marchewka - 20163 przepisów (strona:896/1345)

Stylowy przepis na ciasto wiewiórka 224

Specjalnie dla Stylow i .pl przygotowałam przepis na krążące już w Internecie ciasto wiewiórka. Ciasto można porównać do ciasta marchewkowego, jest tak samo wilgotne. Zamiast marchewki dodajemy jabłka. Czytaj więcej

Ana Mari's world
BITKI W WARZYWACH 95

rodzinny przepis.Mój mąż bardzo uwielbia takie mięsko i często sam się domaga bym takie zrobiła.   Składniki:   ok 1kg mięsa wieprzowego(szynki)  3 duże cebule 5 marchewek 3 piertuszki 1 mały seler lub połowę dużego 3-4 ząbki czosnku liść laurowy i ziele angielskie sól,pieprz,papryka słodka Mięso umyć,pokroić w plastry,lekko zbić(chodź

Niespełnione zdolności kulinarne
szczupak faszerowany drobną rybką 223

sielawka itp. ( ja dodałem sielawkę i płoć) 4-6 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 łyżki masła 1 łyżka bułki tartej 1 jajko sok z połowy cytryny 1 marchewka 2 cebule 3-4 łyżeczki żelatyny 1 korzeń pietruszki kawałek selera pieprz, sól 1/2 pęczka natki pietruszki sposób przygotowania Z całego ( nie patroszonego) szczupaka za pomocą noża zeskrobujemy łuskę

Miód i pieprz
Kremowa zupa serowo-pieczarkowa 194

Taka zupa pieczarkowa jest bardzo smaczna ,dodatek serka topionego sprawia że jest kremowa i delikatna w smaku. Składniki: 2 udka z kurczaka 0,5 kilograma pieczarek 2 marchewki 1 pietruszka 5 ziemniaków 1 cebula 200 gram serka  topionego kremowego 2-3 łyżki mąki pszennej 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu  sól,pieprz vegeta

Bajeczna Kuchnia
Zupa jarzynowa, lekko przecierana 109

być zbyt mało, bo nie uzyskamy odpowiednio intensywnego smaku. Nie trzeba jednak przesadzać w drugą stronę, bo nie chodzi nam o uzyskanie klasycznego, gęstego kremu. Składniki: 6-7 średnich marchewek 4-5 średnich pietruszek 1 niewielki seler 10-15 cm białej części pora 5-7 średnich ziemniaków ok. pół kg dowolnego mięsa - użyłam wieprzowej karkówki, z której potem zrobiłam pastę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szybki rosół z makaronem i lubczykiem 135

zdąża się uwolnić się tłuszcz, który przechwytuje smaki i pozostawia je w rosole." Moja wersja jest na szybko, ale równie smaczna. mięso drobiowe (najlepiej z kury) 2 marchewki 1 pietruszka spory kawałek selera 6 cm pora 1 cebula 1 kostka bulionu warzywnego (opcjonalnie) 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego natka pietruszki świeży koperek lubczyk sól, pieprz Dodatkowo: makaron

Di gotuje
Barszcz czerwony czysty 266

pierogami, pasztecikami, krokietami czy ziemniakami z patelni. Jednak w Wigilię barszczyk smakuje najlepiej z uszkami. Przepis na uszka znajdziecie tutaj Zapraszam!!!   Składniki: 1 kg buraków, 1 cebula, 1 marchewka, 1 korzeń pietruszki, kawałek selera, 2 ząbki czosnku, 3 liście laurowe, 5 szt. ziela angielskiego, 1 łyżeczka majeranku, 2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka cukru, sól   Wykonanie: Buraki myjemy, obieramy

Passion of Cooking
Pasztet drobiowy 192

Składniki : - 800 g mięsa z kurczaka ,najlepiej nóżki bo mają lepszy smak od piersi ( waga już po ugotowaniu i obraniu ) - 250 g wątróbki drobiowej - 1pietruszka - 1/4 średniego selera - 2 marchewki - 2 jajka - 1/2 bułki - 2 duże łyżki masła - 2 liście laurowe - 2 ziarenka ziela angielskiego - 1/2 łyżeczki majeranku - 1/2 łyżeczki tymianku - 2 ząbki czosnku - sól i pieprz do smaku Sposób

Wypieki Rene
Zapiekana ryba po grecku z borowikami 157

oleju startą marchew, następnie zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem.  Na oddzielnej patelni smażymy cebulę pociętą w piórka. Grzyby  należ sparzyć wrzątkiem i dodać do marchewki. Całość dusimy jeszcze 20 minut, jeżeli jest konieczność dodajcie jeszcze wody. Jak marchew już zmięknie dodajemy cebulę i cukier, następnie dodajemy przecier pomidorowy i wszystko doprawiamy do smaku.  Naczynie

Niezły Młynek
Ryżowe wytrawne babeczki alias przedbiegowe babeczki mocy 172

jedną- dwie (no dobra trzy) i po godzinie mogę biec, a obiad zjadam po bieganiu, w sumie to kolację, ale mniejsza z tym. Zrobić je można ze wszystkim: tartą marchewką, brokułami, z kaszy itd. a ja wam przedstawię moją ulubioną wersję. Składniki na 12 szt.: 200-250 g ryżu ugotować do miękkości (podaję w widełkach, bo zazwyczaj podjadam taki ugotowany

greenscarf
Pyszna wołowina rozpływająca się w ustach 191

samą patelnię wrzucić cebulę pokrojoną w pół- plasterki i posiekany czosnek, smażyć, aż zmiękną. Włożyć mięso, podlać wodą, zagotować. Dodać resztę składników tj. grzybki, posiekaną natkę pietruszki, marchewkę pokrojoną w plasterki, wymieszać. Zmniejszyć gaz i gotować około 2 godzin. W razie potrzeby podlać wodą. Mięso musi być bardzo miękkie. jeśli macie garnek elektryczny do wolnego gotowania to ustawić na wolne

Kuchnia Pokoleń
Najlepsze przepisy na śledzie. Wigilijne śledzie. 606

papryką Wigilijne Śledzie z marynowanymi warzywami śledzie po sułtańsku. Śledzie w musztardowym sosie z koperkiem wigilijne rolmopsy z ogórkiem i koperkiem w delikatnej zalewie octowej Rolmopsy wigilijne z marchewką, ogórkiem i koperkiem w zalewie winno-octowej Śledzie w pikantnej salsie Wigilijna sałatka śledziowa z żurawiną , porem i ogórkiem The post Najlepsze przepisy na śledzie. Wigilijne śledzie. appeared first on Damsko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Farsz do ryby po grecku 220

ryby to specjalność mojej mamy. W tym roku jednak postanowiłam, że to ja zrobię farsz. Przepis mój jest taki : 100 gr. pietruszki 60 gr. selera 300-400 gr. marchewki 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego łyżeczka koncentratu pomidorowego pieprz, sól do smaku Warzywa obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnuszka lub rondelka, zalać około

Niebieski kubek z kawa
Kotleciki z mięsa z rosołu 115

razem mięso z rosołu zostało przerobione na super smaczne kotleciki. Możemy podać je z ulubionym sosem i/lub surówką. Składniki na około 8 kotletów 2 ćwiartki z kurczaka marchew + pietruszka + cebula z rosołu 1/2 zeszklonej cebuli 1 jajko sól , pieprz do smaku szczypta kurkumy bułka tarta do obtoczenia kotletów 1. Mięso oddzielamy od kości i siekamy nożem na desce do krojenia

Gotowanie...to proste !
Gęś pieczona z kapustą kwaszoną na słodko 157

sosu sojowego 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżki oliwy Sól morska do smaku Pieprz kolorowy utarty w moździerzu do smaku Kapusta na słodko: 1 litr  kapusty kwaszonej z marchewką 20 dag chudego boczku 1 duża cebula 1 duże jabłko ½ szklanki miodu 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka rodzynek lub suszonych wiśni ½ litra wody 1 łyżka mąki pszennej Sól

Wanilia i Kardamon