marynata do karkówki - 803 przepisów (strona:21/54)

Sałatka z rzodkiewką i bazylią – idealna na grilla 194

Sałatka z rzodkiewką i bazylią to lekka i bardzo orzeźwiająca propozycja dodatku do potraw z grilla. Zarówno rzodkiewka jak i świeża bazylia sprawiają, że ma wyśmienity

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Orzeźwiająca sałatka na grilla 344

Grillowanie można przekornie nazwać już sportem :) Jak tylko nadarza się okazja rozpalamy grilla i przygotowujemy smaczne potrawy. Jednak oprócz smacznego mięsa warto zastanowić się na jakimś

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kebabowa karkówka 215

Kebabowa karkówka Kruche, aromatyczne, delikatne i lekko pikantne mięsko o smaku kebaba. Ta karkówka dosłownie rozpływa się w ustach. Danie jest łatwe i dość szybkie w

Blog z Apetytem
Carnitas czyli wieprzowina po meksykańsku 222

brzuchu usłyszą nawet sąsiedzi:) Póki mięso się piekło, usmażyłam tortille i przygotowałam salsę. Więc okrzyki "Ale Meksyk!" podczas obiadu były całkiem uzasadnione;) Składniki: 1kg wieprzowiny (łopatka, szynka, karkówka) 1 cała pomarańcza marynata: 2 ząbki czosnku pół łyżeczki kuminu 1 kopiasta łyżeczka wędzonej słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku pół łyżeczki kolendry 1 łyżeczka soli świeżo

Obiad gotowy
Błyskawiczny piątek - podsumowanie wpisów z 5. sierpnia 175

się swoimi błyskawicznymi przepisami lub sposobami. Możecie również tylko obserwować grupę i korzystać z wpisów. Kuleczki a'ala rafaello w strzelającej posypce Chłodnik jogurtowy z wiśniami  Karkówka po diabelsku (w marynacie z majonezu i jajek) Vichyssoise - francuski ziemniaczano-porowy chłodnik Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi Ziemniaczana focaccia Placki z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski

Codzienna kuchnia niecodzienna
Karkówka marynowana w mleku i cebuli – grill 221

Karkówka marynowana w mleku i cebuli – grill Jak ciepło i wolne ,to trzeba siedzieć na powietrzu , a nie w kuchni , dlatego warto grillować " class="wp

Ogrodnik w podróży
Karkówka z pieczarkami i puree z kalafiora 97

sól, i pieprz do smaku i przy pomocy blendera przygotować puree. Pieczarki pokroić na plasterki i poddusić z cebulką na łyżce oleju, doprawić bazylią, oregano i majerankiem. Karkówkę razem z resztkami marynaty włozyć na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron po 3-4 minuty, zależnie jak kto lubi , czy wysmażoną czy z lekko surowym wnętrzem. Podawać z pieczarkami

Gotowanie jest łatwe
Karkówka w keczupie 254

Kielecki łagodny 1 łyżka oregano 2 duże ząbki czosnku 2 cebule Karkówkę pokroić w plastry. W misce wymieszać keczup, oregano i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać pokrojoną karkówkę i wymieszać aby marynata pokryła mięso. Zawartość miski przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć cebulę pokrojoną w półplastry. Naczynie przykryć i odstawić do lodówki na minimum godzinkę. Potem naczynie wstawić

Monia miesza i gotuje
Szaszłyki z karkówki z sosem śliwkowym 72

Przepisy na marynatę i sos zostały znalezione tutaj , ale nieznacznie je zmieniłem. Dodam, że wyszło bardzo smacznie, na sezon grillowy w sam raz :) Składniki : - około kilograma chudej karkówki, - czerwone papryki, - pieczarki, - cebula. Marynata na 24 godziny : - 100 ml oleju, - 2 łyżki ostrego ketchupu, - 1 łyżka musztardy, - 2 duże starte ząbki czosnku, - 2 łyżki przyprawy grillowej do mięsa, - 2 łyżki słodkiej

Przepisy Mikołaja
PULLED PORK CZYLI SZARPANA KARKÓWKA 174

Pulled pork to metoda długiego duszenia mięsa wieprzowego w stosunkowo niskiej temperaturze. Idealnym gatunkiem mięsa do pulled pork jest karkówka lub łopatka wieprzowa.  Danie robi się praktycznie samo, nie wymaga od nas nakładu pracy, jedynie ... trochę cierpliwości 😉 Ale zaręczam, że tutaj warto być cierpliwym, bo w wyniku długiego duszenia otrzymamy przepyszne, mięciusieńkie mięso, które bez problemu będziemy mogli "poszarpać(...)rewelacyjnie smakuje także na kanapkach. Dobór przypraw do mięsa jest zupełnie dowolny. Marynatę możemy stworzyć wybierając do niej nasze ulubione przyprawy.  Składniki: 1 kg karkówki 2 cebule 2 ząbki czosnku Na marynatę: 2-3 łyżeczki musztardy 2 płaskie łyżeczki soli 2 łyżeczki brązowego cukru 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki majeranku

Walijskie Pichcenie
Gulasz 153

niestety sporo czasu. Najpierw musi leżakować w marynacie, a później gotować się około godziny. Jednak czas oczekiwania zostanie całkowicie wynagrodzony:)  Składniki: 600g karkówki 500g łopatki 3 łyżki śmietany 30% 200 ml wody 50ml oleju rzepakowego Marynata do mięsa: 1 łyżeczka kolendry 2 ząbki czosnku ½ cytryny 2 łyżki miodu 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka wody Sól ziołowa, świeżo mielony(...)miodu, 1 łyżkę oleju rzepakowego i 1 łyżkę wody. Wszystko razem mieszamy doprawiając solą ziołową i szczyptą świeżo mielonego pieprzu kolorowego. Karkówkę kroimy w plastry. Podobnie robimy z łopatką. Oba rodzaje mięs umieszczamy w misce i polewamy przygotowaną marynatą. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 1,5h. Po tym czasie mięso wyjmujemy i kroimy w dużą kostkę

Kolizje Smaków
Pyszna karkówka 130

karkówki 2 łyżki sosu sojowego zioła typu rozmaryn , tymianek papryka słodka 1 łyżeczka 1 jabłko kwaśne jedna cebula- mała WYKONANIE Z sosu sojowego, ziół, papryki robimy marynatę wkładamy pokrojoną na kawałki karkówkę i zostawiamy na ok 2 godz. Patelnię rozgrzewamy, bez tłuszczu obsmażamy mięso. Przekładamy do  szerokiego garnka z wodą ok. 1,5 szklanki. Przekrywamy i gotujemy na małym

W kuchennym oknie Ewy
Karkówka duszona w młodej kapuście 96

duszona w młodej kapuście smakuje wybornie i godna jest polecenia jako danie obiadowe na każdą okazję Zachęcam do przygotowania   Przepis na 3-4 porcje dania Karkówka duszona w młodej kapuście.   SKŁADNIKI: Marynata: 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki papryki ostrej 700 g karkówki 2 łyżki oleju 1 litr bulionu mięsnego 1 średnia główka młodej kapusty

WSZYSTKO SMACZNE
Soczysta karkówka z grilla 3353

Świetny i super prosty przepis na soczystą karkówkę z grilla . Idealnie dobrane składniki marynaty oraz cienko pokrojone mięso to klucz do sukcesu i gwarancja najlepszego smaku grillowanej karkówki.  Sezon grillowy zaczynamy najpóźniej w maju, gdy wszystko pięknie kwitnie. Nie ma nic przyjemniejszego niż rodzinny grill na świeżym powietrzu, prawda

AniaGotuje.pl
Gulasz Wieprzowy (z Karkówki) 3960

Karkówki - Sposób przygotowania: Mięso kroimy w niedużą kostkę. W naczyniu mieszamy ok. 4 łyżki oleju z ok. 1/2 łyżeczki każdej z przypraw (gałki muszkatołowej dajemy jedynie szczyptę). Marynatę w lewam y do karkówki i mieszamy tak, aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa. Odstawiamy na minimum godzinę, a najlepiej całą noc. Karkówkę podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu na złoty, a wręcz

Słodka Strona