Filet z mintaja 294Bardzo uniwersalny przepis na polędwiczkę lub filet z mintaja smażony i duszony chwilę w kremowym, słodko kwaśnym sosie maślanym z mleczkiem kokosowym. Filet z mintaja polecam podawać z makaronem lub ryżem. Jeśli lubisz ryby, to zapraszam też po kilka innych sprawdzonych przepisów. Łosoś smażony lub ryba po grecku to jedne z popularniejszych dań rybnych
AniaGotuje.pl
Pyszny ryż z jabłkami 263Tym razem będzie obiadek na słodko według pomysłu Madzi. Ryż z jabłkami z odrobiną cynamonu spowoduje, że ten fantastyczny zapach będzie się rozchodził po całym Waszym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
5 pysznych przepisów i test patelni WOLL Diamond 217Pamiętajcie, aby odpiąć rączkę z patelni Pieczemy około 25 minut. Pizze z łatwością wyciągniecie z patelni (nie przykleja się w ogóle). Smacznego Sos z piersi z kurczaka do makaronu Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 cebula około 100 g masła klarowanego około 1 łyżki przyprawy do gyrosa 1 czubata łyżeczka słodkiej czerwonej papryki około 2 szklanki wody pieprz
Słodkie okruszki
Pulpety w sosie z czerwonego curry 212mlekiem kokosowym, zagotowujemy i gotujemy na wolnym ogniu kilka minut (5-7) aż pulpety będą ugotowane w środku. Podajemy z ryżem, lub jeżeli chcemy być bardziej wykwintni to z makaronem ryżowym. Posypujemy kolendrą i posiekanymi orzechami. To danie dobrze się też mrozi więc możemy przygotować więcej, a resztki zamrozić na inny dzień gdy nie mamy czasu czy ochoty gotować
Oslov.
Łyżka i Widelec | Radom – Miejsca ze Smakiem 227miejsca. Restauracja Łyżka i widelec to miejsce położone w samym sercu Radomia, na ulicy Żeromskiego. W menu każdy znajdzie coś dla siebie – od smażonych kalmarów, poprzez sałaty, pizze, makaron, kończąc na azjatyckich pierożkach. Szczerze mówiąc nie jestem pozytywnie nastawiona do restauracji z tak obszernym i różnym menu, bo wydawać by się mogło, że wszystko będzie średnie. Myliłam się. Potrawy
Kuchnia Bazylii
PESTO ALLA CALABRESE 185PESTO ALLA CALABRESE Zapraszam do zrobienia domowego pesto na bazie czerwonej papryki i serów Pecorino Romano i ricotty. Idealnie nada się na pieczywo lub do makaronów. Porcja pesto jest na około 4-6 osób dlatego proporcje możemy podzielić na połowę. Składniki • paryka czerwona 4 szt • ser Pecorino Romano 90 g • ser ricotta 100 g • migdały 100 g • ząbek czosnku
chefintheforest
Filety drobiowe w kremowym sosie z cukinią 591całość przelewamy do mięsa. Mieszamy i gotujemy, do momentu, aż sos zgęstnieje. Potrawę doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką *** *** Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem *** *** Podajemy z ryżem, makaronem lub duszonymi ziemniaczkami *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE
Blog z Apetytem
Sałatka z brokułem, Ristorante Sicilia 259rynku. Na zdjęciach: roladki z bakłażana nadziewane szpinakiem i gnocci w sosie pomidorowym. Dania przygotowuje dyplomowany szef kuchni z Sycylii. Jeszcze wrócę tu na pizzę, danie z makaronem i tiramisu. Ponoć tą restauracją zachwycała się Magda Gessler... Broccoli salad Ingredients for 1 big bowl: 1 glass boiled chickpeas 2-3 grated carrots 3-4 tomatoes, cut into quarters
Qlinarnie i Qlinarnie
Karmelizowane orzechy w 5 minut – kruche i pachnące 331już przytachaliśmy do domu, kolejne 4kg powoli zaczyna spadać. Będzie ich bardzo dużo – część rozdałam, część na pewno wysuszę i będę ich używać w różnych formach – jako sos do makaronu (przepis dla Was niebawem!), dodatek do ciast, sałatek, panierki, porannej owsianki, ale i w takiej, zgubnie słodkiej wersji – do pochrupania z książką przed kominkiem. Do zrobienia karmelizowanych orzechów potrzebujecie nieprzywierającej
Karo in the Kitchen
Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1 189trafiło się wino wywołujące u mnie dysonans. Najprościej określić to tak: to jest dobre wino, ale „nie moje” Do czego: aby złagodzić i „uprzyjemnić” kwasowość będzie zupełnie dobrze grało makaronami w śmietanowych sosach, tłustymi rybami, daniach w tłustych, maślanych sosach. Zaryzykowałabym podanie go do ciężkich, kremowych zup (np. kremie z grzybów leśnych na bazie masła i śmietanki). Nagrody: Wine Expo
Kate's Kitchen
Sałatka z szynką i ananasem 413Sałatka z szynką i ananasem to oryginalna i bardzo smaczna sałatka. Jej przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu i z całą pewnością zachwyci Was swoim smakiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Poniedziałek: Kurczak alla cacciatora 193zagotuj sos, potem zmniejsz temperaturę i duś na wolnym ogniu przez 50-60 minut aż mięso będzie miękkie. Dopraw solą (jest taka potrzeba) oraz pieprzem. Podawaj z ryżem lub makaronem. Artykuł Poniedziałek: Kurczak alla cacciatora pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Idealne na jesień 160wiosną. Oto nasze menu na tydzień: Poniedziałek: Kurczak alla cacciatora Kremowy, zawiesisty sos pomidorowy i zanurzone w nim mięciutkie, uduszone kawałki kurczaka. Można go podać z ryżem, makaronem lub zjeść z pieczywem. Danie proste, z kilku składników, o delikatnym, leśnym posmaku. W końcu jest to kurczak po myśliwsku. Wtorek: Tartiflette Urzekająca prostotą, pyszna zapiekanka z miękkim serem. Elegancka, można powiedzieć
Niedzielny kucharz
Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny 180kawałek i była to ilość w zupełności wystarczająca. Zmniejszyłam też ilość limonek. Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny podczas warsztatów jedliśmy z pielmieniami, ale równie dobrze smakuje z makaronem. Więcej informacji o cynamonie znajdziecie w artykule Jak rozróżnić dobry i zły cynamon natomiast bardzo aromatyczny, pochodzący z Indii, mielony cynamon, który przyda się do świątecznych pierników i wielu innych
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kuchnia ze smakiem: aromatyczne i pełne smaku przyprawy Knorr cz. 1 183warzywnych. To element wielu dań kuchni na całym świecie. Dojrzewająca w słonecznych rejonach Stanów znajduje idealne warunki do rozwoju. Oregano z Turcji To przyprawa chętnie wykorzystywana do sosów, makaronu czy pizzy. Szerokie zastosowanie znajduje w kuchni włoskiej i tureckiej. Dojrzewa z słonecznych rejonach obu tych Państw, gdzie panuje suchy i gorący klimat sprzyjający uprawie oregano. CDN... Weronika
Health-Fit-Life