marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:15/253)

Smażony makaron z kurczakiem, sokiem pomarańczowym i trawą cytrynową 152

smażenia) Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy w cienkie paski. 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego mieszamy z 50ml soku pomarańczowego, szczyptą soli, 1/2 łyżeczki cukru oraz szczyptą imbiru. Powstałą marynatą zalewamy kurczaka i odkładamy do lodówki na około pół godziny(...)Odrobinę oleju kokosowego lub zwykłego oleju roślinnego rozgrzewamy na patelni wraz ze szczyptą imbiru i kolendry. Pozostałe przyprawy mieszamy z resztą soku pomarańczowego. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy odsączonego z marynaty kurczaka. Smażymy do zrumienienia, mieszając co jakiś czas i uważając, aby nic się nie przypaliło. Trawę cytrynową miażdżymy, aby uwolnić jej aromat i bardzo drobno siekamy. Dodajemy ją na patelnię

Jacob Tastes
Pieczone pałki z kurczaka 114

przepis dla Was. Całą robotę odwala za Was piekarnik, a Waszym najtrudniejszym zadaniem pozostaje zjedzenie tych aromatycznych pyszności! Czas przygotowania: 10 minut + 40 minut pieczenia Składniki: 8 pałek z kurczaka Marynata: 3 łyżki oleju 1 łyżeczka miodu ½ łyżeczki tymianku, papryki słodkiej, majeranki, oregano ¼ łyżeczki wędzonej papryki, lubczyku Świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w głębokim talerzu(...)Kurczaka obtaczamy w marynacie i umieszczamy w chłodnym miejscu. Następnie układamy w brytfance do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 40 minut*. Na ostatnie 10 minut przełączamy piekarnik na termoobieg, aby kurczak ładnie się zarumienił. Podajemy na ciepło np. z ziemniakami. Smacznego. *Tak zamarynowane pałki z kurczaka możne również wrzucić na grilla, będą równie pyszne

Kolizje Smaków
Faszerowane udka otulone boczusiem 122

Bardzo smaczne połączenie klasycznego, pieczonego, owiniętego wędzonym boczkiem udka z kurczaka faszerowanego łagodnym serkiem śmietankowym świetnie współgrającym z wyrazistymi suszonymi pomidorami. Składniki: 8 sztuk podudzia z kurczaka Marynata: 2 łyżki oleju 3 łyżeczki pikantnej przyprawy do kurczaka 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu Farsz: 10 suszonych pomidorów z zalewy 1 łyżeczka soku z cytryny 150g śmietankowego serka(...)plastrów parzonego boczku sól pieprz Wykonanie: 1.  Marynata Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. 2.  Podudzia z kurczaka pozbawić kości, natrzeć marynatą  i odstawić na około 30 minut. 3.  Farsz Suszone pomidory drobno posiekać, wymieszać z serkiem, dodać sok z cytryny, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 4.  Każde podudzie nadziać przygotowanym farszem, owinąć plastrem

Szalona Kuchnia Eweliny
Shawarma kurczak czyli kurczę pieczone na ostro 146

filety z piersi kurczaka i nie pożałowałam. Marynata, odpowiednia temperatura i czas pieczenia czyni cuda. Shawarma kurczak jest po prostu pyszny! Shawarma kurczak Składniki: 900 g filetów z piersi kurczaka Marynata sok z 2 dużych cytryn 6 łyżek oliwy z oliwek 4 łyżeczki wędzonej papryki w proszku 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka kminu rzymskiego 1 łyżeczka kurkumy 3 łyżeczki czarnego(...)pokrój cebulę w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę. Wrzuć do naczynia, które pomieści całe mięso, tak aby z łatwością można je było wymieszać z marynatą. Dodaj pozostałe składniki oprócz masła i wymieszaj. Zanurz filety z kurczaka. Jeśli są zbyt duże przekrój wzdłuż na pół. Wymieszaj mięso z marynatą, przykryj naczynie folią i wstaw do lodówki na noc. Na drugi dzień

