marchewka - 20163 przepisów (strona:905/1345)

Barszcz ukraiński 141

pożywna. Czyli taka jak lubię ;-). Jest to idealna zupa na jesienne dni. Zapraszam!!! Składniki: dowolne mięso, 6 dużych buraków, 1 puszka białej fasoli, ¼ główki białej kapusty ( małej), 2 marchewki, 1 korzeń pietruszki, kawałek selera, 2 ziemniaki ( duże), 0,5 cebuli, 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki, 3 liście laurowe, 0,5 łyżeczki ziela angielskiego, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, śmietana

Passion of Cooking
KAPUSTA KISZONA DO OBIADU 198

drobno potarkowana 1 nieduża cebula drobno posiekana *pieprz mielony do smaku *oliwa z oliwek Extra Vergin Premium -Interoleo Wykonanie: Kapustę płuczemy, uzyskując tym samym pożądaną przez Nas kwaśność. Dodajemy marchewkę oraz cebulę. Doprawiamy pieprzem, polewamy oliwą.Dobrze mieszamy i odstawiamy, żeby surówka się ,,przegryzła"Oliwa ma na celu pomóc w przyswojeniu witamin z kiszonki przez organizm. Użyta przeze mnie oliwa

Z Majeczką w kuchni
Klopsiki w sosie koperkowym 115

warzywnego 250 ml śmietany 18% 1 pęczek koperku 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy z czosnkiem, marchewką, selerem, cebulą i otrębami pszennymi. Następnie wbijamy jajko, całą masę dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z tak przygotowanej mieszanki mięsno warzywnej formujemy klopsiki. Obtaczamy je w mące

R'n'G Kitchen
Kwaśnica z wędzoną kiełbasą 186

Składniki: 50 dag żeberek, 50 dag kiszonej kapusty, 50 dag wędzonej kiełbasy np. węgierskiej, 2 marchewki, 2 duże cebule, 5 ziemniaków, 3 ziela angielskie, 5 liści laurowych, majeranek, sól, pieprz, słodka papryka, tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Żeberka opłukujemy pod bieżącą wodą. Zalewamy 2,5 l. wody. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i zagotowujemy. Kapustę siekamy, zalewamy szklanką wody

Pobite gary Barbary
Warzywo Dominiki Wójciak 178

przy naszym stole mogliby się karmić tylko miłością… No i się doczekaliśmy! Dostaliśmy około 100 przepisów na dania i przekąski z rabarbaru, botwinki i buraka, bobu, kapusty, ziemniaka, marchewki, kalafiora, cukinii, fasoli oraz dyni. Brzmią dobrze, na zdjęciach wyglądają jeszcze lepiej. Znajdziecie tu tabbouleh rabarbarowo-ogórkowy z miętą, grillowane buraki z jeżynami i fetą, surówkę z białej kapusty

GRUBY WAŁEK
Zupa pomidorowa z ryżem 140

wkładki) i tak cudownie czerwona :) Zupy pomidorowej staram się nie zabielać, wolę podać ją z niewielkim dodatkiem śmietany już na talerzu, co pełni też funkcję dekoracyjną :) Składniki: 5 sporych marchewek 2 pietruszki kawałek selera ok. 300 g koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki przyprawy typu Vegeta 100 g ryżu (użyłam ryżu Basmati) 1 płaska łyżeczka suszonej bazylii sól pieprz 1/3 łyżeczki

MyCookBook.pl
Surówka marchewkowo-jabłkowa ze śmietaną i żurawiną 115

kwaśnym smaku. Dodatkowych walorów smakowych nadaje tu suszona żurawina. Nic dodać, nic ująć – tylko zajadać :D Pomysł i wykonanie mojego Męża ;) Składniki (na ok. 4-5 porcji): 4 duże marchewki 1 duże jabłko 1 płaska łyżka cukru sok z 1/2 cytryny 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany np. 18% garść suszonej żurawiny sól pieprz Wykonanie: Marchew i jabłko myjemy i obieramy

MyCookBook.pl
Zupa selerowo-jabłkowa (krem z selera korzeniowego) 158

dzięki którym ożywimy smak selera...Szybka, tania i smaczna... wszystkie składniki poza kurczakiem pochodziły z mojego ogródka... można powiedzieć moja EKO zupa:-) Składniki: 2 bulwy selera (średniej wielkości) 2 marchewki 1 por 1 korzeń pietruszki 4 jabłka (lekko kwaśne) 1 jabłko do pokrojenia do gotowej już zupy (niekoniecznie) 2 uda z kurczaka 2 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego sól

IMPRESJA SMAKU
Golonka w warzywach gotowana, czyli klasyka na męski obiad - dla Teścia. 212

się tak naturalnie pyszny, że przestałam szukać dalej. Zakupy zostały poczynione, a w sobotę rano przystąpiłam do działania: Składniki: 1 golonka wieprzowa (ok 1,2 kg) 3 średnie marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 średnia cebula 2 łyżki soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka ziaren pieprzu 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 4 owoce jałowca 2 ząbki czosnku

Kuchnia po mojemu
Ryba po grecku 174

Składniki: 5 dużych filetów białej ryby przyprawa do ryby Prymat jajka i bułka tarta do panierowania 1kg marchewki 1 seler 2 korzenie pietruszki 4 cebule 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól, pieprz 1 kostka rosołowa lub warzywna Sposób przygotowania: 1. Marchew, seler i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć, natomiast cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Przełożyć do garnka

A Ty Smakuj Mnie
Zimowa sałatka z radicchio 178

soku wyciśniętego z cytryny 2 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy 2 łyżeczki syropu klonowego 2 łyżki oleju z orzechów włoskich szczypta soli i pieprzu do smaku  1 duża marchewka 1 średnia główka radicchio (ok. 100g) 1 mandarynka 1 kiwi spora garść orzechów włoskich Najpierw przygotuj dressing: do małej miseczki wlej sok z cytryny i pomarańczy, syrop klonowy, olej, dopraw

Roślinna - blog wegański
Sałatka jarzynowa z marynowaną cebulką 133

Normal 0 21 Marchewka – 4-5 szt Pietruszka – 3 szt Seler –1/2  szt Jabłka – 2 szt Jajka –5 szt Cebulka marynowana – 3-4 łyżki Majonez Sól Pieprz Marchew, pietruszkę i seler obrać i ugotować,   ostudzić. Jajka ugotować i ostudzić, Jabłka obrać i wykroić gniazda nasienne. Marchew, pietruszkę, seler, jajka, jabłka pokroić w drobną kostkę, cebulkę posiekać w kosteczkę

Camilla w kuchni
Wiejski garnek . 163

mięs jakie nam zostały z poprzedniego dnia . Ja użyłam pysznych Paluszków piastowskich z Tradycyjnego Jadła  dostępnych w sklepie internetowym http://www.tradycyjnejadlo.pl/ .  Składniki : Około 6 dużych ziemniaków 3 marchewki 6 pieczarek 2 pałki upieczone z kurczaka 1 upieczona pierś z kaczki 1 opakowanie  Paluszków piastowskich z Tradycyjnego Jadła   1 duża cebula 1 łyżka płaska  ziół prowansalskich

Sama słodycz i szczypta chili
Pałki indycze w jabłkach 82

Składniki pałki indycze, 2-3 sztuki jabłko, 1 duża sztuka marchewka, 1 średnia stuka cebula, 1 duża sztuka Składniki na marynatę olej, 100ml czosnek, 3 ząbki rozgniecione lub starte musztarda, 2 łyżki papryka słodka, 1 łyżeczka zioła prowansalskie, 1 łyżeczka vegeta, 1 łyżka pieprz ziołowy, 1/2 łyżeczki Przygotowanie Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki

Gotowanie moimi oczami