makowiec domowy - 579 przepisów (strona:14/39)

Masa makowa do wypieków 132

Tradycyjna, domowa masa makowa. Sprawdzony i uniwersalny przepis na słodką masę makową, którą możesz użyć do makowców, bułeczek, serników z makiem i wszelkich drożdżowych wypieków. Seromakowiec tradycyjny - przepis! Czas przygotowywania:  do 30 minut Ilość masy:  500 g Składniki: • 500 g niebieskiego maku • 100 g rodzynków • 50 g orzechów włoskich • 100 g kandyzowanej skórki z pomarańczy

AniaGotuje.pl
Makowiec zawijany wg siostry Anastazji 1219

Tak jak większość osób nie wyobrażam sobie świąt bez makowca, ale do tej pory jakoś nie paliłam się do jego przygotowania, bo wydawało mi się, że

Domowa Cookierenka Agi
Serowe pączki – błyskawiczny przepis 231

Wielkimi krokami zbliża się tłusty czwartek pora zatem przygotować domowe pączki. Jeśli nie macie czasu i siły na wyrabianie ciasta skorzystajcie z przepisu na serowe pączki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makowiec drożdżowy 172

przechodzi i wracam do trenowania. Święta to taki okres, kiedy intensywność domowych wypieków wzrasta. W tym roku postanowiłam, że nadszedł czas na poszerzenie swojego repertuaru ciast. I nie, nie mogłam sobie wybrać czegoś prostego, bo po co. Lepiej od razu dać sobie w kość. Padło na makowiec drożdżowy. I wiecie co? Okazał się bardzo przyjemny w obyciu i robieniu. Mówię(...)łyżeczka ekstraktu z wanilii) 380 g mąki pszennej tortowej 190 ml ciepłego mleka 110 g masła, roztopionego i ostudzonego dwie puszki gotowej masy makowej z bakaliami lub domowa masa makowa (przepis poniżej) Drożdże wrzucamy do miseczki i rozcieramy je z łyżką cukru do momentu, aż zrobi się lejąca pasta. Oznacza to, że drożdże wstały i zaczynają jeść i panuje ogólna

ladykitchen
Prosty makowiec z kruchą kratką 169

Prosty makowiec z kruchą kratką Są ciasta, których po prostu nie może zabraknąć na świątecznym stole. Taki właśni jest prosty makowiec z kruchą kratką. Klasyka uwielbiana przez domowników i gości. Pyszny, prosty do przygotowania. Wystarczy zagnieść kruche ciasto i przygotować domową masę makową. Kilka kroków i można się cieszyć domowym wypiekiem, który w smaku przypomina słodkości babci. Ach… moja(...)jeśli zależy wam na czasie możecie wykorzystać kupną masę makową. Ja jednak polecam wam przygotować masę makową własnoręcznie. W przepisie pokazuje jakie jest, to proste. Zobacz przepis na „Prosty makowiec z kruchą kratką” na Blix.pl (klik

Słodkie okruszki
Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa 98

mojprzepisna.pl | Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa Święta zbliżają się wielkimi krokami, ja już szykuję swoją kandyzowaną skórkę pomarańczową do Makowca zawijanego , a wy, używacie skórki pomarańczowej, do jakich ciast? Nie powiem, jest z nią trochę roboty, ale warto mieć swoją skórkę pomarańczową w spiżarce. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na 4 słoiczki po 200 ml: 12 pomarańczy (najlepiej ekologiczne i niewoskowane(...)kocem do całkowitego wystudzenia, następnie wstawić do spiżarki, w ciemne miejsce. Skórki można też przechowywać kilka tygodni w lodówce, wtedy syrop można odcedzić i nie trzeba też pasteryzować. Powodzenia! Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa

moj przepis na
Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa 102

mojprzepisna.pl | Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa Święta zbliżają się wielkimi krokami, ja już szykuję swoją kandyzowaną skórkę pomarańczową do Makowca zawijanego , a wy, używacie skórki pomarańczowej, do jakich ciast? Nie powiem, jest z nią trochę roboty, ale warto mieć swoją skórkę pomarańczową w spiżarce. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na 4 słoiczki po 200 ml: 12 pomarańczy (najlepiej ekologiczne i niewoskowane(...)kocem do całkowitego wystudzenia, następnie wstawić do spiżarki, w ciemne miejsce. Skórki można też przechowywać kilka tygodni w lodówce, wtedy syrop można odcedzić i nie trzeba też pasteryzować. Powodzenia! Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa   .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa 143

mojprzepisna.pl | Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa Święta zbliżają się wielkimi krokami, ja już szykuję swoją kandyzowaną skórkę pomarańczową do Makowca zawijanego , a wy, używacie skórki pomarańczowej, do jakich ciast? Nie powiem, jest z nią trochę roboty, ale warto mieć swoją skórkę pomarańczową w spiżarce. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na 4 słoiczki po 200 ml: 12 pomarańczy (najlepiej ekologiczne i niewoskowane(...)kocem do całkowitego wystudzenia, następnie wstawić do spiżarki, w ciemne miejsce. Skórki można też przechowywać kilka tygodni w lodówce, wtedy syrop można odcedzić i nie trzeba też pasteryzować. Powodzenia! Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa

moj przepis na
Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa 236

mojprzepisna.pl | Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa Święta zbliżają się wielkimi krokami, ja już szykuję swoją kandyzowaną skórkę pomarańczową do Makowca zawijanego , a wy, używacie skórki pomarańczowej, do jakich ciast? Nie powiem, jest z nią trochę roboty, ale warto mieć swoją skórkę pomarańczową w spiżarce. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na 4 słoiczki po 200 ml: 12 pomarańczy (najlepiej ekologiczne i niewoskowane(...)kocem do całkowitego wystudzenia, następnie wstawić do spiżarki, w ciemne miejsce. Skórki można też przechowywać kilka tygodni w lodówce, wtedy syrop można odcedzić i nie trzeba też pasteryzować. Powodzenia! Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa   listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='12 pomarańczy (najlepiej ekologiczne i niewoskowane) 4 szklanki cukru'; document.write

moj przepis na
Świąteczne pierniczki – szybko i smacznie 240

Tym razem będzie gościnny wpis z przepisem Basi na świąteczne pierniczki :) Warto przygotować chwilę wcześniej aby odpowiednio skruszały i nie były zbyt twarde. Pierniczki najlepiej jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Masa makowa 199

okresie świątecznym sporo osób poszukuje przepisu na pyszną domową masę makową. Ja robię taką i uważam, że to jedna z lepszych mas. Z nią makowce są pyszne. Składniki: Masa makowa: 250 g maku zmielonego* 250-300 ml mleka 130 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki miodu 30 g masła 100 g rodzynek 50 g orzechów włoskich

Ala piecze i gotuje
Choinka – Makowiec z ciasta francuskiego 186

Choinka – Makowiec z ciasta francuskiego – deser bardzo prosty do przygotowania jeśli posłużymy się już gotowymi półproduktami. W wersji slow food sami możemy przygotować domową masę makową czy ciasto francuskie albo półfrancuskie . Sprawdzi się jako jadalna świąteczna dekoracja. Właśnie prostota i szybkość przygotowania to wielki walor tego ciasta, można zrobić je nawet kiedy jesteśmy bardzo zapracowani a chcemy(...)wnieść własnoręcznie przygotowany wkład w wigilię w pracy czy mikołajkową imprezę u dzieci w szkole ( z tym ciastem nawet starsze dzieci spokojnie sobie poradzą!) PRZEPIS CHOINKA MAKOWIEC Z CIASTA FRANCUSKIEGO Składniki choinka makowiec z ciasta francuskiego: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 szklanka masy makowej 1 jajko cukier puder Jak zrobić choinka makowiec z ciasta francuskiego: Zaczynamy od przygotowania ciasta. Najpierw

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania