Składniki na ciasto : 20 dag mielonego maku- u mnie gotowy z torebki 6 jaj pół szklanki bułki tartej lub kaszy manny 3/4 szklanki cukru pudru łyżeczka
Proste PotrawySzybki i łatwy przepis na sernik z makiem z puszki – to przepis bez pieczenia! Połączenie gotowanego sernika z masą makową jest nieziemskie. Ciasto przygotowałam na
Via GustoSeromakowiec to dwa ciasta w jednym - sernik na spodzie makowym. Ale ten seromakowiec nie jest byle jaki - to ciasto na wypasie! Sernik z kawałkami brzoskwiń w
Kuchnia MagdaLenySeromakowiec to dwa ciasta w jednym - sernik na spodzie makowym. Ale ten seromakowiec nie jest byle jaki - to ciasto na wypasie! Sernik z kawałkami brzoskwiń w
Kuchnia MagdaLenyŚwiąteczny na wskroś makowy miodownik to cudowne połączenie dwóch ulubionych ciast na Boże Narodzenie. Tutaj w wersji z białym makiem (został mi po zrobieniu rogali marcińskich
Słodki sentymentZawsze chciałam upiec taki seromakowiec na kruchym cieście wg własnej fantazji. Marzył mi się smakowity i wilgotny mak, kremowy ser i odrobina kruchego ciasta dla przełamania
Słodki sentymentSernik dacquise, to ciasto, które jest inspirowane słynnym deserem dacquise. Zaczynając od czekoladowego brownie na spodzie, przez puszysty sernik, po masę krówkową i chrupiącą bezę na
codojedzeniaskładniki na jedno ciasto makowe: (pieczemy dwa takie same ciasta) 90 g mąki pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 80 g cukru 3 jajka (białka oddzielone od
Domowy Smak JedzeniaRzeszowiak, to jedno z wielu wyśmienitych ciast, ze zbioru przepisów Siostry Anastazji. Wykwintny i przepyszny, idealny na świąteczny
Praktyczna plDynia nadaje wypiekom magicznego, lekko pomarańczowego koloru. Uwielbiam to! Warto dodac puree dyniowe np. do ciasta drożdzowego, dzięki temu będzie cudownie wyglądało i będzie bardziej wilgotne
FlymetothespoonDomowa masa makowa Do przygotowania masy makowej możemy użyć maku niemielonego, który trzeba zmielić trzykrotnie lub kupić już zmielony mak i oszczędzić sobie przy tym dużo
Blog z ApetytemKakaowy biszkopt, mak i warstwy kremu. Ciasto jak nazwa mówi, to czysta euforia zmysłów. Rozpływa się w ustach, trudno zatrzymać się na jednym kawałku. Pychota
LatosiowydomPrzepis na przepyszny seromakowiec z brzoskwiniami i kokosem . To niezwykłe ciasto, które wspaniale komponuje kruchość kakaowego ciasta z delikatnością sera, wyrazistym smakiem maku, aromatem kokosa
RITA food channelRogale Świętomarcińskie to tradycyjne słodkie wypieki regionu Wielkopolski przygotowywane na 11 listopada – święto Marcina. Rogale Świętomarcińskie przygotowuje się z ciasta półfrancuskiego i nadziewa masą makową
Dorota SmakujeProponuję dziś prosty i fajny przepis na rodzaj torcika na niedzielę, taki przekładaniec z biszkoptem makowym i przepysznym kremem budyniowym z wiórkami kokosowymi . Serdecznie polecam i
Kawa z mlekiem