serka waniliowego homogenizowanego 250 g serka mascarpone 400 ml mleczka kokosowego 90 % 100 g czekolady białej 5 łyżeczek żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka jagód 500 g malin Spód migdałowy: Migdały rozkruszam na pył w misie blendującej. Przekładam do miski, dodaję cukier, kakao roztopione masło i palcami łącze. Dno formy o wymiarach wykładam papierem do pieczenia. Wysypuję masę migdałową(...)kąpieli wodnej. Do żelatyny dodaję trzy łyżki masy serowej żeby ją zahartować. Wlewam cienkim strumieniem do sera i mieszam mikserem. Do formy wylewam 1/2 masy serowej, układam połowę malin, jagód. Druga połowa sera i układam resztę owoców. Wstawiam do lodówki do stężenia najlepiej
wesoła kuchniaśniadanie – budyń malinowy Składniki na jedną porcję: 130 g białej fasoli z puszki 30 g mleka kokosowego z puszki 30 g płatków owsianych średni, dojrzały banan 100 g malin łyżka masła orzechowego Sposób przygotowania: Fasolę przełóż na sito, przelej wodą i zostaw na chwilę. Następnie przełóż ją do naczynia blendera. Potem do fasoli dodaj płatki owsiane, banana pokrojonego(...)kawałki, maliny oraz masło orzechowe i mleko kokosowe. Całość dokładnie zmiksuj. Na koniec gotowy budyń przełóż do miski, udekoruj owocami lub innymi, ulubionymi dodatkami Smacznego Artykuł Ekspresowy pomysł na pożywne śniadanie pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia
365 dni dookoła kuchnizimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko Nadzienie: 2 budynie po 40 g każdy bez cukru 600 ml mleka 2 % 3 łyżki cukru owoce u mnie maliny 1. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder i posiekane masło. Całość siekamy nożem, dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. 2. Ciasto owijamy w folię i odstawiamy na 30 minut do lodówki(...)wlewamy do niego i gotujemy budyń. 2. Jak zgęstnieje to odkładamy do przestudzenia. 3. Jeszcze ciepły (nie gorący) przekładamy na ciasto i odkładamy do całkowitego wystudzenia. 4. Maliny myjemy, osuszamy i układamy na budyniu. Możemy posypać je cukrem pudem. Smacznego
kruche babeczkidwie porcje ) - 220 ml gorącej przegotowanej wody - 4 pełne łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 2 płaskie łyżeczki żelatyny - 5 łyżeczek cukru - 150 ml śmietanki 30% - 3-4 łyżeczki cukru pudru - kilka malin do dekoracji Wykonanie Kawę zalałam gorącą wodą, dodałam cukier i żelatynę. Dokładnie wymieszałam do rozpuszczenia żelatyny. Następnie do mieszaniny dodałam połowę śmietanki, wymieszałam, przelałam do szklaneczek i odstawiłam do lodówki(...)stężenia. Drogą połowę śmietanki ubiłam na sztywno z cukrem pudrem. Nałożyłam na stężały krem kawowy, udekorowałam malinami. Smacznego :) inspiracja : Smaker
Kuchnia z widokiem na ogródksylitolu Nutura -odrobinę kw. cytrynowego -proszek z liofilizowanego buraka (tyle aby uzyskać łady kolor) -2 łyżeczki żelatyny + ¼ szkl. gorącej wody Dodatkowo -woda, kw. cytrynowy, ksylitol (do nasączania blatów) -maliny, wiórki kokosowe RÓŻOWY BISZKOPT 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (można z odrobiną soli). 2. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol i miksować(...)dół przeciąć na dwa blaty. 2. Pierwszy blat umieścić w rancie lub tortownicy, nasączyć go wodą z ksylitolem i odrobiną kwasku. 3. Posmarować delikatnie blat kilkoma łyżkami kremu, ułożyć maliny po okręgu i przykryć je resztą kremu. 4. Następnie na krem nałożyć delikatnie drugi blat i lekko poodciskać do kremu. Również go nasączyć. 5. Całość szczelnie przykryć i włożyć
Candy Pandasmasła masa serowo-czekoladowa: 200 g sera białego (najlepiej takiego w "kiełbasce") 150 g białej czekolady 250 ml śmietany 30% mus malinowo-porzeczkowy: 200 g czerwonej porzeczki 100 g malin 5 łyżek cukru 70 ml wody 2 łyżki żelatyny Przygotowanie: spód: Ciastka kruszymy na "piasek" łączymy z rozpuszczonym masłem. Wysypujemy na formę i dociskamy do dna i boków formy. Formę(...)ubijamy na sztywno resztę śmietany, łączymy delikatnie z masą czekoladową, a potem z serem. Gotową masę przekładamy na spód z ciastek i odstawiamy do lodówki na pół godziny. mus : Maliny i porzeczki podgrzewamy w garnku, a kiedy puszczą sok miksujemy blenderem i przecieramy przez sito. Powstały mus dosładzamy (czerwona porzeczka jest dość kwaśna, więc dałam 5 łyżek cukru, ale można
Bon appetit mon amieKiedy przychodzi sezon na maliny piekę to ciasto praktycznie co tydzień. Moja rodzina je uwielbia
Prosty przepis naczekolady (deserowej lub gorzkiej), 180 g mąki pszennej (u mnie tortowa), masło i bułka tarta do wysypania formy krem : 750 g owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny, jeżyny, czarna porzeczka, jagody), 6 łyżek cukru, 300 ml śmietany kremówki 30%, 18 g żelatyny, do nasączenia : mocny napar herbaty, sok z cytryny, cukier, owoce do dekoracji (u mnie maliny i borówki
królestwo garówCZEREŚNIAMI I RABARBAREM! 5. RUSTYKALNA TARTA - CROSTATA 6. TARTA Z KREMEM CZEKOLADOWYM , TRUSKAWKAMI I JAGODAMI! 7. CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z KREMEM KOKOSOWYM! 8. TARTA Z MALINAMI I BEZĄ KOKOSOWĄ . 9. PRZEPIS NA JAGODZIANKI! 10. UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! 11. ZAPIEKANE OWOCE : ŚLIWKI POD MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ! PRZEPYSZNY DESER Z PIEKARNIKA 12. TARTA(...)CIASTO Z BUDYNIEM, PORZECZKAMI I MIGDAŁOWĄ BEZĄ Z KRUSZONKĄ . 17. DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI! 18. CIASTO Z TRUSKAWKAMI , BUDYNIEM I BEZĄ! 19. SZARLOTKA NA CIEPŁO Z JAGODAMI I MALINAMI ! 20. DROŻDŻÓWKI Z WIŚNIAMI I SEREM
SMYKWKUCHNIPodobne ciasto robiliśmy jakiś miesiąc temu. Z malinami i polewą z mlecznej czekolady. Tym razem zmieniliśmy maliny na borówki. I uznaliśmy, że do borówek znacznie lepiej pasuje biała czekolada. Przytoczymy tutaj więc raz jeszcze ten przepis (z tymi niewielkimi modyfikacjami), bo do archiwalnych przepisów już nie zaglądacie tak często. A szkoda żeby ten przepis przepadł w odmętach bloga, bo jest
Marder&Marder Manufacturezachwycił? Swoją prostotą i smakiem. Na upalne dni jest nie zastąpiony. Lepszy od ciasta i lodów. Przygotowuje się z dodatkiem mrożonych owoców. Mogą być tak naprawdę różne, jadłam z malinami i białą bezą, było pyszne:)) Postanowiłam trochę pozmieniać i sprawdzić jak smakuje. Moja beza była czekoladowa a maliny zastąpiłam borówkami. Efekt był, bo deser zniknął natychmiast:)) Myślę, że doskonale sprawdzą
gotuj ze mnąpapier do pieczenia ze spodu ciasta. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Krem: 200 ml słodkiej śmietany 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka rumu owoce: borówki / maliny / truskawki / wiśnie / jagody / brzoskwinie / jeżyny / porzeczki Śmietankę i serek wrzucamy do miski i miksujemy. Kiedy masa zacznie gęstnieć dodajemy cukier oraz rum. Miksujemy jeszcze minutkę. Na bezę wykładamy krem pozostawiając(...)margines bez kremu na 2 cm z jednej strony krótszego boku bezy. Na kremie rozkładamy owoce - u mnie borówki i maliny. Zawijamy roladę od strony gdzie krem sięga do końca krótszego boku. Zdecydowanie w zawijaniu pomaga nam ściereczka podłożona pod bezę. Można jeść od razu, ale schłodzona smakuje jeszcze lepiej
Emskie Smakiodrobina cierpliwości, aż będziesz mogła wyjąć ciasto z piekarnika. Przygotowanie tego pysznego ciasta czekoladowego z owocami zajmie Ci nie więcej niż 10 minut. Wilgotne ciasto czekoladowe możesz zrobić z malinami, wiśniami albo Twoimi ulubionymi owocami, a dodatek kawy zdecydowanie poprawia jego smak. To ciasto, które zawsze się udaje, każdemu smakuje i jest idealne na leniwe popołudnie. Jeśli szukasz przepisów(...)dodać troszkę więcej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 100 g jogurtu greckiego 50 g oleju słonecznikowego 2 jajka 200 g malin albo wiśni albo innych owoców sezonowych Szybkie ciasto czekoladowe przepis 1. Formę o wymiarach 21x10 cm wyłóż papierem do pieczenia 2. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni 3. W jednej
Cztery Fajerypołowę schłodzonego ciasta, lekko je dociskając. Spód podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut, studzimy. Piankę budyniową wykładamy na wystudzony spód ciasta, na piance układamy maliny (dziurką do góry). Na wierzch pianki z malinami ścieramy pozostałą część ciasta. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 35-40 minut
Walijskie Pichcenie