marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:21/253)

Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i warzywami 120

warzyw: cukinia, bakłażan, papryka, cebula, pieczarki, filet z kurczaka w lekko pikantnej marynacie. Dla odmiany szaszłyki zapiekane w piekarniku, a nie grillowane   - także można przyrządzić(...)względu na pogodę za oknem. Składniki: duża cukinia, mały bakłażan, 5-6 dużych pieczarek, 2 papryki czerwone, 1 papryka żółta, duża cebula, 500 g filetów z kurczaka, sól marynata: 5 łyżek oleju z papryką i bazylią, łyżka oregano, łyżeczka słodkiej papryki, szczypta chili w proszku, szczypta soli. Przygotowanie: Składniki marynaty mieszamy razem. Kurczaka kroimy w kostkę - mieszamy w marynacie. Odstawiamy

Lena Gotuje
Grillowana pierś z kurczaka w jogurcie greckim 87

Niezwykle soczysta, grillowana pierś z kurczaka, której przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy jogurt grecki, sól, pieprz i wasza ulubiona przyprawa. Mieszacie wszystko razem i marynujecie mięso

Programista w kuchni
Grillowana pierś z kurczaka w jogurcie greckim 128

Niezwykle soczysta, grillowana pierś z kurczaka, której przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy jogurt grecki, sól, pieprz i wasza ulubiona przyprawa. Mieszacie wszystko razem i marynujecie mięso

Programista w kuchni
Sałatka meksykańska z kurczakiem 74

składniki powyżej, opis przygotowania zalewy w punkcie 1) Przygotowanie : Zblenduj ze sobą składniki marynaty: listki kolendry, czosnek, oliwę, sok z limonki oraz przyprawy. Do zamarynowania piersi z kurczaka użyj 2 łyżek marynaty, resztę na razie odłóż. Kurczaka najlepiej zamarynować nieco wcześniej i wstawić do lodówki na kilka godzin, ale jeśli nie masz na to czasu to smaż go od razu(...)przez około 15 minut (w zależności od grubości piersi z kurczaka). W tym czasie przygotuj sos do sałatki – wymieszaj ze sobą składniki dokładając 1 łyżkę marynaty. Pozostałą marynatę odłóż. Kurczaka zdejmij z patelni, daj mu odpocząć około 5 minut, po czym pokrój w plasterki. Teraz polej go pozostałą marynatą, ja robię to jeszcze na desce do krojenia, starając się

nietylkopasta.pl
Pizza z kurczakiem teriyaki, imbirem i pieczarkami 149

pizzy. 2.  Marynata teriyaki Składniki marynaty dokładnie wymieszać. 3.  Fileta z kurczaka umyć, pokroić w kawałki i zalać marynatą, odstawić  na około 30 minut. Kurczaka wraz z   całą marynatą usmażyć na klarowanym maśle. 4.  Cebulę i czosnek drobno posiekać, przesmażyć na klarowanym maśle, dodać umyte i pokrojone w plastry pieczarki. Całość smażyć(...)kilka minut. Sery zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać. 5.  Ciasto posmarować ketchupem, lekko posypać porcją wymieszanych startych serów, wyłożyć pieczarki z cebulą i czosnkiem, kurczaka w marynacie teriyaki i posypać resztą wymieszanych serów. 6.  Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 25-30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Stir fry z warzywami, kurczakiem w orzechach z makaronem gryczanym 198

dostać w każdym supermarkecie) ok 100 g brokuła  1 łyżka mąki ziemniaczanej pęczek szczypiorku 150 g prażonych posiekanych orzechów włoskich  1 dymka olej kokosowy do smażenia marynata do kurczaka 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1 sprasowany ząbek czosnku 0,5 łyżeczki pieprzu białego  Ciekawe rozwiązania znajdziecie  tutaj Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty(...)ziemniaczaną i dodajemy cebulę, paprykę i brokuł, chwilę podsmażamy ciągłymi ruchami podrzucania cały czas wszystko mieszamy. Dodajemy  kiełki i makaron.  Na sam koniec wlewamy pozostałą marynatę z kurczaka i jeszcze chwilę podsmażać. Po zdjęciu z ognia wszystko posypujemy szczypiorkiem i uprażonymi orzechami.   Smacznego

Niezły Młynek
Kurczak z ryżem w sosie sojowym 210

przykryciem, po czym odstawiłem. Na głębokiej patelni rozgrzałem mocno dwie łyżki oliwy, a następnie dodałem dwie pokrojone w piórka cebule dymki (bez szczypioru). Po minucie smażenia dodałem odsączonego z marynaty kurczaka. Po kolejnych 3 minutach dodałem pokrojoną w cienkie paski zieloną paprykę, a po następnej minucie szczypior z cebul dymek pokrojony w centymetrowe kawałki. Całość smażyłem na dużym ogniu jeszcze(...)przez około minutę, po czym dodałem marynatę, w której marynowałem kurczaka i 150 ml wody. Całość dusiłem przez minutę, po czym dodałem ryż i pół pęczka grubo posiekanej natki kolendry. Danie wymieszałem na patelni i nałożyłem na talerze. Posypałem pozostałą natką kolendry, delikatnie skropiłem olejem sezamowym i posypałem czarnym świeżo zmielonym pieprzem

Wyprawy kulinarne
PAŁKI Z KURCZAKA PIECZONE W SOSIE BARBECUE 167

jednym z angielskich sklepów znalazłam gotową marynatę barbecue. Postanowiłam, że wypróbuję zrobić kurczaka w takim sosie no i przyznam się, ze wyszedł w smaku rewelacyjny (choć(...)jestem przekonana do wielu angielskich produktów, które bardzo często są z dodatkiem octu).  Składniki: * 5 pałek z kurczaka * pół szklanki marynaty barbecue  Wykonanie: Pałki z kurczaka nasmarować marynatą, odstawić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie pałki wyłożyć na blachę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około

Zrób to smacznie
Pałki kurczaka w majonezowej marynacie 277

Cały obiad w jednym naczyniu, pałki kurczaka w majonezowo musztardowej marynacie z suszonymi warzywami(...)przyprawami są soczyste i smakują obłędnie. Z powodzeniem zastąpią dwudaniowy obiad. Można je podać z bukietem ulubionych surówek. Polecam! Składniki: ½  kg ziemniaków Przyprawa do ziemniaków 6 pałek z kurczaka Marynata: 150 ml majonezu 2 czubate łyżki ostrej musztardy 3 ząbki czosnku 1 łyżka suszonej warzywnej jarzynki 2 łyżki oliwy ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki wędzonej papryki Pieprz

Wanilia i Kardamon
Grillowane skrzydełka w miodowo-imbirowej glazurze 201

Skrzydełka palce lizać! Mięso ma miodowy posmak z nutą wyrazistego imbiru i ostrej czerwonej papryki. 1 kg skrzydełek Przyprawa do kurczaka Marynata: 100 ml miodu 0,5 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka matki pietruszki Skrzydełka myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka

VioletoweKucharzenie
Jaglana tarta z kurczakiem i cukinią 186

szklanka suchej kaszy jaglanej (około 1,5 woreczka) 2 jajka 2 łyżki tartego sera, np. parmezanu Sól Pieprz Szczypta ostrej papryki w proszku Farsz: 300 g piersi z kurczaka marynata do mięsa: 1 łyżka oleju, sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, 1/3 łyżeczki ostrej papryki w proszku ½ średniej cukinii ½ czerwonej cebuli kilka suszonych pomidorów (dałam(...)Sól pieprz ½ łyżeczki oregano ½ kulki startej mozzarelli lub 2 łyżki startego sera Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Czosnek posiekać, przełożyć do miseczki, dodać przyprawy marynaty i oleju, Natrzeć pierś z kurczaka. Odstawić na co najmniej 20 minut. Następnie mięso podsmażyć na rozgrzanej patelni. Ciasto: kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu, odstawić do ostudzenia. Następnie do kaszy dodać jajka

Fabryka pomysłów
SZASZŁYCZKI Z KURCZAKA Z ANANASEM I SUSZONYMI ŚLIWKAMI 171

miski. Wyciśnij sok z cytryny. Rozgnieć ziarna fenkułu (lub kolendry). Wymieszaj w miseczce sok z cytryny z czterema łyżkami oliwy z oliwek, dopraw pieprzem i solą. Polej pokrojonego kurczaka marynatą, dobrze wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odstaw na godzinę do lodówki. Patyczki do szaszłyków namocz przez godzinę w zimnej wodzie. Ananasa obierz ze skórki, pokrój w grube plastry, usuń twardy(...)środek i oczka, a następnie pokrój w dużą kostkę. Kawałki kurczaka lekko osącz z marynaty i nadziej na patyczki do szaszłyków na przemian z kawałkami ananasa i suszonymi śliwkami. Szaszłyki smaż na grillu* przez około 15 minut, co jakiś czas obracając i polewając marynatą podczas pieczenia. Podawaj szaszłyczki na przykład z sałatką tabbouleh. *Możesz również upiec szaszłyki w piekarniku, układając

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SOCZYSTY KURCZAK MARYNOWANY W MAŚLANCE 121

Soczysty kurczak marynowany w maślance to mój niezawodny przepis na idealnie wypieczonego, soczystego kurczaka z chrupiącą skórką . Kwas mlekowy zawarty w maślance zmiękcza  mięso , co sprawia, że piecze się ono szybciej, jest kruche i delikatne. Najlepiej kurczaka w marynacie z maślanki przygotować dzień wcześniej i przez całą noc trzymać w lodówce. Wtedy wyjdzie na pewno pyszny kurczak(...)mielonej  * pół łyżeczki ostrej papryki mielonej  Wykonanie: Do miski wlać maślankę, dodać sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę i wszystkie pozostałe przyprawy, wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć kurczaka i wszystko wymieszać tak, by marynata pokryła mięso. Miskę z mięsem wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Mięso przełożyć na blachę wyłożoną papierem

Zrób to smacznie
BUTTER CHICKEN (maślany kurczak) 84

kurczak w niesamowitym kremowym sosie z garam masala, czosnkiem, imbirem, kurkumą, chili, kolendrą i kuminem.       Podobnie jak kurczak Tikka Masala, Butter Chicken jest jednym z najpopularniejszych curry w każdej indyjskiej restauracji na całym świecie. Ten przepis na maślanego kurczaka jest niesamowicie łatwy do wykonania. Kawałki kurczaka są delikatne i soczyste, a to dzięki cudownie przyprawionej marynacie(...)maślany kurczak jest o wiele łagodniejszy w porównaniu do innych indyjskich curry z kurczakiem, co sprawia, że uwielbiają go także dzieci. Pamiętaj, że możesz dodać tyle chili, ile chcesz. Innymi słowy, Ty masz całkowitą kontrolę nad tym, jak pikantny będzie Butter Chicken . Soczysty i delikatny smak kurczaka zaczyna się od łatwej marynaty przygotowanej z jogurtu naturalnego, świeżego czosnku, imbiru, przyprawy

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania