makarony - 24536 przepisów (strona:1006/1636)

Wielkanocna propozycja na słono 829

również znajdziecie coś pysznego w wersji wytrawnej:) Zapraszam :) Jajka nadziewane pieczarkami   Jajka nadziewane pasztetem z ciecierzycy   Pieczarki nadziewane mięsem mielonym zapiekane w piekarniku   Warstwowa sałatka z makaronem ryżowym   Rolada szpinakowa z łososiem   Szparagi w szynce   Galaretka drobiowa   Sałatka nicejska   Sałatka chińska   Pasztet   Rolada z mięsa mielonego Po więcej przepisów

Sama słodycz i szczypta chili
Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 151

Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka z kaszą i zielonymi szparagami Szparagowa misa rozmaitości Prosta sałatka ze szparagami i jajkiem   Sałatka z makaronem ryżowym i surimi Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Sałatka z selerem naciowym i surimi Carpaccio z buraków

Kulinarne przygody Gatity
Zupa porowa z charakterem 134

Wcześniej ugotowany filet z kurczaka pokroić w kostkę i dodać do zupy, przyprawić solą i pieprzem, jeśli to konieczne oraz na koniec dodać śmietankę. Zupę można podać w towarzystwie makaronu ryżowego lub ryżu jaśminowego

W garach u Gosi
Zupa grysikowa 100

nią przepadam! Jest tania, prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Potrzebujemy wywar warzywny lub rosół – ja najczęściej wykorzystuję rosół z kury gotowany i jedzony poprzedniego dnia z makaronem, by odmienić go właśnie w zupę grysikową. Drugim nieodłącznym produktem jest tutaj grysik czyli bardzo popularna kasza manna. Możecie użyć tu kaszy manny zwykłej lub orkiszowej. Smacznego! PRZEPIS NA ZUPĘ GRYSIKOWĄ

Dorota Smakuje
Sałatka z awokado i pomidorkami 210

Sałatka z awokado i pomidorkami to danie składające się praktycznie z 4 składników – awokado, pomidorków koktajlowych oraz cebulki i natki pietruszki. Szybkie, smaczne i bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz wołowy z zieloną soczewicą 106

Wtedy warto zjeść na obiad coś konkretnego, sycącego i rozgrzewającego. Takim daniem jest na pewno gulasz wołowy z zieloną soczewicą. Można go podać z dodatkiem kaszy gryczanej czy razowego makaronu, które dopełnią smak posiłku :) Składniki na 4-5 porcji: 400 g wołowiny na gulasz 1 duża cebula ok. 300 g pieczarek 3-4 łodygi selera naciowego ok. 100 g zielonej

Simply Food
Pesto ze szpinaku i awokado 98

włoskich jest zdrowe i pyszne. Warto je przygotować, bo jest uniwersalne, a zrobisz je migiem. Samo lub w połączeniu z białym serkiem to super smarowidło na kanapki, a z makaronem błyskawiczny obiad. Polecam! Składniki: 250 g mrożonego szpinaku 1/2 awokado 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki oleju sok z 1/2 cytryny sól, pieprz parmezan Przygotowanie: szpinak ułożyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rosół domowy – przepis 94

domowy to zupa najczęściej chyba przygotowywana w polskich domach. Najpopularniejszy jest rosół z kury oraz drobiowo – wołowy, potem rosół domowy czy z kaczki. Tradycyjnie rosół podaje się z makaronem nitki, choć w niektórych regionach również z ziemniakami czy kluskami zacierkami. PRZEPIS NA ROSÓŁ DOMOWY: Składniki na rosół domowy: ok 1-1,5 kg mięsa drobiowego – może być kura

Dorota Smakuje
Pikantna Pizza Bolognese 164

tematu na rzecz małego fast foodu ale w wersji domowej. Zapewne wszyscy znają sos Bolognese, który od lat jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Głownie podawany z makaronem spaghetti.  U mnie wariacja na ten temat, bo sos zrobiony od podstaw będzie głównym składnikiem pizzy. Oczywiście by trochę podrasować danie i nadać mu odpowiedni charakter użyłam również kilku innych

vaniliowoczekoladowa
Curry z kurczakiem, papryką i dynią 108

serce, serwuję z ryżem białym, brązowym, jaśminowym. Podaję z natką, szczypiorem lub rukolą, urozmaicam. I choć chętnie zjadam curry wege to wersja z kurczakiem smakuje mi najbardziej. Polecam także: Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry Curry z kurczaka SKŁADNIKI: 1 nieduża podwójna pierś z kurczaka 1 czerwona papryka garść mrożonego zielonego groszku garść mrożonej dyni pokrojonej w kostkę

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z indyka z suszoną papryką 111

przykryciem co jakiś czas mieszając aż mięso będzie miękkie a gulasz gęsty. Pilnujemy by woda nie wyparowała,jeśli tak się stanie dolewamy gotowanej wody. Podajemy z ulubionymi dodatkami:kaszą, makaronem,ziemniakami czy do pieczywa

Gotowanie Patki
Warsztaty Zero Waste z firmą Sokołów oraz przepis na pieczone ziemniaki 102

odpowiednie przechowywanie zapewniające świeżość produktom, aż po wykorzystywanie resztek. Na przykład kilka kromek chleba po ususzeniu i zmieleniu można wykorzystać zamiast gotowej bułki tartej, z pozostałego po wczorajszym obiedzie makaronu zrobić zapiekankę, skrawki wędlin będą świetnym dodatkiem do bigosu... Nic nowego? A co powiecie na chipsy z obierek warzyw albo ugotowany na pieczonych kościach sos? Zapewniam, że smakuje wyśmienicie. Kolejnym

Obiad gotowy
Jak dobrze ugotować komosę 120

otrzymacie około 2 szklanek gotowej kaszy. Gotowana komosa czterokrotnie zwiększa ona swoją objętość. Jak ugotować komosę Krok 1 Zagotuj w garnku 2-3 szklanki wody. Posól wodę jak na makaron, czyli powinna być słonawa, ale nie słona jak woda morska. Na 2 szklanki wody wsyp łyżeczkę soli. Krok 2 Zagotuj wodę, a następnie wsyp do wrzątku komosę, zmniejsz temperaturę, zamieszaj

Niedzielny kucharz
Dorsz w sosie szafranowym z czerwonym pieprzem – test patelni Synchro Happycall 118

ewentualnie lekko posolić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Dorsz z serem pleśniowym na szpinaku → Filet z dorsza w papilotach → Indyjskie rybne curry → Risotto alla Milanese → Makaron w sosie szafranowym z łososiem, cukinią i czerwonym pieprzem

Oryginalny smak
Kluski kładzione. 110

czubku łyżki soli Wykonanie: Jajka wbić do miski, roztrzepać. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać, łyżką lub widelcem. W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Tak jak na makaron. Zanurzyć łyżkę w wodzie, następnie nabrać, mniej więcej 1/3 łyżki ciasta i włożyć do wody. Kluska zostanie w wodzie, ponownie nabrać ciasto i znowu zanurzyć. Tak postępować do wykończenia ciasta. Kluski

Agusiowe smakołyki