Dzisiaj na obiad miałam golonkę z indyka w sosie koperkowym. Podałam z ziemniakami pure, ale można również podać z ryżem, makaronem czy kluskami. Do obiadu proponuję również marchewkę duszoną i mamy super jedzonko. Zapraszam również tutaj po inne przepisy na dania mięsne. 2 golonki indycze 200 ml śmietany 1 pęczek koperku 2 łyżki masła klarowanego 2 szklanki wody
O kuchni z uczuciemroślinne o budowie i działaniu podobnym do estrogenów, hormonów kobiecych odpowiadających za popęd płciowy. Także… na kolację we dwoje, podajcie szparagi! Polecane przepisy ze szparagami: Wiosenna, piknikowa sałatka z makaronem Szparagi w szynce długodojrzewającej Chłodnik z białych szparagów Źródła:http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/szparagi-wlasciwosci-odzywcze-i-lecznicze-jakie-witaminy-i-mineraly-za_41480.html; http://tipy.interia.pl/artykul_8312,jakie-sa-lecznicze-wlasciwosci-szparagow,4.html; http://targsmaku.pl/gotowanie/sztuka-kulinarna,643/4-powody-dla-ktorych-warto-jesc-szparagi,34568.html; https://portal.abczdrowie.pl/wlasciwosci-szparagow
Kuchnia Bazyliimasła. Pamiętajcie żeby dłużej bo około 5-6 min gotować szparagi grubsze, a tym cieniutkim nawet 3-4 min powinny wystarczyć. Wkładamy szparagi do wody zawsze pionowo, trochę jak makaron a z czasem zanurzamy, wynika to z faktu, że główki gotują się o wiele szybciej niż dolne części szparagów. Risotto serwujemy ze szparagami na wierzchu, możecie zawsze główki zostawić
Kuba Gotujeteż masło roślinne. Wprowadź do swojej diety duże ilości białka i tłuszczów nienasyconych. Ich źródłem są jajka, mleko, nabiał, sery śmietankowe i mięso. Jedz łatwo przyswajalne węglowodany: kasze, ryże, makarony i pieczywo z pełnego ziarna, a także owoce. Jeżeli zależy Ci na długotrwałym efekcie, zmianę diety rozpocznij poprzez stopniowe zwiększanie ilości spożywanych kalorii. Upewnij się jakie jest Twoje
Codogaraproste zadanie, na jakie z pozoru wygląda. Podobnie jak w kuchni włoskiej, we Francji również możemy znaleźć sporą ilość przepisów na dania makaronowe. Jeżeli chcecie wykonać francuskie przepisy na makarony to najważniejsze jest dobranie odpowiedniego rodzaju sera oraz przygotowanie sosów. Odgrywają one fundamentalną rolę w całym procesie gotowania. Jest pięć podstawowych, z których następnie wykonuje się kolejne kombinacje
Codogarabadań historyków i archeologów to właśnie uprawa płaskurki stanowi początki polskiego rolnictwa. Płaskurka jest popularna w Niemczech i we Włoszech, można tam kupić nie tylko mąki, ale także makarony i chleby przygotowane na jej bazie. W Polsce jest jeszcze dość mało popularna, ale być może już niedługo to się zmieni... Współcześnie możemy spotkać trzy odmiany farro: farro grande
Smaczne ZdroweProste w wykonaniu aromatyczne kuleczki mięsne. Do tego ulubiony sos, makaron, ryż lub ziemniaki i danie gotowe! Dziś u mnie pulpeciki z sosem serowo-koperkowym podane na penne. Składniki: 500 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 czerstwa kajzerka szklanka mleka 1 średnia cebula 1 jajko ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 3 ziarna ziela angielskiego liść
Zasmakuj Kuchniplastry bakłażana i układamy naczyniu żaroodpornym. Całość zalewamy sosem z patelni i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 -35 min. Możemy podawać z pieczywem, ryżem lub makaronem. Artykuł ROLADKI Z BAKŁAŻANA pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM
Markowy smakdusić do miękkości mięsa śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do mięsa zagęszczając sos, wsypać czosnek niedźwiedzi, doprawić przyprawą w płynie - gulasz jest pyszny do kaszy, ryżu, ziemniaków, makaronu................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięcoś w domu niż wydawać pieniądze na niezbyt zdrowe przekąski. Zapraszam na lekki, wiosenny zestaw;) Śniadanie : Orientalny omlecik (z dodatkiem chilli, sosu sojowego, dymki, czosnku i cukru). Lunch : Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem (nieco uproszczony przepis na wiosenne farfalle ) Przekąska : Pomidorki koktajlowe i winogrono Smacznego
Codzienne GotowanieUwielbiam tuńczyka, właściwie mogłabym go jeść bez przerwy. Smakuje równie dobrze od tak sam, jako dodatek do makaronów , sałatek, ryżu, tortilli i wielu innych dań. Dziś zapraszam Was na prosty i pyszny omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami. Spróbujcie. Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami. Użyłam tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym Graal. Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami
Słodkie okruszkiCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakurazu całego płynu – ryż musi się rozklejać powoli. Risotto jest gotowe po około 12-18 minutach, kiedy ryż jest miękki ale jeszcze odczuwalnie jędrny w środku – zupełnie jak makaron ugotowany al dente. Dodajemy wtedy na patelnię szparagowe purée, dokładnie łączymy je z ryżem i chwilę odparowujemy. Solimy, pieprzymy, wsypujemy cały starty ser i płatki szparagów, całość dokładnie mieszamy. Rozkładamy porcje
Karo in the KitchenSmakuje wyśmienicie na pizzy, hot dogach, sałatkach, suchych przekąskach, jako dodatek do mięs czy warzyw. Można go użyć jako sos do gołąbków, makaronu, czy też do domowych zapiekanek. Jest uniwersalny, szybko się wykonuje i smakuje bardzo dobrze. Chyba każdy go lubi:) Polecam i życzę smacznego:) Składniki: 2 duże i dojrzałe pomidory pół szklanki passaty 1 duża cebula 1 ząbek czosnku
Zasmakuj KuchniZiemniaki Hasselback Ziemniaki w marynacie Buraczki zasmażane Pieczone ziemniaczki Ćwikła Makaron domowy
NA MOIM TALERZU