Ostatnio znowu nie było kiedy pisać. Za sprawą chrzcin Adasia i Wojtusia nie miałam nawet kiedy opisać kulinarnych osiągnięć z wcześniejszego weekendu spędzonego u Mamy. Na
Kuchnia po mojemuRefleksja na dziś? W nawiązaniu do poprzedniego posta: szczęśliwy, czy też nie - każdy normalny człowiek jeść musi. Czyli? Czasem po prostu zamiast mieć refleksje - trzeba działać
Kuchnia po mojemuNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
Kuchnia po mojemuSzczerze mówiąc odkąd zaczęłam pracować nie mam weny twórczej w kuchni. Myślę, że to okres przystosowawczy i niedługo powróci moja pasja w tej kwestii, fakt jest
Kuchnia po mojemuTyle się słyszy o faszerowaniu kurczaków antybiotykami i inną chemią by przyśpieszyć ich wzrost. Szczerze mówiąc to nie należałoby jeść drobiu - chyba, że z chowu własnego
Kuchnia po mojemuCo można zrobić gdy mamy butelkę czerwonego wina i trochę zakupionych świeżych truskawek lub malin w naszej kuchni? Oczywiście możemy zrobić rewelacyjny sos do grilla!
naRuszcieUrlopowanie, urlopowaniem, wolność wolnością, a plażing - smażingiem. Oczywiste jest jednak, że pięknej i przestronnej kuchni którą mieliśmy do dyspozycji, nie sposób było nie wykorzystać choć raz
Kuchnia po mojemuW ramach ostatniego, a zarazem pierwszego w tym roku późnego grillowania mieliśmy okazję wypróbować jedną z gotowych mieszanek przypraw, które znana marka wypuściła na rynek. Ponieważ
Kuchnia po mojemuZa tydzień chrzciny mojego Synka. Zeszło nam się z różnych powodów. Najpierw finanse, potem przesądy (nasza Chrzestna się zaraziła macierzyństwem i musieliśmy czekać na Emilkę, żeby
Kuchnia po mojemuChoć kaczkę pieczoną uwielbiam to bardzo rzadko przyrządzam samą pierś. Jej mięso jest dla mnie za suche i zbyt zawiłe. A może raczej było dopóki
Kuchnia po mojemuPodaję dzisiaj idealne mięso na świąteczny stół. Mięso jest kruche i delikatne w smaku, soczyste, polecam. Do mięsa delikatne pieczone ziemniaki w ćwiartkach i pyszny obiad
Moje Małe Czarowaniejest najlepsze. Znamy skład, jest zdrowiej, jest smaczniej. Zatem przygotowałam smaczną, domową przyprawę do dań włoskich i nie tylko. Świetnie sprawdzi się jako przyprawa do mięs lub główny składnik marynaty. Można posypać nią pizzę lub zrobić delikatny dip do sałatek. Przyprawa jest mocno ziołowa, a co za tym idzie? Piękne zapachy, aromaty, woń rozmarynu, tymianku, bazylii
Kuchnia PaulettesDoskonały dodatek do wszelakich dań jak i marynata to warzyw lub mięs. Sosem paprykowym możemy także posmarować ciasto na pizzę. Składniki 3 kg czerwonej papryki 300 g papryczki chilli 75 g koncentratu pomidorowego 2 główki czosnku 500 ml oleju 1/2 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPoza kolejnością pojawi się tu i teraz przepis na pyszną sałatkę, którą przyrządzicie w swoim ogrodzie. Na upartego to i 15 minut Wam wystarczy, więc na
Kuchnia po mojemuNie wiem, czy zadajecie sobie z tego sprawę, ale ostre sosy na bazie papryczek chili są w USA przedmiotem konsumenckiego kultu. Tak jak w Polsce pewne
Jem więc Jestem