marchewka - 20163 przepisów (strona:805/1345)

Surówka marchwiowo – ogórkowa 150

font:minor-bidi;} Marchew – 50 dag Ogórki kiszone – 25 dag Czosnek -2 ząbki Sok malinowy -1-2 łyżki Oliwa -1 łyżka Sok z cytryny – 1 łyżka Sól Pieprz kolorowy Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej i drobnych oczkach. Ogórki kiszone opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Następnie polać   sokiem z cytryny, sokiem malinowym , oliwą

Camilla w kuchni
Golonka pieczona w piwie-aromatyczna i mięciutka.... 193

przez mojego męża-wyszła przepyszna,mięciutka,wprost rozpływała się w ustach,pełna aromatu i smaku-polecam Składniki: do gotowania golonek: dwie duże golonki wieprzowe z kością  włoszczyzna poszatkowana(marchewka,pietruszka,seler,por) bulion(lub 2 rosołki w kostce) do zalewy po gotowaniu: butelka ciemnego piwa 2-3 łyżki majeranku łyżka mielonego kminku, 2 łyżeczki papryki słodkiej, 2-3 ząbki

Swojskie jedzonko
zdrowa surówka z czarnej rzepy... 145

minut obrane jabłka, marchew zetrzeć na tarce grubsze oczka do miski, dodać cukier, pieprz, wymieszać rzepę wymieszać i mocno w rękach odcisnąć nadmiar soku, dodać do jabłek z marchewką dodać jogurt, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, posiekaną pietruszkę z koperkiem wszystko dobrze wymieszać - zdrowa, smaczna surówka i do obiadu i do podjadania.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczarkowa z kurczakiem i serem 119

jaką jadłam! Aromatyczna, gęsta i z ciągnącym serem w środku. Polecam na jesienne rozgrzanie! 2 cebule 2 ząbki czosnku 300 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 marchewka 1 korzeń pietruszki Kawałek korzenia selera 250 g pieczarek 1,5 litra bulionu wołowego 100 g kremowego serka topionego Gouda 100 g żółtego sera Sól Pieprz Świeży koperek do posypania

VioletoweKucharzenie
Zupa krem z dyni. Zupa dyniowa z imbirem, serem feta i mietą. 191

smaku, mocno rozgrzewająca, sycąca, pożywna i zdrowa, a przy tym w słoneczno-pomarańczowym poprawiającym nastrój kolorze. :) Składniki - 2,5 kg dyni - 1 duża cebula - 1 duży ziemniak - 1 marchewka - 1 pietruszka - kawałek selera - kawałek świeżego imbiru ( ok. 1 cm ) - 100 gram serka topionego kremowego - 3 litry bulionu, rosołu lub wywaru warzywnego czy mięsnego - sól, pieprz, tymianek Dodatkowo - ser feta - świeże

Kuchnia z widokiem na ogród
Ciecierzyca na rozgrzewkę 111

jego gotowanie dzień wcześniej i moczyć ciecierzycę przez przynajmniej 12h. Składniki na potrawkę to: 400g ciecierzycy (przed namoczeniem) 3 pałki z kurczaka mięso wołowe, około 400 g 4 średnie marchewki duża pietruszka ząbek czosnku cebula dwie łyżki koncentratu pomidorowego dwie łyżeczki cynamonu łyżeczka kurkumy kilka goździków i ziaren kardamonu szczypta kminu rzymskiego pieprz i sól kilka liści laurowych Zaczęłam

Pichceniomania
Zupa pieczarkowa 164

lekka. Treściwa, sycąca, z dużą ilością warzyw. Ma wyraźny, pieczarkowy posmak a najlepiej smakuje posypana ostrym w smaku serem.  300g żeberek wieprzowych 1 kg pieczarek 3 cebule 2 marchewki 2 łodygi selera naciowego 1 pietruszka 1 pęczek natki pietruszki 1 pęczek koperku 3 ziemniaki 3 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: śmietana 18% ser długodojrzewający 1. Żeberka kroimy na kawałki, zalewamy

Szefowa kuchni
Barszcz wołyński 153

koloru. W sam raz na nadchodzące Święto Zmarłych.  Składniki: -1/2 kg mięsa wołowego z kością  -1/2 kg buraków -1/2 szklanki suchej fasoli -pęczek włoszczyzny:marchewka, pietruszka, zielona część pora, kawałek selera, cebula  -4 ziemniaki -sól, pieprz -dwa listki laurowe -dwa ziela angielskie -1/2  szklanki  śmietany 18% -zielenina do posypania Mięso wraz

Kulinarne przemyslenia
Pasztet z kaczki w słoiku 496

Składniki kaczka świeża cała 200 g smalcu z kaczki 4 cebule jajko 4-5 ząbków czosnku marchewka, pietruszka kawałek selera, imbiru sól alpejska pieprz, lubczyk, majeranek,  3-4 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego Przygotowanie Kaczkę ugotować na wolnym ogniu z warzywami, imbirem i przyprawami do miękkości.  Mięso oddzielić od kości, dwukrotnie zmielić z dwoma cebulami podsmażonymi

Gaździnka warzy
Pikantna surówka 181

wiec dziś proponuję bardzo smaczną surówkę , być może znajdzie swoich zwolenników . Składniki ( dla 4 osób ) Pół główki kapusty białej  1 cebula czerwona  2 ząbki czosnku  1 marchewka  1 jabłko  2 buraki gotowane  1 łyżeczka cukru  Sól Pieprz czarny  1 mała papryka chilli bez ziaren 5 łyżek oliwy  Wykonanie Kapustę kroimy cienko

Mój Smak
Surówka z kiszonej kapusty 1521

wymienionymi przeze mnie poniżej składnikami dodają jeszcze jabłko i cebulkę – ja jednak najbardziej lubię wersję minimalistyczną :) Surówka z kiszonej kapusty – Składniki: 240 g kapusty kiszonej 1 duża marchewka (150g) szczypta soli pieprz czarny do smaku […] The post Surówka z kiszonej kapusty appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Barszcz ukraiński 131

modyfikować, zmieniać, ulepszać - jest  już wystarczająco pyszna! mięso na wywar   1 szklanki fasoli typu Jaś (u mnie tym razem fasola czarne oczko) (*)   4 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera   kawałek kapusty   4 buraki (ugotowane) 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego ocet jabłkowy (można zastąpić koncentratem pomidorowym) śmietana majeranek cukier (dosłownie odrobina, chyba

Di gotuje
Schab z kiszoną kapustą i czerwoną soczewicą 305

kapuście. 1 1/2 kg schabu 400g kapusty kiszonej 1 szklanka soczewicy czerwonej 1 cebula sól pieprz czarny majeranek 1 płaska łyżeczka żelatyny Kapustę kiszoną przepłukać i obgotować. Miałam z marchewką i kminkiem. Soczewicę ugotować w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Należy uważać, żeby jej nie rozgotować. Cebulę (u mnie czerwona) pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać

https:KKuchniaMniam
Frytki z dyni piżmowej 125

się z ociekającą tłuszczem przekąską serwowaną w fast foodach. Teraz wiem, że można je przygotować bez tłuszczu i nie muszą być zrobione tylko z ziemniaków. Frytki z buraka, marchewki czy dyni to ciekawa alternatywa dla tych tradycyjnych. Dlatego dziś mam dla Was przepis na frytki z dyni piżmowej, które na pewno podbiją Wasze podniebienia.   Frytki z dyni piżmowej Składniki

wegujemy
Jak przyrządzić pasztet belgijski? 425

dość chudej wołowiny bez kości, 60-70 dag udźca indyka, 25 dag wątróbek drobiowych, 20 dag surowego podgardla albo boczku, 5 jaj, 2 duże cebule, 2 spore marchewki i 2 równie pokaźne pietruszki, 1 dag suszonych grzybów – najlepiej borowików, 1 łyżka smalcu dla nadania specyficznego smaku, 2 małe liście laurowe, 6-8 ziaren ziela angielskiego, gałka muszkatołowa, czarny pieprz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!