marchewka - 20163 przepisów (strona:808/1345)

Jak wzmocnić odporność na zimę? 152

słońce nie syntezuje tak witaminy D jak latem, więc polecam brać witaminy w tabletach! Dieta bogata w witaminy i tłuszcze Połączenie marchwi z olejem świetnie się komponuję, gdyż w marchewce jest witamina A, która rozpuszcza się w tłuszczach (A, D, E, K). Ponadto zaleca się jeść ryby bogate w tłuszcze t,j: śledź, makrela i łosoś. Kasze i ryże

Truskawkowa Fiesta
Wegańska żywność od Vegamarket :) 168

ciekawy i przydatny. Z jego udziałem szybko przygotujesz zupę, sos czy gulasz. Zdjęcie nie moje, ponieważ niestety niechcący usunęłam własne z aparatu :(  Składniki:  woda, warzywa (3,33%): (marchewka, cebula, kapusta, pomidory, seler, por, czosnek), maltodekstryna kukurydziana, skrobia z tapioka, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek, mąka ryżowa, naturalne aromaty, przyprawy (kurkuma).  Znacie markę AMANDIN ? Mieliście już okazję próbować

Zdrowie na języku :P
Wołowina po burgundzku (Manzo alla borgognona) 145

manzo e una salsa molto aromatica a saporita.  Buon appetito! SKŁADNIKI Wo ł owina 1 kg wołowiny 150 g boczku 750 ml czerwonego wytrawnego wina 3 marchewki 2 cebule 2 łyżki m ą ki   3 łyżki  koncentratu pomidorowego 1 litr wywaru wołowego 3 gałązki świeżego tymianku 2 gałązki

La grande e la piccola cuoca
Roladki z mozzarellą i grzybami leśnymi duszone w sosie warzywnym. Poezja smaków 206

utłucz tłuczkiem do mięsa z obu stron. Na każdą rozbitą roladkę połóż trochę farszu grzybowego i kawałek mozzarelli,  zawiń i zepnij wykałaczką lub zwiąż nitką. Sos - 2 marchewki - 2 pietruszki - 1/2 selera - 1 por - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - olej lub smalec do podsmażenia mięsa - szklanka czerwonego wina wytrawnego - około pół litra wody z grzybów susz lub bulionu. Podsmaż

Pasje Jolki
Tagliatelle z cukinii z sosem bolońskim 129

parmezanu i mamy pyszny, sycący obiad. Składniki: 2 średniej wielkości cukinie 400 g mięsa mielonego wołowego 400-600 g passaty pomidorowej ( u mnie Passata Mutti ) 1 duża marchewka 2 spore gałązki selera naciowego 1 duża lub dwie mniejsze czerwone cebule 1 ząbek czosnku 1 kieliszek wytrawnego czerwonego wina 1 łyżeczka suszonego oregano 1/4 łyżeczka płatków chili sól pieprz

Kulinarne Inspiracje
“Smak chili, smak życia” – recenzja 131

albo któraś z rosyjskich sałatek, które często przygotowywałam na imprezy np. śledzik pod pierzynką. Bardzo lubiłam wtedy język i kulturę rosyjską. Często jeździłam na wschód i zajadałam się soljanką, marchewką po koreańsku i sałatką bojarską, dopóki nie dowiedziałam się, że to delikatne, pyszne mięsko w niej to ozorek. Nie może też zabraknąć czegoś wietnamskiego , bo wychowałam się na Ochocie, gdzie

Ugotowane pozamiatane
Kapuśniak na żeberkach z kaszą jęczmienną 148

historia Was urzeknie... :) Składniki: 8 sztuk żeberek wieprzowych  30 dkg boczku wędzonego  ½ (można więcej) dużego słoika kapusty kiszonej z grzybami leśnymi   lub kapusty kiszonej z marchewką oraz kilka suszonych grzybów leśnych (wcześniej namoczonych) 1 duża cebula 5 – 6 łyżek stołowych kaszy jęczmiennej  3 średnie marchwie 1 duża pietruszka 1 mały seler lub ½ dużego selera 4 liście

Garniec Magalie
Aromatyczny gulasz wołowy 136

dodawać, z kaszą łączyć czy pęczakiem,  a placki ziemniaczane zjadać ze smakiem. Składniki: 500 g mięsa wołowego na gulasz, ok. 50 g mąki pszennej, 1 duża cebula, 2 marchewki, 2 pietruszki - korzeń, 400 g pomidorów krojonych z bazylią i oregano (1 puszka), 4 ziela angielskie, 2 liście laurowe, 4 ziarna jałowca, 1 łyżeczka suszonego rozmarynu, ½  łyżeczki świeżo mielonego

Moniki Smakołyki
ŚLEDŹ W SOSIE OLIWKOWYM 134

SURÓWKA :  1 marchewka kawałek cukinii 1 mała papryka czerwona 1 czerwona cebula sól, pieprz do smaku 1 łyżka sosu barbecue natka pietruszki                                                              PRZYGOTOWANIE :   Rybę myjemy, osuszamy, doprawiamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kokosowe risotto z warzywami 208

Przepis na pyszne, aksamitne risotto z mleczkiem kokosowym, marchewką i groszkiem. Składniki: ok 180 g ryżu arborio puszka mleczka kokosowego (400g) 200 g groszku mrożonego cebula duża marchew łyżka masła łyżka oliwy około szklanki bulionu warzywnego płaska łyżeczka curry chili jalapeno kruszone lub papryka chili w proszku, czy ostra papryka pieprz biały, sól himalajska Przygotowanie W garnku roztapiamy masło

e-PrzepisyKulinarne
Zupa krem z dyni i papryki 138

Można ją kupić przez cały rok. Dynię obrać, przeciąć na pół, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na małe kawałki. Papryki umyć, wyciąć nasionka i błonki. Pokroić na małe kawałki. Marchewki obrać i pokroić w talarki. Chilli umyć i pokroić drobno. Jak lubicie bardzo ostro to można zostawić nasionka, ale dla mnie to byłoby za ostre Do garnka wlać olej

Kuchnia Pokoleń
Sezonowo: dynia 124

Ciasto dyniowe z jabłkami i cynamonem     Jesienne ciasto z dynią, marchewką i żurawiną       Ciasto dyniowe z korzenną nutą   Kompot z dyni         Puree z dyni

Passions hobbies life
Aksamitny krem z dyni z mleczkiem kokosowym 130

pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi

Kulinarne przygody Gatity
Jesienne nowości w kolekcji AMBITION 238

Jesień to sezon odkrywania nowych kolorów. To czas idealny dla miłośników sezonowych warzyw i owoców. Smakosze tylko czekają na kabaczki, bakłażany, dynie, patisony, czy korzeniowe – buraki, marchewki i pietruszki. Również w lesie nie brakuje owoców jesieni, które sprawiają, że aż chce się gotować! Nowa kolekcja AMBITION wspiera kulinarne doznania funkcjonalnymi produktami w smakowitych kolorach. Nature to linia przepięknych naczyń kuchennych

Kuchcik gotuje
Ziemniaczane placki tradycyjne 127

mąki dodajecie do ziemniaczanych placków? Zazwyczaj dodaję pszenną mąkę. Czasami odsypuję trochę pszennej i zastępuję ją grahamką. Przyrządzam ziemniaczane placki na kilka sposobów z boczkiem lub cukinią . Czasami z marchewką . Jakie bym nie przyrządziła placki, ziemniaczane zawsze smakują najlepiej. Gdybym miała sama wybrać, które placki lubię najbardziej bez wątpienia powiem ziemniaczane. Uwielbiam placki puchate, grube i mięsiste lekko chrupiące. Placki

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania