marynata do karkówki - 803 przepisów (strona:13/54)

KARKÓWKA W MARYNACIE OCTOWO -ZIOŁOWEJ DŁUGO PIECZONA W NISKIEJ TEMPERATURZE 112

całym domu wyłaniają się piękne zapachy, które kuszą domowników. Karkówkę można podać do obiadu, można podać w kanapce a nawet w burgerze. Najlepsza jaką zrobiłam. Składniki:   karkówka - 2 kg.    Marynata:   oliwa z oliwek - 1/3 szkl. ocet balsamiczny - 3 łyżki ząbki czosnku - 6 szt.  oregano świeże posiekane - 2 łyżki natka pietruszki posiekana - 2 łyżki  ostra(...)papryka mielona - 1 łyżeczka sól - 1 łyżka   Sposób przygotowania:   1. Karkówkę umyć i dokładnie osuszyć.  2. Przygotować marynatę. W szklance umieścic oliwę, ocet, zgnieciony i posiekany czosnek, świeże oregano, natkę pietruszki, ostrą paprykę oraz sól. Wymieszać.  3. Dokładnie natrzeć z każdej strony karkówkę. Po nakłuwać widelcem.  Przełożyć do naczynia i wstawić do lodówki

Kuchnia Paulettes
Karkówka w marynacie musztardowo - pomidorowej 219

Karkówka w marynacie musztardowo - pomidorowej, to p ropozycja dla osób lubiących musztardową nutę .  Mimo, że musztarda jest tutaj tylko lekko wyczuwalna, nadaje karkówce charakterystycznego smaku. Mięso podajemy z ziemniakami. Składniki: 500 g karkówki papryka słodka sól, pieprz 1 czubata łyżka mąki pszennej olej do smażenia (polecam bezzapachowy olej kokosowy firmy Skworcu ) 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku

Smak mojego domu
Szaszłyki z karkówki, bakłażana i śliwek 128

przekrojonych na pół 1 średni bakłażan ok. 250 g średnich pieczarek sól, pieprz, słodka czerwona papryka, zioła do pizzy kilka łyżek słodkiego sosu chili 2-3 łyżki oleju Marynata do karkówki: 2 łyżeczki octu balsamicznego z Modeny 1 łyżka musztardy 1 łyżka dowolnego oleju 1/2 łyżeczki suszonego majeranku pół szklanki keczupu 1/2 łyżeczki ziaren kminku 1 łyżeczka słodkiej papryki

Czerwień i błękit
Karkówka w pikantnej marynacie z dodatkiem kawy 158

karkówkę? A jak ją przyrządzacie? Ja dzisiaj zapiekłam karkóweczkę w rękawie, ale uprzednio zamarynowałam ją w całkiem ciekawy sposób Nie bójcie się kawy w marynacie, nadała mięsu bardzo ciekawy smak. Spróbujcie Składniki: – 1kg karkówki w kawałku – 5 ząbków czosnku – 2 łyżki sosu worcester – 2 łyżki kremu balsamicznego – 1 łyżka oliwy z oliwek – 1 łyżka(...)przez około 1,5 godziny, następnie rozerwać rękaw i piec przez kolejne 10 minut. Karkówkę podałam z ziemniakami pieczonymi i surówką z czerwonej kapusty na ostro. Smacznego Artykuł Karkówka w pikantnej marynacie z dodatkiem kawy pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Pieczona karkówka na słodko 120

Cebule kroimy w kostkę a czosnek w plastry. 3. Do miski wlewamy olej, ketchup, powidła i 1 łyżeczkę wegety. Przekładamy pokrojone warzywa i całość razem mieszamy. 4. Na karkówkę przekładamy marynatę i rozprowadzamy po mięsie. 5.Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 °C przez 40-45 minut lub do miękkości mięsa. Artykuł Pieczona karkówka na słodko pochodzi z serwisu

karolgotuje
Karkówka pieczona w serku kremowym. 141

Przygotowanie:  W misie łączymy serek kremowy, sól, pieprz, paprykę w proszku, sos sojowy, oliwę i gorczycę, dokładnie mieszamy.  W karkówce robimy lekkie nakłucia widelcem. Po tym karkówkę nacieramy marynatą i odstawiamy pod przykryciem na ok. 12 godzin. Ja marynowałem ją zaledwie godzinę i też było miękkie, ale proponuję trochę poczekać.  Zamarynowaną karkówkę pieczemy w rozgrzanym

Kuchnia Łukasza
Karkówka pieczona w serku kremowym. 213

Przygotowanie:  W misie łączymy serek kremowy, sól, pieprz, paprykę w proszku, sos sojowy, oliwę i gorczycę, dokładnie mieszamy.  W karkówce robimy lekkie nakłucia widelcem. Po tym karkówkę nacieramy marynatą i odstawiamy pod przykryciem na ok. 12 godzin. Ja marynowałem ją zaledwie godzinę i też było miękkie, ale proponuję trochę poczekać.  Zamarynowaną karkówkę pieczemy w rozgrzanym

Kuchnia Łukasza
Karkówka w ketchupie z pieczarkami 133

trzeba . Skusicie się na pomysł ?   Połączenie smaków w tym daniu jest po prostu doskonałe. Zapewniam –warto! Składniki na 6 dużych porcji: 1 kg chudej karkówki 3-4 cebule 8 świeżych pieczarek Marynata: ¾ szklanki pikantnego ketchupu ¼ szklanki wody 2 łyżki musztardy klasycznej 2 łyżki oliwy Gallo Classico 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka(...)Każdy plaster karkówki obtoczyć w marynacie ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak aby plastry nachodziły na siebie, resztę marynaty wyłożycćna mięso.  Posypać pieczarkami i przykryć pierzynką z pokrojonej cebuli. Odstawić na godzinę w temp pokojowej.  Następnie piec w nagrzanym do 180*c na grzaniu góra dół 1,5-2 godziny aż karkówka będzie mięciutka. Przed podaniem posypać natką pietruszki

Wanilia i Kardamon
Tymiankowa karkówka pieczona z dynią 175

plastry. Rozbijam cienko tłuczkiem. Z dyni usuwam skórę oraz pestki. Miąższ kroję w kostkę. 2. Olej mieszam z tymiankiem, papryką słodką mieloną oraz solą i pieprzem. Do marynaty wkładam karkówkę i dynię. Mieszam i odstawiam na 30 minut w chłodne miejsce. 3. Karkówkę razem z dynią przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Całość piekę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Karkówka z grilla 64

Przy okazji majówkowego wyjazdu do Norwegii, mogłam sobie do woli grillować. Było mięcho, były warzywa, były ryby, były też owoce. Postanowiłam, tym razem, podzielić się z Wami przepisem na karkówkę, resztę przepisów muszę dopracować. Jedyne o czym trzeba pamiętać, to o czasie grillowania mięsa. Nie przetrzymujcie go za długo na ogniu, bo będzie suche i po prostu niesmaczne. Nam najbardziej(...)miodu 4 ząbki czosnku 1 łyżka oregano 1 łyżeczka chili w proszku sól (opcjonalnie) Rozdrobniony czosnek mieszamy z resztą składników marynaty. Plastry mięsa marynujemy 24 godziny. Grillujemy wg własnych upodobań, od czasu do czasu można posmarować mięso marynatą. Artykuł Karkówka z grilla pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Grillowana karkówka i cukinia marynowana w czosnku i ziołach 176

dlewamy sokiem z cytryny i mio dem , wszystko dokła dnie mieszamy. Karkówkę myjemy, porcjujemy i z d wóch stron ją bijemy (ja robię to w woreczku foliowym). Cukinię myjemy i kroimy w niegrube plastry razem ze skórką. Mięso oraz cukinię dokła dnie obtaczamy w marynacie. Pozostawiamy w misce, przykrywając ją i wstawiając do lo d ówki

ChilliJemy
Marynaty do mięs z grila. 151

Trzeba cieszyć się pogodą i możliwością grillowania z najbliższymi. Podaję więc kolejne marynaty do mięs. MARYNATA DO KARKÓWKI: 3-4 łyżki oleju, przyprawa do wieprzowiny, sól, grubo zmielony pieprz czarny (można przygotować w moździerzu) majeranek, 2 łyżki roztopionego miodu, trochę vegety, łyżka musztardy dijon. Wszystko dokładnie mieszamy, nacieramy mięso odstawiamy na 3-4 godz. MARYNATA DO KURCZAKA: 3-4 łyżki

Kuchnia Beaty
Grillowana karkówka w winnej marynacie 186

misy i ponownie uruchamiamy na prędkości 12 przez 15 sekund. Dodajemy pozostałe składniki, zakładamy ponownie koszyczek i miksujemy na prędkości 12 do uzyskania w miarę jednolitej marynaty. Wyciągamy nóż i układamy plastry karkówki, starając się całkowicie je zanurzyć. Przechowujemy w chłodnym miejscu min. 5 godzin. W tym czasie karkówkę obracamy jakieś 2-3 razy. Sposób przygotowania tradycyjny: Cebulę drobno siekamy(...)jego pojemniku i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli nie korzystamy z blendera, ziarna jałowca oraz zioła ucieramy w moździerzu, a następnie łączymy z pozostałymi składnikami. W powstałej marynacie zanurzamy plastry karkówki i układamy jeden na drugim. Przykrywamy folią spożywczą i wynosimy na min 5 godzin do chłodu. W tym czasie karkówkę obracamy jakieś 2-3 razy. Karkówkę grillujemy

Kuchnia w czekoladzie
aromatyczna karkowa pieczeń w niedźwiezim czosnku 176

karkówki 3 łyżki oleju 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka domowego maggi 2 łyżki czosnku niedźwiedziego sól,  pieprz Sposób przygotowania Wszystkie składniki marynaty ( oprócz czosnku) wkładamy do sporej miski i dokładnie mieszamy. Karkówkę myjemy, wkładamy do miski  i dokładnie z każdej strony(...)nacieramy marynatą. Miskę szczelnie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 12 godzin ( najlepiej pozostawić mięso w lodówce na 24 godziny).  Następnego dnia karkówkę wyjmujemy z lodówki i osuszamy z  marynaty papierowym ręcznikiem. Teraz nacieramy mięso niedźwiedzim czosnkiem, n astępnie karkówkę układamy do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania