maliny - 13477 przepisów (strona:322/899)

Migdałowo kokosowy sernik bezglutenowy 102

serka waniliowego homogenizowanego 250 g serka mascarpone 400 ml mleczka kokosowego 90 % 100 g czekolady białej 5 łyżeczek żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka jagód 500 g malin Spód migdałowy: Migdały rozkruszam na pył w misie blendującej. Przekładam do miski, dodaję cukier, kakao roztopione masło i palcami łącze. Dno formy o wymiarach wykładam papierem do pieczenia. Wysypuję masę migdałową(...)kąpieli wodnej.  Do żelatyny dodaję trzy łyżki masy serowej żeby ją zahartować. Wlewam cienkim strumieniem do sera i mieszam mikserem. Do formy wylewam 1/2 masy serowej, układam połowę malin, jagód. Druga połowa sera i układam resztę owoców. Wstawiam do lodówki do stężenia najlepiej

wesoła kuchnia
Ekspresowy pomysł na pożywne śniadanie 135

śniadanie – budyń malinowy Składniki na jedną porcję: 130 g białej fasoli z puszki 30 g mleka kokosowego z puszki 30 g płatków owsianych średni, dojrzały banan 100 g malin łyżka masła orzechowego Sposób przygotowania: Fasolę przełóż na sito, przelej wodą i zostaw na chwilę. Następnie przełóż ją do naczynia blendera. Potem do fasoli dodaj płatki owsiane, banana pokrojonego(...)kawałki, maliny oraz masło orzechowe i mleko kokosowe. Całość dokładnie zmiksuj. Na koniec gotowy budyń przełóż do miski, udekoruj owocami lub innymi, ulubionymi dodatkami Smacznego Artykuł Ekspresowy pomysł na pożywne śniadanie pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
Tarta z malinami i budyniem 81

zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko Nadzienie: 2 budynie po 40 g każdy bez cukru 600 ml mleka 2 % 3 łyżki cukru  owoce u mnie maliny 1. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder i posiekane masło. Całość siekamy nożem, dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. 2. Ciasto owijamy w folię i odstawiamy na 30 minut do lodówki(...)wlewamy do niego i gotujemy budyń.  2. Jak zgęstnieje to odkładamy do przestudzenia. 3. Jeszcze ciepły (nie gorący) przekładamy na ciasto i odkładamy do całkowitego wystudzenia. 4. Maliny myjemy, osuszamy i układamy na budyniu. Możemy posypać je cukrem pudem. Smacznego

kruche babeczki
Deser kawowy z bitą śmietaną i malinami. 148

dwie porcje ) - 220 ml gorącej przegotowanej wody - 4 pełne łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 2 płaskie łyżeczki żelatyny - 5 łyżeczek cukru - 150 ml śmietanki 30% - 3-4 łyżeczki cukru pudru - kilka malin do dekoracji Wykonanie Kawę zalałam gorącą wodą, dodałam cukier i żelatynę. Dokładnie wymieszałam do rozpuszczenia żelatyny. Następnie do mieszaniny dodałam połowę śmietanki, wymieszałam, przelałam do szklaneczek i odstawiłam do lodówki(...)stężenia. Drogą połowę śmietanki ubiłam na sztywno z cukrem pudrem. Nałożyłam na stężały krem kawowy, udekorowałam malinami. Smacznego :) inspiracja : Smaker

Kuchnia z widokiem na ogród
Torcik Malinowe Raffaello (bez glutenu i białego cukru) 82

ksylitolu Nutura -odrobinę kw. cytrynowego -proszek z liofilizowanego buraka (tyle aby uzyskać łady kolor) -2 łyżeczki żelatyny + ¼ szkl. gorącej wody Dodatkowo -woda, kw. cytrynowy, ksylitol (do nasączania blatów) -maliny, wiórki kokosowe RÓŻOWY BISZKOPT 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (można z odrobiną soli). 2. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol i miksować(...)dół przeciąć na dwa blaty. 2. Pierwszy blat umieścić w rancie lub tortownicy, nasączyć go wodą z ksylitolem i odrobiną kwasku. 3. Posmarować delikatnie blat kilkoma łyżkami kremu, ułożyć maliny po okręgu i przykryć je resztą kremu. 4. Następnie na krem nałożyć delikatnie drugi blat i lekko poodciskać do kremu. Również go nasączyć. 5. Całość szczelnie przykryć i włożyć

Candy Pandas
Biało-czerwona tarta z owocami 94

masła masa serowo-czekoladowa: 200 g sera białego (najlepiej takiego w "kiełbasce") 150 g białej czekolady 250 ml śmietany 30% mus malinowo-porzeczkowy: 200 g czerwonej porzeczki 100 g malin 5 łyżek cukru 70 ml wody 2 łyżki żelatyny Przygotowanie: spód: Ciastka kruszymy na "piasek" łączymy z rozpuszczonym masłem. Wysypujemy na formę i dociskamy do dna i boków formy. Formę(...)ubijamy na sztywno resztę śmietany, łączymy delikatnie z masą czekoladową, a potem z serem. Gotową masę przekładamy na spód z ciastek i odstawiamy do lodówki na pół godziny. mus : Maliny i porzeczki podgrzewamy w garnku, a kiedy puszczą sok miksujemy blenderem i przecieramy przez sito. Powstały mus dosładzamy (czerwona porzeczka jest dość kwaśna, więc dałam 5 łyżek cukru, ale można

Bon appetit mon amie
Ciasto Majka 1090

Kiedy przychodzi sezon na maliny piekę to ciasto praktycznie co tydzień. Moja rodzina je uwielbia

Prosty przepis na
Tort czekoladowy z kremem owocowym 86

czekolady (deserowej lub gorzkiej), 180 g mąki pszennej (u mnie tortowa), masło i bułka tarta do wysypania formy krem : 750 g owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny, jeżyny, czarna porzeczka, jagody), 6 łyżek cukru, 300 ml śmietany kremówki 30%, 18 g żelatyny, do nasączenia : mocny napar herbaty, sok z cytryny, cukier, owoce do dekoracji (u mnie maliny i borówki

królestwo garów
WYPIEKI, KTÓRE WARTO ZROBIĆ LATEM! CIASTA I BUŁECZKI NA LATO! 130

CZEREŚNIAMI I RABARBAREM! 5.  RUSTYKALNA TARTA - CROSTATA 6.  TARTA Z KREMEM CZEKOLADOWYM , TRUSKAWKAMI I JAGODAMI! 7.  CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z KREMEM KOKOSOWYM! 8.  TARTA Z MALINAMI I BEZĄ KOKOSOWĄ . 9.  PRZEPIS NA JAGODZIANKI! 10.  UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! 11.  ZAPIEKANE OWOCE : ŚLIWKI POD MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ! PRZEPYSZNY DESER Z PIEKARNIKA 12.  TARTA(...)CIASTO Z BUDYNIEM, PORZECZKAMI I MIGDAŁOWĄ BEZĄ Z KRUSZONKĄ . 17.  DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI! 18. CIASTO Z TRUSKAWKAMI , BUDYNIEM I BEZĄ! 19.  SZARLOTKA NA CIEPŁO Z JAGODAMI I MALINAMI ! 20.  DROŻDŻÓWKI Z WIŚNIAMI I SEREM

SMYKWKUCHNI
Ciasto jogurtowe z borówkami i polewą z białej czekolady 93

Podobne ciasto robiliśmy jakiś miesiąc temu. Z malinami i polewą z mlecznej czekolady. Tym razem zmieniliśmy maliny na borówki. I uznaliśmy, że do borówek znacznie lepiej pasuje biała czekolada. Przytoczymy tutaj więc raz jeszcze ten przepis (z tymi niewielkimi modyfikacjami), bo do archiwalnych przepisów już nie zaglądacie tak często. A szkoda żeby ten przepis przepadł w odmętach bloga, bo jest

Marder&Marder Manufacture
Deser owocowy z bezą 89

zachwycił? Swoją prostotą i smakiem. Na upalne dni jest nie zastąpiony. Lepszy od ciasta i lodów. Przygotowuje się z dodatkiem mrożonych owoców. Mogą być tak naprawdę różne, jadłam z malinami i białą bezą, było pyszne:)) Postanowiłam trochę pozmieniać i sprawdzić jak smakuje. Moja beza była czekoladowa a maliny zastąpiłam borówkami. Efekt był, bo deser zniknął natychmiast:)) Myślę, że doskonale sprawdzą

gotuj ze mną
Rolada bezowa 145

papier do pieczenia ze spodu ciasta. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Krem: 200 ml słodkiej śmietany 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka rumu owoce: borówki / maliny / truskawki / wiśnie / jagody / brzoskwinie / jeżyny / porzeczki Śmietankę i serek wrzucamy do miski i miksujemy. Kiedy masa zacznie gęstnieć dodajemy cukier oraz rum. Miksujemy jeszcze minutkę. Na bezę wykładamy krem pozostawiając(...)margines bez kremu na 2 cm z jednej strony krótszego boku bezy. Na kremie rozkładamy owoce - u mnie borówki i maliny. Zawijamy roladę od strony gdzie krem sięga do końca krótszego boku. Zdecydowanie w zawijaniu pomaga nam ściereczka podłożona pod bezę. Można jeść od razu, ale schłodzona smakuje jeszcze lepiej

Emskie Smaki
Szybkie ciasto czekoladowe 98

odrobina cierpliwości, aż będziesz mogła wyjąć ciasto z piekarnika. Przygotowanie tego pysznego ciasta czekoladowego z owocami zajmie Ci nie więcej niż 10 minut. Wilgotne ciasto czekoladowe możesz zrobić z malinami, wiśniami albo Twoimi ulubionymi owocami, a dodatek kawy zdecydowanie poprawia jego smak.  To ciasto, które zawsze się udaje, każdemu smakuje i jest idealne na leniwe popołudnie. Jeśli szukasz przepisów(...)dodać troszkę więcej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  pół łyżeczki sody oczyszczonej  100 g jogurtu greckiego  50 g oleju słonecznikowego  2 jajka  200 g malin albo wiśni albo innych owoców sezonowych Szybkie ciasto czekoladowe przepis 1. Formę o wymiarach 21x10 cm wyłóż papierem do pieczenia 2. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni 3. W jednej

Cztery Fajery
SMAK LATA. CZYLI KRUCHE CIASTO Z MALINAMI 168

połowę schłodzonego ciasta, lekko  je dociskając. Spód podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut, studzimy. Piankę budyniową wykładamy na wystudzony spód ciasta, na piance układamy maliny (dziurką do góry). Na wierzch pianki z malinami ścieramy pozostałą część ciasta. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 35-40 minut

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania