maliny - 13477 przepisów (strona:348/899)

Piwne Ciasto Czekoladowe z Kremem Orzechowym 160

50ml ciemnego piwa RISzard I Warsztat Piwowarski 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g 1 fix do śmietany Dodatkowo: posiekane, solone orzeszki ziemne do ozdoby maliny do ozdoby Ciasto: 1. Czekoladę posiekać i przełożyć do miski. Piwo wlać do rondelka i podgrzewać, aż prawie się zagotuje (nie gotować). Gorącym piwem zalać czekolady i odstawić na około(...)Gotowym kremem ozdobić wierzch ciasta, ja przełożyłam krem do rękawa cukierniczego z metalową, okrągłą końcówką (Wilton A1) i zrobiłam ozdobne rozetki ( patrz FILM ). Ciasto posypać posiekanymi orzeszkami i malinami. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Babeczki jaglane z kremem kawowo-malinowym 124

cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia    2 kopiaste łyżki nutelli 1/2 szklanki oleju 50 g ugotowanej kaszy  jaglanej Cenos   150 ml zmiksowanych malin  150 ml mleka 1 krem do tortów o smaku tiramisu z nutką kawy Delekty jajeczka do dekoracji Wykonanie : Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel(...)Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka, moje piekły się około 20 minut.  Upieczone babeczki wyciągamy z foremki i odstawiamy do wystygnięcia.  Zmiksowane maliny mieszamy z mlekiem, dodajemy rem i ubijamy na sztywno. Rękaw cukierniczy napełniamy kremem i dekorujemy babeczki. Na wierzchu układamy jajeczka.  Babeczki odstawiamy na godzinkę aby krem dobrze zastygł

Sama słodycz i szczypta chili
Budyń jaglany błyskawiczny z nutellą 149

nawet do pracy.  Zapraszam :) Składniki : 100 g ugotowanej  kaszy jaglanej w woreczku 1 kopiasta łyżka nutelli 2 łyżki mleczka kokosowego lub śmietanki 12 % szczypta wanilii  garść malin lub dowolnych owoców Wykonanie : Kaszę w woreczku przelewamy gorącą wodą aby pozbyć się goryczki, w garnku zagotowujemy około 1/2 l wody, gdy zacznie wrzeć wkładamy woreczek z kaszą i gotujemy(...)blendera, następnie dodajemy mleczko kokosowe, wanilię i nutellę, wszystko blendujemy na gładki krem. Jeśli chcecie rzadszy budyń dodajcie więcej mleka lub np : śmietanki. Gotowy budyń przekładamy do pucharków, dekorujemy malinami lub dowolnymi owocami. Podajemy na ciepło. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Malinowy mazurek z białą czekoladą 481

stołu. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła ekstra 4 łyżki cukru pudru 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Wypełnienie mazurka: 200g konfitury z malin 100g białej czekolady 100ml śmietany 30% 1 łyżka masła Dekoracja: płatki migdałowe czekoladowe jajka Wykonanie: 1. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier puder, masło i wszystko(...)pozostałej części ciasta uformować dekoracyjny brzeg w postaci zrolowanego wałka ciasta, odgniecionego końcem widelca . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. 2. Konfiturę z malin przełożyć do rondelka, podgrzać aż do zagotowania, chwilę gotować, a następnie gorącą wylać na spód mazurka i pozostawić do wystudzenia. 3. Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia, dodać połamaną na kostki

Szalona Kuchnia Eweliny
Brownie bananowe oraz kuchnia zero waste po polsku :) 182

SKŁADNIKI 2-3 dojrzałe banany 2 tabliczki gorzkiej czekolady 150 g masła 3/4 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka  2 niepełne szklanki mąki 1 płaska łyżeczka sody opcjonalnie:  maliny świeże lub mrożone do przybrania (świetnie przełamują słodycz i czekoladę :)) PRZYGOTOWANIE Połamaną czekoladę wrzucamy wraz z masłem do garnuszka i rozpuszczamy, odstawiamy do ostudzenia. Cukier mieszamy z jajkami, dodajemy mąkę(...)pieczenia foremki (okrągła 20 cm, lub prostokątna 18x24 cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na około 30-40 minut (zależnie od mocy urządzenia). Po wyjęciu posypujemy malinami - pycha! Smacznego :)  Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie   Tytuł książki  - "Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku" Autor - Sylwia

Moje Kuchenne Rewelacje
Przepyszne muffiny kokosowe proste w wykonaniu 148

szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 białek   u mnie zamiast podanej w książce polewy czekoladowej podałam mus Mus truskawkowo – malinowy truskawki mrożone ( około 10 dkg ) maliny mrożone 10 dkg   Zaczynamy od włączenie piekarnika na 180 C. Wszystkie składniki ciasta miksujemy w misce na jednolitą masę. Przekładamy do papilotek na muffiny i gotowe. Wstawiamy formę(...)muffinami do piekarnika i pieczemy muffiny przez 12-15 minut, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy. Wyciągamy formę z piekarnika i odstawiamy muffiny do ostygnięcia. Maliny i truskawki miksujemy na jednolitą masę.   Gdy muffiny wystygną wyciągamy je delikatnie z papilotek, podajemy wraz z musem.       Przepyszne muffiny kokosowe proste w wykonaniu

Kuchnia na wzgórzu
Drożdżówki z serem i malinami 113

Serowe nadzienie: 250 g twarogu półtłustego 1 żółtko 70 g cukru 40 g miękkiego masła Kruszonka: 45 g masła 80 g mąki pszennej 40 g cukru Dodatkowo: mrożone maliny 1 białko 1 łyżka mleka Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą i zagniatamy lub wrabiamy za pomocą miksera planetarnego wyposażonego w hak. Powinno powstać gładkie i elastyczne ciasto, jeśli(...)odstawiamy na 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni C. Dnem szklanki robimy wgłębienia w bułeczkach (dociskamy prawie do samej blachy), po czym we wgłębienia wkładamy nadzienie serowe i maliny. Brzegi drożdżówek smarujemy białkiem wymieszanym z mlekiem, a następnie posypujemy kruszonką. Pieczemy 15 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Owsiane tartaletki z lekkim kremem orzechowym i owocami. Zdrowy deser lub śniadanie. 151

nami weekend, idealna okazja na leniwe, słodkie śniadanie lub pyszny deser. Koniecznie wypróbujcie. A kto lubi urocze śniadania na słodko niech skoczy również po przepis na pieczoną owsiankę z malinami oraz truskawkowy budyń jaglany. Składniki (4 tartaletki o średnicy 10 cm): Spód: 1 szklanka płatków owsianych 1 dobrze dojrzały banan 2 łyżki syropu klonowego, miodu lub syropu z agawy(...)łyżki masła orzechowego 100% (u mnie z kawałkami orzeszków, ale może być również gładki) 2 łyżki syropu klonowego, miodu lub syropu z agawy Dodatkowo: owoce (banany, borówki amerykańskie, truskawki, maliny itp) olej kokosowy do wysmarowania foremek Przygotowanie: 1) Banana rozgnieść widelcem na papkę. 2) Dodać masło orzechowe, syrop z agawy oraz płatki owsiane i dokładnie wymieszać. 3) Wsmarowane olejem kokosowym

Fitsweet.me
Torcik truskawkowy z żelką z owoców leśnych 199

czasów dziecięcych. Z drugiej - dziś piękne słońce, temperatura na plusie, niczym wiosna. Czas poprawić sobie nastrój jeszcze bardziej… słodkim jedzeniem. Zamarzyły mi się truskawki, poziomki i maliny. Owoce latem pachnące. Chcecie trochę słodkiego lata? SKŁADNIKI: Na tortownicę o średnicy około 23 cm. Biszkopt cytrynowy: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki(...)opcjonalnie). A na koniec delikatnie oblewamy torcik żelką z owoców leśnych, by spłynęła po jego bokach. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy udekorowany według własnego gustu, najlepiej truskawkami, malinami, jeżynami i startą skórką z cytryny. Słodkiego

W kuchni Katie
Prosty deser owocowy 992

zależy od czasu i zapasów kuchennych. Porcja deseru (czyli 1/3 całości) to ok. 300 kcal, w zależności od tego jakich owoców użyjecie. Ja użyłam mieszanki, w której były truskawki, maliny i porzeczki. Nie bójcie się mrożonek – zimą świetnie zastępują świeże owoce, i wbrew temu co się sądzi nie są uboższe w witaminy.   Prosty deser owocowy(...)następnie zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki. Wskazówki Użyłam galaretki z celiko, która jest mniejsza niż standardowa (14g/opak) - sprawdź gramaturę użytej galaretki przed przygotowaniem deseru Jeśli używasz kwaśnych owoców (maliny, porzeczki) dodaj więcej słodzika Pamiętaj, żeby budyń zalewać przestudzoną, lekko tężejącą galaretką (jeśli stężała za bardzo, lekko ją podgrzej). powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Prosty deser owocowy pochodzi

Powiedz dietom nie
Koktajl owsiany z truskawkami 227

Owsiankowe smoothie o smaku truskawkowym kochają też dzieci! To dietetyczny koktajl z płatkami owsianymi, który przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz też użyć innych owoców. Gorąco polecam spróbować wersji z malinami. Zobacz koniecznie mój pyszny i bardzo zdrowy  przepis na koktajl owsiany z malinami

AniaGotuje.pl
Kokosowy pudding z tapioki z malinami 92

Kokosowy pudding z tapioki to deser idealny. Delikatny, kleisty, lekki i bardzo przyjemny, dzięki kuleczkom tapioki. Lekko kokosową warstwę idealnie przełamują kwaskowate maliny. Artykuł Kokosowy pudding z tapioki z malinami pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Brownie z sosem malinowym 141

Składniki: -200g gorzkiej czekolady -100g mlecznej czekolady -3 jaja -220g masła -170g cukru -140g mąki -szczypta soli -300g malin -cukier -lody waniliowe Przygotowanie: 1 .Masło roztopić na małym ogniu. Dodać 120g gorzkiej czekolady i 100g mlecznej. Mieszamy tak długo aż całość dokładnie się roztopi. 2. W oddzielnej misce, wymieszać rózgą jajka z cukrem. Dodać(...)mąkę, szczyptę soli i dokładnie mieszamy. 4. Masę przekładamy do formy 21cmx28cm, wierzch posypujemy startą czekoladą. 5 .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 160 stopni C, i pieczemy przez 35min. 6 .Maliny należy włożyć do garnuszka i gotujemy na małym ogniu aż się rozpadną. Dodajemy cukier do smaku

Coś z niczego
#1 Kurczak w szynce szwarcwaldzkiej, ziołowe frytki, puree i sos malinowy 134

wyłożonej papierem do pieczenia ok. 20 minut w 200 stopniach (lub w temperaturze pieczenia kurczaka, ok 40 minut). Sos malinowy sok z połowy cytryny 2 łyżki cukru 150g mrożonych malin 150 ml wody Sok z cytryny zagotowujemy z wodą i cukrem. Dodajemy nasze rozmrożone maliny i gotujemy bez przykrycia do czasu zredukowania, dosyć często mieszając. Po wyraźnym zagęszczeniu sosu, przecieramy

Taste of imagination
Ptasie mleczko z galaretką 123

Składniki dodatkowe: ½ szklanki soku pomarańczowego 100% 1 duży kubek śmietany 12% ½ szklanki cukru 1 aromat pomarańczowy 2 galaretki o smaku malinowym 3 galaretki kolorowe 1 łyżka żelatyny ½ kg świeżych malin (mogą być mrożone) Wykonanie biszkoptu: Żółtka ucieramy z proszkiem do pieczenia i octem. Następnie ubijamy na sztywno białka z cukrem, łączymy z żółtkami, mąkami. Delikatnie łączymy składniki i wylewamy(...)Śmietanę wymieszać z cukrem i aromatem do smaku. Po całkowitym rozpuszczeniu cukru, dodać rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody żelatynę i pokrojone kolorowe galaretki. Następnie wylać na biszkopt i obłożyć malinami i zalać dwoma ostudzonymi galaretkami malinowymi, przyrządzonymi według opisu na opakowaniu. Przenieść w chłodne miejsce do zastygnięcia i podawać na drugi dzień

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania