niskokaloryczne jest sycące, przez dużą zawartość błonnika i wody. Jest tak skomponowane, że jedyną przyprawą jest szczypta soli. Idealne na ciepło i na zimno. Śmiało można dodać do niego makaron, ryż cz też kaszę. Resztę zabiorę ze sobą jutro do pracy na drugie śniadanie. Składniki na 3 porcje: wartość odżywcza 1 z 3 porcji: 160 kcal/11 g białka
greenscarfsolidne podstawy jak przyrządzić solidny wywar, dobre spaghetti czy pastę z warzyw. Za to jest to kopalnia wiedzy o produktach wykorzystywanych głównie w kuchni włoskiej. Historia makaronu, rodzaje, zastosowanie, dobry przepis na niego, kurcze aż w głowie mi się zakręciło, tak wiele rodzajów, tyle nazw. Dodatkowo informacje co znaczą same nazwy. Rodzaje mięsa, serów, oliwy, ziół, warzyw, owoców, kawy, wina
Blondynka Gotujenastępujące propozycje: Tarta warzywna pod kołderką z mozzarelli Jajka zapiekane Carpaccio z buraków Pesto z naci marchwi Sałatka ze szparagów białych i zielonych Ryba w zielonej herbacie Pieczona owsianka Makaron z warzywami w pomidorowym sosie Ryż z kurczakiem na zielono Cytrusowa lemoniada z kiwi i natką pietruszki Bardzo dziękuję wszystkim uczestniczkom akcji za smaczne propozycje :) wszystkich chętnych zapraszam do wspólnego
Codzienna kuchnia niecodziennamyślę o kuchni włoskiej to widzę pizzę, potem długo, długo nic i makaron z owocami morza. Risotto jakoś nigdy nie przewijało się przez nasze stoły na włoskich wyprawach, za to zapach pizzy i smak lodów pozostanie w mej pamięci na wieki! Jaglotto, nie powstało więc z pasji do risotto, a raczej z ciekawości. Czasem tak sobie siedzę z kawą
Fill The Bowlwody z papryki. W miseczce mieszamy śmietanę, mleko i przyprawy, kiedy kurczak już się zrumieni przelewamy na patelnię nasz sos i gotujemy około 10-15 minut. Podajemy z makaronem - u mnie razowy. Smacznego
Moje-pitraszeniewiecie uwielbiam szpinak i wykorzystuję go w swojej kuchni bardzo często. Dodaję go do makaronów, mięs, a także wykorzystuję jako farsz do naleśników i krokietów. Dziś postawiłam na zdrowe placuszki szpinakowe , które są świetnym pomysłem na lekki, ale sycący, jesienny obiad. Przygotowane z dodatkiem mąki ryżowej oraz nasion lnu, które tak dobrze wpływają na nasz układ trawienny. Można je zajadać
Ostra na Słodkoserów biffi Krakersy oliwkowe Bułeczki z kremem mlecznym Ale to jedynie przysłowiowy „wierzchołek góry” smaków, które możecie znaleźć i nabyć w sklepie Smaki Południa . Znajdziecie w nim makarony, ryże, oliwy, słodycze, płatki śniadaniowe, sosy, kawy, herbaty i wiele innych znakomitych produktów, których trudno szukać na półkach pobliskich sklepów. Dzięki Smakom Południa możecie poznać również smak trufli. Warto zajrzeć
Słodkie okruszkiSmaczna i prosta w przygotowaniu wiosenna sałatka na bazie pełnoziarnistego makaronu i świeżych warzyw. Danie jest lekkie gdyż nie zawiera sosu na bazie majonezu - za dressing wystarczy oliwa z oliwek i przyprawy. Taką sałatkę bez problemu zapakujecie do lunchboxa i zabierzecie do pracy, nie trzeba jej nawet odgrzewać. Podane proporcje wystarczą na dużą porcję (na dwie standardowej wielkości miski
Milion SmakówPulpety tym razem pieczone w sosie serowym. Danie bardzo syte, smaczne i szybkie w wykonaniu. Podałam je z ziemniakami, ale również można podać z kaszą, ryżem lub makaronem. Na blogu znajdziecie również przepisy na pulpety w sosie koperkowym , pulpety w sosie pomidorowym czy pulpety w kremowym sosie pieczarkowym Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 jajko 1 ząbek
O kuchni z uczuciemświeżego pieczywa, do wędlin czy serów. Zastosowań jest mnóstwo. Można także przygotować je z minimalną ilością sera, aby miało znacznie rzadszą konsystencję. Wtedy wystarczy już tylko ugotować dobry makaron i pyszne danie gotowe. Próbowaliście kiedyś natki z takiej młodej marchewki? Lubicie pesto? Może skusicie się także na pesto z sałaty ? Tez jest pyszne
Codzienna kuchnia niecodziennawarzyw i mięsa Składniki 300 g makaronu spaghetti 250 g zmielonej łopatki wieprzowej 3 pomidory 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1 cebula 1 papryka 2-3 duże pieczarki 2 łyżki koncentratu … Czytaj dalej Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym
czarrna od kuchnimalutkich słoiczkach - tak będzie ładniej i dodamy trochę celebracji. Można też wlać od razu - wpłynie to trochę na wygląd i smak (być może korzystnie). Smacznego :) Składniki: Słoiczek lewy: ugotowany makaron penne (lub inny) pomidorki koktajlowe (przekrojone) mozzarella w kulkach czerwona papryka (pokrojona w kostkę) kukurydza z puszki Sos: 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon
zadanie-gotowaniepapryczek przypada 1 łyżeczka soli. Sos ma pikanty, wyrazisty smak, jest gęstszy od meksykańskiej salsy. Idelanie nadaje się jako dip do mięs, warzyw, czy np. do smażonego makaronu czy ryżu. Papryczek nie należy oczyszczać z nasion, to dzięki nim sos jest pikantny. Słoiki z sambal oelek można zawekować na zimnę, pasteryzując je po zakręceniu przez 20 minut. Źródło przepisu
Gospodyni Miejskauwydatnia to ich smak. Zapraszam do przepisu. Dla 1 osoby Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 5 szparagów zielonych Masło Oliwa z oliwek Sól himalajska Pieprz biały Opcjonalne dodatki: Makaron nadziewany pietruszkową ricottą, sos na bazie koziego mleka, jadalna ziemia z prażonych pistacji, ksylitolu i estragonu oraz czerwona cebula z morwą białą Przygotowanie: 1/ Szparagi obieramy gdzieś do połowy
Kuchnia PROzdrowotna