Szybki sosik, który łączy w sobie jędrne warzywa i pożywną soczewicę. Idealnym uzupełnieniem całości będzie makaron lub ryż. Polecam na szybki obiad po pracy. Podobne danie można przygotować w wersji z mięsem, dodając pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 150 g dyni 2 łyżki zielonej soczewicy 5 suszonych pomidorków 5 pomidorków cherry 1 cebula 4 ząbki czosnku
cool and mintymożna dodać troch więcej śmietany, powinno być dość zwarte, ale i elastyczne. Ciasto podzielić na sześć części, zafoliować i krótko schłodzić, każdy kawałek ciasta rozwałkować bardzo cienko (jak na makaron) na prostokąty o wymiarach ok 20x30cm, schłodzić. Piec w temperaturze około 190oC przez 5-6 minut do zrumienienia. Masa śmietankowa: Śmietankę 30% i śmietanę 18% mocno schłodzić. Obie śmietany
Słodki Zakątekpietruszka stała się nieodłącznym produktem moich zakupów, to dość sporo z nią kombinuję. Ostatnio przygotowałam z niej pesto jako bazę do sałatki z kuskusem perłowym - możecie go zastąpić makaronem. Gruboziarnisty kuskus, choć ciężko dostępny w sklepach stacjonarnych (ale coraz częściej się w nich pojawia), doskonale się sprawdza do lunchboxa, a jego neutralny smak dobrze się łączy z pesto
Fabryka pomysłówBył taki moment w historii polskiej kuchni, że zupa krem z groszku z ptysiami stała się żelaznym składnikiem każdego weselnego obiadu, tworząc realne zagrożenie dla nieśmiertelnego rosołu z makaronem! Nie wiemy, jak obecnie wygląda międzyzupowa rywalizacja, bo na weselu dość dawno nie byliśmy, wiemy natomiast, że groszkowy krem jest daniem najprostszym z najprostszych, niezwykle smacznym, o bardzo przyjemniej kremowej konsystencji
Niedzielny kucharzsobą kształtem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartością odżywczą i zawartością skrobi - amylopektyny. Najbardziej ceniony jest w Azji, gdzie jest on podstawą większości dań. Robi się również z niego mąkę, makaron, płatki, olej, mleko, piwo, sake oraz papier ryżowy. Ryż to źródło witamin, minerałów, błonnika, białka oraz przeciwutleniaczy. Przy czym, najbardziej popularny w Polsce ryż biały jest najuboższy w składniki odżywcze
Kuchnia MagdaLenysobą kształtem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartością odżywczą i zawartością skrobi - amylopektyny. Najbardziej ceniony jest w Azji, gdzie jest on podstawą większości dań. Robi się również z niego mąkę, makaron, płatki, olej, mleko, piwo, sake oraz papier ryżowy. Ryż to źródło witamin, minerałów, błonnika, białka oraz przeciwutleniaczy. Przy czym, najbardziej popularny w Polsce ryż biały jest najuboższy w składniki odżywcze
Kuchnia MagdaLenywystudzić. Ogórka pokroić w cienkie plasterki (kroiłam obierakiem do warzyw), awokado pokroić w cienkie plasterki. Listki nori pociąć na 4 paski, następnie pociąć w poprzek na cieniutkie paski (jak makaron). Do wystudzonego ryżu wsypać pokrojone paski nori i dokładnie wymieszać. Keksówkę dokładnie wyścielić folią spożywczą (dno i boki). Dno foremki wyłożyć kilkoma płatami łososia, następnie wyłożyć połowę ryżu i wyrównać
Smaki ArmineKlasyczne mule w sosie z pomidorami to danie, które jest niezwykle popularne wśród rybaków wracających z połowów. W Polsce niestety nie wszyscy przepadają za owocami morza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie wszyscy lubią sushi, jednak część z Was tak myśli, bo jeszcze nie miała okazji go spróbować. Może domowa wersja sushi zasmakuje Wam znacznie bardziej, aniżeli
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przekręcać (wywijać) faworki lepić pierogi rozbijać jajka 9-10 lat szykowa ć sobie drugie śniadanie do szkoły parzyć herbatę , robić kawę, kakao wynosić śmieci piec babeczki , ciasto gotować makaron przygotowywać galaretkę przygotowywać pudding chia 11-12 lat i powyżej przyrządz ać naleśniki, gotować ryż i kaszę robić zakupy smażyć na patelni ugotować jajko na twardo / miękko usmażyć jajecznicę / jajko sadzone
Dorota Smakujemniejszym naczyniu rozrabiamy około 2 łyżek mąki pszennej z zimną wodą i wlewamy do gulaszu. Zagotowujemy aby gulasz się zagęścił. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem, makaronem lub solo. Smacznego
Życie ze smakiemogórkiem kiszonym. Mój przepis obejmuje proporcje składników dla dwóch osób. Jeżeli chcecie przygotować danie dla większej ilości, po prostu pomnóżcie składniki. Smacznego! Zobacz też: Wieprzowina po chińsku z ryżem Makaron z grzybami i białą kiełbasą Przepis na żołądki w sosie chrzanowym Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 500 g żołądków drobiowych średnia cebula 4 ziarna ziela angielskiego
Kuchnia Bazyliiśmietaną, zrób to na talerzu. Zupa jest zakwaszona octem lub sokiem z cytryny, dlatego w czasie gotowania może się zwarzyć. Barszcz możesz podać z… krokietami, pasztecikami, uszkami, makaronem, jajkiem na twardo, ugotowanymi ziemniakami lub puree ziemniaczanym. Te zupy też Wam posmakują… – Zupa fasolowa
Kulinarny S.O.S.śmietaną, zrób to na talerzu. Zupa jest zakwaszona octem lub sokiem z cytryny, dlatego w czasie gotowania może się zwarzyć. Barszcz możesz podać z… krokietami, pasztecikami, uszkami, makaronem, jajkiem na twardo, ugotowanymi ziemniakami lub puree ziemniaczanym. Te zupy też Wam posmakują… – Zupa fasolowa
Kulinarne S.O.S.