marchewka - 20163 przepisów (strona:898/1345)

Wegańskie i bezglutenowe placki z batatów i cukinii 310

Zdjąć z patelni, podawać natychmiast z jogurtem lub solo. Placki można też piec w piekarniku. 25 min w 170-180 st. *Jeżeli nie macie batatów z powodzeniem sprawdzi się marchewka, w takich samych proporcjach. Smacznego! Wegańskie i bezglutenowe placki z batatów i cukinii Wegańskie i bezglutenowe placki z batatów i cukinii Wegańskie i bezglutenowe placki z batatów i cukinii Wegańskie

moj przepis na
Kremowa, rozgrzewająca zupa z kurczakiem i warzywami 366

przepisu to zupa na 2-3 dni dla 2-3 dorosłych osób. Przy odgrzewaniu tylko zyskuje na smaku. SKŁADNIKI ok. 1kg podudzi z kurczaka 2 średnie pietruszki 2 średnie marchewki biała część średniego pora ¼ średniego selera 3-4 łodygi selera naciowego 3-4 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 litry wody 1-2 niskosodowe kostki rosołowe o smaku kurczaka

Karo in the Kitchen
KARTOFLANKA MOJEGO DZIECIŃSTWA 166

Kartoflanki, to najprostsze zupy do wykonania.Dziś podam Wam przepis na prostą , tanią i podstawową zupę zapamiętanah z dzieciństwa.Zapraszam!. 2 litry bulionu kurzego 2 marchewki 1 mały seler 1 cebula natka pietruszki sól i pieprz *************************** Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy , dodajemy drobno posiekaną cebulę , zeszklić , dorzucamy starte warzywa i ziemniaki pokrojone

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Co kupić pod choinkę osobie prowadzącej zdrowy tryb życia? 10 pomysłów. 119

zaśmiecamy środowiska plastikowymi butelkami. Niektóre firmy robią bardzo fajne pojemniki z motywującymi napisami, dla aktywnych fizycznie jak znalazł. 8. Temperówka do warzyw Umożliwia robienie oszukanego makaronu z cukinii czy marchewki - w zależności do modelu, możemy uzyskać szerokie wstążki, nitki lub jeszcze inne kształty. Genialnie sprawdzi się, kiedy musimy zjeść coś lekkiego w ramach przekąski. Temperujemy warzywo, mieszamy z ulubionym sosem

Powiedz dietom nie
Domowy paprykarz z makrelą 145

wędzona, suszony czosnek, listek laurowy oraz ziele angielskie * cukier- opcjonalnie Ryż opłukać, a następnie ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Mięso ryby dokładnie oczyścić z ości. Cebulę cienko pokroić, a marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulkę, po chwili dodać starte warzywa, listek laurowy, ziele angielskie i smażyć około 5 minut. 3 łyżki koncentratu pomidorowego wymieszać

Kraina Miodem Płynąca
Rukola z mango 125

oliwa Na listki rukoli wrzucić kapary. Mango obrać i pokroić np. w kostkę. Całość polać dobrą oliwą. I podawać :) -------- Podobne: Surówka z selera i jabłka Surówka z fenkułu i marchwi Wytrawna sałatka z mango

Weekendy w domu i ogrodzie
Dietetyczna ryba po grecku (139 kcal) 343

porcji, to jedna będzie miała 139 kcal, natomiast w 100 g potrawy jest 60 kcal. Składniki: 0,5 kg filetów rybnych (dałam mirunę) sok z połówki cytryny por 3 marchewki pół średniego selera duża pietruszka cebula 250 ml przecieru pomidorowego sól, pieprz 2 łyżki oliwy (lub oleju) Przygotowanie Rybę kroimy na paseczki grubości ok 5 cm, skrapiamy sokiem z cytryny

e-PrzepisyKulinarne
Rosół wołowy 126

Intensywny o charakterystycznym smaku - to można o nim powiedzie. Rosół wołowy gotowany szpondrze jest najlepszy,  bardzo aromatyczny. Składniki: 500 gram szpondra wołowego Ok. 3 l wody 4 marchewki Korzeń pietruszki Kawałek selera Cebula Sól Pieprz ziarnisty Pieprz mielony Natka pietruszki Wykonanie: Szponder gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem. Zdejmujemy szum. Dodajemy kilka ziarenek pieprzu. Ważne jest aby mięso włożyć

Smaki Ewy
Sałatka z pieczonych warzyw z soczewicą i camembertem 181

Męża).  Sałatka z pieczonych warzyw z soczewicą i camembertem Składniki (na 4 porcje): 800 g warzyw, obranych i pokrojonych w kostkę (co lubisz, jesienią np. dynia, bataty, buraki, marchewka, seler, pietruszka, topinambur) 200 g pieczarek pokrojonych na połówki, a większe na ćwiartki 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka suszonego tymianku sól 200 g zielonej soczewicy

Chilli Czosnek i Oliwa
Ryba po grecku 130

ryba i warzywna pierzynka) przegryzły się. Składniki: 1 kg filetów rybnych (np. z dorsza, mintaja, pangi itp.) ok. 4 łyżek mąki sól olej do smażenia „Sos grecki”: 4 spore marchewki 2 pietruszki 1/2 dużego selera lub 1 mały 3 cebule ok. 200 g koncentratu pomidorowego ok. 3-4 łyżki oleju (do smażenia) ok. 1/2 szklanki wody (lub trochę więcej

MyCookBook.pl
Jak Pan może Panie pomidorze, czyli zupa pomidorowa 184

kości, co by zupa treściwszą była. Przepis na 5-6 porcji : 2 litry wody kość wieprzowa na zupę ( najlepiej z dużą ilością mięsa ) 1 dużą lub 2 małe marchewki 1/2 niedużego selera 1/2 pietruszki 2 liście laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego 2 puszki pomidorów ( w sezonie można użyć świeżych ) 4 łyżki śmietany 18% łyżka mąki pszennej 2-3 łyżeczki

Niebieski kubek z kawa
Zupa serowo-brokułowa z kurczakiem 157

Zupę przygotowałam z ziemniakami, ale śmiało można je zastąpić makaronem.   mięso drobiowe na wywar 1 brokuł (świeży lub niecałe opakowanie mrożonego)   3-4 ziemniaki 1-2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora natka pietruszka, koperek 2 listki laurowe   2 ziarna ziela angielskiego 100-150 serka topionego sól, pieprz Dodatkowo: żółty ser do posypania (starty) Ugotować wywar

Di gotuje
Rozgrzewająca zupa z kapusty 177

zwykłej siekiery można wydobyć tyle smaku i aromatu. Oczywiście wszystko do czasu. Nie będę czarować siekierą, więc u mnie… rozgrzewająca zupa z kapusty. Składniki : - bulion drobiowy lub warzywny i marchewka z bulionu - „wkładka” – kiełbasa (gatunek do wyboru) - 1 nieduża główka kapusty - 2 cebule - kilka ziemniaków - 1 papryka czerwona - 3 cm kawałek imbiru - 6 ząbków czosnku - por - różowa sól himalajska

mojewypiekiinietylko
ODŚWIĘTNE ZRAZY NADZIEWANE 187

tarce cebulę,dodać namoczoną Bułkę kajzerkę i przyprawy ,jajka oraz musztardę, dokładnie wymieszać.Na folii Układać mięso mielone ,uformować z niego prostokąt, ułożyć ser żółty ,na nim szynkę, kawałki marchewki ,pietruszki i ogórka.Za pomocą folii zwinąć" zgrabnego" zraza.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.Podawać z buraczkami.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kaczka z pomarańczami w sosie warzywno-porzeczkowym 201

tuszkę od środka, do tego sos warzywny z galaretką porzeczkową i ziemniaki pieczone z tymiankiem. Po prostu niebo w gębie.!!! :) Składniki: 1 kaczka 2-3 kg 4 pomarańcze 2 marchewki 1 pietruszka 2-3 łodygi selera naciowego 2 cebule sól pieprz margaryna Rama - Smaż jak szef kuchni 3/4 szklanki wywaru z kurczaka - może być z kostki 1/4 szklanki nalewki

Bea(u)ty kitchen