makowiec domowy - 579 przepisów (strona:32/39)

Co Lila jadła w środę? 34 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 245

oczkach marchewkę. Smażyłam na maśle klarowanym. Kolacja 19:00 Chlebek z ziarnami bez mąki, dostajemy od mojego taty (piecze sobie co dwa dni). Jest pyszny, według mnie smakuje jak makowiec (maku w nim nie ma 😄). Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę? 1 Co Lila jadła w środę? 2 Co Lila jadła w środę? 3 Co Lila(...)Lila jadła w środę? 30 Co Lila jadła w święta? Co Lila jadła w środę? 31 Co Lila jadła w środę? 32 Co Lila jadła w środę? 33 Domowe słodycze Jeśli chcesz być na bieżąco polub stronę Lady Och Mistrzyni

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowe tiramisu – prosty przepis 213

Tiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa, kandyzowana skórka pomarańczowa 206

Kandyzowanej skórki z pomarańczy używam od czasu do czasu, szczególnie w okresie świątecznym. Kandyzowanie owoców oznacza ich obróbkę w coraz większej ilości cukru. Domowy sposób pozwala mi kontrolować tę ilość, poza tym daje pewność, że w słoiczku nie pojawi się dodatkowy konserwant. W naszych warunkach nie mamy dostępu do prawdziwie dojrzałych pomarańczy, zatem niezwykle istotne w całym procesie przygotowania jest(...)przygotowaną skórkę można wykorzystywać do ciast i deserów po dwóch dniach. Po otworzeniu słoiczka przechowywać w lodówce nawet do pół roku. Ten zapas skórki pomarańczowej przygotowywałam z myślą o makowcach, keksie i wiewiórce świątecznej . W ten sam sposób można przygotować skórkę przeznaczoną do deserów. Trzeba wtedy pokroić skórkę w podłużne paseczki

Weekendy w domu i ogrodzie
Wieniec drożdżowy z makiem. 288

     Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was kolejną propozycję na pyszny, pachnący, mięciutki wypiek drożdżowy, a mianowicie na wieniec drożdżowy z makiem. Przyznam się

Rozpustne gotowanie
Proste szaszłyki z grilla 255

Proste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepisy na słodkości 2250

Na zdjęciu: Oczy CarycyCIASTA I TORTYApple bread Babka drożdżowaBabka kajmakowaBabka kawowa Babka pomarańczowa na białkach Babka z makiem na białkach Bananowiec bez pieczenia Biszkopt

Kuchnia domowa Ani
ciasto drożdżowe z serem i żurawiną 184

składniki na ciasto drożdżowe: 550-600 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g drożdży 250 ml mleka, letniego 90 g cukru 2 jajka 70 g masła

Domowy Smak Jedzenia
Nominacje do Liebster Blog Award 154

daje wam najwięcej radości w ży ciu?    Rodzina Co według Was jest najlepsze na letnie upały?   Leżak w cieniu Czy macie swój ulubiony ,,babciny'' przepis?   Makowiec Książka do której chętnie wracacie?   Dziewczynka w zielonym sweterku.W ciemności Wasz ulubiony deser?    Panna cotta Wasz stosunek do zup-lubisz czy nie znosisz?    Lubię,bardzo(...)Pierogi, makaron ze szpinakiem Trzy rzeczy, bez których ciężko Ci się obyć?   Telefon, telefon, telefon Twój idealny dzień? Opisz w  trzech zdaniach.   Poranna kawa w domowym zaciszu. Obiad w gronie najbliższych. Długie, bardzo długie spacery z dzieciakami. Twój ulubiony serial?   Nie oglądam seriali Częściej jadasz dania mięsne czy wegetariańskie?   Mięsne Cecha, którą najbardziej cenisz

magiczna kuchnia Kasi
Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami 138

wilgotna, mięciutka, naładowana bakaliami, mało słodka. Osobiście bardzo polecam. Masę makową można przygotować dzień wcześniej. Przepis na kołacz jest zmodyfikowaną wersją przepisu na Makowiec zawijany . Przepis na drożdżowe, lekko zmodyfikowany pochodzi z blogu Moje Wypieki . Jeżeli makowce zawijane wam nie wychodzą, spokojnie możecie zrobić tego kołacza, on Wam wyjdzie na 100%. Składniki na formę 30 cm średnicy: 3 szklanki mąki(...)piekarnika, całkowicie wystudzić. Wyjąć z formy. Podawać. Masa makowa: 500 gr suchego maku zmielonego (można kupić w Lidlu) 3 łyżki miodu 6 białek 1/2 szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej np. domowej z tego przepisu 50 gr rodzynek 50 gr daktyli (ewentualnie można dać więcej rodzynek) 150 gr orzechów włoskich kilka kropel olejku migdałowego 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu

moj przepis na
Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami 118

wilgotna, mięciutka, naładowana bakaliami, mało słodka. Osobiście bardzo polecam. Masę makową można przygotować dzień wcześniej. Przepis na kołacz jest zmodyfikowaną wersją przepisu na Makowiec zawijany . Przepis na drożdżowe, lekko zmodyfikowany pochodzi z blogu Moje Wypieki . Jeżeli makowce zawijane wam nie wychodzą, spokojnie możecie zrobić tego kołacza, on Wam wyjdzie na 100%. Składniki na formę 30 cm średnicy: 3 szklanki mąki(...)piekarnika, całkowicie wystudzić. Wyjąć z formy. Podawać. Masa makowa: 500 gr suchego maku zmielonego (można kupić w Lidlu) 3 łyżki miodu 6 białek 1/2 szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej np. domowej z tego przepisu 50 gr rodzynek 50 gr daktyli (ewentualnie można dać więcej rodzynek) 150 gr orzechów włoskich kilka kropel olejku migdałowego 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu

moj przepis na
Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami 183

wilgotna, mięciutka, naładowana bakaliami, mało słodka. Osobiście bardzo polecam. Masę makową można przygotować dzień wcześniej. Przepis na kołacz jest zmodyfikowaną wersją przepisu na Makowiec zawijany . Przepis na drożdżowe, lekko zmodyfikowany pochodzi z blogu Moje Wypieki . Jeżeli makowce zawijane wam nie wychodzą, spokojnie możecie zrobić tego kołacza, on Wam wyjdzie na 100%. Składniki na formę 30 cm średnicy: 3 szklanki mąki(...)piekarnika, całkowicie wystudzić. Wyjąć z formy. Podawać. Masa makowa: 500 gr suchego maku zmielonego (można kupić w Lidlu) 3 łyżki miodu 6 białek 1/2 szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej np. domowej z tego przepisu 50 gr rodzynek 50 gr daktyli (ewentualnie można dać więcej rodzynek) 150 gr orzechów włoskich kilka kropel olejku migdałowego 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu

moj przepis na
Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami 287

dużo. Drożdżówka jest wilgotna, mięciutka, naładowana bakaliami, mało słodka. Osobiście bardzo polecam. Masę makową można przygotować dzień wcześniej. Przepis na kołacz jest zmodyfikowaną wersją przepisu na Makowiec zawijany . Jeżeli makowce zawijane wam nie wychodzą, spokojnie możecie zrobić tego kołacza, on Wam wyjdzie na 100%. Składniki na formę 30 cm średnicy: 3 szklanki mąki pszennej plus 3 łyżki do podsypywania(...)piekarnika, całkowicie wystudzić. Wyjąć z formy. Podawać. Masa makowa: 500 gr suchego maku zmielonego (można kupić w Lidlu) 3 łyżki miodu 6 białek 1/2 szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej np. domowej z tego przepisu 50 gr rodzynek 50 gr daktyli (ewentualnie można dać więcej rodzynek) 150 gr orzechów włoskich kilka kropel olejku migdałowego 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu

moj przepis na
Warsztaty z marką Kenwood i Michelem Moran 92

programach, które oglądacie. Bezpośredni, zabawny, a w tym wszystkim profesjonalny w kuchni 🙂 Podczas spotkania przygotowaliśmy pyszne i ponadczasowe potrawy, które można podać nie tylko od święta. Zrobiliśmy domowe pesto, filet z łososia jurajskiego z escabeche oraz korzenne śliwki z sosem anglaise i kruszonką. W spotkaniu uczestniczyła ósemka influencerów, między innymi Grzegorz z Przepisy Joli , Edyta z Madame Edith , Beata(...)dwie misy, czyli jest idealny dla osób, które dużo gotują. W jednej misie można przygotowywać ciasto i odstawić do wyrośnięcia, a w drugiej jednocześnie przygotowywać masę na przykład do makowca 😉 Do robota dołączone są także trzy podstawowe mieszadła ze stali nierdzewnej – trzepaczka do ubijania piany i ucierania, spiralny hak do ciasta i kultowe mieszadło K, która doskonała jest

Kuchnia Bazylii
Pierniczki alpejskie 264

Pierniczki alpejskie Kruche, mięciutkie i puszyste, od razu po upieczeni. Domowe pierniczki alpejskie wprost rozpływają się w ustach, w smaku bardzo przypominają te sklepowe ale uważam, że są od nich jeszcze smaczniejsze Polecam!   Składniki: 1/2 kg mąki + mąka do podsypania 4 żółtka 2 białka 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżki kakao 100 ml gęstej kwaśnej śmietany 18%, w temperaturze(...)uzyskamy poprzez wymieszanie 1 szklanki cukru pudru z 3-5 łyżek śmietanki *** *** Z podanych składników wychodzi około 60-70 pierniczków – w zależności od wielkości foremek *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: Makowiec 10 pomysłów na pyszne i efektownie wyglądające ciasta, którymi zaskoczysz swoich gości! Artykuł Pierniczki alpejskie pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania