marchewka - 20163 przepisów (strona:813/1345)

Krem z pieczonej dyni 195

rozgrzewajacy krem z pieczonej dyni, który poprawi Wam nastój w każdy, nawet najbardziej ponury dzień ;) Składniki na 4-6 porcji: 1 kg dyni (ważona ze skórą i pestkami) 1 marchewka 1 duża pietruszka kawałek pora kawałek selera 1 mała cebula 2 duże ząbki czosnku 1 litr wody 1 łyżka masła 1 łyżka curry 0,5 łyżeczki cynamonu kawałek imbiru

Zawsze głodna!
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 362

Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej papryki kawałek pora 1 marchewka 1 pomidor 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz siekany koperek Sposób przygotowania: 1. Kapustę pokroić w kostkę lub w cienkie paski. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę. 2. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. 3. Wszystko wymieszać, dodać majonez, koperek i doprawić do smaku. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Co Lila jadła w środę ? 25 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 121

cotygodniowej serii.  Śniadanie 8:00 Owsianka gotowana na wodzie, jogurt naturalny, banan, winogrona i nasiona chia. II Śniadanie 10:30 Sok a'la kubuś wyciśnięty z marchewki, banana i truskawek (korzystamy z mrożonych zapasów). Zupa 13:00 Zielona zupa, którą można przygotować na dwa sposoby. Świetna porcja warzyw dla zapracowanych - bez mycia, obierania i krojenia. Z tego co wiem

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Marchewkowo-jabłkowe ciasto z gruszkami (bez glutenu) 189

kasztanowej 0/5 szklanki mąki gryczanej 0/5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych bg 2 łyżki surowego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0/5 szklanki cukru palmowego łyżeczka cynamonu cejlońskiego 2 średnie marchewki (drobno starte) 0/5 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 0/5 szklanki soku pomarańczowego 3 łyżki powidła jabłkowego bez cukru duża gruszka Jajka ucieramy z cukrem, stopniowo dodając olej, sok i powidło

Mienta blog
KURZE ŻOŁĄDKI W SOSIE KOPERKOWYM 187

Bardzo fajne danie z popularnego,taniego produktu czyli-dziś w roli głównej "Podroby".   1 kg.drobiowych żołądków 1 marchewka pół pęczka  koperku 1 cebula 1/2 szkl.bulionu drobiowego 4 łyżki smietanki kremówki 30 % po 1 łyżce mąki i masła sol pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Żołądki czyścimy.Zalewamy je wodą,gotujemy 10 min.Odcedzamy.Zalewamy znów świeżą wodą,solimy.Gotujemy 1.5 godz.Warzywa obieramy.Marchewkę ścieramy,a cebulę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Penne z fasolką i mięsem 117

cukier sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgonie z przepisem zawartym na opakowaniu. Posiekaną cebulę, pokrojoną na kawałki fasolkę, startą marchewkę oraz mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu, cały czas mieszając. Solimy i lekko oprószamy pieprzem, dodajemy curry. Podlewamy wodą –około 200 ml(w razie potrzeby dolewamy podczas duszenia), dodajemy koncentrat

R'n'G Kitchen
Jarzynowa na indyku 170

mycie pojemników w zmywarce, przechowywanie w zamrażarce oraz stosowanie ich w kuchence mikrofalowej. Więcej do poczytania na stronie internetowej. Polecam. Składniki: 30 dag fileta z indyka 3 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka ½  pora 15 dag mrożonego groszku 10 dag brukselki 10 dag fasolki szparagowej 10 dag kalafiora Kawałek selera ½ szklanki drobnego makaronu-zwierzaczki lub muszelki 1 liść laurowy

Wanilia i Kardamon
Stamppot czyli tłuczone ziemniaki z suszonymi pomidorami w oliwie, podduszoną rzymską sałatą i jabłkami 229

tłuczonych ziemniaków z dodatkami. Specjalności kuchni holenderskiej. We wcześniejszych wpisach prezentowałam i zapraszałam na inne Stamppoty: Stamppot z kiszoną kapustą, chrupkim boczkiem, jabłkami i rodzynkami Stamppot z czerwoną kapustą, marchewką i selerem z dodatk. rodzynków Oczywiście każdy Stamppot jest doprawiony za każdym razem innymi przyprawami SKŁADNIKI na 4 porcje: 800 g ziemniaków ugotowanych z solą 200-250 gr suszonych pomidorów

Sztuka gotowania w/g Samiry
Łagodna Zupa Ogórkowa 190

śmietany 30 % 4 łyżki mleka 1 czubata łyżką mąki tortowej sól, pieprz, warzywko używam takiego <--Klik ewent, posiekana nać koperku. 1. Umyte mięso zalewamy wodą i zagotowujemy. Dodajemy marchewki, pietruszki, seler, oraz ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Gotujemy całość z 30 min 2. Po tym czasie dodajemy starte ogórki na grubych oczkach i dolewamy po troszku wodę z ogórków próbując

Gotowanie...to proste !
Fuczki - kuchnia regionalna 1592

Kminek, cząber nadał im wyrazistości, a świeżo mielony pieprz ostrości.  Kto ich nie spróbuje, niech żałuje :p Składniki ok 14 szt.: ok. 300 g odciśniętej kapusty kiszonej (bez marchewki), 200 g mąki 250 ml mleka 1 jajko 1 żółtko sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżeczka kminku całego, 2 szczypty suszonego cząbru, ponadto: śmietana. Przygotowanie

Moniki Smakołyki
TYMIANKOWY KURCZAK Z OLIWKAMI 165

oliwek słoiczek czarnych oliwek pieprz sól morska  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka dokładnie myjemy,kroimy na części,osuszamy.Nacieramy mięso granulowany czosnki,tymiankiem,solą morską i pieprzem,odstawiamy na godzinę do lodówki.Marchewkę obieramy,czyścimy i kroimy w słupki,cebulę w pióra,oliwki dobrze osączamy i kroimy na pół.Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek ,wkładamy mięso i obsmażamy na złoty kolor .Podlewamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Flaki (wołowe) 148

codziennie. Teraz flaki obowiązkowo gotuję wyłącznie w dużym garnku (*), którego zawartość i tak zbyt szybko znika... A Wy lubicie flaki? 1 kg flaków wołowych (mrożonych, pokrojonych) 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora (białej części) 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1-2 łyżki suszonego majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki papryka ostra sól , pieprz Opcjonalnie

Di gotuje
Pęczak z sosem grzybowym i modrą kapustą z jabłkami 220

Wyciągamy koce, grube socksy, zakładamy dres i jemy. Bang! Składniki: 1 szklanka pęczaku 1 pierś z kurczaka 1 czerwona kapusta 1 jabłko 1 cebula 50 g suszonych grzybów 1 marchewka 1 pietruszka rozmaryn kolendra cząber goździki cynamon ocet winny (czerwony) cukier, sól, pieprz olej do smażenia 1 łyżka mąki Rozmaryn i kolendrę rozcieracie w moździerzu. Kurczaka kroicie na kawałki, solicie

GRUBY WAŁEK
Domowa jarzynka 137

porównywać do tych kupionych w sklepie. Najważniejsze, że są to warzywa bez soli i wszelkich konserwantów. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam!   Wersja I -warzywa w równej ilości: marchewka, pietruszka, seler,  po oczyszczeniu ścieramy na tarce o grubych oczkach, do tego kroimy drobno por,  rozkładamy na dwóch szerokich blachach i stopniowo suszymy w piekarniku nagrzanym

Kulinarne przemyslenia
Galareta wieprzowa 338

będzie odchodzić od kości wyjmujemy je z wywaru łyżką cedzakową. W razie konieczności wywar przyprawiamy jeszcze solą i pierzem, przecedzamy. Mięso rozdrabniamy na mniejsze  kawałki, a marchewkę w kostkę lub plastry.Do pojemników ,salaterek lub słoików na dno układamy marchew i pietruszkę następnie dajemy mięso i zalewamy wywarem.Słoiki zalewamy wywarem gorącym.Galaretkę studzimy, następnie umieszczamy w lodówce

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.