marynata do karkówki - 803 przepisów (strona:26/54)

Pieczeń z karkówki -przygotujesz ją w kilka minut 104

Pyszna pieczeń z karkówki dla całej rodziny. Prosta ale aromatyczna marynata na bazie sosu sojowego, musztardy francuskiej i miodu, nadają jej wyjątkowy smak. Nie wymaga dużo pracy - przygotujesz ją w kilka minut i już tylko czekasz aż się upiecze. Mięciutka i soczysta, idealna na obiad. Można podać ją z ziemniaczkami, lub ryżem co kto lubi, polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Karkówka pieczona w cebuli i kapuście pekińskiej 196

Składniki: 1,2 kg karkówki 1/2 główki kapusty pekińskiej 4 cebule Marynata: 4 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki ketchupu 3 łyżeczki musztardy (francuskiej) 2 łyżki majeranku 1/4 szklanki wody 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku sól Sposób wykonania: Mięso kroimy w plastry o grubości 1 cm a następnie rozbijamy je. Cebulę kroimy w krążki

Qchnia po prostu
Karkówka z ananasem 231

suszonymi grzybami.  Ta wersja mięsa jest szczególnie dla osób, które lubią połączenie karkówki z owocami, ja na pewno do takich osób należę. Składniki: 4 plastry karkówki 1/2 papryczki chilli 5 plastrów ananasa marynata 5 łyżek ketchupu 2-3 łyżki miodu 3 ząbki czosnku sól, pieprz  Sposób przygotowania : Płaty mięsa lekko rozbijamy tłuczkiem. Składniki marynaty dokładnie łączymy ze sobą

Pobite gary Barbary
Burgery "grillowe" 154

pełni, to pewnie i Wasze grille pracują na wysokich obrotach :-) Kiedy jestem w mięsnym mogę śmiało zgadywać kto będzie grillował, bo kupuje - ów ktoś - kiełbasę i karkówkę, najlepiej w plastrach lub gotowa, w marynacie. A ja - powiem Wam - sięgam też po inne rzeczy, które można fantastycznie przygotować na grillu :-) Dziś mam dla Was propozycję prostych i pysznych burgerów, które

Czary - gary w kuchni
Karkówka w piwie marynowana na grilla krucha soczysta i pyszna! 202

musieliśmy na 5 razy je grillować i idealna karkówka (każda ok 2,5cm grubości) wyszła za trzecim razem po 23 minutach grillowania. Czego użyłem? -kawałki karkówki, grubość około 2,5-3cm Marynata: -sól jodowana trzy duże szczypty -cebula posiekana łyżeczka -tymianek świeży posiekany łyżeczka -papryka słodka wędzona łyżeczka -czosnek staropolski dwie szczypty -dwie szczypty cukru brązowego -pieprz cytrynowy dwie

BaRepas
Szaszłyki z karkówki w marynacie orzechowej na sałatce z rukoli z grillowaną gruszką 160

eksperymentowania i życzę miłego czasu spędzonego przy grillu. Przepis znajdzie się w e-booku serwisu ZpierwszegoTłoczenia.pl (klik) i Fooder.pl (klik) . Lista składników: 1 kg karkówki w plastrach o grubości 1 cm Marynata do mięsa: 100 g orzeszków ziemnych 3 ząbki czosnku ½  papryczki chili 100 ml oleju Kujawskiego z bazylią 15 g miodu sok z ½ limonki Dodatkowo: 4 gruszki

Smakowity Blog Kulinarny
Baleron domowy, parzony 228

znaleźć nie za grube w przekroju, i o podobnej grubości na całym kawałku.  Inspiracją był przepis znaleziony u Gatity   składniki ok 1 kg karkówki (lepsza z  tłuszczykiem, ) woreczek do pieczenia marynata: 1,5 litra wody 35 g   cukru 4 ziarna ziela angielskiego 3 - 4 liście laurowe 10  ziarenek pieprzu 2- 3 goździki 4 ząbki czosnku

Stare Gary
Kotlety schabowe faszerowane warzywami 206

spożyciem. Nadaje to mięsu miękkość i pełniejszy smak. Poza tym dobra marynata w naturalny sposób konserwuje mięso, więc możemy je dłużej przechowywać. Pisałam już o mojej marynacie, np. w przepisie na bitki z karkówki

prawdziwe jedzenie
Karkówka pieczona na kiszonej kapuście 119

Krucha karkówka do tego kapusta przesiąknięta smakami mięsa to kolejna propozycja na obiad który robi się praktycznie sam a my cieszymy się wolnym czasem. 4 porcje 4 plastry karkówki 4 łyżki oleju sól,  1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka papryki wędzonej pół łyżeczki czosnku granulowanego 600 gram kiszonej kapusty 1 łyżeczka wegety przepis na domową wegetę znajdziecie(...)kminku 4/5 kulek ziela angielskiego 3/4 liście laurowe 1 szklanka wody lub bulionu Kapustę jeżeli mocno kwaśna przepłukujemy i rozkładamy w naczyniu żaroodpornym,przyprawiamy. Przygotowujemy marynatę łącząc olej z przyprawami następnie nacieramy plastry karkówki. Mięso układamy na kapuście kiszonej najlepiej obok siebie,wlewamy wodę lub bulion. Wstawiamy pod przykryciem do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy ok.1 godzinę

Andzia Pichci
Kurczak z miodowej glazurze z grilla 164

Kurczak z miodowej glazurze z grilla to moja propozycja na to danie. Dodatek miodu sprawi, że będą one chrupiące i soczyste w środku. Nie martwcie się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MARYNATA JOGURTOWO- MUSZTARDOWA DO MIĘSA Z GRILLA 59

przepis na pyszną marynatę jogurtowo- musztardową do mięsa z grilla . Obok tradycyjnej kiełbasy z grilla zawsze przygotowuje też udka z kurczaka i karkówkę. Za każdym razem staram się urozmaicać smaki, więc tym razem postawiłam na marynatę jogurtową . Mięso wyszło przepyszne, delikatne i kruche. Już wiem, że przy kolejnym grillowaniu znów przygotuję mięso w tej właśnie marynacie. Marynata jogurtowo- musztardowa

Zrób to smacznie
domowa pieczona karkówka 143

Mięso nacieramy czosnkiem i cebulą, posypujemy solą i pieprzem. Z ziół, miodu i octu robimy marynatę. Mięso przekładamy do miski, polewamy z obu stron marynatą i odstawiamy na dzień lub dwa w chłodne miejsce. Zamarynowaną karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w 240 st. C ok. 30 min. Następnie zmniejszamy temperaturę

Domowy Smak Jedzenia
Pulled pork - szarpana wieprzowina 175

żeby nie był zbyt chudy, bo to właśnie tłuszcz sprawia, że mięso jest soczyste i pełne smaku, a nie suche.  Składniki: 1 kg łopatki lub karkówki wieprzowej Solanka: (można pominąć, ale wtedy do marynaty dodać sól i marnować ok. 8 godzin) 3 łyżeczki soli peklującej (nada mięsu apetyczny różowy kolor) kilka ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe łyżeczka świeżo utłuczonego

Dobra karma
Grill: pysznie i wygodnie 196

powstała rewelacyjna grecka sałatka. Gwarantujemy, że zniknie z talerzy bardzo szybko! Grillowane mięso: nie taki diabeł straszny... Obawiasz się gotowych, przyprawionych już w sklepie kawałków karkówki czy żeberek? Zapomnij o nich i przygotuj marynatę samodzielnie. Wystarczy kilkanaście minut przygotowań. Marynatę stworzysz, łącząc oliwę lub olej (może być aromatyzowany chili lub czosnkiem) z dobrą musztardą, kilkoma łyżeczkami miodu, papryką (najlepiej wędzoną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania