marynata do karkówki - 803 przepisów (strona:33/54)

Pieczona karkówka w sosie własnym 147

obiadowe. SKŁADNIKI 1,5 kg karkówki 2 łyżeczki soli 1 łyżka kolendry 4 ząbki przeciśniętego czosnku 1 łyżeczka słodkiej  i ostrej papryki pieprz cayenne ( odrobinę na koniec  łyżeczki )  pół  łyżeczki pieprzu czarnego mielonego  rozmaryn świeży kilka listków 1 łyżeczka majeranku  4 łyżki sosu sojowego   WYKONANIE  Marynatę sporządzamy z przypraw i sosu

W kuchennym oknie Ewy
Karkówka z piekarnika z cebulą, pieczarkami i kukurydzą. 208

chleb zanurzany w tym sosie...mniam. Zapraszam :) Składniki: 50 dag karkówki wieprzowej bez kości 50 dag pieczarek 4 duże cebule pół puszki kukurydzy konserwowej 4 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego 2 kopiaste łyżki ketchupu pikantnego sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 2 łyżki oleju 2 płaskie łyżeczki marynaty do mięs klasycznej odrobina gorącej wody Wykonanie: 1. Mięso oczyszczamy, myjemy(...)dokładnie osuszamy, kroimy w plastry, powinno nam wyjść 4 grube plastry, następnie nacieramy je marynatą do mięs i olejem, odstawiamy na około godzinę w chłodne miejsce. 2. Pieczarki obieramy, płuczemy, dokładnie osuszamy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie półplasterki. Kukurydzę odsączamy z zalewy. 3. Pieczarki, cebulę i kukurydzę mieszamy dokładnie z koncentratem i ketchupem. Następnie przekładamy

Izabelawkuchni
Diabelski schab w panierce 210

Niby zwykły, panierowany schab, a jednak trochę inny. Przepis powstał z modyfikacji przepisu na karkówkę podpatrzonego  na blogu Di gotuje  . Tak przygotowany schab często gości na naszym stole. Przepis jest niezwykle praktyczny, gdyż mięso może sobie trochę poleżeć w marynacie. Po usmażeniu jest pyszne i kruche. 1 kg schabu bułka tarta smalec do smażenia Martnata: 2 jajka

Praktyczna pl
Jesienny karczek z jabłkami 170

solimy . Na cebulce, układamy, cieniutko ,pocięte plasterki czosnku ( takie naprawdę jak pergamin ) , a następnie lecimy z kawałkami karkówki . Każdy kawałek przy układaniu , solimy i pieprzymy . Kładziemy na zakładkę , czyli plastry powinny na siebie nachodzić . Z sosu sojowego , cukru i octu balsamicznego robimy marynatę , którą smarujemy ułożone plastry po wierzchu . Jabłka myjemy , przekrawamy na ćwiartki i pozbawiamy komór nasiennych . Układamy

Ogrodnik w podróży
Placek Ziemniaczany po Węgiersku 253

ziemniaków 3 łyżki mąki 1 jajko ząbek czosnku sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia 1 kotlet z karkówki około 1 cm grubości 1/2 papryka czerwona 1/2 papryczki chilli 5 małych pieczarek przyprawa do marynowania mięsa 50 ml czerwonego wina olej rzepakowy do marynaty jogurt naturalny gęsty Ziemniaki obieramy i ścieramy na tartce o drobnych oczkach, dodajemy przyprawy, mąkę i jajko

NaKońcuJęzyka
Pieczone mięsa na świąteczny stół 154

propozycja mięsiw na świąteczny stół. Będzie pieczony karczek oraz szynka. Dwa dni wcześniej zostawiam mięso w marynacie by po upieczeniu było pyszne. Mięso związuję bawełnianą nitką by wyszły roladki. Polecam upiec swoje wędliny, bo wiemy jakie są sklepowe.  Składniki : * pół kg karkówki bez kości  * pół kg szynki wieprzowej  * ulubione przyprawy * czosnek * 5 łyżek oleju rzepakowego Przygotowanie :Czosnek

Magiczne Życie Marty
Jak przygotować grilla 145

karkówka, żeberka, boczek, uda z kurczaka, skrzydełka), który nadaje potrawie soczystości. Nie musimy się w tym wypadku martwić o nadmiar spożywanych kalorii. Mięso z grilla jest mniej kaloryczne , niż smażone tradycyjnie, ponieważ jego przygotowanie nie wymaga dodatku tłuszczu, a część tłuszczu zawartego w mięsie wytapia się w trakcie pieczenia. Jak zamarynować mięso i warzywa na grilla Marynaty do grilla(...)chyba najpopularniejszego w Polsce oleju "Kujawski". Trzy nowe produkty to dedykowane na grilla marynaty: Kujawski marynata grillowa papryka ostra Kujawski marynata grillowa miód musztarda Kujawski marynata grillowa słodka papryka. Marynaty Kujawski są gotowe do użycia bezpośrednio po otwarciu opakowania. Nie wymagają żadnych dodatkowych składników, i co nie mniej ważne, nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów.  Przygotowanie i czas grillowania

