Łazanki z kapustą i grzybami to bardzo proste świąteczne danie, które zasmakuje chyba każdemu :) Makaron łazanki możecie podawać w takiej wersji z kapustą i pieczarkami jak podałam poniżej lub użyć dwóch innych kapuścianych dodatków, na które przepis The post Łazanki z kapustą i grzybami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeZapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i gorgonzolą – czyli coś dla fanów pleśniowych smaków ;) Polecam również przepis na: Zapiekankę makaronową z serem pleśniowym Lazur , Zapiekankę makaronową
Kulinarne PrzebojeZapiekane tortille z mięsem mielonym – to pomysł na sycący obiad :) Jeśli lubicie spaghetti z mięskiem mielonym w sosie pomidorowym, a przejadł Wam się już makaron, to polecam Wam właśnie to danie ;) Ser żółty można śmiało zastąpić mozzarellą w The post Zapiekane tortille z mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSpaghetti z cukinii z klopsikami – szybkie i pyszne danie z warzywnym makaronem. Powyższe składniki wystarczą na 2 porcje. Spaghetti z cukinii z klopsikami – Składniki: Składniki na klopsiki: 250g mięsa mielonego z szynki w The post Spaghetti z cukinii z klopsikami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeHawajska sałatka makaronowa – to bardzo prosta i szybka w wykonaniu sałatka, która zarówno sprawdzi się jako sałatka na imprezę, a także jako sałatka do pudełeczka
Kulinarne PrzebojePieczarki w kremowym sosie parmezanowym – to idealny dodatek do makaronów, czy ryżu. Sprawdzi się również idealnie jako sos do smażonej/pieczonej piersi z kurczaka i nie tylko! Polecam go jako dodatek do dań na wszelkie imprezy – gościom The post Pieczarki w kremowym sosie parmezanowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePapryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – osobiście tego święta nie obchodzę, ale forma podania dania na pewno będzie
Kulinarne PrzebojeNaleśniki a’la Carbonara – nie przypominają one w 100% klasycznej Carbonary, ale są właśnie na niej wzorowane, a więc zawierają boczek (w oryginalnej Carbonarze
Kulinarne PrzebojeSałatka z tortellini i sosem tzatzyki – to również przepis od mojej czytelniczki Sary i jej Mamy. Wersja z tzatziki to idealna propozycja na sałatkę do
Kulinarne Przebojeplasterki pieczarki. Na oddzielnej patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pomidory. Wszystkie składniki razem połączyć i wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Dodać posiekany szczypiorek. Jak zwijamy sajgonki? Makaron ryżowy delikatnie zwilżamy w wodzie. Na środku układamy farsz, składamy boki i zwijamy. Kiedy ruloniki wyschną smażymy na patelni w niewielkiej ilości oliwy. Zdejmujemy na ręcznik papierowy
Słodki Zakątekminut. Dolałam śmietankę i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Chwilę jeszcze podgrzewałam. Do talerzy nakładałam zupę i dokładałam tortellini. Wolałam to zrobić przed samym podaniem, żeby makaron nie napuchł i nie wciągnął zupy. Notatki: *można zupę przed podaniem posypać boczkiem pokrojonym w kostkę, wcześniej podsmażonym na patelni, wyostrzy to smak potrawy. *jeśli zupa jest za gęsta
Pieprzyć z Fantazjąkokosowe (jeśli nie macie lub nie lubicie możecie zastąpić je śmietaną), dusimy całość jeszcze ok 5 minut. Ja podałam danie z pęczakiem, ale świetnie będzie tutaj pasował ryż lub makaron
Cynamonowe szczęścieodrobinie wina w butelce : ) Podsumowując przepis dla Ciebie poniżej – u nas starczył ten odbiad dla 5 osób ! Gnocchi ze szpinakiem 1 opakowanie gnocchi ( ale dobry też bedzie makaron w podobnym kształcie ) 1/3 opakowania liści szpinaku 3 kulki mrożonego szpinaku łyżka znalezionej fety w lodówce 2 ząbki czosnku 1/ 2 cebuli 100 ml białego wina ( jakaś resztka znaleziona w butelce
Kuchnia na wzgórzuBłyskawiczna sałatka warzywna to danie na szybką kolację, ale również klasyczna przystawka na każdą rodzinną uroczystość. Wystarczy chwila pracy i zyskamy pyszną sałatkę. Lista składników i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd. A co tak naprawdę o nim wiemy? Oprócz pieprzu czarnego rozróżniamy jeszcze pieprz biały, zielony i czerwony. Jednak warto wiedzieć, że to owoce
Kuchnia MagdaLeny