Keczup z zielonych pomidorów z kurkumą i chili

Keczup z zielonych pomidorów z kurkumą i chili

Keczup z zielonych pomidorów z kurkumą i chili

Mogę śmiało napisać, że weekend spędziłam z nosem w pomidorach, na ich testowaniu i przetwarzaniu. Pierwsza partia poległa, bo doszłam do wniosku, że nie o to mi chodziło :), a od poniedziałku zabrałam się za kolejną porcję złoto - zielonego keczupu. Było doprawiane, smakowane, wyszło nieco pikantnie i naprawdę smacznie. Warzywna pasta "ala" keczup będzie świetnym dodatkiem do drobiu, makaronów, a także na kanapki, a zresztą sami zdecydujecie z czym ją zjeść!. Składniki na ok. 8-9 słoików po 200-220 ml: 2 kg ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, jabłka, pasty, pasta, słoik, przetwory, papryka, imbir, mięso, mięso mielone, makarony, kanapki, mielone, makaron, przekąski, sałatki, salatki warzywne, masa do babeczek

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.