maliny - 13977 przepisów (strona:355/932)

MOCNO czekoladowa TARTA 190

zagotować co chwilę mieszając. Po zagotowaniu dodać połamaną na kosteczki czekoladę. Mieszać aż się rozpuści. Masę czekoladową wylać na spód i wstawić do lodówki.   Podawać ze świeżymi malinami oraz musem z malin. Całość można posypać delikatnie cukrem pudrem.         SMACZNEGO

Fiołkowe Talerze
Sernik na piernikowo-kokosowym spodzie 174

Proteinowy sernik na piernikowo-kokosowym spodzie. Idealny pomysł na deser i potreningową przekąskę. 500 g twarogu 100 g galaretki proteinowej* 300 ml wody maliny do przybrania Na spód: 3 większe pierniki, u mnie domowe z przepisu —> tutaj , ale mogą być dowolne inne kruche ciastka, ok 100 g 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki pasty kokosowej Składniki na spód(...)miksujemy i wylepiamy dno formy do tarty. Rozrabiamy galaretkę, miksujemy z serem. Masę wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Układamy maliny. Ciasto chłodzimy w lodówce do czasu, aż masa stężeje. *Jeśli nie macie galaretki proteinowej, to nic straconego. Można przygotować ją samodzielnie. Żelatynę w ilości na 500 ml wody rozpuszczamy w 300 ml wody. Gdy się rozpuści dodajemy

Kucharzyca
ZAPIEKANE OWOCE POD MIGDAŁOWYM CIASTEM! 182

śniadania rządzą się swoimi prawami! To jak można zjeść deser na śniadanie to czemu nie! Ja wciąż mam zapasy mrożonych owoców w zamrażalniku, postanowiłam zatem przygotować zapiekane owoce tj. maliny, wiśnie, porzeczki i świeże jabłka pod przepysznym ciastem migdałowym. Takie owoce podawane na gorąco sprawdzą się w roli śniadania, deseru czy podwieczorku. Przepyszne! SKŁADNIKI; - ulubione owoce np. maliny, jagody, wiśnie

SMYKWKUCHNI
Sałatka z halloumi, malinami i gruszką 197

halloumi zwyczajnie uwielbiam. Nie myślałam, że w połączeniu ze słodkimi dodatkami jego delikatnie słony smak będzie tak dobrze grał. Maliny, grillowaną gruszka, ogórek i pestki dyni wraz z serem halloumi to połączenie bardzo smaczne i odpowiadające mojemu podniebieniu. Nie ma natomiast dobrej sałatki bez odpowiedniego dressingu. To on powoduje. że dane składniki stają się jedną całością i elementami układanki(...)może popsuć wszystko. Dressing delikatnie cytrynowy w tym wypadku spisał się idealnie.  Składniki: 200 gram sera halloumi  garść malin  1 gruszka  1/2 ogórka  dwie łyżki uprażonych pestek dyni  garść ulubionych sałat dresssing: 2 łyżki oliwy, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka miodu, skórka otarta z limonki  oliwa do smażenia Smaż pokrojoną w plastry

Mango Papaja
PRZEPIS NA MINI PĄCZKI 241

temperatura oleju jest prawidłowa. Smażymy na złoty kolor, wyjmujemy łyżką cedzakową na ręczniki papierowe. Cukier puder zmieszaj z cynamonem i obtocz pączki. Sos malinowy: - 2 szklanki zamrożonych malin  - 2-3 łyżki miodu W rondelku zagotuj maliny, poczekaj aż nadmiar wody odparuje, dodaj miód i gotowe! Pyszny i prosty pomysł na weekendowe słodkości. Wypróbuj też przepis na hiszpańskie pączki CHURROS

