stanie się kwaśna. Chyba, że ktoś taką lubi... 2,5 kg białej kapusty 1 szklanka oliwy 1/2 szklanki octu 150g cukru 1 garść soli Opcjonalnie: 2-3 marchewki Kapustę poszatkować a marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Warzywa dokładnie połączyć z solą, cukrem, octem i oliwą. Wymieszaną sałatkę przełożyć do słoików, zamknąć i odstawić (w chłodnie miejsce
Di gotujeposiłku. Tutaj danie robi się samo, wystarczy tylko znaleźć odpowiednie warzywa :) a potem dodać ulubiony sos lub chutney. Składniki : wybrane warzywa, u mnie: batat 3 ziemniaki małe fenkuły bordowa marchewka oliwa sól czarny pieprz Ziemniaki i batat obrać. Fenkuły i marchew dokładnie umyć. Batat,ziemniaki i marchew pokroić na podłużne kawałki (frytki). Warzywa ułożyć na blasze ewentualnie wyłożonej papierem
Weekendy w domu i ogrodziemieszance mąki z bułką tartą ( jak schabowe ) . Smażymy na złoty kolor ,na dobrze rozgrzanej patelni . Wykładamy na talerze , polewamy sosem porowym i gotowe . Doskonale smakują z surówką ze świeżej marchewki i pure ziemniaczanym . Smacznego Post Dorsz z sosem porowym pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżySkładniki: 2 małe buraki, 1 nieduża marchew, 1 mango, 1/2 szklanki wody, 1 łyżka miodu. Przygotowanie: Buraki, marchewkę i mango obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do nich wodę, miód i zblendować na gładką masę
W kuchni u Monikioregano, czosnkiem i chia Pieczone kasztany Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną
Moja smaczna kuchniawieprzowe każda po 600 g szpinak mrożony 300 g ser kozi ( z biedronki kupiłam) 200 g czosnek 3 ząbki ( sprasowane) sól i pieprz do smaku kapusta kiszona z marchewką Ogródek Dziadunia 1 słoik liść laurowy 3 szt ziele angielskie 3 szt bulion drobiowy 500 ml olej do smażenia Wykonanie farszu: Szpinak zamrożony kładziemy na talerz, niech
Różowa kuchniapierś z kurczaka 15 g suszonych grzybów mun szczypior 1 cebula dymka 2 łyżki jasnego sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1/2 puszki pędów bambusa 1/2 marchewki 3 łyżki oleju rzepakowego polecamy Olejowy Raj sól, pieprz Wykonanie: Grzyby mun zalewam wrzątkiem i odstawiam na 15 minut. Po tym czasie gotuję je w wodzie, w której się moczyły - 10 minut
Bike By Lifeniego, więc proporcje wzięłam trochę z głowy, dodałam również esencję waniliową. (Ciasto upiekłam w prostokątnej formie o wymiarach 23 cm X 18 cm) Składniki: około pół kg (5 średnich marchewek) 4 jajka 3/4 szklanki dobrego oleju 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki esencji waniliowej (można ją zastąpić cukrem waniliowym) Marchew obieramy, płuczemy
Codzienna kuchnia niecodziennaRobi się ją szybko a najlepiej smakuje z włoskimi paluszkami grissini, choć równie dobrze można ją podać z ryżem. Idealna propozycja na szybki i smaczny obiad. 1 cebula 1 marchewka kawałek selera 2 ząbki czosnku 700ml przetartych pomidorów (można kupić gotowe lub zmiksować pomidory z puszki) pieprz, sól bazylia suszona bazylia świeża 3 łyżki oliwy z oliwek paluszki grissini Warzywa
Smakołyki Asiobiadu choć ja lubię zabrać sobie taką surówkę do pracy na drugie śniadanie. Polecam :) Talerz "Julia Gold" od Porcelany Bogucice . 1 duży por 1 duże kwaśne jabłko 1 marchewka 1 łyżka soku z cytryny cukier, sól i pieprz do smaku łyżka oleju Pora umyć i pokroić na cienkie półplasterki. Posolić i odstawić na kilkanaście minut. Po tym czasie odcisnąć
Smakołyki Asigotuję jej wielki garnek aby móc się nią cieszyć na drugi dzień. Wtedy smakuje jeszcze lepiej :) 200g fasoli 200g boczku parzonego 1 kiełbaska toruńska 2 łyżki oleju do smażenia marchewka korzeń pietruszki kawałek korzenia selera 2 łodygi naci selera 3 ząbki czosnku 2 liście laurowe kilka ziaren ziela ang. cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz łyżka majeranku łyżeczka słodkiej
Smakołyki Asinabierała innego "wymiaru".W tej zupie ogórek kiszony , nadał grochówce smak i podkreślił jej wspaniałe walory.Zapraszam!. 1 szkl.łuskanego grochu wywar na żeberkach 1.5 litra 20 dag.boczku 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1ogórek kiszony 1 cebula 1 łyżka mąki i smalcu( może być olej ) sól i pieprz majeranek liść laurowy ziele angielskie ******************************** Groch wypłukać i namoczyc
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiimieniu swoim i Czytelników, którzy tutaj zaglądają :) Serdecznie pozdrawiam i zapraszam za rok! Sałatki i surówki Sałatka z grzybów autorka: Karolaa z bloga I love cooking Surówka z marchewki, pora , ogórka i kapusty kiszonej autorka: Bożena z bloga Moje domowe kucharzenie Sałatka z jarmużem i burakami
Weekendy w domu i ogrodziebardzo prosta potrawa jednogarnkowa, jak dla mnie jest to przepyszne danie bez większego gotowania. Polecam wszystkim zabieganym osobą, które mają ochotę na tradycyjny obiad ze schabowym ziemniaczkami i marchewką. Czytaj więcej
Pychotkaaa