makarony - 24536 przepisów (strona:1010/1636)

Zapiekany niebieski deser z malinami i kilka słów o BLUE CORN 257

całkowicie wolna od GMO; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Mąka z niebieskiej kukurydzy zawiera 1985mg/kg antyoksydantów. idealna do tortilli, ciast, naleśników, chlebów i makaronów; produkt bezglutenowy. Popcorn – ziarno z niebieskiej kukurydzy po uprażeniu śnieżnobiały i pysznie chrypiący; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Ziarno niebieskiej kukurydzy popcorn zawiera

Słodkie okruszki
Risotto z bobem i krewetkami 213

Risi e bisi, czyli risotto z zielonym groszkiem jest jednym z najpopularniejszych włoskich dań – jak większość potraw z włoskiej kuchni, bardzo prostym do zrobienia. Włochów doskonale znamy z makaronów i pizzy. Za to mało kto wie, że tak jak Polacy lubią warzywa strączkowe – groszek, fasolkę i bób, jedzony na rozmaite sposoby. Co oczywiste, bób znaleźć można w spaghetti

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: szybkie gotowanie, czyli 6 dań z przekrętem 196

minuty. Każde danie w tym tygodniu jest lekko „przekręcone”: w kurczaku panierowanym jest tajemniczy składnik, który zupełnie odmienia jego smak, letnia sałatka łączy sezonowe owoce z warzywami, a makaron z czosnkiem zrobiony jest w nietypowy sposób. Wszystkie dania są sprawdzone i nam smakowały. Many nadzieję, że posmakują też Wam! Smacznego! Jeśli szukacie więcej szybkich przepisów – koniecznie sprawdźcie inne nasze

Niedzielny kucharz
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 155

połowie gotowania delikatnie pomieszać kotlety aby nie przykleiły się do garnka. Dodać Passatę klasyczną Jamar i zagotować. Gotować bez przykrycie ok 10 minut kilka razy mieszając. Możemy podawać z makaronem, ziemniakami, kopytkami lub ryżem! Wpis powstał we współpracy

Kuchnia w oparach
Pesto z liści rzodkiewki 195

Liście rzodkiewki połączyłem z ulubionymi dodatkami i oliwą. Całość zblendowałem i otrzymałem coś, w czym się zakochałem.  Pesto ma ciekawy, lekko orzechowy smak. Możecie wykorzystać je do sałatek, makaronów, a nawet jako smarowidło do pieczywa. Czas przygotowania: 10 min. Składniki na ok. 200 g pesto Koszt przygotowania: 5,00 zł SKŁADNIKI: 1 pęczek liści rzodkiewki 2 łyżki posiekanego koperku

kulinarnyJa
Kasza gryczana z cukinią 252

jest zdrowo, kolorowo smacznie, w kuchni unosi się aromat cebuli, czosnku i warzyw, świeżej natki.., jest pysznie, uwierzcie mi! I choć danie można podać z innymi rodzajami kasz, ryżem, makaronem ja wybieram kaszę. Dziś u mnie kasza gryczana niepalona z cukinią w roli głównej, choć reszta składników jest w tym daniu niezbędna by osiągnąć tak cudowny smak, doprawiony lubczykiem

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka cukiniowo-ziemniaczana 218

Kiedy przeje Wam się purée ziemniaczane i nie macie też ochoty na ryż, makaron czy kaszę jako dodatek do obiadu, sięgnijcie po zapiekankę warzywną. Zapiekanka cukiniowo-ziemniaczana Zapiekanka może być zrobiona z różnego rodzaju warzyw. Najlepiej sprawdzą sie w niej ziemniaki, cukinia, bakłażan oraz mieszanki warzyw takich jak kalafior czy brokuły. Każdej zapiekance oczywiście towarzyszyć musi kremowy sos, którego podstawą

mecooks
Sałatka z truskawkami, awokado i serem feta 169

truskawek ze składnikami wytrawnymi. Sałatka, która sprawdza się idealnie upalne dni. Jest lekka, orzeźwiająca i przepyszna! A jeśli chcecie zrobić z niej bardziej sycące danie obiadowe, można dorzucić ugotowany makaron i zrobić z niej sałatkę makaronową. SAŁATKA Z TRUSKAWKAMI, AWOKADO I FETĄ Składniki podane na jedną porcję Czas przygotowania 10 minut Dwie duże garście rukoli Ćwierć dużego lub pół małego

HealthyCreations
Zapiekanka gryczana z mięsem, mozzarellą i warzywami 212

ręką i nie wymagają dużej ilości tłuszczu jak w przypadku smażenia. Bardzo szybka do zrobienia i tania. U mnie zawsze wygrywa ta z kaszy. Większość robi je na bazie makaronów, ja jednak jako wielka fanka kaszy wolę wybrać tę wersję. Dodatkowo podczas podawania na talerz, jest łatwiejsza w krojeniu i nie rozpada się tak jak w przypadku makaronowej. Wystarczy dodać

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tortille z krewetkami 252

ziemniaczana z musztardą dijon – sałatka ziemniaczana z jajkiem – sałatka ziemniaczana z musztardą – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – moje najlepsze przepisy na makaron y – sałatka makaronowa z pesto Przygotowanie : 30 minut Składniki: – 2 pszenne tortille – 1 długi ogórek – 1-2 pomidory – 50 g sera feta – 10-15 czarnych

nietylkopasta.pl
Cukinia-por-świeża bazylia-zdrowy przepis 197

dodać 200ml wody i dusić pod przykryciem około 10 minut od momentu zagotowania się dodanej wody. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Podawać jako samodzielne danie lub z dodatkiem mięsa, kiełbasy, ziemniaków, makaronu. SMACZNEGO

zielonacukinka
Pesto z kolendry 168

Pesto uwielbiam nie od dziś, a ponieważ lubię makarony, pojawia się ono na moim stole dosyć często. Robię je między innymi ze szczypioru czosnkowego . W tym roku bardzo mi obrodziła kolendra i zastanawiałam się jak i do czego ją wykorzystać. To bardzo delikatne zioło i nie da się jej zamrozić, niestety. Wymyśliłam więc pesto, choć nieco się obawiałam, ze takie

Kulinarne przygody Gatity
kalafiorowa zupa... 190

wieczorem i na drugi podana, nam smakuje nie za gorąca, letnia - zupa kalafiorowa jest chętnie jedzoną w naszym domu zupą, musi być na mleku, maśle, może być z ziemniakami, makaronem, ryżem,kaszką manną.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Szpinak w roli głównej 221

pierogi w rosole. Do wyboru do koloru:) To moja propozycja. Mięso do pierogów użyłam z rosołu, łącznie z warzywami, wołowina + kura rosołowa. To dobry sposób na nowe danie. Zamiast makaronu, mogą pływać małe pierożki w rosole. Truskawki wiadomo, nie trzeba z nimi nic robić a ubić śmietanę każdy potrafi. Wszystko proste, prościej się nie da. Podam tylko przepis na ciasto

Leśny Zakątek
Dip z mango i sosu sojowego Ponzu z frytkami z batata – przepis z warsztatów Kikkoman 174

dań z warzyw, ryb (i nie mam na myśli tylko sushi) czy grillowanego mięsa. I nie tylko w daniach kuchni azjatyckiej. Pysznie podkreśla też desery z czekoladą, sosy i makarony.   Ciekawa była też historia sosu sojowego, który powstał jako pyszny sposób konserwowania żywności. Rodziny, które później utworzyły firmę Kikkoman produkowały ten sos już w XVII wieku. Do kuchni

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania