masa ananasowa - 197 przepisów (strona:6/14)

Krem ananasowy z musem z mango 162

budyniu dodajemy łyżkę masła oraz posiekaną białą czekoladę. Wszystko mieszamy do momentu rozpuszczenia się w masie czekolady i masła. Krem studzimy. mus z mango: Mango obieramy , kroimy na części i miksujemy blenderem na mus. Mus można lekko osłodzić cukrem pudrem (opcjonalnie) Wykonanie: Krem ananasowy przekładamy do miseczek, polewamy go warstwą musu z mango, a wierzch posypujemy posiekanymi pistacjami oraz startą

Bon appetit mon amie
Kisiel ananasowy 98

blenderem do gładkości lub niedokładnie- pozostawiając drobne kawałki owoców, jeśli lubicie. 1 szkl wody zagotować z cukrem i puree ananasowym. W reszcie rozprowadzić mąkę ziemniaczaną. Mieszankę wlać do gotującej się wody z ananasem. Niestanie mieszając gotować kilka minutek, aż masa ponownie się zagotuje, a kisiel zgęstnieje. Zdjąć z ognia i chwilkę przestudzić. Następnie przelać do dwóch pucharków lub miseczek. Podawać

Nastoletnie Wypiekanie
Letni deser z owocami 190

plastrach - 3 duże pomarańcze - 120 g biszkoptów - 250 ml śmietanki 30% - kilka listków mięty do dekoracji Sposób wykonania : Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 100 ml wrzątku ,odstawiamy do ostygnięcia , Galaretki ananasowe i pomarańczowe robimy wg przepisu na opakowaniu ,odstawiamy oba kolory do ostygnięcia a potem do lodówki . Do salaterek wrzucamy biszkopty ,najlepiej połamane na kawałki ,  pomarańcze obieramy całkowicie ze skórki(...)położyć je w plastrach . Gdy galaretka cytrynowa zaczyna tężeć mieszamy ją z jogurtem i wymieszaną masę nakładamy łyżką na biszkopty, wkładamy do lodówki, jak zastygnie układamy kawałki pomarańczy i zalewamy pomarańczową galaretką , wstawiamy do lodówki , jak zastygnie układamy po plasterku ananasa i zalewamy galaretką ananasową ,odstawiamy ponownie do lodówki na kilka godzin . Ubijamy bitą śmietanę ,przed podaniem dekorujemy desery bita

Wypieki Rene
Pineapple upside-down cake 196

pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki soli 7 plastrów ananasa z puszki 90 ml soku ananasowego (z puszki) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. W dużej misce za pomocą miksera ubijamy masło z cukrem, do czasu uzyskania jasnej, puszystej masy. 2. Następnie cały czas ubijając dodajemy po jednym jajku. 3. W osobnym naczyniu mieszamy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę

W kuchni Katie
Ananasowiec 142

Bardzo szybki i prosty biszkopt z kremem ananasowym i ciastem kokosowym. Pyszne połączenie smaków które zasmakuje każdemu :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 4 białka 1 szklanka cukru 100 g wiórek kokosowych Krem: 1 puszka ananasów 1 szklanka wody 6 łyżek cukru 4 żółtka 2 budynie śmietankowe(...)Ciasto kokosowe: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na blaszkę o takich samych wymiarach wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. Studzimy. 3. Krem: Ananasy osączamy z soku. Sok ananasowy (jeśli będzie mniej niż szklanka dolewamy wody) oraz pół szklanki wody zagotowujemy z cukrem. W pozostałej wodzie

Na Ciasteczkowych Papierach
Jabłecznik z pianką 164

Polecam ten jabłecznik, jest bardzo dobry. Wykonanie masy z jabłek – jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne. Zetrzeć jabłka na tarce o dużych oczkach. Wrzucić jabłka do garnka, dodać dżem ananasowy. Zagotować cały czas mieszając. Gotować chwilkę aż jabłka się lekko podgotują. Zdjąć z ognia i zostawić do ostudzenia. Wykonanie ciasta – do mąki dodać proszek dopieczenia, masło, roztrzepane

Kuchnia Pokoleń
PINACOLADA 176

rabusiów i handlarzy niewolników. z ciekawostek: nazwa cocktail wywodzi się z XVIII Karaibów, kiedy to słynną rozrywką dla mas były walki kogutów (połączenie słów cock (kogut) i tail (ogon) :) SKŁADNIKI: - 250 ml białego rumu - 250 ml mleczka kokosowego - 300 ml soku ananasowego - szklanka pokruszonego lodu RUM, MLECZKO KOKOSOWE I SOK ananasowy umieść w kielichu blendera, miksuj przez około 30 sekund

Kuchnia bezglutenowa Loli
Lody bananowo-ananasowe – przepis 118

doskonały pomysł na orzeźwienie w upalny dzień. Lody bananowo-ananasowe – przepis ilość porcji-10, jedna porcja – 130kcal, Składniki: banan, 3 plastry ananasa, jogurt grecki gęsty 330g, 6 łyżek syropu klonowego 100g gorzkiej czekolady owoce: borówki, maliny, banan Sposób przygotowania: Zmiksuj banana, ananasa, dodaj jogurt i syrop klonowy. Masę przelej do formy. Wstaw do zamrażarki na 4 godz. Potem deser(...)minut) lody trzeba wyjąć, by zmiękły. Ponadto jeśli nie chcecie, żeby deser miał kryształki lodu warto go w podczas zamrażania kilka razy miksować Smacznego Artykuł Lody bananowo-ananasowe – przepis pochodzi z serwisu Strefa Zdrowego Żywienia

Strefa Zdrowego Żywienia
Ananasowy sernik na zimno na makowcu 193

Ot sobie wymyśliłam, kombinację, ale kombinację bardzo pyszną. Wilgotny makowiec a nim delikatna masa serowa z kawałkami ananasa. Jeśli lubicie ciasta z makiem musicie koniecznie spróbować

Cynamonowe szczęście
Ciastka pina colada 194

łyżki zalewy ananasowej z puszki lub białego rumu łyżka cukru  Mascarpone wymieszać z cukrem i zalewą ananasową (lub rumem). Ananasy pokroić na małe kawałeczki (ich wielkość zależy od średnicy wylotu szprycy cukierniczej, którą dysponujecie. Dodać kawałki ananasa do sera. Połączyć z masą. Połowę połówek orzeszków wypełnić masą kremową. Przykryć resztą połówek. Podłużne ciastka ozdobić kremem wyciskanym za pomocą rękawa

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto marchewkowe pod serową pierzynką 161

szklanki oleju; 3 jajka; 1 szklanka marchewki otartej na tarce o grubych oczkach ; 1/2 szklanki soku ananasowego lub pomarańczowego; 1 cukier waniliowy; 1 łyżka skórki pomarańczowej; 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich;   Wykonanie: Całe jaja, cukier brązowy i cukier waniliowy zmiksować, aż masa stanie się gęsta i puszysta. Do ubitych jaj dodawać stopniowo przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól

In my kitchen
Biała dama 432

Puszysta masa serowa oraz słodki smak ananasów nadają temu ciastu lekkości i wyśmienity smak, idealny na cieplejsze dni. Składniki - 2 serki homogenizowane ( 180 g ) - ¾ szklanki cukru pudru - 0,5 litra ( trzy opakowania ) śmietanki 36% - 2 płaskie łyżki żelatyny - 1 cukier waniliowy - garść rodzynek - 1 puszka ananasów - 1 torebka galaretki ananasowej Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz(...)góry dziękuję. Wykonanie Serki utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ubić śmietankę, połączyć z serkiem. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody a następnie zagotować. Ostudzoną wlać do masy i wymieszać. Rodzynki zalać wrzątkiem, osączyć, wystudzić i dodać do masy razem z kawałkami ananasa ( zostawić trochę do dekoracji ). Tortownice ( 26 cm ) napełnić masą i wstawić na godzinę do lodówki

Świat Smaku
#MINI TORTY# CYTRYNOWE BABECZKI Z ANANASOWYM NADZIENIEM I ŚMIETANOWO - ANANASOWYM KREMEM 141

słodkim, ananasowym kremem. Krem wykonałam na wzór cudownego, cytrynowego Lemon Curdu , jego bazą jest masło. jajka i zblendowany ananas. Wierzch babeczek ozdobiłam bitą śmietaną, której smak podkręciłam dodając mojego ananasowego kremu. Jest to idealna propozycja na wszelakie rodzinne uroczystości, a przecież zbliża się okres Komunii Świętych, takie babeczki będą piękną i elegancką ozdobą stołu, a zarazem smakowitym i ciekawym deserem(...)masło z cukrem, gdy masa będzie jasna i puszysta dodaje po jednym jajku, nadal miksując dodaję jogurt, miksuję chwile do połączenia dodaję przesianą mąkę z sodą, mieszam łyżką dolewam sok z cytryny i startą skórkę, mieszam łyżką do połączenia składników przekładam do papilotek piekę 25 minut   165 stopni C. SKŁADNIKI NA KREM ANANASOWY: 1 ananas (obrany i pokrojony

Upiecz sobie babeczkę
Lody kokosowe o smaku ananasowym 101

wspaniale przyda się np. do dowolnej zupy. Zawartość blendera miksujemy do uzyskania gładkiej masy. I lody gotowe Można skonsumować od razu albo przełożyć część do foremek na lody i cieszyć się ich smakiem, gdy się dobrze zmrożą. Smacznego! Artykuł Lody kokosowe o smaku ananasowym pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Tort cynamonowy z ananasem 193

miksera i dodajemy żółtka, jedno po drugim. Dokładnie miksujemy, a następnie odkładamy mikser. W dwóch turach wsypujemy przesiane mąki i delikatnie łączymy je z masą jajeczną, używając szpatułki lub rózgi kuchennej. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o śr 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (dno i boki). Delikatnie wyrównujemy wierzch ciasta(...)Podnosimy, kładziemy na blat i zostawiamy do wystudzenia. Przy pomocy noża oddzielamy biszkopt od formy. Wyciągamy i kroimy na trzy równe blaty. Frużelina ananasowa: 250 g ananasów z puszki 200 ml syropu/zalewy z ananasów 1 łyżka soku z cytryny 1,5 łyżeczki żelatyny w proszku + 2 łyżki zimnej wody

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania