makarony - 24536 przepisów (strona:1012/1636)

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym i kabanosami 153

które uwielbia moja rodzina. Prosto, pysznie z zaskakującym dodatkiem kabanosów, które wzbogacają całą potrawę nadając jej wyjątkowego smaku. Tak przygotowany sos pieczarkowy z kabanosami możecie też śmiało podać z makaronem, placuszkami ziemniaczanymi, a nawet jakąś kaszą. U nas dziś w wersji z kluskami śląskimi, które po prostu uwielbiamy To kto się skusi na taki obiad? Polecam spróbować. Miłego dnia Składniki

Słodkie okruszki
„Country chicken” udka duszone w sosie paprykowym 115

powrotem do brytfanki , oczywiście mięso także ponownie wkładamy do sosu . Doprowadzamy do wrzenia , dodajemy śmietanę i zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą do lubianej konsystencji . Gotowe Serwujemy na gorąco z makaronem , ryżem lub kluskami czy kopytkami Smacznego ! Artykuł „Country chicken” udka duszone w sosie paprykowym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Marynowana wołowina 127

Podajemy z ryżem, ziarnami sezamu i kolendrą (kolendrę można pominąć, jak ktoś nienawidzi). Prawda, że proste? Taką marynatę możecie wykorzystać również do kurczaka lub krewetek. Fajnie sprawdzi się również makaron ryżowy lub sojowy jako dodatek. Możecie dodać również dowolne warzywa pokrojone w cieniutkie paseczki.   Post Marynowana wołowina pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Buraczki zasmażane 290

mnie moja mama – mianowicie nie dodaję mąki, a zamiast octu daję sok z cytryny Są smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu. Świetnie pasują do ziemniaków, klusek, ryżu, kaszy, makaronu, placków, kotletów oraz różnego typu mięs. Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz cukier   Umyte buraki ugotuj w całości, a następnie

Kulinarne S.O.S.
KUCHENNA APTEKA #25 - KASZA GRYCZANA 134

Kasza niepalona ma nie tylko więcej witamin i minerałów, ale nawet cztery razy więcej przeciwutleniaczy zawartość błonnika w kaszy gryczanej jest  ponad 2 razy większa niż w makaronach czy ryżach kasza gryczana zawiera 12 g białka w 100 g i jest ono lepiej przyswajalne niż to ze zbóż 100 g ugotowanej kaszy zawiera 92 kcal Przepisy z kaszą

Kuchnia MagdaLeny
16 przepisów na pastę do chleba 209

soczewicy i pieczonej papryki Kolejna propozycja- kanapkowa pasta z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki-coś innego,jako dodatek nie tylko do kanapek,ale również sprawdzi się np. do makaronu,przepis znajdziecie  tutaj Pasta kanapkowa z awokado Tym razem pasta z awokado-pomyślałam czemu nie, i wyszło pysznie,dodatek czubricy zielonej idealnie podkreśla smak awokado -przepis znajdziecie  tutaj Pasta

Swojskie jedzonko
Sałatka z tortellini i kurczakiem 187

czasu aż mięsko będzie upieczone. Odstaw do przestygnięcia. W dużej misce wymieszaj ugotowane tortellini, usmażoną pierś z kurczaka, pokrojonego ogórka i papryką oraz ser żółty. Wymieszaj. Na koniec dodaj makaron oraz sól i pieprz. Wymieszaj dokładnie. W razie konieczności dodaj więcej soli lub pieprzu. Smacznego Artykuł Sałatka z tortellini i kurczakiem pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Pesto z natki pietruszki - pasta pietruszkowa 94

już pewnie wiecie to bazylia, oliwa, parmezan a tutaj mamy natkę migdały i ocet jabłkowy. Niemniej jednak pasta/pesto wyszło znakomicie i polecam gorąco. Będzie idealnym dodatkiem do kanapek, czy makaronu, kaszy albo ryżu. Natka dobra na odporność - ma dużo witaminy C. Pietruszkowe pesto. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kiszona kapusta duszona z papryką i pieczarkami 161

Kapusta kiszona duszona z papryką i pieczarkami to znakomity dodatek obiadowy - do makaronu, kasz, klusek, czy ziemniaków,  pieczywa również. Idealny obiad wegeteriański. Smakuje zupełnie inaczej niż tradycyjny wegeteriański bigosik, ponieważ w daniu dominuje słodki, paprykowy smak. Jest pyszna! Proste, tanie danie, które ma jeszcze tą zaletę, że można zrobić je w większej ilości i odgrzewać wg potrzeby. Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SPRING ROLLS 171

postawiłam na  fit przekąski, bezglutenowe i wegańskie... z sałatą, marchewką, papryką i awokado. Jednak możecie je komponować dowolnie i dodawać do nich nie tylko warzywa, ale też ugotowany makaron, np. sojowy, usmażone krewetki czy kurczaka... Składniki: 6 arkuszy papieru ryżowego 6 listków mini sałaty rzymskiej 1 marchewka 1/2 czerwonej papryki 1/2 awokado sos słodka chili Wykonanie: Sałatkę myjemy

Kuchnia MagdaLeny
Pyszny strogonow drobiowy 232

Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na strogonowa drobiowego. Tak przygotowany strogonow jest przepyszny i możemy go podać z makaronem, kaszą, ryżem lub pieczywem. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania strogonowa będziemy potrzebowali: około 500 g piersi z kurczaka (może być z indyka) 250 g pieczarek 3 łyżki śmietany 12% lub 18% 500 ml wywaru warzywnego (może być rosół

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka z halloumi, buraczka i awokado 152

plastry i zgrillować.  Awokado obrać, wyjąć pestkę i pokroić na cienkie plasterki. Buraka pokroić w cienkie plasterki lub słupki, ja użyłam spiralizera i "starłam" go na długi makaron.  Na półmisku ułożyć ulubioną mieszankę sałat, na niej układać buraczki, zgillowany ser halloumi oraz awokado. Wszystko skropić dressingiem i przybrać pestkami dyni lub słonecznika (użyłam także trochę sezamu). Natychmiast podawać

Codzienne Gotowanie
Slow food w górach – Villa Greta i przepisy z puszystym serkiem 222

lokalnymi warzywami zaraz obok rybnego. Był tam wiele lat, ale z przyzwyczajenia kupowałam gdzie indziej – gdzie było dalej i nie zawsze po drodze. Codzienne zakupy, takie jak kasze, makarony, serki – robię w sklepie po drodze z pracy, mijam także piekarnię. Brakowało mi tylko sklepu mięsnego. Okazało się, że taki jest – 2 km obok. Ekologiczni dostawcy, wyroby wędliniarskie

Poezja smaku
Tradycyjne faworki czyli chrust 141

żółtka, szczyptę soli, cukier i ewentualnie proszek do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszać razem, następnie wyrobić ciasto (ręcznie lub mikserem)  na jednolitą masę. Ciasto powinno mieć gęstość ciasta na makaron. Ciasto wałkować partiami dosyć cienko, starając się jak najmniej podsypywać mąką. Kroić radełkiem lub nożem na paski o szerokości około 3 cm i długości 12-15 cm. Każdy pasek przekroić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata