Składniki /1 porcja: – pół szklanki płatków owsianych – 2-3 łyżki kokosu – 1 banan – kilka świeżych lub mrożonych malin – 1 łyżeczka miodu – 50 ml mleka krowiego lub roślinnego Przygotowanie: Płatki górskie wsypujemy do miseczki i dodajemy 2-3 łyżki kokosu. Zalewamy wszystko przegotowaną wodą w takiej ilości aby pokryć wszystko w całości. Zostawiamy na kilka minut lub na całą(...)Następnie dolewamy ulubione mleko ( ciepłe lub zimne w zależności jak lubimy) dodajemy banana i maliny. Smacznego Artykuł Kokosowa owsianka pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEczekolady 100g mlecznej czekolady 1 płaska łyżeczka chilli 15 g kakao 200 g cukru 4 całe jaja rozmiar L 150 g mąki pszennej szczypta soli Malinowy sos: 200 g malin (mogą być mrożone) 6 łyżek wody 4 łyżki cukru 2 płatki żelatyny w listkach Sposób przygotowania: Masło i czekolady rozpuszczamy razem w rondlu, mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką(...)przed podaniem brownie. Dwa listki żelatyny zalewamy małą ilością wody. Odstawiamy na około 10 min. Po tym czasie napęczniałą żelatynę odciskamy z wody. W między czasie 6 łyżek wody, maliny i cukier umieszczamy w rondlu. Podgrzewamy, aż owoce całkowicie się rozpadną. Przygotowaną wcześniej żelatynę dodajemy do malinowego płynu i dokładnie mieszamy. Odstawiamy sos na 10 minut, a następnie lekko ciepłym
Rusty ForkCiasto zrobiłam ze składników, które aktualnie miałam w domu :) Wyszło delikatne i nie za słodkie. Wykorzystałam truskawki i maliny zamrożone latem. Ciasto s makuje słońcem i wakacjami. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/40 CM BISZKOPT: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia i octu MASA SEROWA: 1 kg sera w wiaderku(...)dobrze zmielonego twarogu 2 wiśniowe galaretki 3-4 łyżki cukru pudru WIERZCH: 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka agrestowa ok. 60 dag mrożonych owoców np. truskawek lub malin WYKONANIE: OWOCE: Wyciągamy z zamrażarki żeby się lekko rozmroziły. BISZKOPT: Ubijamy białka i dosypujemy partiami cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem i powoli wlewamy do białek, ciągle miksujemy. Mąkę
Pani na desersmaku i miksujemy blenderem na gładką masę. Gotową masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Odstawiamy do przestudzenia a następnie schładzamy w lodówce. składniki na malinowy wierzch: 1 słoiczek malin z sokiem 2 łyżeczki galaretki malinowej lub inny produkt żelujący wykonanie: Maliny z sokiem podgrzewamy, gdy będą gorące zestawiamy z ognia dodajemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczania się. Odstawiamy
Domowy Smak Jedzeniazagotować co chwilę mieszając. Po zagotowaniu dodać połamaną na kosteczki czekoladę. Mieszać aż się rozpuści. Masę czekoladową wylać na spód i wstawić do lodówki. Podawać ze świeżymi malinami oraz musem z malin. Całość można posypać delikatnie cukrem pudrem. SMACZNEGO
Fiołkowe TalerzeProteinowy sernik na piernikowo-kokosowym spodzie. Idealny pomysł na deser i potreningową przekąskę. 500 g twarogu 100 g galaretki proteinowej* 300 ml wody maliny do przybrania Na spód: 3 większe pierniki, u mnie domowe z przepisu —> tutaj , ale mogą być dowolne inne kruche ciastka, ok 100 g 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki pasty kokosowej Składniki na spód(...)miksujemy i wylepiamy dno formy do tarty. Rozrabiamy galaretkę, miksujemy z serem. Masę wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Układamy maliny. Ciasto chłodzimy w lodówce do czasu, aż masa stężeje. *Jeśli nie macie galaretki proteinowej, to nic straconego. Można przygotować ją samodzielnie. Żelatynę w ilości na 500 ml wody rozpuszczamy w 300 ml wody. Gdy się rozpuści dodajemy
Kucharzycaśniadania rządzą się swoimi prawami! To jak można zjeść deser na śniadanie to czemu nie! Ja wciąż mam zapasy mrożonych owoców w zamrażalniku, postanowiłam zatem przygotować zapiekane owoce tj. maliny, wiśnie, porzeczki i świeże jabłka pod przepysznym ciastem migdałowym. Takie owoce podawane na gorąco sprawdzą się w roli śniadania, deseru czy podwieczorku. Przepyszne! SKŁADNIKI; - ulubione owoce np. maliny, jagody, wiśnie
SMYKWKUCHNIhalloumi zwyczajnie uwielbiam. Nie myślałam, że w połączeniu ze słodkimi dodatkami jego delikatnie słony smak będzie tak dobrze grał. Maliny, grillowaną gruszka, ogórek i pestki dyni wraz z serem halloumi to połączenie bardzo smaczne i odpowiadające mojemu podniebieniu. Nie ma natomiast dobrej sałatki bez odpowiedniego dressingu. To on powoduje. że dane składniki stają się jedną całością i elementami układanki(...)może popsuć wszystko. Dressing delikatnie cytrynowy w tym wypadku spisał się idealnie. Składniki: 200 gram sera halloumi garść malin 1 gruszka 1/2 ogórka dwie łyżki uprażonych pestek dyni garść ulubionych sałat dresssing: 2 łyżki oliwy, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka miodu, skórka otarta z limonki oliwa do smażenia Smaż pokrojoną w plastry
Mango Papajatemperatura oleju jest prawidłowa. Smażymy na złoty kolor, wyjmujemy łyżką cedzakową na ręczniki papierowe. Cukier puder zmieszaj z cynamonem i obtocz pączki. Sos malinowy: - 2 szklanki zamrożonych malin - 2-3 łyżki miodu W rondelku zagotuj maliny, poczekaj aż nadmiar wody odparuje, dodaj miód i gotowe! Pyszny i prosty pomysł na weekendowe słodkości. Wypróbuj też przepis na hiszpańskie pączki CHURROS
SMYKWKUCHNIoraz POLSKIE MŁYNY na Facebooku . Składniki: 1 opakowanie Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny 2 jajka 75 g margaryny 3 łyżki wody dodatkowo: foremka na ciasto, która została dołączona do zestawu maliny i jeżyny świeże lub mrożone 150 gram cukierków karmelowych 50 ml śmietanki 30 % Przygotowanie: Do miski wsypujemy całą zawartość opakowania, dodajemy jajka, wodę i miękką margarynę. Całość dokładnie łączymy(...)miksera ok 3-4 minuty na wysokich obrotach. Gładką masę przekładamy do foremki dołączonej do Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny. Na wierzchu układamy mrożona lub świeże owoce, ja wybrałam maliny i jeżyny. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni, pieczemy 50 minut. Ciasto polewamy polewą karmelową lun inną swoją ulubioną. Sos: w rondelku podgrzewamy śmietankę oraz cukierki karmelowe, mieszamy
Życie zaczyna się w kuchnicukierniczych. Zawsze przygotowywałam swoje domowe nadzienia, gdyż te gotowe kojarzyły mi się ze sztucznym smakiem i były dla mnie zbyt słodkie. A tu niespodzianka...malinowe nadzienie Lauretta naprawdę smakuje malinami, a nie sztucznymi aromatami i zawiera prawdziwe maliny w ilości 60%, które czuć! A co najważniejsze - nie jest przesłodzone. Takie nadzienia to przede wszystkim wygoda oraz oszczędność czasu
Kuchnia MagdaLenysoli 2/3 szklanki mleka kokosowego 80 g gorzkiej czekolady, roztopionej* 1 łyżka kakao 3- 4 łyżki cukru trzcinowego lub syropu z agawy lub miodu (lub do smaku) mrożone maliny Przygotowanie: Kaszę jaglaną płuczemy pod ciepłą wodą, kilkakrotnie, odcedzamy. Do garnuszka z wrzącą wodą wsypujemy kaszę, dodać sól. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy moc palnika i gotujemy (gotowałam z przykrywką(...)blenderem do otrzymania bardzo gładkiej masy. Dodajemy mleko, roztopioną czekoladę, kakao, słodzimy do smaku. Miksujemy do otrzymania gładkiej masy o konsystencji budyniu. Przelewamy do małych naczyń, dekorujemy mrożonymi malinami
Smakowity Blog Kulinarnynaturalnego - 3 jaja - 1/3 szklanki ksylitolu/cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/4 szklanki oleju - szczypta soli - 1 opakowanie budyniu waniliowego - 1 łyżeczka octu jabłkowego - 1 łyżeczka alkoholu (opcjonalnie) Nadzienie: - maliny - gorzka czekolada Sposób przygotowania: - do dużej misy wsyp wszystkie składniki - dobrze wszystko wymieszaj i dokładnie połącz - masa powinna być lekko płynna - do foremek/papilotków najpierw wkładaj na dno masę(...)następnie mały kawałek gorzkiej czekolady i malinę - po czym ponownie nałóż drugą warstwę masy - do wysokości 2/3 foremki/papilotka - włóż muffinki do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 160 stopni przez ok. 35-40 minut, aż się zarumienią SMACZNEGO
MintTasteTakże wędzone – pachnące dymem i ogniskiem, przyrządzane w prawdziwej wędzarni a nie podczas chemicznej, przemysłowej obróbki. Pysznie uwędzony pstrąg ze Słopnic. Sięgamy też po dary natury. Mamy własne maliny (to ciekawe jak mało wymagające są te rośliny), które prosto z krzaka smakują najlepiej. Na naszej łące rosną poziomki (tutaj i w Małopolsce nazywane jagodami :), a w lesie jagody (przez(...)lasu z wyżerki w ogrodzie sąsiadów, wszystko smakuje najlepiej. Czasem jemy nasze tradycyjne/codzienne śniadanie – czyli płatki kukurydziane z jogurtem greckim, tyle że zostawiamy banana, ale mango zastępujemy poziomkami, malinami lub jagodami, albo słodkimi jak miód, pachnącymi jeżynami. Często mamy ochotę na jakaś odmianę – obficie zastawiony stół pełen warzyw, owoców, serów, wędlin i pieczywa. Zdarza się też coś bardziej
Niedzielny kucharzmoje ręce trafiło malinowe nadzienie cukiernicze Lauretta . Na co dzień nie używałam nigdy takich produktów ale skusiłam się, żeby spróbować, bo zauważyłam, ze jest zrobione z prawdziwych malin. W pierwszej kolejności pomyślałam o pączkach tym nadzianych ale nie bardzo miałam czas na ich smażenie. Nadzienie zapakowane jest w worek, do którego dołączone są końcówki jak do rękawa cukierniczego więc(...)postanowiłam coś nim nadziać i padło na pyśki. Połączyłam w nich rześkość malin i delikatność budyniowego kremu. Wyszło jak dla mnie wspaniale. Nic dodać, nic ująć. Składniki na około 25 sztuk: na ciasto: 4 jajka 100 g masła 1 szklanka mąki 1 szklanka wody na krem budyniowy: 500 ml mleka 40 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki pszennej
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia