ją rondelka razem z powidłami śliwkowymi i czekamy chwilkę. Masa musi być

Karczma Honorietty
Desery z ciecierzycy i twarogu - Nature Line (TESCO) 115

surową masą i w ogóle nie czujemy ananasa ani miodu. Struktura jest piaskowa, a dokładniej to nabiera się na łyżeczkę jak mokry, zbity piach. Pierwsze co nasze kubki smakowe odczytują po spróbowaniu to wyraźny smak ciecierzycy i …. niczego więcej.  Właściwie jest to typowy zmielony groch, którego lekko posłodzono miodem. Cząstki ananasa są małe, sprężyste ale jakby mało ananasowe, takie

Candy Pandas
Szybki jabłecznik bez pieczenia 198

ananasowa, 1 opak woda, 1/2 szkl sok z cytryny, 2 łyżki cukier, 1 łyżka Przygotowanie Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Starte jabłka przekładamy do rondla, wlewamy wodę, dodajemy cukier, zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia. Do gorących jabłek wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy, aż się rozpuści.  Blaszkę wykładamy herbatnikami, wylewamy masę jabłkową

Gotowanie moimi oczami

Proponowane wyszukiwania