SMYKWKUCHNI
Ciasto czekoladowe z malinami, jeżynami i sosem karmelowym 181

oraz POLSKIE MŁYNY na Facebooku . Składniki: 1 opakowanie Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny 2 jajka 75 g margaryny 3 łyżki wody dodatkowo: foremka na ciasto, która została dołączona do zestawu maliny i jeżyny świeże lub mrożone 150 gram cukierków karmelowych 50 ml śmietanki 30 % Przygotowanie: Do miski wsypujemy całą zawartość opakowania, dodajemy jajka, wodę i miękką margarynę. Całość dokładnie łączymy(...)miksera ok 3-4 minuty na wysokich obrotach. Gładką masę przekładamy do foremki dołączonej do Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny.  Na wierzchu układamy mrożona lub świeże owoce, ja wybrałam maliny i jeżyny. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni, pieczemy 50 minut. Ciasto polewamy polewą karmelową lun inną swoją ulubioną. Sos: w rondelku podgrzewamy śmietankę oraz cukierki karmelowe, mieszamy

Życie zaczyna się w kuchni
MINI TORCIKI ŚMIETANOWO-MALINOWE 328

cukierniczych. Zawsze przygotowywałam swoje domowe nadzienia, gdyż te gotowe kojarzyły mi się ze sztucznym smakiem i były dla mnie zbyt słodkie. A tu niespodzianka...malinowe nadzienie Lauretta naprawdę smakuje malinami, a nie sztucznymi aromatami i zawiera prawdziwe maliny w ilości 60%, które czuć! A co najważniejsze - nie jest przesłodzone.  Takie nadzienia to przede wszystkim wygoda oraz oszczędność czasu

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowy budyń jaglany 183

soli 2/3 szklanki mleka kokosowego 80 g gorzkiej czekolady, roztopionej* 1 łyżka kakao 3- 4 łyżki cukru trzcinowego lub syropu z agawy lub miodu (lub do smaku) mrożone maliny Przygotowanie: Kaszę jaglaną płuczemy pod ciepłą wodą, kilkakrotnie, odcedzamy. Do garnuszka z wrzącą wodą wsypujemy kaszę, dodać sól. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy moc palnika i gotujemy (gotowałam z przykrywką(...)blenderem do otrzymania bardzo gładkiej masy. Dodajemy mleko, roztopioną czekoladę, kakao, słodzimy do smaku. Miksujemy do otrzymania gładkiej masy o konsystencji budyniu. Przelewamy do małych naczyń, dekorujemy mrożonymi malinami

Smakowity Blog Kulinarny
Szybkie jogurtowe muffinki 162

naturalnego - 3 jaja - 1/3 szklanki ksylitolu/cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/4 szklanki oleju - szczypta soli - 1 opakowanie budyniu waniliowego - 1 łyżeczka octu jabłkowego - 1 łyżeczka alkoholu (opcjonalnie) Nadzienie: - maliny - gorzka czekolada  Sposób przygotowania: - do dużej misy wsyp wszystkie składniki - dobrze wszystko wymieszaj i dokładnie połącz - masa powinna być lekko płynna - do foremek/papilotków najpierw wkładaj na dno masę(...)następnie mały kawałek gorzkiej czekolady i malinę - po czym ponownie nałóż drugą warstwę masy - do wysokości 2/3 foremki/papilotka - włóż muffinki do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 160 stopni przez  ok. 35-40 minut, aż się zarumienią SMACZNEGO

MintTaste
Nasze słopnickie śniadania 186

Także wędzone – pachnące dymem i ogniskiem, przyrządzane w prawdziwej wędzarni a nie podczas chemicznej, przemysłowej obróbki. Pysznie uwędzony pstrąg ze Słopnic. Sięgamy też po dary natury. Mamy własne maliny (to ciekawe jak mało wymagające są te rośliny), które prosto z krzaka smakują najlepiej. Na naszej łące rosną poziomki (tutaj i w Małopolsce nazywane jagodami :), a w lesie jagody (przez(...)lasu z wyżerki w ogrodzie sąsiadów, wszystko smakuje najlepiej. Czasem jemy nasze tradycyjne/codzienne śniadanie – czyli płatki kukurydziane z jogurtem greckim, tyle że zostawiamy banana, ale mango zastępujemy poziomkami, malinami lub jagodami, albo słodkimi jak miód, pachnącymi jeżynami. Często mamy ochotę na jakaś odmianę – obficie zastawiony stół pełen warzyw, owoców, serów, wędlin i pieczywa. Zdarza się też coś bardziej

Niedzielny kucharz
mini ptysie z malinowym nadzieniem 192

moje ręce trafiło malinowe nadzienie cukiernicze Lauretta . Na co dzień nie używałam nigdy takich produktów ale skusiłam się, żeby spróbować, bo zauważyłam, ze jest zrobione z prawdziwych malin. W pierwszej kolejności pomyślałam o pączkach tym nadzianych  ale nie bardzo miałam czas na ich smażenie. Nadzienie zapakowane jest w worek, do którego dołączone są końcówki jak do rękawa cukierniczego więc(...)postanowiłam coś nim nadziać i padło na pyśki. Połączyłam w nich rześkość malin i delikatność budyniowego kremu. Wyszło jak dla mnie wspaniale. Nic dodać, nic ująć. Składniki na około 25 sztuk: na ciasto: 4 jajka 100 g masła 1 szklanka mąki 1 szklanka wody  na krem budyniowy: 500 ml mleka 40 g mąki ziemniaczanej  20 g mąki pszennej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
TORT Z MUSEM JAGODOWYM I MALINAMI 151

łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus jagodowy 300g świeżych lub mrożonych jagód ½ szkl cukru 250g mascarpone 500ml śmietanki 30% Krem malinowy 200g świeżych malin 250g mascarpone 500 ml śmietanki 30% Czubata łyżka cukru pudru Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i kakao przesiać do miski. Dodać cukier, wymieszać. W naczyniu lekko roztrzepać jajka(...)ciemny biszkopt i przykryć jasnym. Kremówkę, cukier i mascarpone ubić na puszystą masę. Gdy będzie gęsta i puszysta odjąć 4 łyżki do oddzielnej miseczki do której należy dodać maliny. Wymieszać delikatnie łyżką i wyłożyć na jasny biszkopt. Pozostałą jasną masą obłożyć boki oraz wierzch ciasta. Udekorować np. opłatkiem. SMACZNEGO

Słodki Zakątek
TORT BEZOWY Z MASCARPONE I MALINAMI 171

Jeśli tort bezowy to tylko z owocami. Uwielbiam połączenie chrupiącej bezy z mascarpone i malinami. Pisząc ten przepis już mam ochotę ją zjeść! Zapraszam po najlepszy przepis na idealną bezę. Pyszne, słodkie kalorie! Składniki na bezę: 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem: 500ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone(...)piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę nakładamy na oba blaty, a na nie kładziemy maliny. Wierzch dekorujemy miętą. Smacznego

Słodki Zakątek
KOKTAJL Z MALINAMI, POZIOMKAMI I KIWI 156

Chyba jestem uzależniona od wszelkich owocowych smaków! Tym razem soczyste połączenie poziomek, malin i kiwi. Brzmi ciekawie? Jest mega smaczne i zdrowe. Składniki: 1 szklanka malin 1 szklanka poziomek 2 kiwi 400ml jogurtu naturalnego typu greckiego Wszystkie składniki dobrze umyć. Owoce oraz jogurt wrzucamy do malaksera. Wszystko dokładnie zmiksować. Jeżeli konsystencja jest dla nas zbyt gęsta można dodać wodę mineralną

Słodki Zakątek
CIASTO Z WIŚNIAMI I CIASTECZKAMI OREO 205

cukru 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Ponadto: Opakowanie okrągłych biszkopcików 2 szklanki przegotowanej wody ½ soku z cytryny 4 łyżeczki cukru 250ml 36% śmietanki 1 łyżka cukru pudru Maliny do dekoracji Ciasteczkowy spód: Masło topimy razem z cukrem, dodajemy pokruszone herbatniki. Wykładamy do formy, uciskamy i wstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.  Frużelina wiśniowa: Żelatynę zalewamy ¼ szklanki(...)ciasteczkowy spód wykładamy krem wiśniowy. Przykrywamy do namoczonymi w ponczu biszkoptami, na które kładziemy masę z ciasteczkami oreo. Schładzamy. Schłodzoną 36% śmietankę miksujemy i wykładamy na wierzch ciasta. Dekorujemy malinami. Ponownie chłodzimy przed podaniem. Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem osoby

Słodki Zakątek