marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:18/253)

Pieczone kawałki kurczaka w sosie teriyaki 82

Kurczak teriyaki w zdrowszej, bo pieczonej wersji. Idealny z dodatkiem ryżu lub nawet jako dodatek do bułek pita lub kebab. Bardzo prosty i szybki przepis. Polecam. Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka. Marynata: 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka octu ryżowego, 2 kopiaste łyżki miodu, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka imbiru, 1 łyżeczka papryki słodkiej, szczypta chili, 1 łyżeczka oleju(...)zbędne błonki. Pociąć na niewielkie paski. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Teraz czas na marynatę. Przygotować niewielką miseczkę. Czosnek obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Przełożyć do miseczki. Dodać ocet, miód, sos sojowy, imbir, paprykę, chili i olej. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną marynatę przelać na kurczaka i dokładnie go w niej obtoczyć. Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C (z termoobiegiem

Świat Domowej Kuchni
Grillowane piersi z kurczaka w miodowo-chrzanowej marynacie 240

Grillowane piersi z kurczaka w miodowo-chrzanowej marynacie , to idealna propozycja na obiad jak i na przyjęcie. Takie piersi możemy podać w towarzystwie świeżych warzyw, ulubionych surówek. Mogą one stanowić również składnik wielu sałatek (wystarczy je drobniej pokroić). Podstawę smaku stanowi marynata.  Najważniejsze, żeby użyć do niej dobrej jakości miód i chrzan. Osobiście polecam Wam chrzan tarty „POLONAISE(...)kotlety. Każdy kotlet lekko ubijamy. Do miski przekładamy miód, 2 łyżki tartego chrzanu, dodajemy olej, przyprawę i całość doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy składniki marynaty. Przygotowane wcześniej kawałki piersi kurczaka wkładamy do marynaty, mieszamy tak aby marynata dokładnie pokryła każdy kawałek mięsa. Wstawiamy na minimum 30 minut do lodówki. Po tym czasie mięso grillujemy z obu stron na mniejszym ogniu. Grillowane

Słodkie okruszki
Udka balsamiczne z pieczarkami 119

warto zrobić to dzień wcześniej. Marynatę przygotowujemy z octu balsamicznego z dodatkiem oliwy, czosnku, miodu oraz musztardy. Nadaje ona potrawie ciekawego i oryginalnego smaku, z nutką słodyczy. Ocet pełni tu też ważną rolę nie tylko smakową, ale również sprawia, że mięso kruszeje i robi się delikatne. Po zamarynowaniu mięsa, w tej samej marynacie podsmażamy na patelni pieczarki, aby nabrały(...)natką pietuszki, która nadaje przyjemnej świeżości. P.S. To jeden z tych przepisów, do których warto wracać! Składniki: 8 udek z kurczaka ok. 30 szt. małych pieczarek 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 3-4 łyżki śmietanki 30% natka pietuszki Marynata: 1/2 szklanki octu balsamicznego 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Wykonanie: Marynata

Kuchnia MagdaLeny
Udka balsamiczne z pieczarkami 119

warto zrobić to dzień wcześniej. Marynatę przygotowujemy z octu balsamicznego z dodatkiem oliwy, czosnku, miodu oraz musztardy. Nadaje ona potrawie ciekawego i oryginalnego smaku, z nutką słodyczy. Ocet pełni tu też ważną rolę nie tylko smakową, ale również sprawia, że mięso kruszeje i robi się delikatne. Po zamarynowaniu mięsa, w tej samej marynacie podsmażamy na patelni pieczarki, aby nabrały(...)natką pietuszki, która nadaje przyjemnej świeżości. P.S. To jeden z tych przepisów, do których warto wracać! Składniki: 8 udek z kurczaka ok. 30 szt. małych pieczarek 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 3-4 łyżki śmietanki 30% natka pietuszki Marynata: 1/2 szklanki octu balsamicznego 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Wykonanie: Marynata

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak z warzywami pieczony w rękawie 367

kurczaka Kamis lub innej sól Tymianek suszony Przygotowanie: Kurczaka umyć i osuszyć. Do miski dodać 2 łyżki oleju, przyprawę do kurczaka po węgiersku i trochę soli. Dokładnie nasmarować kurczaka marynatą. Odstawić na min. 1 godzinę do lodówki, a najlepiej na kilka godzin lub całą noc. Uciąć odpowiednią długość rękawa do pieczenia. Jeden koniec związać. Wsypać warzywa. Posolić i posypać tymiankiem(...)Wymieszać. Na to ułożyć kurczaka wraz z marynatą. Drugi koniec rękawa zamknąć. Piec w temperaturze 200 stopni około 60 minut 15 minut przed końcem rozciąć rękaw. Uważać na gorącą parę. Spowoduje to, że skórka z kurczaka będzie chrupka. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Kurczak na ostro z ananasem i makaronem ryżowym 174

drugiej miski włożyć kawałki ananasa i dodać resztę składników marynaty. Wymieszać i odstawić na pół godziny. Do woka wlać 1 łyżkę oleju lub oliwy, podgrzać, dodać kawałki kurczaka z marynatą i obsmażać przez około 3 – 4 minuty co jakiś czas mieszając. Po obsmażeniu zdjąć wszystko z woka i wyłożyć na talerz. lub na specjalną podstawkę do woka Do woka(...)minuty, wlewając po łyżce marynatę gdyby ananas zaczynał przywierać do dna patelni. Możesz też dodać odrobinę syropu z ananasa jeśli lubisz słodsze smaki Na koniec wlać pozostałą marynatę, odłożonego kurczaka, zagotować, trzymać jeszcze na ogniu przez chwilkę aby smaki się połączyły. Dodać do woka przygotowany uprzednio według przepisu na opakowaniu, makaron ryżowy, dokładnie wymieszać. Na końcu dodać szczypior, wymieszać. moje

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Kurczaki z pieca 106

małe kurczaki po ok 1,5 kg marynata 4 łyżki oliwy 2 łyżki octu winnego 1 łyżka miodu 2 łyżeczki soli(...)łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego 1 łyżeczka suszonej papryki 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego szczypta lubczyku szczypta mięty 1 łyżka sosu sojowego Kurczaki umyć, oczyścić, osuszyć. Składniki marynaty utrzeć i nasmarować marynatą kurczaki. Odstawić na ok dobę do lodówki. Włożyć kurczaki do brytfanki, podlać wodą ok pół szkl, okryć folią aluminiową. Piekarnik nagrzać do 200 st. Piec przez godzinę. Po godzinie zdjąć

Gotowanie jest łatwe
Szaszłyki po amerykańsku 171

grilla po amerykańsku :)   Potrawa wolna od glutenu Czas przygotowania: 20 minut + czas na grillowanie Ilość porcji: około 20 szaszłyków Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 4 kiełbasy śląskie 2 cebule 1 papryka Marynata do mięsa(...)łyżki oliwy 3 łyżki wody 2 płaskie łyżki przyprawy do kurczaka po amerykańsku (znajdziecie taką w sklepie EKO MAJA) Patyczki do szaszłyków W miseczce umieszczamy i mieszamy składniki marynaty. Kurczaka kroimy na kawałki i dodajemy do marynaty, dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok. Kiełbasę kroimy w plastry, cebule w większe kawałki (jak na zdjęciach). Podobnie kroimy paprykę, w dużą kostkę

Kolizje Smaków
Pierś z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim 594

łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego NADZIENIE: 1 cebula 3 ząbki czosnku 450 g szpinaku mrożonego sól pieprz czarny 200 g sera żółtego Piersi kurczaka naciąć w połowie, aby utworzyły się kieszonki. Składniki marynaty połączyć i oprószyć z każdej strony mięso. Odstawić. W tym czasie można przygotować nadzienie. Czosnek roznieść i wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem, po chwili(...)posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 30 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: ciasto francuskie , filet z kurczaka , marynata , ser żółty , szpinak

https:KKuchniaMniam
Polędwiczki zapiekane z bakłażanem i cukinią 995

right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polędwiczki zapiekane z bakłażanem i cukinią – Składniki: Składniki na kurczaka i marynatę do kurczaka: ok. 600g polędwiczek z kurczaka 3 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej w proszku 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego szczypta chilli (u mnie(...)szczyptę chilli (u mnie 1/4 łyżeczki), 2 łyżki sosu sojowego, 3 łyżki miodu (u mnie lipowy) oraz szczyptę pieprzu i soli (do smaku), wymieszać. Tak przygotowane polędwiczki z kurczaka wraz z marynatą przykryć folią aluminiową i odstawić do lodówki na ok. 20 minut. Wszystkie warzywa umyć, osuszyć. Bakłażana i cukinię pokroić w kostkę. Pora pokroić w półtalarki, a pomidorki koktajlowe

Kulinarne Przeboje
Marynaty na grilla – 5 niecodziennych przepisów 131

dzieła! Słodko ostra posypka na grilla Delikatna, aromatyczna posypka, która pięknie karmelizuje się podczas grillowania, nadając mięsu nie tylko smak, ale ładny wygląd. Marynata najlepiej nadaje się do przyrządzania piersi z kurczaka, dość cienko pokrojonej i lekko rozbitej tłuczkiem. Przepis pochodzi od Melissy Clark . Czas grillowania : 10 minut Glazura z wina i cynamonu Bardzo aromatyczny dodatek do mięsa, nadający(...)grilla z sokiem jabłkowym Ta bardzo prosta marynata do filetów z kurczaka to idealne połączenie lekko kwaskowego jabłka ze słodyczą miodu i brązowego cukru. Świetnie aromatyzuje filety z kurczaka. Marynata doskonale nadaje się również do skrzydełek z piekarnika. Czas grillowania: 10-12 minut Artykuł Marynaty na grilla – 5 niecodziennych przepisów pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Przepis dnia: Pieczone udka z ziemniakami i pomidorkami 199

mięso bardzo delikatne Pieczone udka z ziemniakami to danie tyleż proste co niesamowicie smaczne. Kurczak jest przypieczony i bardzo aromatyczny za sprawą prostej marynaty. Naszym zdaniem to najlepsza marynata do kurczaka. Jak ją zrobić znajdziesz info w przepisie. Dodamy tylko, że pieczone udka smakują jeszcze lepiej jeśli do marynaty dodasz posiekaną z grubsza cytrynę, z której został wyciśnięty sok. Marynata(...)dania Przygotowanie: Krok 1 Zamarynuj kurczaka. Połącz w miseczce 2 łyżki musztardy, 2 łyżki oleju, sos z cytryny, 2 łyżeczki papryki, 1 łyżeczkę soli. Wymieszaj. Zalej marynatą udka, dobrze obtocz w niej kurczaka. Odstaw. Krok 2 Umyj warzywa. Ziemniaki pokrój na połowy, szalotki wzdłuż na ćwiartki. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj zmiażdżony czosnek, polej 2 łyżkami oleju, przypraw tymiankiem

Niedzielny kucharz
Szafranowy kurczak 138

sztuce kulinarnej, w barwiarstwie. Ja przygotowałam dzisiaj z szafranem pierś z kurczaka. Piękny kolor, super smak i polecam Wam również taki obiad. Składniki 2 podwójne piersi  z kurczaka Marynata 6 łyżek oliwy sok z 1/2  cytryny szczypta szafranu sól pieprz Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Wszystkie składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć w niej kurczaka. Odstawić

O kuchni z uczuciem
Sałatka z kurczakiem w śliwkowo-miodowej glazurze. 223

Składniki marynaty mieszamy w rondelku i doprowadzamy do wrzenia. Następnie odstawiamy i studzimy. Oczyszczone filety przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy przestudzoną marynatą. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni C. Kurczaka pieczemy około 25 min. Upieczonego wyciągamy na talerz i pozostawiamy na 7 minut, aby odpoczął. Następnie kroimy w plastry i układamy na sałatce

Miksturownik
Chińskie kostki 164

długiego czasu a danie robi się bardzo szybko. Można przygotować je dzień wcześniej a następnego dnia wrzucić kawałki kurczaka na patelnię i usmażyć. Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka Marynata: 1 jajko 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka magi 1 łyżeczka przyprawy worcester 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka cukru(...)pudru 1 łyżeczka soli Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i przełożyć do miseczki. Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem z kurczakiem i odstawić do lodówki na min. 2 godziny a najlepiej całą noc. Smażyć na rumiano na oleju. Podawać z ryżem, który można polać olejem ze smażenia. Smacznego :) Rady: Tak zamarynowany kurczak można przechowywać w lodówce

Na Ciasteczkowych Papierach

Proponowane wyszukiwania