makowiec bez pieczenia - 502 przepisów (strona:16/34)

Rozgrzewający deser wiśniowy z podchmielonymi wisienkami 181

W zimowe dni stawiam często na proste, ale jakże smaczne rozwiązania. Dziś zapraszam Was na rozgrzewający deser wiśniowy z podchmielonymi wisienkami . Czyli nic innego jak pyszny

Słodkie okruszki
Tort makowy z kremem budyniowym (Torta ai semi di papavero con crema di budino) 170

niemalejącym powodzeniem wśród naszych gości.  Lekkie blaty makowe tortu upieczone s ą  bez m ą ki a  przełożone  są  aksamitnym, puszystym i maślanym kremem budyniowym z dodatkiem mascarpone. Tort smakuje jak najlepszy i wilgotny makowiec, nie sposób mu odmówić ;) SKŁADNIKI Biszkopt 150 g suchego maku (zmielonego) 100 g cukru(...)wykładamy papierem do pieczenia. Rozbijamy jajka, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy zmielony mak oraz bułkę tartą. Na koniec do ciasta delikatnie wmieszamy ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto przelewamy do formy i  pieczemy ok. 35-45 minut do tzw. suchego

La grande e la piccola cuoca
Snikers pomarańczowy z kajmakiem 201

cieście, a mama w makowcu z masą kawową. Moja specjalność to cappucino i śniegowiec. Każdego roku na święta wszyscy piekli swoje ulubione ciasta. Odkąd Anya wyjechała osiem lat temu, nie jadłam snikersa, bo po pierwsze nie miałam przepisu, a po drugie nigdy go nie piekłam. Zrobiłam więc swoją wersję z kombinowanego(...)jadł do tej pory. Dostał spory kawałek dla całej rodziny, ale z nikim się nie podzielił, nawet nie przyznał się i zjadł po drodze bez krojenia. Ciekawe, co powie na snikersa Anyi. Składniki: Ciasto miodowe • 600 g maki pszennej • 200 g masła • 1/2 szklanki cukru • 2 żółtka • 2 jajka • 1/2 łyżeczki sody

To co kocham
Mały głód : ciasteczka owsiane 182

bazuje na niezastąpionej owsiance. Dzisiaj przedstawię Wam mój ulubiony przepis. Przyda się przede wszystkim dla tych, którzy w święta będą musieli obejść się bez tych wszystkich łakoci! Ommm <3 Mamuś nadchodzę, szykuj serniczek, jabłecznik, makowiec... Później to razem wybiegamy! Jak zawsze! Teraz do konkretów: Może moje zawodne ,,na oko'' wam się na nic nie przyda ale myślę(...)poniesie) - cynamon (kto ile lubi :D) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: - banany rozgniatamy widelcem -jabłka ścieramy na tarce lub kroimy w kosteczkę - do owoców dodajemy pozostałe składniki - masę wykładamy na papier do pieczenia (za pomocą łyżki lub rąk, jak kto lubi) - pieczemy w 180 ° C,  max 30 minut (musicie obserwować koniecznie, bo łatwo je spalić) ŻYCZĘ SMACZNEGO! PS Uważajcie, uzależniają

fitolarun.blogspot.com
Seromak, sernikomakowiec, sernik z makiem na piernikowym, korzennym spodzie 217

smaki w jednym cieście :) Sernik, makowiec i pierniki. To już szczyt świątecznego szczęścia, dla moich kubków smakowych. Odkąd mam już swój ulubiony przepis na masę makową , sprawdzony ser na sernik - sernikomakowiec mogę robić z zamkniętymi oczami i wiem, że zawsze wyjdzie mi dobry! A więc do roboty! Składniki: * spód: - 200g pierników lub ciasteczek korzennych (bez lukru) - 120g roztopionego masła(...)łyżka mąki ziemniaczanej - 50g roztopionego masła - ziarenka z laski wanilii lub 1 łyżka esencji waniliowej Spód: Pierniki rozkruszyć i połączyć z roztopionym masłem.  Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć piernikowy spód. Wsadzić do lodówki. Masa makowa: Do przygotowanej masy dodać przesianą przez sito mąkę oraz 2 ubite na sztywno białka. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć na piernikowy spód. Wyrównać

CookYourself
Babka Wielkanocna 190

Święta Wielkanocne już za pasem, oprócz tradycyjnych przystawek i wystawnych dań nie może na wielkanocnych stołach zabraknąć również świątecznych wypieków. Tak więc najwyższa pora zakasać rękawy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Seromakowiec 178

stworzone z dwóch mas: serowej i makowej, które w połączeniu tworzą pyszny deser i dodatek do kawy. Zasmakuje nawet tym, którzy nie lubią ani sernika ani makowca. U mnie seromakowiec jest w wersji bez spodu i polewy, ale można go przygotować również na spodzie z herbatników lub ciasta kruchego i oblać lukrem. Pycha! Składniki Masa serowa(...)otartej skórki z pomarańczy (wcześniej sparzonej i umytej) płaska łyżeczka cynamonu szczypta imbiru suszonego łyżka masła Czas przygotowania około 2 godziny na przygotowanie obu mas + 1,5 godziny na pieczenie Liczba porcji Tortownica  średnicy 24 cm (około 10 kawałków) Wartości odżywcze w porcji (bez dekoracji) Kalorie: 415 Białko: 13,2 g Tłuszcze: 30,7 g Węglowodany

Analiza Smaku
Serniko makowiec. Wegański jagielniczek 184

Serniko makowiec Składniki na część jaglaną: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 10 łyżek wiórków kokosowych 2 łyżki mąki ziemniaczanej 8 daktyli bez pestek kawałek skórki z pomarańczy 50 ml soku pomarańczowego 2 łyżki oleju kokosowego agawa Składniki na część jaglaną: 400 g maku 10 daktyli bez pestek agawa Składniki na polewę czekoladową: 10 daktyli bez pestek(...)agawę, mąkę ziemniaczaną, olej kokosowy i zblendowałam na gładko. Dodałam daktyle pokrojone na małe kawałki (wcześniej zalewam je wrzątkiem). Całą masę dokładnie mieszam, przekładam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika na 30 min, temp. 180°C. Część makowa Mak i daktyle zalałam wodą, dusiłam ok 10 min. Następnie 2 razy zmieliłam mak w maszynce. Dodałam

nietadieta
Makowy pleśniak 394

szybki w przygotowaniu, bo wystarczy kruche ciasto i gotowa masa makowa i mamy makowiec last minute ;). Pyszny i elegancki, idealnie nada się na wielkanocny stół. Ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła (lub margaryny) 5 żółtek 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao puszka masy makowej Helio Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy(...)godziny. Jasne ciasto z lodówki wykładamy na blaszkę do pieczenia (moja ma 23,5x35,5 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, na nie wykładamy masę makową, a na nią brązowe ciasto (można je zetrzeć na tartce, lub rozwałkować na papierze do pieczenia i przełożyć na mak).   Beza: 5 białek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru Białka

Cynamonowe szczęście
Makowiec bezglutenowy 180

Inaczej rzecz ujmując makowiec bez ciasta... Bardzo fajny smak, mocno aromatyczny i oczywiście znika ekspresowo:-) Z tym makowcem prowadzę trochę nierówną walkę. Próbowałam go zrobić na maku z puszki i wyszła paćka, smaczna ale jednak paćka.... Więc nie polecam. Próbowałam również zrobić swoją masę makową i z kolei wyszła za sucha... Ale się nie poddałam, zmodyfikowałam i wyszło (prawie(...)blachy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bezglutenową bułką tartą. Piec ok 60-70 minut w 170 stopniach. Z krojeniem należy poczekać do wystygnięcia. Całość polać lukrem lub roztopioną czekoladą. Ja zrobiłam lukier z soku z cytryny i cukru pudru. Dodał trochę kwaskowatego smaku. Niestety zanim polałam lukrem mąż dobrał się do makowca...:-) Polecam i smacznego:-)   Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Ciasto jogurtowe z borówkami 274

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, a nie chcecie zbyt wiele czasu spędzić w kuchni polecam wam szybkie ciasto jogurtowe z borówkami. Samo przygotowanie ciasta nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Serniko makowiec. Wegański jagielniczek, wersja 2 213

Serniko makowiec Składniki na część jaglaną: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 10 łyżek wiórków kokosowych 2 łyżki mąki ziemniaczanej kawałek skórki z pomarańczy 2 łyżki oleju kokosowego agawa (może być miód - ale to już nie będzie wersja wegańska) Składniki na część jaglaną: 400 g maku 10 daktyli bez pestek agawa Składniki na polewę czekoladową: 10 daktyli bez pestek(...)kaszy dodałam agawę, mąkę ziemniaczaną, olej kokosowy i zblendowałam na gładko. Dodałam sparzoną i pokrojoną na drobno skórkę pomarańczy. Całą masę dokładnie wymieszałam, przełożyłam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika na 30 min, temp. 180°C. Część makowa Mak i daktyle zalałam wodą, dusiłam ok 10 min. Następnie 3 razy zmieliłam mak w maszynce. Dodałam

nietadieta
Makowiec najłatwiejszy 270

Najłatwiejszy makowiec, czyli prezentowane już wcześniej "ciasto na łyżki", tyle, że na wierzchu zamiast owoców masa makowa. Do tego słodziutka kruszonka. Pycha. Ciasto: 20 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru 20 łyżek oleju 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego Kruszonka: 1/4 kostki margaryny (roztopić) 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1łyżeczka(...)migdałowego Wszystkie składniki ciasta dobrze wymieszać łyżką, do uzyskania jednolitej konsystencji. Wylać na blaszkę (24x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć łyżeczką nieregularnie małe porcje masy makowej (wymieszanej z pozostałymi składnikami). Można oczywiście użyć gotowej masy makowej bez proponowanej "poprawki". Wymieszać sypkie składniki kruszonki, dodać żółtko oraz roztopioną i ostudzoną margarynę. Zagnieść palcami. W razie potrzeby dodać

Praktyczna pl
Pijany przekładaniec (Pijak) 275

Zapraszam na przepyszne ciacho: delikatny biszkopt i beza makowo - kokosowa przełożone kremem budyniowym, całość obłożona biszkoptami nasączonymi w likierze amaretto, o polewie i dżemie nie wspominając

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania