marchewka - 20163 przepisów (strona:803/1345)

Pasztet drobiowy z marchewką i szczypiorkiem 144

Zapraszam na swojski pasztet domowy. Robiłam go migiem i to wieczorem, a rano już zajadałam na śniadanie. Zamówiłam zestaw   domowy pasztet z Trdaismak  Pasztet drobiowy z marchewką i suszonym szczypiorkiem: pierś indycza 600 g wątróbka drobiowa 300 g marchew ugotowana i zmielona 300 g pół szklanki wywaru z rosołu Szczypiorek - susz a 120 g - Cienkie, igiełkowate puste wewnątrz

Różowa kuchnia
Makaronowe sajgonki 140

łyżeczka pieprzu ziołowego  1 łyżeczka czosnku granulowanego  1 duża cebula 1 łyżka sosu teriyaki  1 malutka łyżeczka gałki muszkatołowej   sol do smaku  1 duża marchewka  100 dag makaronu nitki  bułka tarta  olej do smażenia  placki ryżowe  Wykonanie  Do rozgrzanego garnka wkładam mięso mielone ,cebulkę , startą marchew ,wszystko razem przesmażam

Mój Smak
SPAGHETTI Z SOSEM BOLOŃSKIM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 163

najpyszniejszy i w dodatku dietetyczny:) Porcja ma tylko 414 kcal. 1 ugotowana szklanka makaronu spaghetti (10dag.) Na sos:3 łyżki mielonej piersi indyka(90g) 1 łyżeczka oleju(3g) 1 marchewka(90g) małe pieczarki(105g) 1 cebula(30g) 1 mały por(50g) 1 strąk papryki (20g) 2 łyżki koncentratu pomidorowego(20g) sól pieprz świeża bazylia ************************************************* Mięso usmażyć na tłuszczu,a następnie

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
FLAKI WOŁOWE NA AROMATYCZNYM ROSOLE 227

kupuje. Owszem, posiadają swój zapach,ale przecież zawsze  możemy wywietrzyć dom. Składniki:   2 kg mrożonych,surowych ale pociętych flaczków cały kurczak 80 dag mięsa wołowego 2 duże marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 1 cebula 4-5 liści laurowych 7-8 kulek ziela angielskiego gałka muszkatołowa imbir sól,pieprz papryka ostra i słodka majeranek Odmrożone flaki przepłukać

Niespełnione zdolności kulinarne
Kurczak teriyaki z chrupiącymi warzywami 279

dania? Można podawać z ryżem, ale nam najlepiej smakuje bez dodatków. Składniki dla dwóch osób: 300 g piersi z kurczaka 1 mała papryka zielona 1 mała papryka pomarańczowa 1 marchewka 1 mały por 150 g żółtej cukinii  kawałek kapusty pekińskiej 3 łyżki sosu teriyaki 1 łyżka sosu sojowego szczypta curry i kuminu świeża pietruszka i kolendra wg. uznania kolorowy

Ze smakiem i z pasją
PASZTET Z MIĘSA MIELONEGO I CUKINII 312

mięso mielone otrzymamy wegetariańską wersję,  która jest równie pyszna. Składniki: 3 szklanki startej na oczkach i odciśniętej mocno cukinii (z reguły jest to 5-6 sztuk) 1 ugotowana marchewka starta na oczkach 1/2 kg mięsa mielonego (u mnie łopatka) 20 dkg startego na oczkach sera żółtego 2 starte ząbki czosnku 3 całe jajka 1-2 średnie cebule drobno posiekane

Walijskie Pichcenie
WIGILIJNA ZUPA GRZYBOWA 163

Składniki: 1 szklanka grzybów suszonych 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 2 duże pietruszki 3 marchewki 1 mały seler kawałek pora 1 ząbek czosnku 1 cebula 2 łyżki natki pietruszki do posypania 2-3 łyżki śmietany słodkiej sól pieprz makaron do zupy Sposób przygotowania: Grzyby zalać wodą i pozostawić na całą noc. Następnie ugotować w tej samej wodzie do miękkości

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Omlet marchewkowy 148

Omlety jem codziennie, ale z specjalnymi dodatkami tj marchew rzadziej, gdyż zwyczajnie liczy się u mnie czas. Nadszedł ten moment i przygotowałam z marchewką, bardzo wilgotny, sycący i smaczny! Polecam! Składniki: 2 jajka 10 tabletek słodziku szczypta proszku do pieczenia cynamon 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 marchew Sposób przygotowania: Jajka z słodzikiem ucieramy na puszystą pianę. Następnie dodajemy proszek

Truskawkowa Fiesta
Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty 171

majonezem surówka jest jeszcze lepsza. Do surówki użyłam podstawy czyli jabłka i cebuli pokrojonych w kostkę oraz kawałek świeżej papryki. Możecie użyć również papryki marynowanej, dodać ogórki kiszone czy marchewkę. Ciekawym urozmaiceniem jest dorzucenie do surówki rodzynek. Ja kapustę szatkuję nożem, ale spotkałam się z wariantami ścierania kapusty na tarce. Drukuj Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty window.ajaxurl

Mieszam w Garnku
Potrawka z kurczaka 176

białej zasmażce, często z dodatkiem żółtka. Danie bardzo delikatne w smaku i dietetyczne. Świetny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa z rosołu. Potrawkę możesz wzbogacić dodatkiem warzyw: zielonego groszku, brokuła, marchewki czy kalafiora. Składniki: 1 kurczak 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty 1 łyżka mąki 1 łyżka masła sok z cytryny + otarta skórka śmietana natka pietruszki sól Wykonanie: umytego kurczka ugotować wraz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SOS DO PLACKÓW PO WĘGIERSKU 160

Składniki: 40 dkg mięsa wieprzowego 1 cebula 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 czerwonej papryki 1 puszka groszku konserwowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 350 ml wody 4 ziarna pieprzu czarnego 2 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki mąka do zagęszczenia sosu olej do smażenia sól do smaku Sposób wykonania: Cebulę obrać, pokroić

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Surówka obiadowa 494

wszystkich klusek. Do kopytek lubię tradycyjną surówkę z kiszonej kapusty lub zasmażaną kapustę. Polecam też inne przepisy na surówki: Surówka z kiszonej kapusty bez cebuli Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka do ryby smażonej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z modrej kapusty . surówka z młodej kapusty surówka z warzyw z papryką Jak przygotować

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa krem brokułowo-szpinakowa z bekonową kiełbasą 155

zupy. Moja dzisiejsza propozycja to aksamitny i delikatny krem warzywny,  Sytości dodaje podsmażana na suchej patelni kiełbasa bekonowa. Zachęcam do wypróbowania. Składniki:  1 świeży brokuł 1 marchewka 1 pietruszka 4 ziemniaki 2 szalotki 30 dag świeżego szpinaku baby 2 łyżki klarowanego masła 1,5 litra domowego bulionu warzywnego lub rosołu 2 liście laurowe 150 ml słodkiej śmietanki

Wanilia i Kardamon
Top 8 przepisów w październiku 2016r. 225

Przepisy, do których najczęściej zaglądaliście w październiku 2016r. : 1.  Kapusta czerwona w słoikach na zimę 2.  Marchew w słoikach na zimę 3.  Warstwowa sałatka z ryżem 4.  Szarlotka z połówkami jabłek 5.  Buraczki w zalewie octowej. 6.  Naleśniki z mięsem mielonym. 7.  Rolada z piersi kurczaka 8.  Rogaliki trzyskładnikowe

W kuchni u Moniki
PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 147

PRZYGOTOWANIE :  Mięso przekładamy do garnka z marchewką, pietruszka, 1 cebulą i selerem. Dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach, zalewamy bulionem i gotujemy aż mięso będzie miękkie.Wszystko wykładamy ( mięso i warzywa ), mielimy w maszynce do mięsa łącznie z namoczoną i wyciśnięta bułką. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i magi. Pozostałe cebule drobno kroimy z czosnkiem

Kulinarne Fantazje Marioli