Cztery Fajery
Jak przygotować grilla 175

karkówka, żeberka, boczek, uda z kurczaka, skrzydełka), który nadaje potrawie soczystości. Nie musimy się w tym wypadku martwić o nadmiar spożywanych kalorii. Mięso z grilla jest mniej kaloryczne , niż smażone tradycyjnie, ponieważ jego przygotowanie nie wymaga dodatku tłuszczu, a część tłuszczu zawartego w mięsie wytapia się w trakcie pieczenia. Jak zamarynować mięso i warzywa na grilla Marynaty do grilla(...)chyba najpopularniejszego w Polsce oleju "Kujawski". Trzy nowe produkty to dedykowane na grilla marynaty: Kujawski marynata grillowa papryka ostra Kujawski marynata grillowa miód musztarda Kujawski marynata grillowa słodka papryka. Marynaty Kujawski są gotowe do użycia bezpośrednio po otwarciu opakowania. Nie wymagają żadnych dodatkowych składników, i co nie mniej ważne, nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów.  Przygotowanie i czas grillowania

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
słodko kwaśna karkówka z ananasem, na wietnamską modłę 218

Składniki (na 4 osoby): karkówka – cztery centymetrowe plastry 2 czerwone papryki 1/2 ananasa 3 szalotki 3 cebule dymki liście selera naciowego – pęczek 3 ząbki czosnku 2 pomidory 1 papryczka chili marynata: 4 łyżki sosu rybnego 2 łyżki cukru sos: 2 łyżki octu (może być biały, może być ryżowy) 4 łyżki cukru 4 łyżki przecieru pomidorowego sok z dwóch

stajnia gołębie od kuchni
Marynowana karkówka w sosie śmietanowym 98

ziele angielskie 2 łyżki oliwy sól,pieprz 2-3 łyżki śmietany 18% oregano Sposób wykonania: Plastry karkówki ułożyć w misce. W innym naczyniu wymieszać oliwę, przyprawy, musztardę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Cebulę pokroić w piórka i ułożyć na mięsie. Wszystko zalać marynatą. Zakryć szczelnie i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie mięso wyjąć i obsmażyć na patelni

Smaki Natalii
Grillowana Karkówka na Zielonej Trawce 108

rukoli 1 cebula 5 pomidorów suszonych 1/3 kostki sera feta oliwa z oliwek Przygotowanie: Składniki na marynatę umieszczamy w głębokim słoiku i używamy blendera.  Składniki na sałatkę myjemy. Cebulę kroimy w piórka, pomidory na pół. Ser feta kroimy na kostki. Grube plastry karkówki grillujemy do dowolnego stopnia

ClauditteMissCooking
Marynaty do mięs z grilla - musztardowa i ketchupowa 68

Składniki: (na 1 kg mięsa - u mnie mięso z szynki) Marynata ketchupowa: Ketchup łagodny Kielecki 3 łyżki Olej 3 łyżki Sok z cytryny łyżka Sól łyżeczka płaska Czosnek ząbek  Pieprz 1/2 łyżeczki Papryka słodka 1/2 łyżeczki Papryka ostra 1/2 łyżeczki Majeranek łyżeczka Marynata musztardowa: Musztarda sarepska Kielecki Olej 3 łyżki Miód łyżka Czosnek 2 ząbki  Sól łyżeczka płaska(...)łyżeczki Przygotowanie: Składniki na marynaty wymieszać w miseczkach, czosnek dodać przeciśnięty przez praskę. Gotowe marynaty odstawić na ok. 10-15 minut. Po tym czasie zanurzyć mięso w marynacie. Zamarynowane mięso odstawić do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso jest gotowe do grillowania. Smacznego! Marynować można dowolne mięso: karkówkę, kurczaka, indyka itp. U mnie

Kulinarne przygody
Karkówka pieczona w jabłkach 184

Sekret soczystych pieczonych mięs tkwi w tym, że nacierane są różnymi marynatami dzień wcześniej. Dzięki temu, że "leżakują" w przyprawach wymieszanych z olejem i pieczone są pod przykryciem są bardzo soczyste i o pięknym aromacie. Składniki: 2 kg karkówki (karczku) 4 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, majeranek, oregano, lubczyk, słodka i ostra papryka - do smaku

Zasmakuj Kuchni
Karkówka z grilla + film 180

sojowego 4 ząbki czosnku szczypta słodkiej papryki szczypta ostrej papryki szczypta curry czarny pieprz przepis Plastry karkówki delikatnie rozbijamy pięścią. Do miski wlewamy olej oraz sos sojowy, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ostrą i słodką paprykę, curry i czarny pieprz. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą łączymy. Kawałki mięsa zanurzamy w marynacie a następnie odstawiamy do lodówki na kilka

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania