marchewka - 20163 przepisów (strona:899/1345)

Tagliatelle z cukinii z sosem pomidorowym 150

chociaż nic tutaj nie jest surowe, to z pewnością nacieszy oko i żołądek :) Tagliatelle z cukinii z sosem pomidorowym Składniki (na dwie osoby) duży pomidor 2 cukinie 3 małe marchewki natka pietruszki 3 łyżki przecieru pomidorowego cebula 2 ząbki czosnku gałąź selera naciowego przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, słodka papryka, czosnek granulowany łyżka sosu sojowego mała papryczka chilli (bez pestek

VegUlka
Aromatyczna zupa pomidorowa na wywarze drobiowym z szybkowaru 371

wywaru drobiowego - przepis na wywar drobiowy znajdziesz TUTAJ . Do tego przepisu wywar można gotować krócej (30 minut) i z mniejszej ilości składników. Ja użyłam: parę skrzydełek, 2 marchewki, pół selera, 1 pietruszka, 1 por, 1 upieczona cebulka, 2 listki laurowe, parę ziarenek ziela angielskiego, sól, pieprz garść obranych migdałów lub orzechów nerkowca sól, pieprz czarny parę szczyp cukru

Szybko Szybkowar
Wigilijna zupa grzybowa 119

klusek można ugotować makaron, chociaż według mnie zupa grzybowa najlepiej smakuje z ziemniaczanymi kluskami.   Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!!       Składniki na bulion warzywny:   3 marchewki, 2 pietruszki, 0,5 selera, sól, pieprz, 1 łyżka ziela angielskiego, 6 liści laurowych, 5 l wody     Składniki na zupę:   0,5 kg suszonych grzybów, 5l bulionu

Passion of Cooking
Kolorowa galaretka z szynką z indyka 194

galaretkę z szynką z indyka. Zawiera ona 91% mięsa i smakuje...po prostu szynką :)  Składniki: bulion lub chudy rosół mięsno-warzywny lub warzywny szynka z indyka Konspol gotowana marchew (można wykorzystać z rosołu) kukurydza z puszki czarna fasola z puszki jajka ugotowane twardo świeża papryka zielona pietruszka żelatyna Żelatynę rozpuść w rosole lub bulionie według instrukcji z opakowania. Przestudź

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa z kapusty na wędzonce 122

pisać, że dla mnie smakuje rewelacyjnie. Do zupy można dodać śmietanę, jogurt naturalny czy tez zasmażkę.    koście lub żeberka wędzone na wywar 1/3-1/4 główki kapusty (średniej) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego garstka prażonej cebulki świeży koperek natka pietruszki sól i pieprz Ugotować wywar mięsny z dodatkiem listków laurowych

Di gotuje
Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym 16296

delikatne piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym, które podałam z duszonymi ziemniaczkami i zasmażanymi buraczkami . Prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 marchewka kawałek selera 1/2 korzenia pietruszki 2 listki laurowe sól pieprz Sos śmietanowo-koperkowy: 1/2 szklanki wywaru, w którym gotowały się piersi 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 czubata łyżka posiekanego

Oryginalny smak
Surówka Colesław - najlepsza 670

łagodną w smaku i nie dawajcie jej zbyt dużo. Jeśli chodzi o przepis na sos to od teraz to mój faworyt. Składniki: około 1 kg białej kapusty 1 średnia marchewka 1 mała cebula Sos: 2/3 szklanki majonezu  1/2 szklanki mleka 4 łyżeczki cukru pudru 3 łyżeczki octu winnego z białego wina 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka soli

Ala piecze i gotuje
Barszcz na zakwasie 365

kiszonych buraków.  Przepis na zakwas znajdziecie  tutaj .  Zakwas musimy przygotować kilka dni  a nawet tygodni wcześniej a smak barszczu dzięki niemu jest wyborny. Składniki: 3 marchewki 3 pietruszki Biała część pora Pół dużego selera 20g suszonych podgrzybków 4 duże buraki Liść laurowy Ziele angielskie Pieprz czarny w ziarnach Sól majeranek Na zakwas : 1,5kg buraków czerwonych

Pyry na Gaz
Danie jednogarnkowe z kiełbasą i brukselką 187

Przepis na smaczną potrawę na obiad z kiełbasą i warzywami. Składniki: 500 g brukselki por 2 marchewki papryka czerwona kilka pieczarek 250 g kiełbasy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego czosnek niedźwiedzi, bazylia, papryka ostra sól, pieprz Przygotowanie Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy na durszlaku. Kiełbasę i pora kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Po chwili dodajemy pokrojoną

e-PrzepisyKulinarne
Udka kurczaka pieczone z warzywami. 128

właściwie robi się sam. Wszystko do jednego "wora" i gotowe! Kto chętny?! Składniki; 3 udka 2 małe cebule 1/4 dyni 20 dag brukselki 15 dag pieczarek pół brokuła 2 marchewki sól, pieprz, słodka papryka, odrobina oleju, świeży rozmaryn Wszystkie warzywa obrać i pokroić na niewielkie kawałki. Na dno naczynia żaroodpornego powkładać, pokrojone i obrane wcześniej pieczarki, marchew, cebule

Radość kipiąca uśmiechem.
ZUPA ZIEMNIACZANA Z KONCENTRATEM POMIDOROWYM I RZEPĄ 170

można było doprawić.Więc uważam ,  że ta zupa też powinna mieć swoje miejce w Smakach Dzieciństwa.Zapraszam. kości schabowe na zupę 1 słoiczek koncentratu pomidorowego ok.4 ziemniaków 1 marchewka 1 pietruszka ćwiartka selera 1 cebula 1 rzepa 1 liść laurowy 3 kulki ziela angielskiego sól,pieprz,papryka słodka mielona natka pietruszki ***************************************  Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w kostkę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Japońska zupa z pasty miso – miso-shiru. Co to jest umami? 166

zamiast makaronu. Krewetki, mięso kurczaka, biała ryba, małże – ugotowane w dashi lub na parze, do bardziej sycącej zupy. Kapusta pekińska lub bok choy – leciutko w bulionie zblanszowane. Pocięta cieniutko marchewka, grzyby mun, enoki, shiitake, pieczarki jako komponenty wywaru. Szpinak, rzodkiew, rzodkiewka, bakłażan a nawet ziemniaki. Algi nori, glony wakame, wodorosty kombu…   Zasada w komponowaniu miski miso jest jedna – sezonowość

Karo in the Kitchen
Barszcz ukraiński 170

dzieciństwie i lubię do dziś. Dlatego nie chcę nic modyfikować, zmieniać, ulepszać - jest  już wystarczająco pyszna! mięso na wywar 3/4 szklanki fasoli typu Jaś 3 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek kapusty 3 buraki (ugotowane) 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego ocet jabłkowy (można zastąpić koncentratem pomidorowym) śmietana majeranek sól, pieprz Fasolę namoczyć (najlepiej moczyć przez

Di gotuje
żurek na białej, domowej kiełbasie 141

dodatkowo 3 jajka 4-5 średnich ziemniaków 1 łyżka masła ewentualnie natka pietruszki sposób przygotowania Do sporego garnka wkładamy połowę umytego pora, razem z łodygą selera, cebulą, pietruszką, oraz marchewką. Całość zalewamy zimną wodą ( tak by wszystkie składniki były przykryte), dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, oraz sól, zagotowujemy i na niewielkim ogniu gotujemy warzywa, przez trzydzieści minut. Teraz

Miód i pieprz