codojedzenia
Kurczak kukurydziany w marynacie kąpany pomarańczami nadziany 96

powoduje, że człowiek ogląda kolejny i kolejny filmik 😊 Zainspirował mnie swoim kurczakiem nadziewanym pomarańczami. Ponieważ użył przypraw, które nie koniecznie moja rodzina lubi, postanowiłam stworzyć swoją marynatę. I tak powstał mój kurczak pomarańczami nadziany 👌 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments(...)Odstawić na kilka godzin obracając go co jakiś czas. Najlepiej jest pozostawić kurczaka na całą noc. Na drugi dzień wyciągamy kurczaka z naczynia w którym się marynował, zlewamy marynatę, a kurczaka faszerujemy ćwiartkami pomarańczy. Wkładamy ile się zmieści. Dolewamy trochę marynaty. Zaszywamy otwór lub spinamy wykałaczką, nogi związujemy na końcach, aby ściśle przylegały do korpusu. Końcówki skrzydełek odcinamy

Kulinarne przemyslenia
Kurczak marynowany w keczupie 193

płaska łyżeczka słodkiej papryki 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu 1/2 płaskiej łyżeczki chili 1 łyżeczka soku z cytryny Wszystkie składniki marynaty przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Następnie obtoczyć w marynacie kurczaka, lekko ją wmasowując w mięso. Kurczaka zostawić w misce z marynatą. Miskę przykryć szczelnie folią aluminiową i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia wyjąć mięso minimum(...)godzinę przed pieczeniem. Naczynie, w którym będziemy piec kurczaka wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć w niej mięso. Każdy kawałek kurczaka polać 1 łyżeczką marynaty. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i piec około 45 minut, aż mięso będzie miękkie a skórka ładnie się przypiecze

My simple kitchen
KURCZAK W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM 415

Jeśli danie ma być dla większej liczby osób, gotowe piersi kurczaka wyjmijcie na deskę, ostrym nożem pokrójcie w plastry i ponownie ułóżcie na sosie. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 piersi kurczaka marynata: po 1 łyżce: miodu, musztardy francuskiej i miodowej lub Dijon oraz oliwy, 2 ząbki czosnku  250 ml śmietany 30% 100 g boczku w plastrach (surowy wędzony) / pokrojonych(...)kładziemy pokrojony boczek. Stawiamy na ogniu i podgrzewamy na średniej mocy palnika, przez około 5 minut, aż będzie chrupiący. Łopatką przekładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.  Kurczaka oczyszczamy z marynaty (pozostałą marynatę zachowujemy), skrapiamy oliwą i smażymy na średnim ogniu, po około 2-3 minuty z każdej strony (w zależności od grubości filetów). Dodajemy pozostałą marynatę i stopniowo dolewamy

cool and minty
Pieczone pałki kurczaka z imbirem 161

kurczaka.  Nie mając większego pomysłu na obiad po raz kolejny sięgnęłam po książkę Bohater Kuchni SuperKurczak, skąd pochodzi dzisiejsza inspiracja. Składniki na 4 porcje: 90 dag podudzi (pałek) kurczaka Marynata: 1 łyżeczka imbiru 1 mała cebula 2 łyżki oleju 4 łyżki sosu sojowego (u mnie ciemny) Przygotowanie: Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.  Wymieszać imbir, olej, cebulę(...)natrzeć marynatą. Odstawić na kilka godzin do lodówki lub całą noc.   Podudzia wyjąć z marynaty i włożyć do worka do pieczenia. Związać oba końce. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.  Następnie worek rozciąć i trzymać kolejne 10 minut, aby kurczaki się zarumieniły. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Filet z kurczaka w pikantnej marynacie 134

Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka Marynata: 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżeczka ostrej papryki 1 … Czytaj dalej Filet z kurczaka w pikantnej marynacie

czarrna od kuchni
Grillowane piersi z kurczaka w ziołowej marynacie 101

pogoda dość kapryśna nie obyło się u mnie bez grilla. Dzisiaj danie bez większych kombinacji i długiego czekania: Grillowane piersi z kurczaka w ziołowej marynacie. Składniki: - 2 piersi z kurczaka marynata: - 2 łyżki oleju rzepakowego - 1 łyżeczka płynnego miodu - 1 ząbek czosnku - 1/2 łyżeczki soli himalajskiej - 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki - świeżo

Kuchnia co dnia
Tortilla z kurczakiem i kiełkami 100

kurczaka – pieczone Mini pizze z ciasta francuskiego z szynką Przepis na tortillę z kurczakiem i kiełkami Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 40 minut Składniki 2 piersi z kurczaka marynata do kurczaka: łyżeczka kurkumy, łyżeczka imbiru. łyżeczka czosnku granulowanego, łyżeczka papryki słodkiej, łyżeczka papryki ostrej, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki pieprzu, 2 łyżki oleju rzepakowego, 2 łyżki sosu sojowego(...)czerwonej papryki kiełki bambusa z puszki/słoika Przepis 1 Piersi oczyszczamy i przekrajamy na pół, aby były cieńsze. Wszystkie przyprawy, olej i sos sojowy mieszamy. Wkładamy do tak powstałej marynaty kawałki mięsa. Odstawiamy na około 15 minut. Im dłużej będziecie marynować, mięso będzie smaczniejsze. 2 Po tym czasie smażymy mięso na dobrze rozgrzanej patelni grillowej z obu stron do mocnego

Kuchnia Bazylii
Kurcze pieczone w pysznej marynacie 166

Kurcze pieczone w pysznej marynacie Soczysty, chrupiący i nieziemsko smaczny kurczak z piekarnika. Dzięki smarowaniu mięsa pod koniec pieczenia miodową marynatą, skórka staje się wspaniale rumiana i przepyszna. Polecam! Składniki: 1 kg części z kurczaka (pałki, skrzydełka, podudzia) Przyprawy: 2 łyżeczki drobnej soli pół łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki (lub mniej) 1 łyżeczka majeranku(...)godzinę i 10 minut *** *** W czasie pieczenia mięsa polecam jednocześnie upiec w piekarniku pyszne ziemniaczki do obiadu, przepisy znajdziecie TUTAJ *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: KURCZAK PIECZONY W MAJONEZOWO-KETCHUPOWEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ KURCZAK ZAPIEKANY Z RYŻEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ KURCZAK PIECZONY W MAŚLANCE PRZEPIS TUTAJ     Artykuł Kurcze pieczone w pysznej marynacie pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Marynaty do mięs - 4 przepisy 115

Sprawdzone marynaty idealne do mięs na grilla. Pasują do filetów z kurczaka, udek, schabu, a także karkówki. Dzięki marynatom mięso staje się bardziej aromatyczne oraz kruche i soczyste. Mięso na grilla powinno być marynowane co najmniej 12 godzin, dzięki temu zyska intensywny smak oraz aromat. Domowe marynaty są naprawdę bardzo proste w przygotowaniu i zajmują dosłownie kilka minut, więc(...)oczyszczone i poporcjowane mięso. Zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na min. 12 godzin.  Mięso wyciągamy z lodówki godzinę wcześniej przed grillowaniem. P.S. W tej marynacie przygotowałam fileta z kurczaka na szaszłyki - dlatego pokroiłam go w większą kostkę

Kuchnia MagdaLeny
Marynaty do mięs - 4 przepisy 115

Sprawdzone marynaty idealne do mięs na grilla. Pasują do filetów z kurczaka, udek, schabu, a także karkówki. Dzięki marynatom mięso staje się bardziej aromatyczne oraz kruche i soczyste. Mięso na grilla powinno być marynowane co najmniej 12 godzin, dzięki temu zyska intensywny smak oraz aromat. Domowe marynaty są naprawdę bardzo proste w przygotowaniu i zajmują dosłownie kilka minut, więc(...)oczyszczone i poporcjowane mięso. Zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na min. 12 godzin.  Mięso wyciągamy z lodówki godzinę wcześniej przed grillowaniem. P.S. W tej marynacie przygotowałam fileta z kurczaka na szaszłyki - dlatego pokroiłam go w większą kostkę

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z kurczakiem i sosem z awokado z odchudzonym sosem 164

oliwek użyłam jogurtu naturalnego i awokado co okazało się bardzo przyjemne w smaku. Bardzo prosta w przygotowaniu a jak efektywna. Składniki na 4 porcje: 2 duże piersi z kurczaka marynata do kurczaka: ząbek czosnku, zielona pietruszka, sól, pieprz) sałata lodowa 4 małe kromki pieczywa pełnoziarnistego ogórek zielony sos: 400ml jogurtu greckiego, łyżka musztardy francuskiej, awokado 4 łyżki granatu do ozdoby

wysmienity