marynata do karkówki - 803 przepisów (strona:33/54)

POTRAWY Z GRILLA - KOLOROWE MIESNE SZASZLYKI 94

pochodzą z mojego zbioru wypróbowanych przepisów, więc gorąco polecam. Możecie wprowadzać nowe smaki...przyprawy - do marynaty jak i do samych szaszłyków...bawcie się tym dobrze :) Polecam ! Czas marynowania : około 10h czas przygotowania : około 50min. SKŁADNIKI: na 4 porcje 200g rumsztyka w jednym kawałku 200g karkówki w jednym kawałku 200g filetu z piersi kurczaka po 1/2 czerwonej, żółtej i zielonej papryki(...)szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki papryki, cebuli, wołowiny i wieprzowiny; drugie - na szpilki do szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki kurczaka, grzyby i pozostałą paprykę oraz cebulę. Krok 4. Przygotowujemy marynatę : do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy zmiażdżony czosnek, oczyszczoną z ziaren i posiekaną drobno papryczkę chili, tymianek oraz ziarna marynowanego, zielonego pieprzu - mieszamy. Krok 5. Szaszłyki wkładamy do płaskiego

Moja Książka Kucharska
Proste szaszłyki z grilla 197

Proste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona karkówka w sosie własnym 139

obiadowe. SKŁADNIKI 1,5 kg karkówki 2 łyżeczki soli 1 łyżka kolendry 4 ząbki przeciśniętego czosnku 1 łyżeczka słodkiej  i ostrej papryki pieprz cayenne ( odrobinę na koniec  łyżeczki )  pół  łyżeczki pieprzu czarnego mielonego  rozmaryn świeży kilka listków 1 łyżeczka majeranku  4 łyżki sosu sojowego   WYKONANIE  Marynatę sporządzamy z przypraw i sosu

W kuchennym oknie Ewy
Karkówka z piekarnika z cebulą, pieczarkami i kukurydzą. 193

chleb zanurzany w tym sosie...mniam. Zapraszam :) Składniki: 50 dag karkówki wieprzowej bez kości 50 dag pieczarek 4 duże cebule pół puszki kukurydzy konserwowej 4 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego 2 kopiaste łyżki ketchupu pikantnego sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 2 łyżki oleju 2 płaskie łyżeczki marynaty do mięs klasycznej odrobina gorącej wody Wykonanie: 1. Mięso oczyszczamy, myjemy(...)dokładnie osuszamy, kroimy w plastry, powinno nam wyjść 4 grube plastry, następnie nacieramy je marynatą do mięs i olejem, odstawiamy na około godzinę w chłodne miejsce. 2. Pieczarki obieramy, płuczemy, dokładnie osuszamy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie półplasterki. Kukurydzę odsączamy z zalewy. 3. Pieczarki, cebulę i kukurydzę mieszamy dokładnie z koncentratem i ketchupem. Następnie przekładamy

Izabelawkuchni
Diabelski schab w panierce 196

Niby zwykły, panierowany schab, a jednak trochę inny. Przepis powstał z modyfikacji przepisu na karkówkę podpatrzonego  na blogu Di gotuje  . Tak przygotowany schab często gości na naszym stole. Przepis jest niezwykle praktyczny, gdyż mięso może sobie trochę poleżeć w marynacie. Po usmażeniu jest pyszne i kruche. 1 kg schabu bułka tarta smalec do smażenia Martnata: 2 jajka

Praktyczna pl
Jesienny karczek z jabłkami 159

solimy . Na cebulce, układamy, cieniutko ,pocięte plasterki czosnku ( takie naprawdę jak pergamin ) , a następnie lecimy z kawałkami karkówki . Każdy kawałek przy układaniu , solimy i pieprzymy . Kładziemy na zakładkę , czyli plastry powinny na siebie nachodzić . Z sosu sojowego , cukru i octu balsamicznego robimy marynatę , którą smarujemy ułożone plastry po wierzchu . Jabłka myjemy , przekrawamy na ćwiartki i pozbawiamy komór nasiennych . Układamy

Ogrodnik w podróży
Placek Ziemniaczany po Węgiersku 243

ziemniaków 3 łyżki mąki 1 jajko ząbek czosnku sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia 1 kotlet z karkówki około 1 cm grubości 1/2 papryka czerwona 1/2 papryczki chilli 5 małych pieczarek przyprawa do marynowania mięsa 50 ml czerwonego wina olej rzepakowy do marynaty jogurt naturalny gęsty Ziemniaki obieramy i ścieramy na tartce o drobnych oczkach, dodajemy przyprawy, mąkę i jajko

NaKońcuJęzyka
Pieczone mięsa na świąteczny stół 145

propozycja mięsiw na świąteczny stół. Będzie pieczony karczek oraz szynka. Dwa dni wcześniej zostawiam mięso w marynacie by po upieczeniu było pyszne. Mięso związuję bawełnianą nitką by wyszły roladki. Polecam upiec swoje wędliny, bo wiemy jakie są sklepowe.  Składniki : * pół kg karkówki bez kości  * pół kg szynki wieprzowej  * ulubione przyprawy * czosnek * 5 łyżek oleju rzepakowego Przygotowanie :Czosnek

Magiczne Życie Marty
Jak przygotować grilla 132

karkówka, żeberka, boczek, uda z kurczaka, skrzydełka), który nadaje potrawie soczystości. Nie musimy się w tym wypadku martwić o nadmiar spożywanych kalorii. Mięso z grilla jest mniej kaloryczne , niż smażone tradycyjnie, ponieważ jego przygotowanie nie wymaga dodatku tłuszczu, a część tłuszczu zawartego w mięsie wytapia się w trakcie pieczenia. Jak zamarynować mięso i warzywa na grilla Marynaty do grilla(...)chyba najpopularniejszego w Polsce oleju "Kujawski". Trzy nowe produkty to dedykowane na grilla marynaty: Kujawski marynata grillowa papryka ostra Kujawski marynata grillowa miód musztarda Kujawski marynata grillowa słodka papryka. Marynaty Kujawski są gotowe do użycia bezpośrednio po otwarciu opakowania. Nie wymagają żadnych dodatkowych składników, i co nie mniej ważne, nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów.  Przygotowanie i czas grillowania

Cztery Fajery
Jak przygotować grilla 165

karkówka, żeberka, boczek, uda z kurczaka, skrzydełka), który nadaje potrawie soczystości. Nie musimy się w tym wypadku martwić o nadmiar spożywanych kalorii. Mięso z grilla jest mniej kaloryczne , niż smażone tradycyjnie, ponieważ jego przygotowanie nie wymaga dodatku tłuszczu, a część tłuszczu zawartego w mięsie wytapia się w trakcie pieczenia. Jak zamarynować mięso i warzywa na grilla Marynaty do grilla(...)chyba najpopularniejszego w Polsce oleju "Kujawski". Trzy nowe produkty to dedykowane na grilla marynaty: Kujawski marynata grillowa papryka ostra Kujawski marynata grillowa miód musztarda Kujawski marynata grillowa słodka papryka. Marynaty Kujawski są gotowe do użycia bezpośrednio po otwarciu opakowania. Nie wymagają żadnych dodatkowych składników, i co nie mniej ważne, nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów.  Przygotowanie i czas grillowania

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
słodko kwaśna karkówka z ananasem, na wietnamską modłę 177

Składniki (na 4 osoby): karkówka – cztery centymetrowe plastry 2 czerwone papryki 1/2 ananasa 3 szalotki 3 cebule dymki liście selera naciowego – pęczek 3 ząbki czosnku 2 pomidory 1 papryczka chili marynata: 4 łyżki sosu rybnego 2 łyżki cukru sos: 2 łyżki octu (może być biały, może być ryżowy) 4 łyżki cukru 4 łyżki przecieru pomidorowego sok z dwóch

stajnia gołębie od kuchni
Marynowana karkówka w sosie śmietanowym 89

ziele angielskie 2 łyżki oliwy sól,pieprz 2-3 łyżki śmietany 18% oregano Sposób wykonania: Plastry karkówki ułożyć w misce. W innym naczyniu wymieszać oliwę, przyprawy, musztardę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Cebulę pokroić w piórka i ułożyć na mięsie. Wszystko zalać marynatą. Zakryć szczelnie i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie mięso wyjąć i obsmażyć na patelni

Smaki Natalii
Grillowana Karkówka na Zielonej Trawce 99

rukoli 1 cebula 5 pomidorów suszonych 1/3 kostki sera feta oliwa z oliwek Przygotowanie: Składniki na marynatę umieszczamy w głębokim słoiku i używamy blendera.  Składniki na sałatkę myjemy. Cebulę kroimy w piórka, pomidory na pół. Ser feta kroimy na kostki. Grube plastry karkówki grillujemy do dowolnego stopnia

ClauditteMissCooking