marynata do karkówki - 803 przepisów (strona:18/54)

Jabłkowa karkówka w Coca-Coli 126

Składniki: ·          5 plastrów karkówki ·          1 duża cebula ·          2 jabłka (koniecznie kwaśne) ·          2 łyżki majeranku ·          szklanka Coca-Coli(...)ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę ·          szczypta soli ·          szczypta pieprzu Sposób przygotowania: Karkówkę lekko rozbijamy. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Obtaczamy     w niej mięso z każdej strony. Cebulę i jabłka kroimy w drobną kostkę i mieszamy z majerankiem

Pobite gary Barbary
Karkówka z gilla 68

Składniki na ok. 1 kg mięsa : – 1 kg karkówki – 3 ząbki czosnku – 2 łyżeczki słodkiej papryki – 1/3 szklanki oliwy z oliwek – 1/3 szklanki octu balsamicznego np. Ponti – 1 łyżka płynnego miodu – sól i pieprz do smaku Do podania sałatka wiosenna z sosem vinegrette – mix sałat – opakowanie dowolnych małych pomidorków koktajlowych, truskawkowych(...)łyżki oliwy z oliwek extra vergine lub olej rzepakowy – sczypta soli i pieprzu – łyżeczka musztardy Przygotowanie: Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki na marynatę mieszamy ze sobą. Karkówkę kroimy na równe plastry ok. 3 cm. Zanurzamy w marynacie i odkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Mięso smażymy na grllu lub patelni grillowej

I LOVE LIFE
Karkówka pieczona w rękawie foliowym. 187

musztardy wsypać majeranek, paprykę słodką i chilli. Mięso doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Następnie natrzeć marynatą z miodu. Włożyć do lodówki i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Wyjąć mięso z lodówki. na patelni rozgrzać odrobinę oleju i obsmażyć karkówkę ze wszystkich stron na złoty kolor. Zdjąć karkówkę z patelni i włożyć ją do rękawa foliowego. Uważajcie żeby

Kuchnia Pokoleń
Szaszłyki z karkówką, boczkiem i warzywami 60

roku. Kleiste mięso z karkówki wieprzowej i kolorowe warzywa. Szaszłyki obiadowe. Składniki: 400 g karkówki wieprzowej 300 g boczku parzonego 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 cebule czerwone 1 cukinia 1 niewielki bakłażan 50 ml oleju rzepakowego 3 łyżki przyprawy bałkańskiej z trybulą Knorr sól i mielony pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso karkówki pokrój w mniejszą kostkę(...)u0119bokiego naczynia i przygotuj marynat\u0119. Karczek posyp przypraw\u0105 ba\u0142ka\u0144sk\u0105 i odrobin\u0105 soli, wlej olej rzepakowy i wymieszaj, tym samym oblepiaj\u0105c mi\u0119so marynat\u0105.","text":"Mi\u0119so kark\u00f3wki pokr\u00f3j w mniejsz\u0105 kostk\u0119. Prze\u0142\u00f3\u017c do g\u0142\u0119bokiego naczynia i przygotuj marynat\u0119. Karczek posyp przypraw\u0105

ProstePesto.pl
Karkówka pieczona w piwie 179

trafia w męskie gusta - mój mąż był zachwycony i stwierdził, że dawno tak dobrego dania nie jadł 😉 Składniki: ok. 700 g karkówki 3 cebule 1 żółta papryka 350 ml ciemnego piwa typu porter 2 łyżki oleju sól, pieprz Marynata: 100 ml oleju rzepakowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminku całego 1 łyżka majeranku sól, pieprz Wykonanie: Do miski wlewamy olej(...)Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w paseczki. Warzywa podsmażamy do zeszklenia na oleju pozostałym po smażeniu mięsa, a następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego z podsmażoną karkówką. Do miski z pozostałością marynaty wlewamy piwo, całość dokładnie mieszamy i przelewamy do naczynia z mięsem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5 godziny. Przyprawiamy do smaku solą

Kuchnia MagdaLeny
Karkówka pieczona w piwie 179

trafia w męskie gusta - mój mąż był zachwycony i stwierdził, że dawno tak dobrego dania nie jadł 😉 Składniki: ok. 700 g karkówki 3 cebule 1 żółta papryka 350 ml ciemnego piwa typu porter 2 łyżki oleju sól, pieprz Marynata: 100 ml oleju rzepakowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminku całego 1 łyżka majeranku sól, pieprz Wykonanie: Do miski wlewamy olej(...)Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w paseczki. Warzywa podsmażamy do zeszklenia na oleju pozostałym po smażeniu mięsa, a następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego z podsmażoną karkówką. Do miski z pozostałością marynaty wlewamy piwo, całość dokładnie mieszamy i przelewamy do naczynia z mięsem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5 godziny. Przyprawiamy do smaku solą

Kuchnia MagdaLeny
Karkówka w ziołach. 108

sól, pieprz WYKONANIE: Karkówkę moczymy 1-2 godz. w maślance, przygotowujemy marynatę z oliwy i ziół (zioła oraz pieprz i sól ucieramy w moździerzu), następnie osuszamy karkówkę, nakłuwamy wykałaczką i macerujemy w marynacie, wstawiamy do lodówki przynajmniej na 12 godz. (trzeba zaplanować to mięso wcześniej ja przygotowuję wieczorem i podaje na następny dzień-ale warto

Kuchnia Beaty
Zapiekana karkówka po flisacku 422

ziemniaki marchewka cebula 1/4 papryki czerwonej 100 g boczku 3/4 szklanki bulionu sól oraz pieprz Przepis 1 Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z majerankiem oraz musztardą. Taką marynatą nacieramy plastry karkówki. Odstawiamy na noc do lodówki. 2 Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy na rumiano z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. 3 Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy

Kuchnia Bazylii
Pieczona karkówka wg przepisu taty 62

Delikatna, aromatyczna i rozpływająca się w ustach pieczona karkówka wg przepisu mojego taty. W moim domu hit rodzinnych imprez :). Każdy się zajada i prosi mnie o przepis :). Idealnie smakuje z gotowanymi lub opiekanymi ziemniakami w towarzystwie domowej surówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 kg karkówki olej do smażenia Składniki na marynatę: 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego 2 łyżki przyprawy typu(...)rozbijamy i nakłuwamy widelcem lub nakłuwaczem do mięsa jeśli posiadamy. Wszystkie składniki na marynatę mieszamy w garnku. Następnie mięso maczamy i mieszamy w marynacie tak aby dokładnie je pokryła. Przykrywamy pokrywką lub folią i wstawiamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia plastry karkówki obsmażamy na patelni na oleju na rumiano z obu stron. Obsmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego

Blog kulinarny S9.PL
Rodzinny obiad. Karkówka duszona w piwie. 175

odrobinie masła zeszkliłam na patelni obraną i posiekaną cebulę.  Wrzuciłam obcieknięte od piwa mięso, przesmażyłam lekko z dwóch stron.  W większym garnku zagotowałam piwo z marynaty, włożyłam doń karkówkę i dusiłam aż do miękkości pod przykryciem. Kiedy mięso będzie już gotowe, wyjmuję je.  Mąkę rozrobiłam z wodą i śmietanką, dodałam do piwa i mocno zamieszałam, zagotowałam. Jeśli

W kuchni Karmel-itki
Gulasz wieprzowy z karkówki 206

słodka i ostra, gałka muszkatołowa, majeranek     *** Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. W miseczce mieszamy 3 łyżki oleju z ok. pół łyżeczki każdej przyprawy. Tak uzyskaną marynatę wlewamy do karkówki i mieszamy aby pokryć nią całe mięso. Odstawiamy do lodówki na około godzinę *** *** Mięso podsmażamy, ciągle mieszając, aż uzyska złoty kolor. Dodajemy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek

Blog z Apetytem
Karkówka gyros z pieczarkami i szpinakiem 379

ziemniaczanej 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Mięso kroimy w kostkę, a następnie dodajemy do niego przyprawę oraz olej. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin (na noc). Karkówkę razem z marynatą wykłada na rozgrzaną patelnię i obsmażamy ze wszystkich stron. Gdy mięso będzie ścięte dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy do momentu aż sok z pieczarek odparuje, od czasu(...)wlewamy śmietankę, mieszamy i podgrzewamy aż się zagotuje.  Dodajemy mąkę ziemniaczaną i energicznie mieszamy aby się rozpuściła. Znów doprowadzamy do wrzenia. Podgrzewamy przez 5 minut na wolnym ogniu. Karkówkę podajemy z dowolnym makaronem, ryżem lub pieczywem

Qchnia po prostu
Jak grillować? O grillach węglowych i najlepszej karkówce 75

kiełbasa zwykła, kiełbasa biała, kurczak, skrzydełka, szaszłyki, steki, sery, warzywa, a nawet owoce! Choć królową nadal jest karkówka! W końcu nic tak nie smakuje jak soczysta karkówka, najlepiej jeszcze jak obok pojawi się dobre zimne piwo, prawda? Jednak zanim do samej karkówki przejdziemy, to zadajmy sobie pytanie, czy to grillowanie to w końcu jest, czy nie jest zdrowe(...)newslettera . Tam porcja informacji i szczypta inspiracji. Źródło: Weber Najlepsza pod słońcem karkówka z grilla Było trochę teorii, to przejdźmy to zadań praktycznych. Obiecałam na deser karkówkę. Oto i ona! Przez długi czas nie byłam fanką karkówki z grilla, ale jak się okazało, kluczem była marynata i odkąd robię tę z poniższego przepisu, to już karkówki nie odmawiam. Spróbujcie sami

Analiza Smaku
Marynata do mięs z grilla 103

Jednym z ważniejszych elementów decydujących o smaku grillowanego mięsa jest dobra marynata, która sprawi, że mięso będzie soczyste i pełne smaku i aromatu, dlatego dziś przedstawiam Wam przepis na  słodko-kwaśną  marynatę  z nutką chili. Pasuje ona do różnych mięs, zarówno do karkówki, jak i kurczaka. Marynata do mięs z grilla Składniki: 1)  4 łyżki keczupu

Na kulinarnym poligonie
Grillowane warzywa z karkówką 153

porcji marynata: 2 łyżki octu winnego z białego winogrona, ½ łyżeczka startego świeżego imbiru, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju rzepakowego cytrynowego, 1 łyżka musztardy francuskiej, 1 łyżka musztardy miodowej, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ponadto: olej rzepakowy papryka ostra, pomidory, bazylia, olej  rzepakowy  czosnkowy, 1 główka czosnku, 5 dużych plastrów karkówki(...)białe cebule, świeże oregano, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: Marynata : Olej mieszamy z musztardami, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Karkówkę delikatnie rozbijamy i smarujemy marynatą. Przekładamy do foliowego woreczka spożywczego i odstawiamy na ok. 3 godz. do lodówki. Można pozostawić na całą noc. Ziemniaki myjemy, suszymy, przekładamy do miski, polewamy olejem z papryką

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania