taka tradycyjna pokrojona w kosteczkę ale podana w formie kremu. Powiem Wam, że bardzo mi smakowała Składniki: 1200 ml wody u mnie bulion 5 średnich kiszonych ogórków 2 marchewki 2 średnie ziemniaki 1 mała pietruszka kawałek selera oraz zielonej części pora świeży koperek 2-3 łyżki oleju 2 łyżki masła świeżo mielony pieprz 2-3 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy
W garach u Gosifamily:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki 1 duża marchewka 1 pietruszka-korzeń Pół małego selera 1 opakowanie boczniaków – 250g Pół łyżeczki koncentratu pomidorowego, olej do smażenia bulion warzywny ( może być również bulion mięsny), przyprawa do flaczków ziele angielskie, pieprz
W garach u Gosihansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 400g pieczarek w zalewie solnej 2 marchewki Kawałek selera 1 mała czerwona papryka Kawałek białej części pora 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki musztardy Przyprawa curry w proszku 2-3 łyżeczki, kostka bulionowa, szczypta cayenne, odrobina cukru
W garach u Gosifareast-language:EN-US;} 300g piersi z kurczaka pokrojonej w paski 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski 1 duża cebula pokrojona w kosteczkę 2 ząbki czosnku 2 średnie marchewki pokrojone w zapałkę kilka grzybków mun, wcześniej osobno podgotowanych i pokrojonych w paseczki spora garść zielonego groszku, może być mrożony garść kukurydzy konserwowej 2 łyżki słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu cayenne
W garach u Gosihansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki; 0,5 kg skrzydełek z kurczaka 3 pęczki białych szparagów 2 pęczki zielonego koperku plaster selera 5 marchewek 2-3 kulki ziela angielskiego 1 liść laurowy ok.3l wody Kawałek zielonej części pora Śmietanka 30% Mlekovita Sól lub vegetta, świeżo mielony czarny pieprz do smaku opcjonalnie 2 łyżki mąki
W garach u Gosiłyżka ketchupu pikantnego 1 łyżeczka kurkumy 1 jajko 4-5 łyżek mąki kukurydzianej pół szklanki tartego na małych oczkach sera żółtego pół szklanki startej na małych oczkach surowej marchewki pieprz czarny mielony, odrobina soli lub vegetty Opcjonalnie: posiekany szczypiorek, natka pietruszki lub świeża kolendra Przygotowanie: Przygotowane filety bardzo drobno pokroić w kosteczkę, dodać pozostałe produkty, przyprawy, wymieszać. Powstałą masę nabierać
W garach u Gosifamily:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 kg drobiowych żołądków, u mnie z kurczaka 2 szyje indycze opcjonalnie udko kurczaka 3 marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek selera spora część pora 1 łyżka koncentratu pomidorowego przyprawy: kilka kulek ziela angielskiego 2-3 liście laurowe łyżeczka czerwonej papryki w proszku świeżo mielony czarny pieprz
W garach u Gosiczosnku ok 10-12 ząbków 1 szklanka oleju Przygotowanie: Olej wlać do garnka dodać po kolei ketchup, cebulę gotować ok 15 minut. Do tego dodać startą na tarce jarzynowej marchewkę, całe ząbki czosnku, sól, cukier, pieprz. Wymieszać i gotować kolejne 15 minut po czym dodać pokrojoną w kostkę lub paski kolorową paprykę oraz pokrojony na kawałki ananas. Gotować do czasu
W garach u Gosipożywnie. Czas przygotowania i ilość porcji 40 minut, 4 porcje. Produkty około 400 g mięsa z indyka pokrojonego, 1 czerwona papryka, 1 zielona papryka, 1 cukinia, 1 cebula, 2 marchewki, 2 ząbki czosnku, koncentrat pomidorowy, olej kokosowy, kasza gryczana, liść laurowy, ziele anielskie, sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie W garnku rozgrzej łyżkę oleju kokosowego i usmaż na nim mięso. Warzywa
Fit&Fast Kitchenzupę :-) taką typowo jesienną w składnikach i kolorze :-) szkoda tylko, że za oknem jakoś tak ponuro i byle jak... SKŁADNIKI ok. 400 g dyni (obranej i bez pestek) 2 marchewki 1 pietruszka 3/4 szklanki soczewicy 1 cebula 2 łyżki masła 2 listki laurowe 3 ziela angielskie woda sól, pieprz Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na maśle. Pozostałe
Czary - gary w kuchnizaufanego źródła, więc postanowiłam zamienić rybę boczniakami. Wyszło zdrowo, aromatycznie i pysznie :) Składniki : ok. 10 dużych boczniaków (starajcie się wybierać do tego dania płaskie okazy) 2-3 marchewki pietruszka kawałek selera korzeniowego ok. 10 cm pora 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego łyżka lub dwie octu jabłkowego sól pieprz 2 łyżki oliwy extra virgine olej do smażenia Warzywa korzeniowe
Weekendy w domu i ogrodziejodowanej 4 płaskie łyżki cukru Do każdego słoiczka 0,5 l: 1/2 łyżeczki gorczycy mały listek laurowy 1 ziarenko ziela angielskiego 2 ziarenka pieprzu 2 plasterki cebuli kilka plasterków marchewki Przygotowanie Kozie brody dokładnie opłukałem pod letnią, bieżącą wodą, podzieliłem je ostrożnie na mniejsze kawałki. Bardzo wrażliwy grzyb na dotyk, więc trzeba tak go traktować. W garnku zagotowałem
R'n'G Kitchendlatego postanowiłam przygotować je podobnie jak flaczki. Po Internetach kursują przepisy na 'flaczki" z boczniaków, ale zapewniam Was, że z kani są równie pyszne. Składniki: 2 pietruszki 1 duża marchewka por, biała cześć ½ selera 3 cebule minimum 800 g kani 2 łyczki oleju 5 listków laurowych 10 kulek ziela angielskiego 2 czubate łyżki majeranku 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka
Bon Appetit Małgorzatymamy w lodówce, kroimy, gotujemy, mieszamy i najlepsze... ZAJADAMY!!! Składniki: 250-300 g kiełbasy np. podwawelskiej 1 łyżka smalcu 1 biała cebula 1 czerwona cebula 2 kolorowe papryki 2 marchewki 1 mała cukinia 1 puszka ciecierzycy konserwowej 400-500 ml przecieru pomidorowego sól pieprz chili (świeża/w płatkach/w proszku) Przygotowanie: Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu
Malinowo w kuchni